Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לשמן מנוע 5w-40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בטוח בקשר לצמיגות ביגלל זה אני שואל..

הרכב עבר 137 ק"מ משהו כזה לא זוכר בדיוק ואני לא ידוע אם בעבר הישתמשו כי קנינו תרכב רק לפני שנה בערך.

1) הצמיגות איננה נכונה לרכב שלך. אתה צריך להשתמש ב 5-30 או 10-40 חצי-סינטטי, ולא 5-40 סינטטי מלא.

2) אחרי 137 אלף ק''מ אין בכלל טעם להשתמש בסינטטי מלא, לא תהיה כל תועלת, סתם זורק כסף. תנסה 5-30 VALVOLINE DURABLEND בבקבוקים כחולים, זה יותר זול בהרבה ובאיכות גבוהה. אפשר גם 5-30 MOTORCAFT או "דלקול 5-30", למרות שלא הייתי ממליץ במיוחד על תוצרת מקומית.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
1) הצמיגות איננה נכונה לרכב שלך. אתה צריך להשתמש ב 5-30 או 10-40 חצי-סינטטי, ולא 5-40 סינטטי מלא.

2) אחרי 137 אלף ק''מ אין בכלל טעם להשתמש בסינטטי מלא, לא תהיה כל תועלת, סתם זורק כסף. תנסה 5-30 VALVOLINE DURABLEND בבקבוקים כחולים, זה יותר זול בהרבה ובאיכות גבוהה. אפשר גם 5-30 MOTORCAFT או "דלקול 5-30", למרות שלא הייתי ממליץ במיוחד על תוצרת מקומית.

1) אני לא מכיר את דרישות היצרן, אבל אם הן באמת כמו שאתה מציין (5W30 או 10W40) - אז אין שום בעיה להשתמש ב-5W40, הוא לא חורג לא מהגבול התחתון ולא מהגבול העליון של ההמלצה.

2) התועלת לא קשורה בכלל לכמות הק"מ שעבר האוטו. שמן סינטטי שומר על תכונות השימון לאורך זמן רב יותר, והדגרדציה של התכונות שלו איטית יותר ולינארית יותר, ללא הנפילה ההתחלתית שאופיינית לשמנים מינרליים, נניח. כמו כן, אם באמת נניח שהשימוש בסינטטי גורם לבלאי מופחת (וזה לא בהכרח נכון) - אז מה זה משנה, מאיפה להקטין את הבלאי? עדיף מוקדם ממאוחר, עדיף מאוחר מאף פעם.

מצד שני, בכללי - אלא אם כן זה מומלץ ע"י היצרן, או שבעל הרכב נוטה לעכב את הטיפולים, או שהרכב עובד קשה - אין טעם בסינטטי.

פורסם
1) אני לא מכיר את דרישות היצרן, אבל אם הן באמת כמו שאתה מציין (5W30 או 10W40) - אז אין שום בעיה להשתמש ב-5W40, הוא לא חורג לא מהגבול התחתון ולא מהגבול העליון של ההמלצה.
על פי מה אתה קובע???

1) בשמן 5-30 נקודת ההבזקה גבוהה יותר מאשר ב 5-40

2) בשמן 5-30 נקודת הקפאון נמוכה יותר מאשר ב 5-40

כמו כן, ריכוזים מיותרים של SULPHATED ASH, ZINC, PHOSPHORIUS, CALCIUM בשמן 5-40 שהוא רכש גבוהים משמעותית מב 5-30. אז הייתי אומר שזה כן חורג. ובכלל שמנים בעלי צמיגות 5-40 מיועדים בעיקר למכוניות תוצרת גרמניה ולא יפן, וישנו הבדל מהותי בין בניית מנועים גרמניים ויפניים, לכן הדרישות הן לא אותן דרישות.

מצד שני, בכללי - אלא אם כן זה מומלץ ע"י היצרן, או שבעל הרכב נוטה לעכב את הטיפולים, או שהרכב עובד קשה - אין טעם בסינטטי.

למה? אמרת עכשיו בדיוק ההפך.

פורסם
על פי מה אתה קובע???

1) בשמן 5-30 נקודת ההבזקה גבוהה יותר מאשר ב 5-40

2) בשמן 5-30 נקודת הקפאון נמוכה יותר מאשר ב 5-40

אז הייתי אומר שזה כן חורג. ובכלל שמנים בעלי צמיגות 5-40 מיועדים בעיקר למכוניות תוצרת גרמניה ולא יפן, וישנו הבדל מהותי בין בניית מנועים גרמניים ויפניים, לכן הדרישות הן לא אותן דרישות.

אני קובע, כמו שכתבתי, רק עפ"י מה שנתת בתשובה הקודמת שלך - כתבת שההמלצה היא או 5W30, או 10W40. אם כך - המנוע מתמודד בלי בעיה עם שמן דליל בהתנעה (5W30), וגם עובד ללא בעיית לחץ יתר עם שמן צמיג יותר (10W40) בטמפ' העבודה - משמע, 5W40 לא יוצא מהדרישות.

אם דרישת היצרן היא 5W30 בלבד, אז זה לא תקף, כי שמן בצמיגות גבוהה יותר יכול ליצור לחץ יתר במערכת.

למה? אמרת עכשיו בדיוק ההפך.

עלות תמורת תועלת. התועלת משמן סינטטי מורגשת, כשתדירות הטיפולים היא נמוכה מאוד (הזנחה יזומה או לפי דרישות יצרן), או כשהמנוע מתאמץ קשה באופן קבוע. אבל סינטטי יקר משמעותית מחצי סינטטי.

תחלופה בזמן סביר תבטל או תקטין עד כדי הזנחה את יתרונות הסינטטי בשביל כל בנאדם מצוי שלא מתכוון לעבור על הרכב שלו 800,000 ק"מ ולהחזיק אותו 20 שנה.

פורסם

אתה חי בסרטים. מנוע של מאזדה 800,000 ק''מ? אפילו אם תשתמש בשמן הכי טוב בעולם המנוע שלו לא יעבור 300-400 אלף ללא שיפוץ. מנוע של MAZDA 929 XEDOX יכול להגיע ל-1,000,000 ק''מ אבל אנחנו מדברים על הלאנטיס פה.

לגבי השמן, דרישות של VALVOLINE זה החלפת שמן מנוע לא משנה מאיזה סוג פעם ב-3,000 מייל!!!!

אז בוא נגיד שלא כדאי למשוך עם סינטטי או חצי-סינטטי יותר מ10-15 אלף ק''מ. בכל מקרה, מאזדה דורשים 5-30 בלבד, אך במצבו (מנוע מעל 100,000 ק''מ) אפשר להתחיל להעריך חיי מנוע אם שמן פחות דליל 10-40, ואם מתחילת חיי המנוע לא השתמשו בשמן סינטטי מלא, המעבר הזה מיותר לחלוטין, גם ככה המנוע שלו מתחיל להתעייף, וסינטטי מלא לא יעזור פה, אולי אפילו יזיק בעתיד הלא כל כך רחוק.

פורסם

לא התכוונתי למספר המדוייק 800,000 ק"מ, זה היה במשמעות "המון", באותה מידה יכולתי לרשום 8 מיליון.

שו "דרישות של VALVOLINE"? לא יכולות להיות להם דרישות, רק המלצות. וזה לא כ"כ קשור - שמן סינטטי מאבד תכונות לאט יותר ממינרלי, ואם מרשים דגרדציה לאותה רמה - דורש החלפות פחות תכופות. נמדד בניסויים, זאת לא רק הצהרה.

לעבור לשמן סמיך יותר אפשר בתנאי שהטולרנסים של המנוע כבר לא ממש בטולרנסים :) את זה אי אפשר לדעת בלי לפתוח אותו. יכול להיות שהוא ב-137000 ק"מ וכבר עומד למות מהזנחה, ויכול להיות שהוא מטופל היטב ובמצב דנדש. אפשר להניח שהוא ישרוד מעבר לשמן סמיך יותר - מנועים כאלה בנויים עם "יכולת ספיגת התעללות" לא קטנה בכלל, אבל גם אני לא רואה בזה טעם.

פורסם

שו "דרישות של VALVOLINE"? לא יכולות להיות להם דרישות, רק המלצות. וזה לא כ"כ קשור - שמן סינטטי מאבד תכונות לאט יותר ממינרלי, ואם מרשים דגרדציה לאותה רמה - דורש החלפות פחות תכופות. נמדד בניסויים, זאת לא רק הצהרה.

Our general drain interval is 3 months/3,000 miles for all of our oils

[email protected]

• תוכן חדש...