Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם למישהו יש היינס, אני אשמח לעזרה בדמות כמה דפים משם.

בכל מקרה, אני לא ממש מבין מה קורה שם; צינור אחד יוצר מקיר האש אל המיכל של מים והשני עובר אל התרמוסטט, האם הסירקולציה שונה מבשאר הרכבים?

יש מעבר מים אל ומהרדיאטור, המים מרגישים חמים בתוך הרדיאטור (ישנו מכסה לבן בצד הרדיאטור שנמצא חם בזמן פעולת המנוע, אבל אויר חם לא יוצא.

האם אני הוזה או שישנו פתרון שאני לא רואה?

בריאות לכולם!

פורסם

אכן כן, המאוורר עובד, ויוצא אויר, פשוט קר.

משחק עם הבורר מרגש אותי...8)

בקיצור, מצורפת תמונה של הרדיאטור מבפנים, נראה כאילו הפלסטיק מחובר ישירות לחיבורים שמעבר לקיר האש, האם נכון הדבר? איך אני מפרק אותו לבדיקה?

1.JPG

בריאות לכולם!

פורסם

נכון זה ככה,אתה סה"כ מנתק את הצינורות חימום,אני רואה שברגי העשר שאמורים לקבע אותו חסרים אז רק תשחרר אותו מהקליפסים והוא יוצא,אבל לדאבוני נראה לי שתצטרך לפרק את הדשברוד על מנת לחלץ אותו,הוא נוזל בכלל?

תסתכל מהצד השני אמורים להיות שם גלגלי שניים שאחראים עד פתיחת וסגירת מעבר האויר החם,יתכן שנשבר שם משהו והם לא מזיזים את הדלת.

פורסם

לא הוא לא נוזל, לא רואה סיבה אמיתית לחלץ אותו מלבד לבדיקה, אז אולי נוותר.

מדוע אי אפשר פשוט לחלץ אותו בשליפה? למה צריך לפרק את כל הדש?

מה שכן, פירקתי עכשיו את החיבור שבו אמור להיות התרמוסטט והפלא ופלא, אין תרמוסטט.

שוב היכה בנו גל החאפריות.., מחר אני אלך לקנות תרמוסטט חדש ואולי בעצם זאת הבעיה האמיתית שלנו.

בריאות לכולם!

פורסם

אני בספק,למרות שאין תרמוסטט,גם מנוע שאינו מגיע לטמפ' עבודה תקינה אמור להפיק חום שבן אדם מרגיש,אם הרדיאטור נוזל ברור שזה מיותר לחלץ אותו,בדקת שהבוררים תקינים ומעבירים את הדלת למצב חימום?

פורסם

אצלי אין טרמוסטט ובגלל זה יוצא אוויר חם רק כאשר הרכב בנסיעה בפקקים ומגיע לטמפ עבודה.

אם אתה רוצה לבדוק האם הטרמוסטט גרם לבעיית אי יציאת חום , תשאיר את הרכב דולק ל 10 דקות עד שהוונטה תפעל ואז אמור לצאת לך חום.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אולי הראדיאטור הפנימי (חימום) סתום

קרה לי כבר ב 2 רכבים (איביזה וגולף) עם קצת ידע נתק את חיבורי הכניסה והיציאה לנ"ל

תכניס צינור מים ובהדרגה תגביר את הלחץ עד שיפתח ומים יזרמו בחופשיות (זה כמובן אם אין סתימה בצינור עצמו)

באותה היזדמנות עדיף לך לעשות גם ניקוי כללי באותה שיטה לכול מעברי המים למנוע ולשים נוזל קרור איכותי (פרסטון וכ"ו)

אם לאחר מכן עדיין לא מחמם כנראה שיש בעיה בתריס (אויר קר\חם בסקאלה)

לרוב זה רדיאטור פנימי סתום

בהצלחה

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

בקיצור ולעניין, קניתי נוזל קירור פרסטון אדום, איכות מעולה.

הבחור סגר צינורות שנפתחו על מנת לנקות את המערכת המג'וייפת, מילא מים כמו שהסברתי לו ונסע לשלום מחייך מאוזן לאוזן לאחר שקיבל פרץ חום מפתחי האוורור.

פה נגמר המזל (וה"בקיצור ולעניין"...) למחרת התקשר אליי בוכה, "מה קרה?" שאלתי.

באמצע הנסיעה 'ברח' לו אחד הצינורות של המים ממקומו ונשטפו להם מי קירור בשווי 70 ש"ח.

הבחור מיואש, רץ לחבר שלו שמתקין אביזרי רכב, קונה ממנו מים ירוקים, סוגר את הצינור וממלא מחדש.....אין חימום יותר.

לא ראיתי ברגי ניקוז בשום מקום בקליאו 1.4L 92 שלו.

חוץ מהעובדה שהחמור מילא מים ירוקים ביחד עם האדומים (ואת זה הוא ינקז שוב מחר וימלא רק סוג אחד), מה עכשיו יכולה להיות הבעיה?

בריאות לכולם!

פורסם

לא ברור אם בוצעה שטיפה לרדיאטור הפנימי או לא?

אם הצינורות חמים אך אין חימום בפנים יש לדעתי 3 אפשרויות:

1. רדיאטור סתום. ואז להערכתי צינור אחד אמור להיות הרבה יותר חם ממשנהו.
  2. יש ברז במערכת החימום והוא איננו תקין. שוב גם במקרה כזה נראה לי שאחד הצינורות יהיה חם בהרבה מהשני.
  3. יש בעיה בכלל בתריס שבורר בין חום לקור.

פורסם

בוצעה שטיפה באמצעות צינור גינה, אם המים יוצאים מהצינור השני אז אין סתימה, נכון?

אני שומע את התריס נפתח ונסגר כשמשחקים עם הכפתור.

עם איזה חומר אפשר לנקות את הרדיאטור ביעילות?

בריאות לכולם!

פורסם

אם המים זורמים בחופשיות אין צורך לבצע שום שטיפה. בכל מקרה אין דרך יעילה להשתמש בחומרי ניקוי כשהרדיארטור ברכב.

זה שאתה שומע דברים זזים אין זה אומר בהכרח שהתריס הספציפי תקין. לפעמים הבורר מזיז כמה תריסים יחדיו, לפעמים תריס אחד בחלק ממהלכו ותריס אחר בשאר מהלכו.

אפשרות אחרת היא שיש סתימה בחלק אחר במערכת ולכן כדאי לשטוף את כל מערכת הקירור, במיוחד אם בשטיפת הרדיאטור יצא הרבה ג'יפה.

• תוכן חדש...