Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת האם יש הבדל כשמחברים סאב למונו ולא מגבר 4 ערוצים?

מה ההיתרונות בכך שמחרים את המונו ולא את ה-4 ערוצים?

יותר עוצמה?

יותר דיוק?

יותר איכות?

נגיד ואני רוצה לחבר קומפוננט וסאב למגבר אחד של 4 ערוצים.

ואותו דבר לעוד מגבר קומפוננט וסאב.

האם אני צריך מונו לסאבים ככה עדיף?

אולי עדיף מגבר אחד 2 סאבים ומגבר שני 2 קומפוננט.

האם בגלל שזה 2 סאבים מחוברים למגבר אחד אז יש מצב שהמגבר לא יצליח להרים אותם כמו שצריך?

אבל השאלה שלי מה נותן המונו? מאשר 4 ערוצים

בטח שאלה קצת חובבנית אבל בבקשה הסבר.

תודה מקס :)

פורסם

מקס

מונו זה מגבר שכל ייעודו זה ל"הרים" סאבים. לטעמי ולטעם רבים אחרים הוא עדיף על מגבר 2/4 ערוצים למרות שיש אנשים שמגבירים עם מגבר 2/4 ערוצים סאב.

יש מונו שיהיה חזק מגישור של מגבר 2/4 ערוצים ויש מונו שיהיה חלש. תלוי בהספקים של המגברים.

אתה יכול להרים קומפוננט סאב עם מגבר 4 ערוצים אבל צריך לבדוק כמה הוא נותן בגישור, וכמה הסאב שלך יכול לקבל. ומצב זה יצור עומס במגבר.

בנוגע לחיבור 2 סאבים למגבר 4 ערוצים - אתה צריך לבדוק את ההתנגדות הסופית של הסאבים ואז לראות האם המגבר מסוגל לעבוד בהתנגדות כזאת.

לדעתי, אם אתה מתכנן להגביר 2 סאבים, תקנה כבר מונו שהוא קלאס D (צורך פחות חשמל ממגברי קלאס A/B ).

לא חותם

פורסם
רציתי לדעת האם יש הבדל כשמחברים סאב למונו ולא מגבר 4 ערוצים?ברור שיש הבדל.

מה ההיתרונות בכך שמחרים את המונו ולא את ה-4 ערוצים?המונו בדרך כלל יותר חזק ומותאם לתדרים הנמוכים שסאבים עובדים איתם.

יותר עוצמה?בדרך כלל כן.

יותר דיוק?יותר עוצמה=שליטה טובה יותר ברמקול=יותר דיוק.

יותר איכות?לא בהכרח תלוי באיכות המגבר.

נגיד ואני רוצה לחבר קומפוננט וסאב למגבר אחד של 4 ערוצים.

ואותו דבר לעוד מגבר קומפוננט וסאב.

האם אני צריך מונו לסאבים ככה עדיף?כן.

אולי עדיף מגבר אחד 2 סאבים ומגבר שני 2 קומפוננט.מגבר 2 ערוצים שירים שני סאבים עולים ים בכסף, אז עדיף מונו חזק שירים את שניהם ביחד.

האם בגלל שזה 2 סאבים מחוברים למגבר אחד אז יש מצב שהמגבר לא יצליח להרים אותם כמו שצריך?תלוי כמה חזק המגבר ותלוי איזה סאבם אתה מחבר .

אבל השאלה שלי מה נותן המונו? מאשר 4 ערוצים מגברי מונובלוקים מותאמים לעבודה עם סאבים ובדרך כלל הם חזקים, מגברי 4 ערוצים יותר חלשים ונועדו לעבוד עם רמקולים רגילים בעיקר.. אז הקרוסים שלהם שונים במקצת מהקרוסים שיש למונובלוקים.

בטח שאלה קצת חובבנית אבל בבקשה הסבר.תמיד יש פעם ראשונה.

תודה מקס :)

תשובות באדום :-) .

פורסם

מהדבר הכי חשוב התעלמתם לגמרי.

הסיבה הראשונה שבגללה מומלץ להרים סאב על מגבר נפרד - לא בהכרח מונו, אפילו מגבר 2 ערוצים בגישור היא ספק הכוח של המגבר.

מגבר 4 ערוצים משתמש בספק כוח אחד ויחיד לכל ארבעת הערוצים - להרים קומפוננט בבי-אמפינג או שני זוגות של רמקולים זה לא בעייתי במיוחד - אבל סאב וופר דורש הרבה עוצמה וגם בחלק גדול מהזמן הוא דורש שהמגבר יספק את הסחורה בצורה יציבה ומתמשכת ברגע שמחברים סאב ביחד עם זוג רמקולים על אותו המגבר - הסאב יגרע מהתפקוד של הערוצים האחרים בגלל שהם עובדים על אותו הספק - הסאב וופר הוא צרכן גדול יותר ולכן גם ימשוך אליו את רוב ה"כוח" של המגבר.

ככל שדואגים להפרדת ערוצים לספקי כוח נפרדים ככה הסיכוי שהאיכות של רכיב אחד על חשבון של רכיב אחר תיפגע נמוכה יותר.

בנוסף לכך מונובלוקים מסויימים יודעים לעבוד יציב גם בהתנגדות של 1 אוהם מה שלא קורה במגברי 2 ערוצים בטח ובטח שלא בגישור שעובד רק ב4 אוהם ולכן מונובלוק מסוגל לספק עוצמה הרבה יותר גבוהה ממגבר 2 ערוצים מקביל - בגלל יכולת זו.

בנוסף לכך מגברי מונובלוק רבים מצויידים בסאב סוניק פילטר - יתרון נוסף.

בנוסף לכך מגברי מונובלוק לרוב עובדים בקלאס D ולכן יחסית לעוצמה שהם מסוגלים לספק הם יצרכו מתח נמוך יותר מאשר מגבר מקביל בקלאס AB.

תסיקו מכאן גם מסקנות מתאימות לגבי מגבר חמישה ערוצים - כאן הסיפור שונה משום שברוב המגברים היום שהם חמישה ערוצים - הערוץ הנפרד שהולך לסאב בא ביחד עם ספק כוח נפרד משלו - מחברים לרוב המגברים האלו כבל כוח אחד אמנם, אך בתוך המגבר יש הפרדה לשני ספקים.

מגבר 5 ערוצים שאין לו הפרדה לשני ספקים נפרדים - לא לגעת!

ישנם גם מגברים נדירים יותר שלהם יש חיבורי חשמל עבור כל ספק בנפרד אך הם באים באריזה של מגבר אחד - נוח להתקנה.

עוד תוספת קטנה - ברוב מגברי החמישה ערוצים - הערוץ של הסאב יהיה לרוב קלאס D.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...