Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה רועד מעל 100 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני, אל תרתח.

ייתכן ומדובר במלגזה משופרת, בה במהירות 100 קמ"ש ההגה רועד בגלגלים האחוריים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
תראה,

אין אפשרות שתרגיש רעידות בהגה בין 100 ל120 קמ"ש כאשר מדובר בגלגלים קדמיים! מה לעשות אבל פיסיקלית זה לא יתכן.

קיימת אפשרות שתרגיש רעידות בגלגל ההגה בחלון מהירויות מסויים, וזה בשל חוסר איזון בגלגלים האחוריים. הגלגלים האחוריים מרעידים את מרכב הרכב באופן לינארי, אבל אתה לא מרגיש זאת בהגה בשל הפרדה צירית דו-מימדים, או מכלול תהודה( למי שנכח בשיעורי הפיסיקה). כשאתה מגיע למהירות מסויימת(הרמוניה/תדר תהודה של מכלול- הגה ומרכב) אז אתה חש את הרעידות גם בהגה.

תשקיע 20 שקלים באיזון גלגלים אחוריים(או שתסיר את כיסוי הגלגלים), לא צדקתי, אז התשלום "עליי".

לא להעלב, הטרמינולוגיה שלך מעלה חשד שאולי אתה חושב שאתה יודע על מה אתה מדבר, אבל כמו שכתב חנניה רייכמן ז"ל:

טיפש, במקום נימוק נבון, תוקע יד לערבון.

למה לדעתך לא יתכן שחוסר איזון בגלגל קדמי יבלוט רק במהירות נתונה (נניח תדר עצמי של מערכת ההגה) ויעלם כשהמהירות עולה מעל תדר זה?

האם תדר מערכת ההגה קבוע בכל המכוניות?

האם אין הבדל בין חוסר איזון חד-מישורי של גלגל קדמי הנוטה להקפיץ את הגלגל מעלה/מטה ובין חוסר איזון דו-מישורי הנוטה, בנוסף לתנודה מעלה מטה, לגרום לגלגל גם לנוע בשמיניות תוך סבסוב ההגה מצד לצד?

מה הקשר בין מיקום הגלגל ובין לינאריות הרעידה (אני מניח שהתכוונת לכתוב לינאריות של עוצמת הרעידה), וזה בוודאי לא נכון כי הכוח המעורר - הכוח הצנטרפוגלי - עולה לפי המהירות הזוויתית בחזקה שנייה, כלומר הגברת מהירות של 10% גורמת לכוח מעורר הגדול ב-21%.

הביטוי הרמוניה/תדר תהודה אינו נכון אף הוא. כדי לעורר רעידה רזוננטית יש צורך בכוח הפועל או בתדר התהודה או במהירות המהווה שבר פשוט שלו - חצי, שליש, רבע וכדומה. כשאתה מעורר בתדר הגבוה מהתדר העצמי יש ניחות עצום ברעידות, כל בולם קפיצים למפוח או גומיות רכות בתושבת מנוע מבוססים על עיקרון זה. אלמנטרי ווטסון, אלמנטרי.

דרך אגב, להזכירך או ללמדך, חוסר איזון של גלגל גורם לרעידה מחזורית שבה הכוח המעורר במהירות נתונה הוא אחיד וקבוע. רזוננס מתעורר כמובן גם כשמעוררים את הגוף באופן אקראי באמצעות הלם, ושיטה יסודית שאני מיישם כמעט כל שבוע למדידת תדרים עצמיים מבוססת על עקרון יסוד זה.

בכל מה שאמרתי עדיין אין לשלול את ההצעה המעשית שנתת, רק שהנימוקים לא נראים לי.

אם אתה מהמרכז, אתה מוזמן אלי, אביא אנלייזר רעידות דו-ערוצי נייד וזוג אקסלרומטרים עם בסיס מגנטי חזק מאד, נפרק משקולת איזון פעם מגלגל קדמי ופעם מגלגל אחורי ויאללה, נריץ ניסוי מסודר, עד 100, 120 ומצידי עד 150 קמ"ש. נוכל למדוד בכל רכב שתבחר את עוצמת הרעידות מאחור ומלפנים, תדרים וכל מה שבינהם.

יוסי

פורסם
לחבר שלום

אני מצטרף להמלצה של הכותבים מעליי לגבי איזון הגלגלים האחוריים ,אבל ,מכיון שברכבך הותקנו ארבע צמיגים חדשים יש להניח כי הם אוזנו ביום ההרכבה ,ולכן אני מציע כי תגש למכון פרונטים בדוק חופש במיסבי הגלגל האחורי ,וערוך איזון גלגלים מאחורנית בעזרת "וספה" מכשיר איזון המאזן את הגלגל כשהוא מורכב על גבי הרכב,השינויים באיזון נגרמים בעיקר עקב אי החזרת הגלגל למקומו המדויק(כלומר שכל בורג יחזור לחור שלו),ברכבים ישנים או בעלי קוטר צמיג גדול ,או אפילו בכל רכב מומלץ לסמן בעזרת טיפקס את אחד מברגי הגלגל לפני הפירוק ולהחזיר לאותו המקום ,המכונאים הותיקים זוכרים זאת מהפיג'ו 504

יגאל

ישנה גם אפשרות שהצמיגים (או לפחות אחד) פגומים ואינם יציבים במהירות סיבובית גבוהה, וכבר נתקלתי בכאלה.

אופיינית צמיג כזה אינו מאפשר לאזנו בהרצה אחת בלבד על מכונת האיזון ונדרשות כמה איטרציות.

קימת מכונת איזון הלוחצת על הצמיג תוך כדי סיבובו וחושפת ליקויי מבנה.

מה שכתבת לגבי בעיות של חוסר איזון של חלקי מבנה או ברגים כמובן נכון.

יוסי

פורסם

מסכים לגבי ההסבר הפיסיקלי הראשון שגם לי לא נשמע הגיוני במיוחד.

לפותח השרשור, בצע את כל מה שהמליצו החלק מבדיקת לחץ, דרך איזון גלגלים ואם כל זאת לא עזר אז גש למכון פרונטים. עד למכון פרונטים העלות לא תעבור את ה-30 ש"ח ולכן חבל להכנס לנימוקים פיזיקלים תיאורטיים.

למה כדאי כן לבצע איזון גלגלים למרות שהוא החליף צמיגים לא מזמן וכביכול אמורים להיות מאוזנים, מקרה שהיה כך היה:

לפני שנתיים וחודש שזה זמן הטסט שלי החלטתי להחליף צמיגים אחוריים כיוון שהם נראו לי יבשים ששווה להחליף, גם מבחינת הטסט וגם מבחינת הבטיחות. לאחר לבטים החלטתי לקנות זוג צמיגי דנלופ גם כיוון שארץ היצור היא USA וגם כיוון שדרגת השחיקה שלהם היה תואמת לצרכי. אני מודה ומתוודה שבצעירותי כי רבה לא הייתי מודע לנושא תאריך הייצור אבל זאת לא הפואנטה.

לאחר בירור קצר באיזור פ"ת ניגשתי לחנות שנחשבת זולה בכ-20% משאר המקומות באיזור. החנות מתעסקת בעיקר בצמיגאות ומצברים. לא אזכיר את שמה כדי לא לפגוע באף אחד.

אכן המחיר היה זול והצמיגים נראו יפים ומתאימים, ביקשתי להתקין אותם. טוב כאן מתחילה הפואנטה:

מרימים את הרכב, מורידים גלגלים, כמובן שאני כהרגלי בקודש עוקב אחר הנעשה בשבע עיניים. אני רואה את הילד חולץ את הצמיג הישן, שם דבק, מעלה את הצמיג החדש, מנפח וכך גם עושה לשני. לאחר מכן הוא ניגש לרכב להרכיב.

אני: מה אתה עושה?

הילד: מרכיב לך את הגלגלים!

אני: מה עם איזון?

הילד: זה גלגלים אחוריים, למה צריך איזון?!

אני: צריך גם צריך, תעשה איזון ואני אשכח את מה שראיתי.

הילד: תסביר לי למה צריך איזון? אף פעם לא מאזנים גלגלים אחוריים.

אני: תעשה איזון לפני שאני אתעצבן.

טוב, בחמיץ פנים ולקח הגלגלים לאיזון. החזיר אותם עדיין עם פנים חמוצות כשהוא שואל למה צריך איזון לגלגלים אחוריים.

שתבינו, המקום מפוצץ בלקוחות בגלל המחירים. כמובן שמקצועיות אין שם הרבה אבל מחירים טובים יש ולכן בחרתי כן לחזור לשם גם לקנות מצבר כשהייתי צריך. כל זאת מתוך הנחה שאני מפקח על הנעשה וכמובן שאת ההחלטה מה להחליף ואם זאת הבעיה אני עשיתי עם עצמי.

בשורה התחתונה אל תתנו לפרק בורג ברכב מבלי שתהיו נוכחים. בעלי מקצוע כמו הקבוצה המצומצמת שהיא מומלצת הפורום ואף חברה בו אין עוד.

פורסם
לא להעלב, הטרמינולוגיה שלך מעלה חשד שאולי אתה חושב שאתה יודע על מה אתה מדבר, אבל כמו שכתב חנניה רייכמן ז"ל:

טיפש, במקום נימוק נבון, תוקע יד לערבון.

למה לדעתך לא יתכן שחוסר איזון בגלגל קדמי יבלוט רק במהירות נתונה (נניח תדר עצמי של מערכת ההגה) ויעלם כשהמהירות עולה מעל תדר זה?

האם תדר מערכת ההגה קבוע בכל המכוניות?

האם אין הבדל בין חוסר איזון חד-מישורי של גלגל קדמי הנוטה להקפיץ את הגלגל מעלה/מטה ובין חוסר איזון דו-מישורי הנוטה, בנוסף לתנודה מעלה מטה, לגרום לגלגל גם לנוע בשמיניות תוך סבסוב ההגה מצד לצד?

מה הקשר בין מיקום הגלגל ובין לינאריות הרעידה (אני מניח שהתכוונת לכתוב לינאריות של עוצמת הרעידה), וזה בוודאי לא נכון כי הכוח המעורר - הכוח הצנטרפוגלי - עולה לפי המהירות הזוויתית בחזקה שנייה, כלומר הגברת מהירות של 10% גורמת לכוח מעורר הגדול ב-21%.

הביטוי הרמוניה/תדר תהודה אינו נכון אף הוא. כדי לעורר רעידה רזוננטית יש צורך בכוח הפועל או בתדר התהודה או במהירות המהווה שבר פשוט שלו - חצי, שליש, רבע וכדומה. כשאתה מעורר בתדר הגבוה מהתדר העצמי יש ניחות עצום ברעידות, כל בולם קפיצים למפוח או גומיות רכות בתושבת מנוע מבוססים על עיקרון זה. אלמנטרי ווטסון, אלמנטרי.

דרך אגב, להזכירך או ללמדך, חוסר איזון של גלגל גורם לרעידה מחזורית שבה הכוח המעורר במהירות נתונה הוא אחיד וקבוע. רזוננס מתעורר כמובן גם כשמעוררים את הגוף באופן אקראי באמצעות הלם, ושיטה יסודית שאני מיישם כמעט כל שבוע למדידת תדרים עצמיים מבוססת על עקרון יסוד זה.

בכל מה שאמרתי עדיין אין לשלול את ההצעה המעשית שנתת, רק שהנימוקים לא נראים לי.

אם אתה מהמרכז, אתה מוזמן אלי, אביא אנלייזר רעידות דו-ערוצי נייד וזוג אקסלרומטרים עם בסיס מגנטי חזק מאד, נפרק משקולת איזון פעם מגלגל קדמי ופעם מגלגל אחורי ויאללה, נריץ ניסוי מסודר, עד 100, 120 ומצידי עד 150 קמ"ש. נוכל למדוד בכל רכב שתבחר את עוצמת הרעידות מאחור ומלפנים, תדרים וכל מה שבינהם.

יוסי

פששש כמה זמן אנחנו צריכים לבזבז(ברוח טובה) על איזון זוג גלגלים אחוריים...

האמת שאין לי ממש זמן לפרט ולחזק את נימוקי, אבל בקצרה...

לגבי למה לא יתכן שזה גלגלים קדמיים אפשר לעיין במבנה מערכת ההיגוי, או לשאול את הבחור שצועק לך "שחק בהגה" בזמן הטסט.

ולא לא התכוונתי ל"עוצמת" הרעידה, אלא לתדירות שהיא משתנה לניארי כפונקציה של מהירות(כך דרך הגב, עובדים רוב חיישני המהירות, עכבר המחשב הכדורי...).

לגבי תדר מכלול, זה קצת יותר מורכב מפיסיקה מ1, אבל בקצרה, בתחום תדירות מסויימת אתה נחשף להרמוניות(לא בהכרח הראשונה) של המכלול(ולא של מרכיב). מעבר לתאור שלך של מה זה הרמוניה של מרכיב(המקרה הבסיסי של תהודה עצמית של מרכיב) לא הוספת דבר. מעטפת הספקטרום של מכלול היא "קצת" יותר מורכבת מהמקרה הבסיסי שאתה מדבר עליו, אותה תיאוריה רק עם מספר משתנים נוספים.

בקיצור, עזבו אתכם משטויות, גם לי מותר לדבר "דברי הבל", העיקר שכל אחד מתבטא בצורה זו או אחרת(ע"ע בני ל)...

יאללה, דברתי מספיק שטויות להבוקר, אני חושב שהנושא מוצה.

פורסם

בוקר טוב.

אינך הראשון וכנראה גם לא האחרון שהסתבך בפורום, כמה מבינינו מומחים בתחומים מסוימים, וביקורתיים מאד.

היות והבעת (מעין) התנצלות, הענין סגור מבחינתי, ונעזוב את ענין ההרמוניות.

אבל היות וכפי שכנראה כבר ברור לך אני שפוט של חנניה רייכמן ז"ל, אני ממש חייב לצטט פתגם מפרי עטו, התואם להפליא את הסיטואציה הנוכחית:

לחשוב שטויות אתה רשאי,

אבל עשה זאת בחשאי.

כל טוב ושיהיה לך אחלה יום, יוסי

פורסם
בוקר טוב.

אינך הראשון וכנראה גם לא האחרון שהסתבך בפורום, כמה מבינינו מומחים בתחומים מסוימים, וביקורתיים מאד.

היות והבעת (מעין) התנצלות, הענין סגור מבחינתי, ונעזוב את ענין ההרמוניות.

אבל היות וכפי שכנראה כבר ברור לך אני שפוט של חנניה רייכמן ז"ל, אני ממש חייב לצטט פתגם מפרי עטו, התואם להפליא את הסיטואציה הנוכחית:

לחשוב שטויות אתה רשאי,

אבל עשה זאת בחשאי.

כל טוב ושיהיה לך אחלה יום, יוסי

אני חושש שלא ממש הבנת את "ההתנצלות".

ואני חשבתי לתת לך קצת יותר קרדיט...

פורסם

ממתי אחרי החלפת צמיגים (אפשרי ש) עושים כיוון פרונט?

להוסיף עוד 250 ש"ח לעלות שלהם? לא רק שלא נשמע סביר, בחיים לא שמעתי את זה.

• תוכן חדש...