Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, למזלי הרע, אירע תקר בצמיג אחורי.

תכננתי לחבר קומפרסור לשקע המצת ולנפח את הצמיג עד להגעה לפנצ'ר מאכער. כשחיברתי את הקומפרסור לשקע המצית, הוא עבד כשניה ואז נדם. גם חיבור לשקע ה-12V ברכב לא הפעיל אותו. בייאושי החלטתי להליף את הגלגל ולאחר שהרמתי את הרכב, נדהמתי לגלות שהגלגל האחורי מסתובב חופשי. וידאתי כי בלם היד משוך עד הסוף, אבל הגלגל המשיך להסתובב חופשי.

החלפתי את הגלגל, וכשחיזקתי את הבורג המיוחד (שדורש מתאם), נשבר לו הראש כמו חמאה.

בורג אחר התעקם. כדאי לציין כי חיזקתי את הברגים בידי ולקראת הסוף ברגלי.

בנוסף, מחשב הרכב השתגע: האזעקה לא מפסיקה לצפצף צפצופים קצרים בווליום נמוך כל 10 שניות, תאורת הקריאה ברכב לא נדלקת כלל. כשאני נכנס לרכב לאחר כחצי שעה שבו הוא מצפצף ומסובב את הסוויץ', מופיעה הודעה שהרכב במצב של Economy Mode. כשאני נועל את הדלתות בזמן נסיעה, ישנו הבהוב קצר של תאורת הפנים.

מה קורה כאן? הרכב מודל 2005 ועוד לא שנתיים וחצי על הכביש.

איך לעזאזל משתיקים את הפיתון פרו הזו? אין לה מפתח להשתיק אותה וגם אי אפשר לנעול את האוטו עם המפתח מבלי שהיא תידרך.

מ ה ע ו ש י ם ?

פורסם

כאשר הסוויץ' פתוח יותר מ 30 דקות - המערכת נכנסת למצב ECONOMY עד לפעם הבאה שתניע את הרכב. פשוט תניע וההודעה תעלם.

בעניין הדברים האחרים, לדעתי שרפת לפחות פיוז אחד.

בדוק פיוזים ותמשיך משם הלאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בקשר לסגירת ברגי ההידוק של הגלגל אני לא מתפלא שנשבר לו הראש ואחד התעקם.

אין להדק את ברגי הגלגלים עם הרגל רק בעזרת כוח היד בלבד !

כשאר הינך סוגר עם הרגל אתה מפעיל ממונט סיבוב וגם מומנט כפיפה על שטח חתך הבורג וסכום המומנטים גרם לנזק לבורג .

מומלץ לרכוש טורקמטר לסגירת ברגים למי שאין רגש ביד

איזה כייף לי :)

פורסם

ראשית, מצב ה-Economy הוא אחרי שהרכב נעול, אזעקה מופעלת והוא מצפצף כל 10 שניות יותר מחצי שעה. כאילו שמשהו נשאר פעיל ומשגע את המחשב.

לגבי הפיוזים, בדקתי וכולם תקינים.

לגבי הברגים, אני חושש שסגירה ידנית של ברגים כל כך חשובים ואשר אמורים לעמוד בלחצים כה חזקים, לא תספיק והם ישתחררו. מאז ומעולם חיזקתי ברגים עם הרגל בכל סוגי הרכבים עד הצרפתיה העדינה שלי.

איך מנטרלים את האזעקה?

פורסם

לדעתי לא בדקת את כל הפיוזים.

להערכתי, לפי דבריך, הבעיות התחילו אחרי שחיברת את הקומפרסור לשקע המצית (ואז הוא עבד שניה ונדם) - וזה בדיוק הקטע שכנראה שרפת פיוז.

בדוק שנית את עניין הפיוזים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן צדקתם !

שני נתיכים היו שרופים.

בספר הרכב אחד הוא שקע האביזרים הקדמיים (מסביר מצית ושקע 12V).

השני מופיע כ- " + מצבר ".

מה משמעות נתיך זה? ברגע שהחלפתי אותו האזעקה חזרה לתפקד בצורה תקינה. אם הוא היה שרוף, כיד הרכב הניע ונסע?

כיצד יתכן שהקומפרסור, שעובד תקין במיצובישי, גרם לשריפת נתיכים בסיטרואן. חבר העלה השערה שאולי החיווט של השקעים בסיטרואן הפוכים בכל הנוגע לפלוס ומינוס ובמוסך יש לחברם כראוי.

מה שמטריד אותי הוא מדוע הגלגל האחורי הסתובב בצורה חופשית כשהיה באויר, למרות שבלם היד היה משוך?

אגב, הברגים מתהדקים יותר בזמן הנסיעה? מוזר לי...

פורסם
אכן צדקתם !

שני נתיכים היו שרופים.

בספר הרכב אחד הוא שקע האביזרים הקדמיים (מסביר מצית ושקע 12V).

השני מופיע כ- " + מצבר ".

מה משמעות נתיך זה? ברגע שהחלפתי אותו האזעקה חזרה לתפקד בצורה תקינה. אם הוא היה שרוף, כיד הרכב הניע ונסע?

כיצד יתכן שהקומפרסור, שעובד תקין במיצובישי, גרם לשריפת נתיכים בסיטרואן. חבר העלה השערה שאולי החיווט של השקעים בסיטרואן הפוכים בכל הנוגע לפלוס ומינוס ובמוסך יש לחברם כראוי.

מה שמטריד אותי הוא מדוע הגלגל האחורי הסתובב בצורה חופשית כשהיה באויר, למרות שבלם היד היה משוך?

אגב, הברגים מתהדקים יותר בזמן הנסיעה? מוזר לי...

1. החיבורים בשקע המצית הם סטנדרטים, בדוק בספר הרכב שברשותך מהי צריכת הזרם המכסימלית (או ההספק ) המותר משקע המצית וגם תבדוק מהי צריכת הזרם של הקומפרסור (צריך להיות כתוב עליו).

במידה וצריכת הזרם של הקומפרסור גבוהה מידי אזי זו הסיבה שהנתיך נשרף, ייתכן גם שהקומפרסור עצמו תקול וגורם לקצר.

2. בקשר לברגים שמתהדקים בזמן הנסיעה קח את זה בערבון מוגבל.אומנם כיוון סגירת הברגים הוא עם כיוון סיבוב הגלגלים אבל זה לא מה שיהדק בורג שלא סגור במומנט סגירה נכון.

מה היה קורה שהיית נוסע רק ברוורס ? הברגים היו צריכים להשתחרררר..

איזה כייף לי :)

פורסם

הברגים כבר נסגרים כשסוגרים עם מפתח נכון בכח היד.

הנסיעה רק מותחת אותם ומשמשת כדיסקת נעילה. (קפיצית)

לפחות זה מה שההגיון שלי אומר לי..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

הנסיעה לא מהדקת את הסגירה של אומי הגלגל. בכל טיפול בכל מוסך שמכבד את עצמו , במידה והורידו גלגלים מבקשים ממך לשוב ולהדק אותם (בעצמך, לא במוסך) לאחר כ50-100 ק"מ, ואכן, בדרך כלל לפחות בורג אחד משוחרר.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...