Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מתהליך השבת הרכב לכביש עליי להחליף מס' חלקים.

מישהו כאן יכול לתת לי הערכה גסה למחיר החלפתם, כמו כן, האם ישנם עוד חלקים שרצוי לבדוק\להחליף לאחר שהרכב עמד כ-4 חודשים (הרכב עמד בחוץ אבל תחת עץ והיה תמיד בצל).

הרכב הוא אאודי 80 86 אוטומט.

החלקים שאני חשבתי עליהם: -מצבר (אני אבדוק אם שלי נטען, אם לא אז להחליף).

-פ.שמן + שמן.

-רצועות האביזרים+ רצועת הטיימינג.

-לבדוק צינורות בלימה+ גומיות ציריות (למרות שכולן הוחלפו כשבועיים לפני שהמדתי את הרכב).

* חשבתי לבדוק גם את גומיות השסז.

צינורות הקירור למיניהם הוחלפו כולם לפני שהעמדתי את הרכב.

תודה לכל העונים.

נ.ב. אוליי גם צמיגים?

פורסם

אני מציע שתעלה את הרכב לכביש , תוך סידור היבטים בטיחותיים נראים לעין בלבד, לאחר שתניע את הרכב בעזרת כבלי התנעה, בצע בו נסיעת מבחן מעין גב לטברייה, וכשתגיע לביתך בדוק באם הרכב מתניע, והאם הפעם ללא עזרת כבלי התנעה, מכיוון שברכב זה יש לגשת לטסט כל חצי שנה , ואתה זקוק לאישור בלמים, גש למוסך מורשה משרד התחבורה, באזור מגורייך או באזור הצפון, ותן לו לבחון בקשר לצנרת בלמים, גומיות לציריות, צמיגים, מגבים וכדומה.

וכך תוכל לנסוע בלב שקט, למרות שכמדומני ציינת בפעם האחרונה לפני נסיעתך לחו"ל , שאתה מייעד את הרכב לפרוק לגורמים, ולהרכבתו מחדש בשביל הפרקטיקה?!

בברכת שנה טובה

וחתימה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן, ואני מודע לכך שאני משנה את עמדתי לגביו כל כמה זמן, שינויי העמדה שלי אגב, נובע לא כתוצאה מזה שאני לא החלטי כאם משיקולים כלכליים שמשתנים ללא הרף בבית (פעם יש תקווה, פעם אין תקווה, מעין משחק פינג פונג נחמד שכזה).

בכל אופן, הברירות שעומדות לפני כעת (אליי ישתנו בהמך), להחזיר את הרכב הנ"ל לכביש, או לקנות רכב דומה מהמוסכניק שלי (אצלו הרכב ידני), אני מחכה להצעת המחיר שלו, אם היא תיהיה זולה יותר מהעלות של החזרת הרכב לכביש, אני אקנה ממנו את רכבו, וכך אשאר עם שתי רכבים זהים כך שאחד מהם ישמש תורם איברים במידת הצורך.

* האם ניתן לבטח רכב לשבוע-שבועיים גם אם אין לו טסט? (זאת לצורך הבאתו לטבריה לביצוע הטסט).

פורסם

יש לציין שרכב מבוטח ללא טסט, הביטוח לא תופס במקרה של תאונה!

ואכן אתה לא החלטי, הרעיון שהעלית לקנות רכב דומה ידני, ולהשתמש ברכב הנוכחי למשחטת חלקים, הגיוני יותר, משום שהרכב הנוכחי הוא בעלת תיבת הילוכים בעיתית נוטה להתקלקל, ועלות תיקונה עולה על ערך הרכב.

כנ"ל הקקרבורטור שאילתרת בו, הוא כנראה לא מוצלח ביותר, וגורם לך בעיות התנעה קרטועים, ומכות בעת החלפת הילוך, לכן מומלץ לקנות את הידני , ולהיפטר מהאוטומטי, או להשאיר את הידני, במידה ויש לך שטח פנוי לאחסנו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז כמו שציינתי, חוסר ההחלטיות נובע משיקולים כלכליים.

בנוגע לביטוח,אם זכרוני אינו מטעה אותי, אם נכשלים בטסט (ומה לעשות קורה שבאים דווקא ביום האחרון שהרישיון תקף) מקבלים שבוע להארכה, במקקרה זה, הביטוח גם לא תופס במקרה של תאונה.

ובנוגע לרכב הידני, כל שנותר לי הוא לחכות לתשובתו של בעל המוסך,זאת אומרת למחיר הגיוני.

ועוד דבר בנושא הרכב שלו, האם עליי לבקש ממנו להוריד במחיר לאור העובדה שהאוטו שלו עומד כבר 3-4 שנים בתוך המוסך שלו ולא זז משם (ואני לא בטוח שהרישיון מוקפא).

ישנה גם אפשרות שלישית שלא ציינתי, להמיר את שלי לידני, ביררתי במכון גירים והוא אמר שהדבר יעלה כ2500 שקלים.

פורסם

יש בדברים שרשמת בקשר להארכה בשבוע ימים,לאחר כשלון במיבחן השנתי ,יש לדעתי

לחדד את התקנה .הארכה היא לצורך תיקוני התקלה שנירשמה בטופס,(הכוונה לליקוי בטיחותי )

והנסיעה ברכב לתיקון הליקוי בלבד.

אם לדוגמא אתה ניכשל בטסט על ליקוי בטיחותי ,חופש בהגה,צינורות בלם בלואים למשל

ומקבל הארכה ל7 ימים.זה לא נותן לנוהג ברכב את הזכות להעמיס את המישפחה ולינסוע לטיול.

אלא שאם בליקויים דומים תיעצר, ע"י ניידת של בטיחות?( שמפעיל מישרד התחבורה בדרכים)

הרכב יעצר במקום יוזמן גרר והרכב ילקח למוסך ללא יכולת לנוע בדרכים.

אגב אין לי טענה אישית אליך .פשוט התקנה פרוצה.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

• תוכן חדש...