Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן היה לי תקר בדופן הצמיג (BARUM BRAVARIUS) בפלוצווגן. 205/55/16.

החלפתי את 2 הקדמיים לאחר שהומלץ לי ע"י מספר אנשים לקונטיננטל פרמיום 2.

כעת הרכב מרגיש פחות יציב ופיתח תחת שובב (יחסית).

האם ייתכן שכתוצאה מכך שהצמיגים האחוריים ישנים יותר אז הם אוחזים פחות ולכן יש זריקות?

או שפשוט הקונטיננטל האלה לא טובים?

פורסם

אני תמיד שם את החדשים מאחורה!.

אל תשכח מי מחזיק אותך בסיבוב:lol: .

תעשה הצלבה של זוג קידמי אחורי.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם תשתמש במנוע החיפוש של הפורום, אכן תמצא שרשורים על התקנת הצמיגים החדשים מאחור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שמתי צמיגים זבל סיני שיבואן החליף לי בטיפול +אחריות 3שנים זה משהו דומה לאנקוק זוג800שקל.

יש לי שאלה מה זאת אומרת אחריות?

אם יופיעו לי עוד חודש סדקים אז יחליפו לי אותם?

חיפושיות 73-74

פורסם

התשובה היא להחליף את האחוריים לחדשים - או אם האחוריים הנוכחיים לא שחוקים עדיין - להעביר אותם קדימה ולשים את החדשים מאחורה.

(וכמובן לשמור על לחץ אוויר תקין)

שנה טובה.

פורסם

כל השירשורים וההמלצה המוכרת נוגעים לכך שאם יתפוצץ צמיג אז יש לנו יותר שליטה כאשר הפיצוץ הוא בצמיג הקדמי.

השאלה שלי היא האם יכולים לנבוע הפרשי אחיזה כתוצאה מצמיג קדמי עדיף?.

פורסם

כבר אמרתי הצמיג עם האחיזה הכי טובה מאחורה!

אלה עם כן כל הארבעה חדשים אז אין חשיבות.

חיפושיות 73-74

פורסם

לא. השרשורים נוגעים לפיצוץ צמיג רק אם לא טרחת לקרוא אותם.

צמיג חדש מרכיבים מאחור, גם אם אין לך תוכניות לפוצץ אותו.

על אובדן אחיזה מלפנים (תת-היגוי) קל יותר להשתלט מאשר על אובדן מאחור. בנוסף, צמיגים שחוקים יצופו מהר יותר במעבר בשלוליות. שוב, אם נגזר עליך שזה יקרה, אתה תעדיף שזה יקרה בציר הקדמי ולא באחורי.

פתח את הלינק הזה, וצפה בסרטון.

פורסם

*****עריכה*****

הקונטיננטל הוא צמיג ברמה גבוהה

בדר"כ מומלץ להתקין צמיגים חדשים מאחורה מכיוון שבעת איבוד שליטה מצמיגים אחוריים אפשר להגיע לצלחת או לזריקת תחת שאינה נשלטת

אם כבר השקעת על צמיגים חדשים באיכות טובה

הייתי מנצל את המצב מכיוון שגם ככה חורף להחליף גם את הזוג השני

ולהיות שקט לשנתיים-שלוש הבאות

כמובן שמדי פעם מומלץ לעבור על הצמיג לראות שלא התנפחה לו בועה בצד (כאשר אחת השכבות נקרעת יוצר לחץ על הדופן מכיוון שהוא בעל שכבה אחת שתיים לכל היותר)

וכמובן לשמור על לחץ צמיגים תקין

בברכה

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

השאלה שלי היא האם יכולים לנבוע הפרשי אחיזה כתוצאה מצמיג קדמי עדיף?.

כן.

לפני שנה בערך היו לי על ה205 שני זוגות צמיגים - האחד יוקו S306 חדשים, השני מישלין אנרג'י בני שנה+. במשך הזמן שיניתי את מיקומי הצמיגים כדי לבדוק את ההשפעה על התנהגות הרכב, והיא בדיוק כמו שציינת.

עם המישלין הישנים מקדימה - נטייה חזקה לתת היגוי, מרחקי בלימה שגדלו ופרפור בהאצות חזקות בראשון על משטח חלק.

עם המישלין מאחור - נטייה להיגוי יתר חריף, תחושה טובה יותר בהיגוי ובבלימה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שמתי צמיגים זבל סיני שיבואן החליף לי בטיפול +אחריות 3שנים זה משהו דומה לאנקוק זוג800שקל.

יש לי שאלה מה זאת אומרת אחריות?

אם יופיעו לי עוד חודש סדקים אז יחליפו לי אותם?

ברגע שיש לצמיג סדקים הוא יוחלף?

מה מסתתר מאחורי האחריות?

תודה לכם!

חיפושיות 73-74

פורסם

הדבר הראשון שיש לבדוק זה לחץ אוויר נכון בכל ארבעת הצמיגים.

אם הנ"ל תקין, והצמיגים הותיקים (שכרגע מאחורה) עדיין תקינים (לא שחוקים ולא יבשים, כלומר בני פחות מ-3-4) אז להחליף קדימה-אחורה. כל צמיג נשאר בצד שלו.

אם הצמיגים הותיקים כבר עשו את שלהם אז להחליף אותם כמובן.

היום הייתי עם חבר אצל "אנטון" להחלפת זוג צמיגים על המאזדה שלו, 185/65/14 עלו 550 ש"ח לזוג, של דנלופ בני כ-7 חודשים.

הצמיגים שירדו מהרכב היו יבשים, אחד בן 6 וחצי (!!!) והשני בן 4 ומשהו. (כן, לא זהים)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עם המישלין הישנים מקדימה - נטייה חזקה לתת היגוי, מרחקי בלימה שגדלו ופרפור בהאצות חזקות בראשון על משטח חלק.

עם המישלין מאחור - נטייה להיגוי יתר חריף, תחושה טובה יותר בהיגוי ובבלימה.

אז לפי מה שאתה אומר עדיף אחוריים טובים.

פורסם

ד"א אנטון, התקנתי אצלו את הצמיגים.

בהתחלה המוכר הביא לו זוג מאמצע 2005, שהתחלתי לבדוק ממתי הם הוא התחיל למלמל: "האא...בני זונות, איך דחפו לי צמיגים כאלו במשלוח?! וואלה, איך לא בדקתי...בלה בלה".

אח"כ מצאתי זוג מאמצע 06' ככה (לא מציאה גדולה אבל ניחא) והוא התקין לי אחד הפוך (הצד החיצוני של הצמיג פנימה).

הקטע הוא שבדעיבד הבנתי שהפועל הסתבך עם הצמיג והבעל הבית או לא יודע מי זה עשה לו תנועה של: "יאללה תרכיב כבר, מה זה משנה".

אחרי זה מישהו אחר הרכיב לי את השני.

שמתי לב לפאדיחה שלהם רק שהייתי כבר בבית ואז הייתי צריך לחזור אליהם שיסדרו.

הבן אדם מרכיב מינימום 7-8 סטים בשעה, יותר מכל פאנצ'ריה בארץ, מעניין כמה אנשים שלא מבינים נוסעים עם התקנת צמיגים לקויה.

בנוגע לקטע של הקדימה-אחורה - מה הוא לא יודע את זה?

בטוח שיודע, אבל זה ייקח לו עוד 3 דקות.

מה שכן הוא היה זול משמעותית מכל פנ'צרייה אחרת ששאלתי. (הפרש של כ-400 ש"ח לזוג הצמיגים).

• תוכן חדש...