Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ אוטובוסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רק לידע כללי למי שאין כסף ורבה לא שווה לנסות ולשפץ אוטובוס

יש כמה ביחד בעיקר אחד מהם שהוא מנסה לשפץ אחד ישן ברבה יותר ישן מה303 המוגמר או מה302 שעלתם כאן בתמונות.

אז מה עושים נגשים לאגד קונים אחד שיצא למכירה

מחנים אותו במקום טוב ורצוי סגור מחכים כמה שניםואז מנסים להפוך אותו לרכב אספנות.

או ויש רישיון לאוטובוס אז יותר טוב אפשר לסוע ולטייל בו :arrow: {סתם}

הקיצור עסק יקר למי שאין את הפרוטה בכיסו.

פורסם
כזה אני רוצה:

ממה שהבנתי- זה היה 0303 המיוצר בגרמניה, להבדיל מ"רגילים" של אגד, שהיו מיוצרים בארץ. אני פשוט חולה על הדגם הספציפי הזה... וכן- הוא משנות ה-70, לא יודע אם מתחילתם או בסוף- אומנם, מחקתי מספרים, אבל המספר היה בן-6 ספרות.

ובנוסף- הייתי רוצה לאוסף שלי את זה:

האוטובוס הצהוב הינו ליאז (LIAZ) 677 תוצרת בריה"מ. הדגם ייוצר מ-1968 ועד תחילת שנות ה-90, עם מכלולים של משאיות זיל (ZIL), אך עם מתלי אוויר. המנוע ממוקם מקדימה מימין לנהג, כמו בראודמסטר האנגלים. בסביבות שנת 1986 האוטובוס עבר מתיחת פנים וקיבל פגוש קדמי חדש, פגוש אחורי (במקור לא היה), ופנסים אחוריים ווינקרים חדשים. המנוע שופר גם כן. 90% מהאוטובוסים של הדגם המאוחר ייוצרו בצבע צהוב, וזה הדגם שמופיע בתמונה. אה, באותה הזדמנות שונה גם מספר דגם ל-5533, אם אני לא טועה.

הנה אתר שמוקדש כולו לדגם הזה: http://www.liaz-677.ru

Spirit In The Dark

פורסם

חלום שלי במשך הרבה זמן זה לקנות איזה 303, ולהסב אותו למזנון/מסעדה נייד.

הייתה תקופה שממש ישבתי על שרטוטים, עלויות, הכנות לצנרת גז, מים, חשמל. אפילו אבא שלי התלהב מהרעיון.

לעשות מזנון נייד שיסתובב בארץ, להשאיר את האוטובוס במצב מקורי, אחד הרעיונות שצצו לי (וכל זאת ע"מ לפתור את בעיית ההושבה) היו לקחת שלושה ספסלים זוגיים, להשאיר אחד במצבו המקורי, את האמצעי להסיר ולשים עליו מעין שולחן קטן, ואת השלישי לסובב (על אותן ברגים!)

השניצלים של סבתא, הסנדוויצ'ים של אבא, והחביתת ירק של אמא - וכל זה בסביבת עבודה והריח שמאפיין את ה303... ל303 יש ריח מיוחד, תעמדו מאחורי אגזוז (כפול!) של 303 ביום חם ברגע שהנהג לוחץ על הדוושה ותבינו. זכיתי לנסוע באחרונים האלה אי-שם בשנת 2001 שעברתי לביה"ס בת"א ורישיון עוד לא היה באופק. כנ"ל גם לגבי ה"מרצדס מולדת" (משום מה באתר אגד הוא מופיע בתור ליילנד) קו 90 שבו הייתי נוסע באופן קבוע בבקרים.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם
כנ"ל גם לגבי ה"מרצדס מולדת" (משום מה באתר אגד הוא מופיע בתור ליילנד) קו 90 שבו הייתי נוסע באופן קבוע בבקרים.

זה מהסיבה הפשוטה שזה באמת היה ליילנד ולא מרצדס.

אגב, ראיתי לפני כמה חודשים בלוח פוקוס אוטובוס קומותיים של אגד למכירה כמזנון נייד. אז נכון, זה לא 303, אבל הי! חלופה לא רעה בסה"כ!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מיקום הדלת האחורית באוטובוסים קשור לגרסת דגם האוטובוס עצמו

דלתות אחוריות בירכתיים - אוטובוס לתיירים

דלתות ממוקמות במרכז ,קרוב לגלגל האחורי - אוטובוס נוסעים ציבורי

אעלה בהמשך שתי וורסיות כאלו של ה O-303

ועם חיפוש טוב...גם של ה 302

פורסם

המון מים עברו בנהר מאז. אז למה להקפיץ?

בכל אופן אני כבר ירדתי מהעניין אבל נדבקתי בחיידק אחר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
מיקום הדלת האחורית באוטובוסים קשור לגרסת דגם האוטובוס עצמו

דלתות אחוריות בירכתיים - אוטובוס לתיירים

דלתות ממוקמות במרכז ,קרוב לגלגל האחורי - אוטובוס נוסעים ציבורי

אעלה בהמשך שתי וורסיות כאלו של ה O-303

ועם חיפוש טוב...גם של ה 302

ב- 302 הדלת האחרוית היתה תמיד מאחורי הגלגל האחורי ולא היתה ורסיה אחרת.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
הדגם עליו אתה מדבר איננו O-303 אלא O-302.

חדי העין אולי לא יבחינו בהבדלים בין השניים, אך בכל זאת, מספר הבדלים שכן ניתן לראות:

O-302

אתה טועה.

אין הבדלים חיצוניים בין O302 לבין O303.

הצורה החיצונית תלויה בשנתון בלבד !

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
אתה טועה.

אורן

לא ידידי, אתה טועה (לשם שינוי)!

ה 303 שהגיעו עם דלת לפני הגלגל האחורי הם אוטובוסים שהוזמנו לפי המיפרט של אגד בלבד!!!

כל ה 303 וה 302 האחרים הגיעו עם דלתות מאחורי הגלגל לפי המפרט המקורי של מרצדס.

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם
אתה טועה.

אורן

אין שום הבדל חוץ מ:

חזית וקיר אחורי שונים לחלוטין, לוח מחוונים ושלדה.:wink:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אין שום הבדל חוץ מ:

חזית וקיר אחורי שונים לחלוטין, לוח מחוונים ושלדה.:wink:

וגם מנוע שונה וגיר שונה ושילדה שונה...

פורסם

הלו, תפסיקו "לנתח" לי את ה-0303, ותמצאו לי אחד כבר!!!:twisted::lol: לא מעניין אותי הבדל - אני רוצה 0303 מסוף ה-70, נקודה ברורה כאן?:twisted::x:-D

74629989.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

חברים,

ההבדלים בין O302 ל בין O303 אינם קשורים למיקום הדלת האחורית. זו קשורה להזמנה של הלקוח בלבד.

החזית והירכתיים זהים לחלוטין. אני זוכר הרכבה O302 של מועצות איזורית משנתונים 82 , 83, והם נראים מבחוץ זהים ל O303.

ההבדלים כולם נעוצים בתת שלדה, מנועים, תיבות הילוכים, הגה, שולחן נהג ועוד נושארים הקשורים למפרט טכני בסיסי.

אורן

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
חברים,

ההבדלים בין O302 ל בין O303 אינם קשורים למיקום הדלת האחורית. זו קשורה להזמנה של הלקוח בלבד.

החזית והירכתיים זהים לחלוטין. אני זוכר הרכבה O302 של מועצות איזורית משנתונים 82 , 83, והם נראים מבחוץ זהים ל O303.

ההבדלים כולם נעוצים בתת שלדה, מנועים, תיבות הילוכים, הגה, שולחן נהג ועוד נושארים הקשורים למפרט טכני בסיסי.

אורן

יש O302, ויש O302S, צריך להבדיל! ה-S עדיין נוסע בתורכיה, למשל, והוא דומה לO303.

הO302 הוא אותו דגם שהיה באגד לתקופה קצרה, ואיננו דומה כלל וכלל לO303.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
יש O302, ויש O302S, צריך להבדיל! ה-S עדיין נוסע בתורכיה, למשל, והוא דומה לO303.

הO302 הוא אותו דגם שהיה באגד לתקופה קצרה, ואיננו דומה כלל וכלל לO303.

לא מדבר על O302S שקיים לא רק בטורקיה, אלא במקומות נוספים.

הדרך היחידה להבדיל מבחוץ בין הדגמים, היא במבט על פתחי האוויר לרדיאטור בחלק האחורי של הדופן השמאלי של האוטובוס.

ב O302 יש פתח קטן, ולרוב עם מסגרת אלומיניום או כרום. ב O303 יש פתח גדול בהרבה.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...