Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

במקרה של החיפושית זה יכול להיות ,ראשון או שלישי ,לא ניתן לדעת בוודאות ללא פתיחה של מכסה השסתומים

ובדיקת חפיפה בשסתומים של בוכנה מס שלוש .

אף על פי שבמקרה של ראשון הרוטור אמור להצביע ימינה ולמטה ,אבל קורה הרבה שמישהו שיפץ מפלג

והפך את הציר,או כשהרכיבו את השינן המניע של המפלג במקום שונה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביקה, מוסך רון כתב, במקרה של החיפושית זה יכול להיות ,ראשון או שלישי ,לא ניתן לדעת בוודאות ללא פתיחה של מכסה השסתומים ובדיקת חפיפה בשסתומים של בוכנה מס שלוש .

הא לך ידידי צביקה טיפ ואל תגלה אותו לאוחנה. :-P

לא חייבים לפתוח מכסה שסתומים של בוכנה מס' שלוש. שהחריץ בפולי מקביל לחיבור בין שני חצאי הבלוק, אתה יכול להכניס את

כבל ההצתה לבוכנה מס' 1 לאן שמצביע הרוטור. ואת השאר לפי סדר ההצתה. תן סטרטר, מניע מה טוב, לא מניע הצליב את כבלי ההצתה על מכסה המפלג, ותקבל את סדר ההצתה הנכון אוטומטית.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

ואם לא מניע ככה וגם הפוך בגלל בעיה אחרת,איך נדע בוודאות את הראשון ?

פורסם

דוד ואוחנה חברי שלום רב!

אני מקפיץ שוב את השרשור , ולו רק במטרה אחת, סקרנות ותסכול מקצועי.

נתבקשתי על ידי לקוחה צעירה, לשפץ קרבורטור ביחפושית, שלא מתניעה, והרכב עומד ליד ביתה, ללא טסט ולאחר החלפת מנוע מפירוק, ושלא הונע מרגע הרכבתו לרכב, כשלושה חודשים.

מדובר על חיפושית 1200, ללא טסט כאמור, עם מצבר ריק, אם כי חדש.

ניסיון ההתנעה הראשון, לפני פירוק הקרבורטור(מניסיוני אין טעם לפרק קרבורטור כשלא ידוע מצב המנוע), העלה פיצוצים מהאגזוז,

ניסיון משחק עם המפלג, גרם לאחר קשיים מרובים, להתנעה רק שכחבר מתניע את הרכב, ואני משחק עם דוושת התאוצה על מנת להחזיק את מנוע עובד, אחרת הוא נחנק ולא עולה על טורים.

בגלל האתגר המקצועי, לא וויתרתי והייתי במקום לפחות עשר פעמים, ניסתי את כל האפשרויות, ניסיתי את סדר ההצתה הידוע לי בעל פה: 1-4-3-2, ניסית להצליב חוטים, ניסיתי לשנות את מיקום הראשון,החלפתי פלטינה +קבל, וסליל הצתה, ביטלתי את יניקת הדלק מהטנק, על ידי חיבור צינור ארוך לגריקן דלק, בגלל חשד לדלק מהול במים(רעיון שנתן לי חברנו בני ל. בטלפון תוך

שהוא מנסה להדריך אןתי טלפונית און ליין, על כל האופציות שיכולות להיות, ונאדה הרכב מסרב לעלות על טורים!

כיאוש אחרון בני ל. ביקש ממני לבדוק קומפרסיה, הצלחתי לבדוק קומפרסייה ב3 צילנדרים בלבד(הגישה לצילנדר הרביעי היתה מחורבנת.התוצאה נעה בסביבות 120-130 PSI, ואז בני אמר לי שנשארו שני אפשרויות ההחלק הפנימי בתוך המנוע המסובב את המנוע מורכב הפוך(ב180 מעלות, או קומפרסייה נמוכה מאד בצילנדר הרבעי, מה דעת מלומדי על האפשרויות האלו.

יש לציין שהרכב עומד עד עכשו ועדיין לא הותנע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רון, אני בטוח שאתה יודע את התשובה לשאלתך: "ואם לא מניע ככה וגם הפוך בגלל בעיה אחרת,איך נדע בוודאות את הראשון ?"

במקרה כזה יש להסיר הצידה את מכסה המפלג, ולהסיר את הפלג של הבוכנה מס' 1, יש לסתום עם אצבע את מקום כניסת הפלג.

המבט לכיוון הרוטור, שמישהו יתן סטרטרים קצרים. כאשר תרגיש את הקומפרסיה דוחפת את האצבע, הנקודה לשם הרוטור הצביע היא הראשון בוודאות.

אל תגלה לצביקה ?.:razz:

בברכה דוד.

פורסם

רון שלום רב!

כשתפגוש את חברי דוד מזר, תאמר לו, את מה שהוא "מנסה" ללמד אותי היום, אני למדתי, וידעתי כבר לפני למעלה משלושים שנה!

ושאל את דוד חברי, כיצד ניתן לבדוק את הלחץ בצילנדר, לאחר הוצאת הפלג מספר 1, כשאתה לבד בשטח ללא אפשרות טכנית ,

לתת גם סטרטר, וגם לבדוק את נקודת חפיפת השסתומים, וגם את האופצייה להכניס מברג לפתח הפלג אינך יכול, כי אתה נמצא בשטח ללא מפתח פלגים?!

ואל תגלה לו את האפשרות היחידה שנותרה, סיבוב המנוע ביד , עד שהחריץ בפולי תואם לחבור הבלוק, והרוטור מצביע

על האזור המשוער לראשון, מקביל למשאבת הדלק.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי.

התגובה שלי לא התייחסה כלל לתגובתך, אלא לשאלה של רון אני מצטער אם לא הובנתי נכון . לכן לא הבנתי את התגובה האחרונה שלך.ואני עדיין חושב על הבעיה שהעלית. אני שולל על הסף שהבעיה היא קומפרסיה. ולא הבנתי מה זה:"החלק הפנימי בתוך המנוע המסובב את המנוע מורכב הפוך(ב180 מעלות,"

בידידות דוד.

• ספונסר פורום
פורסם

שוב אני חוזר ,מנוע לא מניע ואין לך שום היסטוריה לגביו

דבר ראשון תבדוק ראשון וודאי ,פתח מכסה שסתומים שמאלי ותבדוק חפיפה בשלישי (צמד השסתומים השמאלי)

כאשר סימן ההצתה בפולי בשעה 12 ,מקם חוט מס 1(כוון הצתה בשטח ללא אקדח הצתה)תסגור מכסה שסתומים תדליק את הסוויטש ,תוציא את החוט המרכזי ממכסה המפלג תקרב אותו אל הגוף(של הרכב)ותזיז את הפולי ימינה ושמאלה (פתיחה וסגירה של הפלטינה)

ותכוון את בסיס המפלג לפריצת ניצוץ כ-חצי סנטים לפני נמע .

תבדוק שנית סדר הצתה בכוון השעון 1432 ותנסה להניע ,כך נידע שאין בעית הצתה .

,

• ספונסר פורום
פורסם
.

אף על פי שבמקרה של ראשון הרוטור אמור להצביע ימינה ולמטה ,אבל קורה הרבה שמישהו שיפץ מפלג

והפך את הציר,או כשהרכיבו את השינן המניע של המפלג במקום שונה .

הכוונה שלו היא לזה.

פורסם
הכוונה שלו היא לזה.

ואם כך מה אני עושה, שמישהו שיפץ את המפלג,והרכיבו את השינן של המפלג באופן שונה, האם אני יכול לנסות לפרק מפלג בשטח, ולנסות להזיז את השינן למקומו הטבעי, שבו הוא נקבע על ידי היצרן, והאם יש סימן מיוחד על המפלג, כמו לדוגמא בין שני גלגלי טיימינג, שבו משפץ המפלג אמור להחזיר?

או תפקידי לשנות את מיקומו של הראשון במפלג, בהתאם לשינוי שעשה משפץ המפלג?

לפי התאוריה שלך, במידה והייתי מרכיב מפלג תקין, שהשינן מורכב בו נכון, מרכב אחר(חיפושית כמובן), מרכב תקין שעבד, הבעייה היתה נפתרת במקרה שלי?

בברכה

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

לא מה פתאום צביקה ,אמרתי לך רק לוודות ראשון והסברתי לך איך עושים את זה .

הכוונה שלי הייתה שהראשון לא תמיד נמצא איפה שהוא אמור ליהיות כמו בציור של מרק ,

הרכב בן שלושים שנה ויש אפשרות לשנות את המיקום במפלג או בדרייבר (הציר שמניע אותו),לכן הסברתי לך איך למצוא

ראשון מוחלט ,בודק חפיפה בשלוש וכו ,ובאותו הרגע היכן שמצביע הרוטור זהו הראשון

הוודאי ,וממנו תמשיך את סדר ההצתה בכוון השעון 1432 .

זהו ראשון אך לא כוון הצתה סופי ,את זה תבצע כפי שהסברתי ואז לפחות מבחינת הצתה אתה סגור.

תנסה להניע ותחזור אלינו.

פורסם

רון שלום רב!

האם שינוי הדרייבר ניתן לשינוי ללא פרוק אגן השמן?

מדוע בכלל משנים אותו, למה לא להשאיר אותו במיקום קבוע שנקבע על ידי היצרן, כמו בזוג גלגלי שיינים בטיימינג, שאמורים להיות מקבילים נקודה מול נקודה ?

ומה הקשר לרכב בין שלושים שנה?

אני נתקל לאחרונה ברכבים רבים כמו סובארו, שהמפלג לא יושב במקומו, לאחר החלפת מנוע, משום שהמכונאי, טעה בשני שינים,מה שלא מאפשר לקדם הצתה, מה שמחייב אותי לפרק את המפלג ולהושיבו במקומו, או שאני שולח את בעל הרכב למוסך, שבו הוחלף המנוע.

כנ"ל הקפצת שן עד שניים באונו פייר.

אני יודע איך למצוא ראשון מוחלט, ולדעתי הבעייה בשינן המפלג או בדרייבר.

בברכה

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

שינן המפלג לא יכול לגרום לשום בעיה ,נתת דוגמה טובה הסובארו ,שם השינן הוא חלק מהמפלג

אז אתה יכול להוציא את המפלג ולהזיז את הציר קרי השינן (אם בכלל יש בזה צורך כגון הגבלת תנועת המפלג)

בחיפושית השינן אינו חלק מהמפלג אלה חלק נפרד שקובעים את מיקומו בעת ביצוע אוברול(זהו הקשר לשנים שציינתי האוברול)

אבל אל תיתקע על זה אני רק זרקתי את זה כדרך אגב ,קרי אם לפי הסירטוט של מרק הרכב מפוצץ אז תבדוק

ראשון מוחלט כפי שתארתי לך ותדע לבטח שההצתה מכוונת נכון .

פורסם

צביקל'ה ורון,

בכדי להקל על הדיון צירפתי שתי תמונות של המפלג ושמתי לב שקיימים גם שתי דגמים.

ניתן לשמור את התמונות על שולחן העבודה ולבצע הגדלה...תהנו

Pages from Haynes - Volkswagen Beetle & Karmann Ghia 1954 thru 1979.jpg

Pages from Haynes - Volkswagen Beetle & Karmann Ghia 1954 thru 1979-2.jpg

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...