Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שוב החלפתי את המגבר, הפעם למה שרציתי מהתחלה - Pulse Audio BA-4400 שנותן לפי הערכות היצרנית, 1600 וואט, ו110 וואט RMS לערוץ.

המגבר לפי הנתונים האלו די חזק, אך אני לא מסתמך על הנתונים, כי המגבר בטוח מוציע פחות.

המגבר הולך להגביר קומפוננט מורל פולס, וסאב קיקר C12.

יש לי כמה שאלות :

1. בגישור, האם אני יכול לחבר גם את הסאב וגם את הקומפוננט?

בגישור המגבר נותן בערך 220-250 RMS לערוץ, האם זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לרכיבים שלי, או שעדיף שאני יגביר את הרכיבים ללא גישור, ב4 ערוצים.

עם אני מגביר את את הרכיבים ללא גישור, אז כל רכיב מקבל 110 וואט RMS לערוץ, אך ניקח בחשבון שהוא מקבל פחות, נגיד 90RMS, אז המגבר לא ינצל מספיק את הסאב (150RMS ) ואת הקומפוננט (120RMS)

מה עושים במצב כזה?

2. מה זה GAIN , ולמה עדיף להוריד אותו לפי מה שהבנתי לשלוש רבעים?

תודה מראש לעוזרים

ניב

הודעה חשובה - מי שאינו רוצה לעזור, או רק להעביר ביקורת או להעלות את מונה ההודעות שלו, לא מוזמן להגיב פה.

תודה.

מבולבלים? גם אנחנו.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תוכל לחבר בגישור או רק את הסאב או את הקומפוננט ולא שניהם ביחד.

אין שום בעיה לחבר את הסאב בגישור. ואת הקומפוננט רגיל.

בעיניין ה GAINE אין משהו מוגדר אך עדיף שיהיה כמה שפחות פתוח.

אצלי ה GAINE לקומפוננט הוא על רבע. ולסאב בגישור טיפה מעל לרבע אך הכל תלוי ברכיבים.

פורסם

שלום

מה זאת אומרת לחבר את הסאב בגישור ואת הקומפוננט כרגיל? הכוונה היא לחבר את הקומפ לHU? אצלי זה לא אפשרי.

ז"א , שעם אני מחבר את הקומפוננט ואת המגבר רגיל, ל4 ערוצים, אז כל ערוץ יתן לי בערך 100RMS, שזה קצת, כי הסאב הוא 150 והקמפ 120

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

מה התפספס?

יש 4 ערוצים למגבר:

2 ערוצים מנוצלים בכך שאתה מגשר אותם לסאב.

2 ערוצים נוספים מנוצלים בכך שאתה מחבר על ערוץ לכל צד של הקומפוננט.

=4 ערוצים מנוצלים.

פורסם

תקשיב

הקומפוננט כל אחד מהם מתחבר לערוץ אחד של מגבר כלומר אתה מחבר את הקרוס למגבר וממנו יוצאים חיבורים למיד ולטוויטר.

עוד שני ערוצים מגשרים לערוץ אחד לסאב ופה סיימת את ה4 ערוצים שלך זה לא מסובך.

בנוסף אני רוצה לאמר לך משהו שכבר היה בויכוח פה פעם אבל בכל מקרה זאת דעתי , לי יש פולס ונכון שכתוב שהם 120 RMS אבל לדעתי זה יותר לכיוון 60-80. גם המגבר לא נראה לי שיהיה 110 אלא פחות.

פורסם

רגע, שאתם אומרים לגשר 2 ערוצים, הכוונה לקחת את שני הערוצים ולהפוך אותם לערוץ אחד? כמה RMS אני יקבל בישביל הסאב?

לא ממש הבנתי וזה ממש מסובך :)

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אתה לוקח את הפלוס של צד ימין, ואת המינוס של צד שמאל - זה הולך לסאב (לפלוס והמינוס שלו)

הפלוס והמינוס האחרים שנותרו - לא נוגע, לא מחבר לכלום.

זה נקרא גישור, ומה שזה עושה זה לוקח את העוצמה של צד אחד והעוצמה של צד שני ומאחד לך אותם. (במילים פשוטות)

כך שבמקום 2X50 וואט (נניח) אתה מקבל 1X100.

פורסם

לא הבנת? תקרא קצת לפני שאתה שואל כאלה שאלות, יש פה כ"כ הרבה ת'רדים בנושא...

צורת החיבור היא כמו שגם רשם.

2 ערוצים מגושרים לסאב(מינוס של הסאב לCH1 ופלוס של הסאב לCH2)

2 ערוצים מחוברים רגיל לקומפוננט( כל רמקול מחובר לפלוס ומינוס של ערוץ אחד).

כפתורי הGAIN מן הסתם הם( פוטנציומטרים) שמשמשים ככפתורי ווליום, ותפקידם להנמיך/להגביר את עוצמת האות שנכנס למגבר.

מקווה שהבנת את צורת החיבור.

נ.ב.

לא שמתי לב שגל הגיב, כנראה בזמן שאני כתבתי את ההודעה... בכל אופן מה שגם רשם מתייסת לW לא WRMS( ההספק הנקי הנמסר לרמקול לאורך זמן).

לדוגמה:

מגבר שמוציא 4X60RMS בגישור יכול להוציא 2X200RMS. זאת סתם דוגמה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אוקי, אני אוותר על תהליך הגישור , כי המגבר מיועד להגביר סאב וקומפ'.

אבל כמה אנשים אמרו לי שאפשר לחבר את הסאב והקומפ' למגבר בגישור, אך הם טענו שהסאב לא "יפתח" , מה זאת אומרת?

ואם אני מגביר ללא גישור סאב וקומפ', אז הסאב יקבל נגיד 100RMS , וכנ"ל הקומפוננט. זה אומר שההגברה תיהיה חלשה כי המגבר לא מנצל את הסאב ואת הקומפוננט.

מה עושים במקרה כזה? איך גורמים למגבר לנצל אותם היטב?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אתה רציני?!

אתה! צריך! לגשר! את! הסאב! למגבר!

ואת הקומפוננט לחבר לכל ערוץ בנפרד, יש לך 4 ערוצים למטרה הזאת! וזה כל מה שאתה צריך!

2 לסאב!

2 לקומפוננט!

הבנתההההההההה( *נא לקרוא במבטא סאדם חוסיין, מארץ נהדרת)

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

את זה הבנתי, חכמולוג.

זה די ברור של2 ערוצים מחברים את הקומפ' ול2 ערוצים מחברים את הסאב, אבל כרגיל יש כאלה שחייבם להתחכם.

ז"א , עדין לא הבנתי, אמרתם שאפשר להפוך את ה4 ערוצים ל2 על ידי גישור, ואז יהיה לי 2X200RMS בערך, אז זה אמר שלערוץ אחד מתחבר המגבר ולערוץ שני הסאב?

מבקש הסבר פשוט, מי שלא יאה לו, שלא יגיב!

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

עדיין לא ברור ?

יש לך 4 ערוצים במגבר כל ערוץ הולך לרמקול תבין את זה ככה

2 ערוצים ל 2 הרמקולים במקרה שלך קומפוננט

נשארו עוד 2 ערוצים

אז יש לך אופציה להשתמש בערוץ 1 וישאר לך אחד לא מחובר לכלום או לגשר את 2 הערוצים לערוץ 1 ולחבר את הסאב וזהו ניצלת את כל היציאות במגבר

אתה לא הולך להפוך 4 ל 2 כי אין לך 2 סאבים לפי מה שאני יודע שאתה הולך להחזיק את שניהם מגושרים

אתה הולך להפוך מ 2 ערוצים לאחד בשביל הסאב ו 2 אתה משאיר לקומפוננט

הסבר מובן אני מקווה

בהצלחה ..

:-o

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

או, סוף סוף הסבר מקצועי.

אז לגשר את 2 הערוצים האחרים לערוץ אחד, ובערוץ הזה אני אקבל 2X100RMS, וזה ילך לסאב וופר.

האם זה לא יהיה חזק מידי ? הרי בהתחלה לא קניתי את המגבר כי המוכר טען שהוא יכול לגרום לי נזק לרכיבים כי הוא יכול לשרוף אותם.

מה עושים במקרה כזה?

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
או, סוף סוף הסבר מקצועי.

אז לגשר את 2 הערוצים האחרים לערוץ אחד, ובערוץ הזה אני אקבל 2X100RMS, וזה ילך לסאב וופר.

האם זה לא יהיה חזק מידי ? הרי בהתחלה לא קניתי את המגבר כי המוכר טען שהוא יכול לגרום לי נזק לרכיבים כי הוא יכול לשרוף אותם.

מה עושים במקרה כזה?

כל עוד הכיוון של הגיין במגבר יהיה נכון וכמו שצריך לא ישרף כלום!

בהצלחה!

• תוכן חדש...