Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנמכה ל-ZX

yarl
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא תגרום לשום בעיה בהיגוי הפאסיבי

רק תפגע בנוחות

הכוונה ?? אני לא ירגיש את ההיגוי או בגמישות של הרכב

אירטון סנה איתי בחלומות

פורסם

אולי פתח , אבל כנראה שהוא הסווה אותו בצורת צירה או שורוק , כי בפורום אין כזה שרשור של הבחור.

לפותח השרשור , הנה דוגמא לאחד שחשב שהנמכה זה טוב ליהודים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=66777

מאז האוטו חזר לתצורה כמעט מקורית (כלומר, חזרה לרכיבים מקוריים של סיטרואן ,אבל לא של 1.6).

לכל המנמיכים , והכוונה לאלה שנוסעים עם הרכב ביום יום בכבישי הארץ - מצטער , לא קונה את סיפורי הרגש, היציבות וחדות ההיגוי.

הנמכה של האוטו במצבם הנוכחי של כבישי ישראל היא פשוט פגיעה באיכות החיים עם האוטו , ואני לא מדבר רק על נוחות (כן,אני יודע שיש כמה נהגים בפורום בעלי חוליות עמוד שידרה מסוקסות שאינן רגישות לזעזועים וכו'. נראה אתכם בעוד 10-15 שנים).

אני מדבר על התנהגות הרכב פרופר.

נכון שעל אספלט איכותי תקבלו זוויות גלגול מופחתות, ואולי גם יותר יציבות ושאר ירקות.

אבל בינינו - כמה כבישים איכותיים כאלה יש?

ברובם המכריע של הכבישים ובמיוחד הסיבובים, האוטו יתנהג כמו עז הרים מהאלפים, שניסו לקשור לה את שתי הרגליים האחוריות ולא כ"כ הצליחו.

האוטו מקפץ מכל מהמורה, ובועט על כל קפיצה, ולא תמיד זה ברגע הנכון. הרבה פעמים זה להיפך. הבעיטה תוציא את הרכב משיווי משקל ואתם נשארים עם אפס יכולת שיכוך/בלימת זעזועים.

עוד לא דיברנו על העומס המוגבר על שאר רכיבי הרכב בעקבות השינוי הלא ממש מתוכנן הזה (שינוי זוויות בהיגוי ועוד).

לדעתי , אם כבר לטפל במתלים של הצרפתיה (אגב, איזה דגם הZX שלך?) , אז להחליף רכיבים לספורטיביים יותר של היצרן , או משהו תואם , ולא להנמיך את המערכת הקיימת.

זה נראה יפה, הרכב נראה קרבי ,אבל התועלת אפסית.

כמובן שאם מדובר ברכב שמבלה את ימיו במירוצים, התמונה שונה לגמרי - אבל לא זכור לי שראיתי הרבה ZX (או כל צרפתייה תואמת מבנה מתלים) משתתפות במירוצים ברחבי מדינת ישראל.

פורסם

מסכים עם שמר.

על הפלטפורמה הנ"ל - אין טעם.

בולמים טובים וכל המסביב (כריות בולם וכו)+ אנטי רול של הספורטיביות יתן לך התנהגות מצוינת ללא פשרה על כל כביש טיפה משובש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שמר, אני כן נוטה להסכים איתך.

האוטו לא מרגיש בנוח על כביש משובש, ואני נוסע לאט יחסית בכבישים סוג ז'. (שזה אפילו מחמאה למע"צ).

אבל בכבישים הנכונים, ומי כמוך וכמוני יודעים את זה, זה שווה כל קירקוש מהדאשבורד, וכל קללה של אחד הנוסעים.

האוטו פשוט יושב מדהים על הכביש.

אבל בשורה התחתונה, אני מסכים שלא חייבים להנמיך כדי לקבל התנהגות כביש משובחת, לפחות להחליף קפיצים,

לאחד משופר ששומר על הגובה המקורי, או לפחות לחדש.

אביחי

פורסם
אבל בכבישים הנכונים, ומי כמוך וכמוני יודעים את זה, זה שווה כל קירקוש מהדאשבורד, וכל קללה של אחד הנוסעים.

אביחי

אין לי מושג, לא ממש מצליח להרגיש הבדל בעמידה בחנייה. :|

פורסם

מתעלק על השרשור:

בכדי לשפר אחיזה בוולקן, יש המלצה מסויימת על קפיצים / בולמ"ז?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם
מתעלק על השרשור:

בכדי לשפר אחיזה בוולקן, יש המלצה מסויימת על קפיצים / בולמ"ז?

השינוי האמיתי היה בצמיגים.

אבל מהניסיון, קוני צהוב + אייבך פרו-קיט עם הנמכת הסרן האחורי בשן, עשתה הרבה.

אבל שוב, זה לא מתקרב אפילו לתועלת של צמיגים ספורטיבים.

אביחי

פורסם

ובכל זאת ההנמכה משפיעה על היגוי הפאסיבי ?

ולמי ששאל הרכב וולקן 2.0 93

אירטון סנה איתי בחלומות

• תוכן חדש...