Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנת 94 והדגם שציינתי הוא הזרקה?

ואיך הרכב בכללי?אמינות,ביצועים,תקלות ספציפיות,דלק,תחזוקה,עלות הטיפולים+תיקונים.

שמתי לב שיש לו הרבה כח יחסית ל 1500 ויש גם כאלה ששמים לו מנוע 1700 (WTF)

כמה כח סוס יש לגירסת ה 1500 וה 1700?

ואיך הוא מבחינת דלק?טוחן?או שבסדר?(למי שיש ניסיון עם הרכב בבקשה לרשום כמה דלק הוא שותה)

תודה מראש.

פורסם

צריכת הדלק סבירה והיא לא הבעיה העיקרית של רכב, אלא חשמל ואמינות כללית.

למרות שבזמנו היו לא מעט, נראה לי קשה עד בלתי אפשרי למצוא היום אקזמפל שמור, במצב טוב, במחיר סביר וללא פגיעות/ריתוכי שילדה.

1.5 105 כ"ס, דגם ה - i הוא בעל הזרקת דלק

1.7 137 כ"ס

1.7 הגיע גם כמנוע מקורי.

פורסם

יש 1500 הזרקה וגם קרבורטורים 8 שסתומים.

יש 1700 הזרקה וגם קרבורטורים מנועי 8 שסתומים וגם 16 שסתומים.

לי אישית היתה 1500 קרבורטורים רכב חזק! אבל צריכת דלק גבוהה מאוד במשיכות, 2 קרבורטורים כפולים משמע 4 קרבורטורים שדורשים כיוונים כל תקופה מסויימת כמו כן מחלה ידועה באלפא 33 גיר חורק אם לא מתפעלים אותו נכון בעיות חשמל לא רציניות פה ושם, זהו רכב שדורש הרבה תשומת לב נוטה להתחמם אם לא מטפלים כראוי יציב מאוד על הכביש רמת איכות והגימור של הפלסטיקה לא גבוהה צליל מנוע נפלא(במיוחד של הקרבורטורים) זהו רכב עם הרבה אופי אבל דורש המון תשומת לב

על ה1500 הזרקה אני לא ממליץ אין לה הרבה כוח אבל מה שכן יותר חסכונית בדלק

אם כבר הזרקה אז לך על 1700 16 שסתומים

או על 1500 קרבורטורים ועם יש לך הרבה מזומנים לדלק אז לך על 1700 קרבורטורים 16 שסתומים המון המון כוחח

ישנם דגמים גם עם הגה כוח בהצלחה!

פורסם

הבנתי,אז כמה דלק שותה ה 1500 קרברטור עם לחיצות ובלי בערך?ויש נתונים של 0-100 שלה?

איך הוא בהשוואה לסופר לנסר 96 1.6(הייתה לי מקודם עד שעשיתי תאונה)?כי אני זוכר אכלתי אחד שהיה על אלפא ממש בקלות בפתיחות ואני עוד הייתי על רכב אוטומט,אני יודע שזה לא אומר הרבה,כי ייתכן והבן אדם פשוט לא יודע לנהוג על ידני ולהוציא ממנה את הכל,בגלל זה גם אני שואל את זה.

שוב תודה.

פורסם

אלפא 33 היא האלפא הנמכרת ביותר בכל הזמנים.

למרות נתוני המכירות מדובר בדגם הכי פחות ספורטיבי של היצרן.

רמת גימור נמוכה מאוד ורוב ה-33 משמשות כחלקי חילוף ל-סוד ולספרינט הישנות יותר.

המנוע הוא לב האוטו 105 כ"ס וקצת פחות מ-10 שניות מ-0 ל100.

איכות גימור נמוכה בתא הנוסעים .

מנוע אם טופל כהלכה עם נוזל קירור יעודי ושמן סיננטי מחזיק הרבה מאוד זמן.

(מנסיון באלפאסוד שלי ב-15 שנה האחרונות- אמינות מוחלטת).

אבל, רוב המכוניות היו תחת רגליהם של תפרנים חובבי מהירות של טיפלו באוטו כנדרש אז יש לצפות, לראשי מנוע שנגמרים מקורוזיה ומשאבת מים שתסיים את חייה מוקדם מהצפוי.

גיר- גיר רגיש להחלפות היכלוכים מהירות ביו ההילוכים ראשון לשני גורמים לחריקה שהולכת ומתגברת עם הזמן. ניתן לשפץ את הגיר אבל בדר"כ אף אחד לא משקיע.

ציריות אמינות מאוד , מסרק הגה - (ללא הגה כח) אמין.

בלמים- ברקסים חלשים יחסית למשפחתית מודרנית ואין מה להשוות לסופר מיני חמה ומודרנית.

מזגן- לא כמו ברכב מודרני.

אני לא מאמין שאני לא ממליץ לקנות אלפא....

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
אלפא 33 היא האלפא הנמכרת ביותר בכל הזמנים.

למרות נתוני המכירות מדובר בדגם הכי פחות ספורטיבי של היצרן.

רמת גימור נמוכה מאוד ורוב ה-33 משמשות כחלקי חילוף ל-סוד ולספרינט הישנות יותר.

מנוע אם טופל כהלכה עם נוזל קירור יעודי ושמן סיננטי מחזיק הרבה מאוד זמן.

(מנסיון באלפאסוד שלי ב-15 שנה האחרונות- אמינות מוחלטת).

אבל, רוב המכוניות היו תחת רגליהם של תפרנים חובבי מהירות של טיפלו באוטו כנדרש אז יש לצפות, לראשי מנוע שנגמרים מקורוזיה ומשאבת מים שתסיים את חייה מוקדם מהצפוי.

גיר- גיר רגיש להחלפות היכלוכים מהירות ביו ההילוכים ראשון לשני גורמים לחריקה שהולכת ומתגברת עם הזמן. ניתן לשפץ את הגיר אבל בדר"כ אף אחד לא משקיע.

ציריות אמינות מאוד , מסרק הגה - (ללא הגה כח) אמין.

בלמים- ברקסים חלשים יחסית למשפחתית מודרנית ואין מה להשוות לסופר מיני חמה ומודרנית.

מזגן- לא כמו ברכב מודרני.

אני לא מאמין שאני לא ממליץ לקנות אלפא....

אלו נתונים של מנוע 1500 קרבורטורים 8 שסתומים הנתונים שונים במנועי 1700

פורסם

לפניי שאתה קונה אלפא אתה אמור לאהוב ולהמשך לרכב הזה למרות החסרונות

אחרת לא תיהיה כיימה ואם אין לך את זה אני לא ממליץ לך להתקרב לאלפא זהו רכב לאנשים ספציפיים.

פורסם

התקציב הוא 10000 ויש עוד איזה 2000 שקל מעל לתיקונים וכו' אבל עדיף בכמה שפחות כסף כי 10000 זה הגבול,חשוב לי המידע על הרכב הזה בלבד,עם כבר הרכב הזה יש לו הרבה בעיות וכאלה,למרות שחיפשתי ביצועים ולפי מה שהבנתי זה הרכב היחידי שנכנס לי בתקציב של 10000 (יש עוד כסף אבל זה לתחזוקה/תיקונים) שיש לו ביצועים אבל אמרתם שיש לו בעיות והוא לא ממש אמין,

אז לשם שינוי אני חושב על דייהטסו שרייד 1.3 ידנית 93 (רק 93 נכנס לי בתקציב וגם זה בקושי) הרבה ממליצים לי על הרכב,חשבתי לקחת פיאט אונו אבל אמרו לי שהוא גם לא אמין וביצועים ממש אין לו ושרייד למרות המנוע 1.3 הוא יותר חזק,אני לא ממש מבין בקרבורטורים אז לאלפא יש 2 קרבורטורים כפולים אז לשרייד איזה קרבורטור יש?

והעם באמת שרייד 1.3 יותר אמינה ויותר טובה מבחינת ביצועים מפיאט אונו 1.4?(אונו דרך אגב נכנסת לי לתקציב כהזרקה ושנת 94)

שוב תודה.

פורסם

ההפך חשבתי בהתחלה על אלפא,כי אני מחפש רכב עם ביצועים,מה גם אני הולך לשפר אותו אחרי זה,קוסמטיקה ובמקביל מכנית קצת לא משהו רציני.

אז רכב שהוא יותר חלש אתה בכל מקרה תקבל ממנו פחות ביצועים,מה גם בפיאט אונו אני לא מבין מה אפשר לשפר קוסמטית חחח(מצטער עם פגעתי במישהו אבל זה ככה) שרייד נראת סבירה אבל גם הרבה עבודה,אבל אלפא זה הרכב הכי מתאים חוץ מהאמינות שלו /:

כנראה אני ילך על השרייד 1.3 93 ידנית,תענו לי בבקשה על מה ששאלתי מקודם על השרייד.

תודה.

פורסם
שנת 94 והדגם שציינתי הוא הזרקה?

כן, כמו 99% מהרכבים בישראל מהשנתון הזה

1.5 105 כ"ס, דגם ה - i הוא בעל הזרקת דלק

1.7 137 כ"ס

הנתון של ה1.7 נכון ל16 שסתומים

ל8 שסתומים יש כ-120 כ"ס

• תוכן חדש...