Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הזמן אומרים שרמקול 9*6 לא מי יודע מה ששמים אותו מאחורה וזה הורס את כל השמע,

אז סתם חשבתי על זה שכשמים רמקולים אחוריים אולי זה לא בשביל להוסיף עוצמה וכיוצ''ב אלא בשביל סראונד,זה נכון שאף פעם אתה לא עומד עם הגב לבמה,אבל נגיד במעכות קולנוע ביתיות יש רמקולים מאחורה(אומנם אין מה להשוות אבל להוות דוגמא).

יש סיכוי פה למה שאני אומר או שאני סתם מדבר?

תודה מראש.

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם

זה להשלמת סאונד.

גם בהופעה יש לך החזרי קול מאחור (מינורים אבל עדיין)

סראונד בטוח שלא, כי מעטים הרכבים בארץ שיש להם סראונד ברכב(ישנם רדיו דיסקים שתומכים אבל אף אחד לא מיישם את זה כמעט).

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

בהחלט כן.

אם יש לך HU שתומך בסראונד דוגמת כמה קלריונים שאני מכיר או DVDים למיניהם אז כן, אתה יכול לבנות מערכת סראונד באוטו. זה תקף גם לגבי רמקול סנטר.

אבל אם אתה הנהג אז מאוד רצוי שלא תנהג ותראה סרט עם כל האפקטים בסראונד...

מה שכן ישנם מספר דיסקים של אודיו עם תמיכה בסראונד.

פורסם

אתם צודקים...אבל לאדם הממוצע שיש לו רמקול אחורה?

אני לא מדבר על אילו שיש להם קולנוע באוטו.

Head Unit:Pioneer 6950ib

Amplifier:pulse audio-ba2900

Component:morel tempo+mt22+mx22.2

Sub:JL 12W1 back:pioneer 350w

פורסם

על טעם וריח אין להתווכח.

אז ניתן לסכם ש:

1. אם אין לך HU עם "פיצ'ר" של DTS או DD, לא תקבל סראונד (אמיתי)

2. רמקולים מאחור לא גורעים למי שרוצה בהם, וכן למי שלא.

אני למשל לא מוסיף כאלו כי הם רק גורעים מהחוויה לדעתי.

אבל לא אנסה לשכנע אחרים לחשוב כמוני, אלא רק להמליץ.

פורסם

אבל זה לא משנה ברמת הסראונד מכיוון שאם תשווה את העניין למערכת ביתית כשאתה שם דיסק של מוסיקה בDVD אתה שומע על ALL CHANNEL וכל רמקול משמיע אותו הדבר, ואין מצב של סראונד כמו שאתה רואה סרט בDVD שהסרט עצמו מקודד לDTS .

כך שגם אם יש לך מכשיר שתומך DTS אלא אם כן תראה סרט בדיוידי האחורה והקדימה ישדרו בדיוק אותו הדבר.

פורסם
אבל זה לא משנה ברמת הסראונד מכיוון שאם תשווה את העניין למערכת ביתית כשאתה שם דיסק של מוסיקה בDVD אתה שומע על ALL CHANNEL וכל רמקול משמיע אותו הדבר, ואין מצב של סראונד כמו שאתה רואה סרט בDVD שהסרט עצמו מקודד לDTS .

כך שגם אם יש לך מכשיר שתומך DTS אלא אם כן תראה סרט בדיוידי האחורה והקדימה ישדרו בדיוק אותו הדבר.

אלא אם כן, כמו שציינתי הוא שם דיסק אודיו שהוקלט בסראונד. ויש כאלה!

פורסם

הפורמט נקרא DVD AUDIO . זהו בעצם דיסק DVD שהקליטו עליו מוזיקה.

נפח הדיסק מאפשר מגוון רחב של הקלטות באיכויות שונות - החל מ סטריאו לוסלס קומפרס - באיכות של 9.6 מגה ביטס לשניה ועד ל 5.1 ערוצים באיכות טובה FULL SURROUND.

מספר הכותרים מוגבל וכל הזמן מתרגמים עוד ועוד דיסקים לפורמט הזה. מוסיקה בסראונד גם משנה את במת הסאונד מבחינת המאזין - כלומר ממקמת אותו במקום אחר יחסית לנגנים. אם אני לא טועה, כאשר מאזינים בסראונד - המאזין מרגיש "על הבמה - בין הנגנים", בניגוד לסטריאו שם הבמה נמצאת "מול" המאזין.

מיותר לציין שאי אפשר לקנות את הדיסקים הנ"ל ברחוב הנמל בחיפה למשל.

כדי לשמוע דיסק כזה חייבים מכשיר שיודע לפאנח סראונד, כפי שצויין לעיל.

מבחינת רמקולים אחוריים - זה עניין של טעם אישי כמובן. אני למשל אוהב שאין לי "חור" בבמה האחורית ולכן שמתי לי סט פשוט מאחורה. אם כיוונון נכון הבמה עדיין נשארת מקדימה והרמקולים האחוריים רק משלימים את האפקט.

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...