Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים קיבלתי תשובות למספר סוגיות:

1. הכי טוב לסגור ולחזק את האומים לא ביד או ברגל אלא במכשיר ייעודי (כמו אצל פנצ'ר מכעאר).

2. הנתיך המוגדר כ- " + מצבר " הינו נתיך הגורם להשבתה של חלק מהמערכות (כמו האזעקה), אך מאפשר הנעה ונסיעה כדי להגיע למוסך.

3. אסור לחבר למצת הרכב מכשירים חשמליים. בשביל זה ישנו שקע 12V.

4. בלם היד בולם רק את הגלגלים הקדמיים.

5. שבירה של ראש הבורג המיוחד מחייבת החלפה של כל 4 הברגים המיוחדים, כיוון שכל סט הוא מעט שונה על מנת למנוע "השלמת ציוד" של גלגלים מבעלי סיטרואן אחד לשני.

6. הרכב בנוי לנוחות וניתוק מכבישי החברה הלאומית לדרכים ולכן קשה מאוד להרגיש שיש תקר בגלגל. אני מקווה שאשתי לא גמרה את הצמיג ואם כן, ממש לא הייתי רוצה להפרד מכ-1,200 ש"ח להחלפת צמיג מקורי. יש רעיונות?

בקיצור, רכב מצויין, אבל כמו כל צרפתיה - אם לא תתנהג אליה יפה, היא תבעט לך חזק בתחת !

פורסם

משעשע, בזה הרגע נוצר הקשר בין סובארו DL לסיטרואן C5 (בלם היד...). :lol:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בסיטרואן הידרופנאומטיות בלם היד פועל על הגלגלים הקדמיים על מנת לשמש גיבוי במידה ואובדן מוחלט של התגבור ההידראולי (ונהג שאינו מבחין בנורת STOP, הגה ללא תגבור כח, ומכונית ללא שיכוך היושבת על הרצפה) גורם גם לניטרול מערכת הבלמים.

סדר החלפת גלגל בסיטרואן הידרופנאומטית:

1. שחרור ארבעת הברגים כשהרכב עומד על גלגליו

2. הרמת הרכב לגובה מקסימלי.

3. הכנסת המגבה למקומו.

4. הורדת הרכב לגובה רגיל - הגלגל הסורר יונף באוויר ע"י המערכת ההידרופנאומטית.

5. פרוק סופי של הברגים, החלפת צמיג, ביצוע כל הפעולות בסדר הפוך.

0 מאמץ.

פורסם
בינתיים קיבלתי תשובות למספר סוגיות:

1. הכי טוב לסגור ולחזק את האומים לא ביד או ברגל אלא במכשיר ייעודי (כמו אצל פנצ'ר מכעאר) - התשובה היא לא במידה והתכוונת למכשיר הפנאומטי שגורם רק נזק.

2. הנתיך המוגדר כ- " + מצבר " הינו נתיך הגורם להשבתה של חלק מהמערכות (כמו האזעקה), אך מאפשר הנעה ונסיעה כדי להגיע למוסך.

3. אסור לחבר למצת הרכב מכשירים חשמליים. בשביל זה ישנו שקע 12V - מותר לחבר לשקע המצית מכשירי חשמל תקינים ובעלי צריכה זרם מתאימה לשקע המצית כפי שכתוב בספר הרכב.

4. בלם היד בולם רק את הגלגלים הקדמיים.

5. שבירה של ראש הבורג המיוחד מחייבת החלפה של כל 4 הברגים המיוחדים, כיוון שכל סט הוא מעט שונה על מנת למנוע "השלמת ציוד" של גלגלים מבעלי סיטרואן אחד לשני.

6. הרכב בנוי לנוחות וניתוק מכבישי החברה הלאומית לדרכים ולכן קשה מאוד להרגיש שיש תקר בגלגל. אני מקווה שאשתי לא גמרה את הצמיג ואם כן, ממש לא הייתי רוצה להפרד מכ-1,200 ש"ח להחלפת צמיג מקורי. יש רעיונות? - יש פיתרון גש לאנטון ביפו ותקבל הצעת מחיר נוחה יותר.

בקיצור, רכב מצויין, אבל כמו כל צרפתיה - אם לא תתנהג אליה יפה, היא תבעט לך חזק בתחת !

התגובה שלי בצבע אדום לא יודע איך הסקת את המסקנות המוטעות.

איזה כייף לי :)

פורסם

ימח שמם של הצרפתים , יש להם שכל כאשר הם מתכננים את הרכב..

ימח שמנו איך אנחנו עובדים כפול ומתעצבנים כי לא קראנו את ספר הרכב..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הכלל השני של אביב - RTFM

read the f***ing manual

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

דווקא קראתי את ה-Manual לגבי החלפת הגלגל דווקא בגלל שלא רציתי לגרום נזק.

כמובן שמה שרשום שם הוא להכניס ג'ק, להרים ולפרק.

לא איך ובטח שלא לגבי צורת העבודה החכמה מאוד של ארנון.

מצד שני, קראתי את המדריך בעברית (חושך, חום ועצבים השפיעו עלי).

יש לי הרגשה שבלובינסקי צינזרו את המדריך האנגלי וזו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בזה אצלם ובכלל אצל כל יבואן שמתרגם חוברות הדרכה מאנגלית.

פורסם

בזה אתה צודק , המדריך האנגלי הוא ספר עב כרס, הישראלי חוברת דקיקה וקלילה..

ממליץ תמיד לקרוא את האנגלי, מקיף יותר ובעל מידע חשוב..

למשל בספר של VW POLO העברי אין הנחחיה להחלפת טיימינג... (בדקתי 50 פעם..), כנראה זה לא חשוב..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא מנסה להתחכם, אבל למה לא הלכת למוסך המורשה של סיטוראן?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לא מנסה להתחכם, אבל למה לא הלכת למוסך המורשה של סיטוראן?

גם אני לא מנסה להתחכם. האוטו ישר הגיע למוסך המרכזי על הבוקר.

פורסם

לצערי מנסיון.

יצא לי לשבור 2 ברגים. של גלגלים. כאשר סגרתי את הברגים עם מפתח צלב ביד.

אז גם אז. לא להגזים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

רק הערה לגבי צמיגים - אם הרכב בן שנתיים וחצי אז הצמיגים כנראה כבר מתקרבים לגיל 3 או יותר. (בהנחה שאלו המקוריים)

יש לבדוק את מועד ייצור הצמיגים לפי המוטבע עליהם. (היו אינספור שרשורים בפורום)

אם יש ספק כלשהו לגבי הצמיג המפונצ'ר אז תתנחם בכך שממילא הגיע זמנם של הצמיגים האלו ויש להחליפם כך או כך.

החלפת צמיגים בזוגות בלבד לעולם לא צמיג בודד.

ב-1200 שקל ניתן בד"כ להשיג זוג צמיגים טובים גם במידות נדירות. במידות יותר עממיות אפשר אפילו לקנות רביעיה טובה במחיר הזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...