Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה קליאו ספורט 172?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד מפגש רנו ספורט שנערך היום חשבתי לכתוב לכם מדוע בחרתי לקנות רנו קליאו ספורט 172, לפני יותר משנה. אני רוצה למקד את הדיון הזה בהוט האצ'ים בלבד, וכן להתעלם משיקולי עלות וכיוצ"ב. בעצם, המטרה שלי היא להסביר מדוע הקליאו היא בשבילי ההוט האצ' הנבחרת, ומדוע אני כל כך חושש מההוט האצ'ים של הדור הבא.

אני טוען שהקליאו נמצאת בדיוק בזמן אמצע החיים של ההאצ'בק הספורטיביות, מבחינה כרונולוגית. במובן מסוים היא משלימה את ז'אנר מכוניות ההנאה לעם של שנות ה-90, ומצד שני היא תוכננה שנים בודדות לפני בואן של מפלצות הכוח (הכל יחסי) בשנות ה-2000. אפשר לומר שהיא יושבת על קו התפר בין אלו לבין אלו, וכאן טמון היתרון שלה – ביכולת לשלב את הטוב שבשני העולמות ולהוות חבילה התפורה בדייקנות עבור חובב ההגה (כמובן, רק זה שנוח לו עם תנוחת הנהיגה המוזרה :wink: ).

בואו נחזור רגע אחורה: בשנות ה-90 קיבלנו מפיז'ו וסיטרואן חבילה נהדרת של הוט האצ'ים לפי המסורת שהשתרשה עוד בשנות ה-80. המכוניות הללו הצטיינו בשימושיות ונוחות, בשילוב עם הנאה מנהיגה ברמה הגבוהה ביותר באותה העת, עבור מכוניות הנעה קדמית. גם רמות הגימור וביצועי המנוע היו סבירים ומעלה, ועמדו בכבוד מול מכוניות רבות אחרות מהסגמנט. היו כאלו שזרחו כבר אז ברמות הביצועים (לדוגמא, גרסת ה-VTI של הסיוויק), אך אף אחד לא הצליח להשוות את היכולות הדינמיות של הצרפתיות החמות, אולי מלבד מספר בודד של דוגמאות איטלקיות ובריטיות.

נקפוץ רגע להווה ולהגעת הדור החדש של המכוניות – דור ה-2000. המכוניות הללו הפכו, כמעט ללא יוצא מהכלל, כבדות וגדולות מאי פעם. הן גם נראו מסיביות יותר עם חישוקים מגודלים וניפוחים למיניהם. אביזרי הבטיחות התרבו והאיבזור גדל, וכתוצאה המשקל צמח ב-100-200 ק"ג לפחות. גם המנועים שודרגו בהתאם וכך הביצועים לא נפגעו ואף השתפרו לעיתים, אבל המשקל, הניפוחים והמהנדסים עשו את שלהם והתוצאה הייתה (במרבית המקרים) מכוניות יותר בטוחות ופחות מרגשות.

תחשבו על זה – כשהמהנדסים של רנו ספורט ישבו לתכנן את הקליאו החדשה, הם קיבלו לידיים בסיס הרבה פחות טוב – יותר גדול, יותר כבד – עוד לפני שניגשו לכיול הם היו חייבים לתקן את החבילה הרעועה שקיבלו. ובהעדר אפשרות אחרת, הם נאלצו פשוט להוסיף סוכר לתבשיל המלוח מדי. הם שיפרו את המנוע והגדילו את הג'נטים. הם השתמשו בגיר קצר יותר שיוכל להזיז את המשקל כמו שצריך (באופן שלא יביך עם נתוני 0-100 גרועים משל הדור הקודם) והתאימו את המתלים שיוכלו לשאת את המשקל העודף ולשמור על יכולת ספורטיבית נחוצה. בכלל, אני מופתע שרנו לא ויתרו מראש, כמו הרבה יצרנים אחרים, ויצאו בהצהרה שהספורטיבית החדשה שלהם בעצם הפכה עורה למכונית GT מהירה ותו לא.

ועכשיו מגיעים לקליאו 172/182.

זוהי מכונית שבורכה באיכויות ובביצועים של הדור החדש, אבל באותו הזמן גם מהווה שריד אחרון לימי הפשטות מעוטי התקנות והאילוצים. מצד אחד היא מרגישה מודרנית יותר מאבותיה, כי תוכננה שנים בודדות לפני סוף האלף הקודם, ומצד שני היא נוצרה מלכתחילה ככלי שיהווה את נקודת הציון לסימון בואו של הדור החדש – גם מבחינת הביצועים וגם מבחינת התכנון. כך במשך מספר שנים היא הציבה את הרף אליו היצרנים האחרים התאמצו מאוד כדי להגיע. וגם היום היא מסוגלת להתמודד בכבוד מבחינת הביצועים מול מתחרות רבות מהדור הנוכחי, כשלה יש משהו שהן כבר איבדו: את אותה אימרה חשובה של קולין צ'פמן – Add lightness. נכון, היא כבדה מהקטנות של שנות ה-90, אבל בהפרש קטן מספיק בכדי שהביצועים יכפרו עליו פי כמה. המשקל הנמוך מוסיף לתזזיתיות ולקלילות לעומת המתחרות של הדור החדש, וביחד עם כיול מוצלח ביותר, החבילה מהווה מעין שירת ברבור לספורטיביות של פעם. ואני חושש שכבר לא יהיו יותר כאלו.

הרי היום כל קטנה ספורטיבית שוקלת לפחות 1200 ק"ג וכל קומפקטית 1400. במלחמה על העין כולן נופחו ובמלחמה על הבטיחות כולן שמנו. היום מכוניות מיני קטנות שוקלות יותר מטון ולרוב לא מגיעות עם מנועים חזקים מספיק כדי שלא יגזלו נתח שוק מאחיותיהן הגדולות. וכך מצד אחד יש לנו מכוניות עם בסיס נכון אבל לא מנוצל, ומצד שני יש לנו מכוניות עם מנועים חזקים מספיק אבל משקל עודף.

הסיכום אולי קצת עצוב: הקליאו ספורט הראשונה, ומספר החברות שעומד מולה בכבוד (חלקן המועט נמכר גם כאן בארץ), מהווה נקודה בזמן שאני מאוד חושש שלא תחזור.

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בא לי לבכות בגלל שכמה שזה נכון

המכוניות היום נהפכו למסורבלות כבדות וכבר אין ריגוש מהנהיגה

לצערנו הרב נשאר לנו רק להתפלל שמישהוא יעשה מאמץ להחזיר את המכוניות למה שהן היו פעם

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מה שהם היו פעם זה בין השאר מלכודות מוות בתאונות שמהם אתה יוצא היום עם אגו מרוסק בלבד.

לכל דבר יש מחיר, ולרוב האנשים בטיחות תהייה חשובה בהרבה מ'הנאת נהיגה'. אל תשכחו שאנחנו מיעוט, ויש בשבילנו את מיעוט המכוניות הלא מתפשרות.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

זהו מחיר ה"קדמה".

אל חשש רוני, לך כבר יש קליאו משלך, תחזיק אותה חזק חזק ולא יאונה לכם שום רע :-D

הרבה פעמים אני מוצא את עצמי עונה לשאלה "למה דווקא קנית את הרכב הזה?" בתשובה "מה עוד אתה יכול כבר לקנות?"

מוזר אבל נכון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כל מילה חקוקה בסלע!

ככל שמתקדמים בשנים המכוניות נעשות שמנות יותר וחזקות יותר, כל הקלילות ותקיפת פניות מהירה נעלמת לאט לאט.

עוד כמה שנים נמצא את עצמנו בלי מכוניות חדשות שנותנות את הכיף בנהיגה.

פורסם

צודק ב100%.

ככל שהזמן עןבר כך המכוניות פחות נהפכות ל, ובכן מכוניות.

הן הופכות למכונות חסרות נשמה. :-(

פורסם

שימו לב שאני לא טוען שאין אלטרנטיבה עדיפה - אפשר לעבור סגמנט להנעה כפולה, או אחורית עם גג נפתח, או משהו אחר לגמרי. מה שאני טוען זה שהקליאו היא אופטימלית ביחס לאפשרויות אם נשארים בסגמנט ההוט האצ'ים.

היא מספיק מודרנית בשביל להרגיש כמו מכונית יחסית חדשה (למשל - הפנים של ה-MK2 מרגיש איכותי יותר משל קליאו C חדשה בגרסה הרגילה), ובאותו זמן מאפשרת מעטפת יכולות כמו של כל מתחרה עדכנית שלה. מול החדשות ה"כבדות" כמו הגרסאות המוגדשות של VAG (עם 180 ו-200 כ"ס) היא מפצה בהתנהגות ובמשקל קל יותר ברוב המקרים, ואין לה מה להתבייש מול כל מתחרה עתידית כמו 207, פוקוס, פיאסטה, סיוויק וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שימו לב שאני לא טוען שאין אלטרנטיבה עדיפה - אפשר לעבור סגמנט להנעה כפולה, או אחורית עם גג נפתח, או משהו אחר לגמרי. מה שאני טוען זה שהקליאו היא אופטימלית ביחס לאפשרויות אם נשארים בסגמנט ההוט האצ'ים.

היא מספיק מודרנית בשביל להרגיש כמו מכונית יחסית חדשה (למשל - הפנים של ה-MK2 מרגיש איכותי יותר משל קליאו C חדשה בגרסה הרגילה), ובאותו זמן מאפשרת מעטפת יכולות כמו של כל מתחרה עדכנית שלה. מול החדשות ה"כבדות" כמו הגרסאות המוגדשות של VAG (עם 180 ו-200 כ"ס) היא מפצה בהתנהגות ובמשקל קל יותר ברוב המקרים, ואין לה מה להתבייש מול כל מתחרה עתידית כמו 207, פוקוס, פיאסטה, סיוויק וכולי.

רוני

זו היתה הכוונה

אם להחליף סגמנט אז זה כבר לא הוט הא'ץ

פורסם

זה הכל שאלה של התקדמות טכנולוגית ותו לא,

כמי שהגיע מהדור הישן, E30 M3 תהיה בשבילי תמיד המכונית המושלמת - כי יש לי עם מה להשוות אותה לדור הנוכחי.

אין ספק ש205GTI ואונו טורבו היו ההתחלה של ההוט הא'צ - ורק משוגעים לדבר נהגו עליהם - כל השאר לא הבינו על מה המהומה.

היום הקסם נעלם וזאת הנקודה!! כולן עם פנטיום4 בין הרגלים ובקרת יציבות - כי אין מה לעשות תקנות תקנונים וביקוש לרכבים בטוחים יותר - נגד זה אף אחד לא יכול להתחרות!

אז הדור של היום לוקח את מה שיש לו - ובינהן בולטות הקליאו ספורט ה106 ראלי\GTI ומיני קופר - לכל אחת יש קצת מאותו הקסם של הדור הישן הן מבחינת אחיזה\שילדה או מבחינת מראה חיצוני -אבל בואו נודה בזה - אין לאף אחת קסם אמיתי רק ברירת מחדל.

ונגד נוסטלגיה רוני - אי אפשר לנצח...ככה זה עניינים של הלב:)

פורסם

פלוס מינוס מה שטענתי כשהיה פה בחור שרצה להחליף את הקליאו, ובסוף הבין שאין טעם.

כל הסיטואציה הזו די מדכאת. ב 2001 אם אני זוכר נכון, הקליאו ספורט עלתה משהו כמו 115K. היום במחיר הזה [ואני מדבר רק על רכב מנוילן] אתה קונה איזה סמרטוט יפני מדפרס, או אם תתאמץ קצת תגיע ל C2VTS שהיא לא מבריקה וזה עוד ברחמנות.

היום כשאתה נכנס לסוכנות רכב , ואתה מחפש רכב ספורטיבי חדש בתקציב שפוי, ואולי גם ראוי. אתה די תקוע. כי באיזשהו מקום צריך להפנים שכמו הקליאו 172, ואפשר לדחוף שם גם את ה 206GTI [למרות שהיא הייתה יותר יקרה עד ה MK2 נדמה לי] לא יהיו יותר. ז"א, לא נקבל פה תמורה מלאה לשקל בצורה הכמעט מושלמת שניפקה הקליאו וה 206.

בשביל להתרגש היום, צריך לשלם הרבה מאוד כסף. לא פחות מ 190 אלף, ואני לא מדבר על ה MX5 כי רודסטרים זה לא העניין פה. אז יש את ה WRX שעולה 210, אבל אז יש עוד משתנים ועניין אישי אם זה בכלל מתאים לך. ובסופו של דבר מה שחשוב זה הרטט בבטן. ואם אתה קונה רכב שעולה 300 אלף , ועדיין לא "עושה" לך את זה , אתה בבעייה. כי אז כבר צריך לקפוץ לסכומים באמת אסטרונומים.

בקיצור מה שאתה אומר רוני, כולנו מרגישים. או לפחות חלקנו הוותיקים יותר שזוכרים משהו משנות ה 90. וזה מבאס את הישבן, ועוד יותר את המחשבות כשמסתכלים קדימה. כי יגיע היום שתרצה רכב חדש. ומה נעשה אז? איפה נמצא את התחושות האלו שאבדו שם בסוף שנות ה 90...

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
כל מילה חקוקה בסלע!

ככל שמתקדמים בשנים המכוניות נעשות שמנות יותר וחזקות יותר, כל הקלילות ותקיפת פניות מהירה נעלמת לאט לאט.

עוד כמה שנים נמצא את עצמנו בלי מכוניות חדשות שנותנות את הכיף בנהיגה.

ואני לתומי חשבתי שתזכיר את הליאון. :lol:

מישהו ראה את בנאי..... מוות לשיעמום :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

סרוניס, אתה יודע שאני אוהב אותך אבל אני לא שוכח את הזיבולים שזיבלת על ה- 172 בתקופת הסקסו VTS שלך, אז היתה לך רשימה די ארוכה של רג'קטים שמשום מה התפוגגה עם הבעלות על הרכב :shock:

אני לא אתן.......עם כל הצער שבדבר....:lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
ואני לתומי חשבתי שתזכיר את הליאון. :lol:

מישהו ראה את בנאי..... מוות לשיעמום :lol:

איפה היית היום ברשד? חיפשתי אותך!

חוץ מהעובדה שההגה של הליאון מת היא דווקא לדעתי לא מהמכוניות השמנות של היום שרוני דיבר עליהן, היא הרגישה די קלילה, אפילו שלא הייתה מכוילת כמו מכונית ספורטיבית כמו הקליאו אלא היא יועדה להיות יותר רכב GT.

• תוכן חדש...