Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר טוב

אופל אסטרה שנת 96' מנוע 1.4I קוד C14SE

קורה לפעמים(רק בקייץ כשהרכב עומד הרבה זמן בשמש) נידלקת נורה של מנוע(בלוח השעונים) והמנוע מתחיל לעבוד בגימגומים(נישמע רק כאשר עומדים במקום), כיבוי המנוע והדלקה מחדש מכבה מידיית את הנורה אך רוב הסיכויים שתדלק שוב מאוחר יותר. נסעתי למוסך UMI, אמרו שלא רואים כל בעיה ולחזור כשהנורה תעבוד קבוע(כבר עברו כ4 שנים או משהו כזה וזה עדיין קורה רק כשיש חום איום ונורא)

מצאתי באינטרנט כיצד לעשות לבד דיאגנוסטיקה, וקיבלתי קוד תקלה מס' 24.

בטבלה כתוב:

Vehicle Speed Sensor(VSS) - No speed signal or low voltage

מה אני יכול לבדוק? האם זה חיישן כלשהו? כי המד מהירות עובד אצלי וכך גם הקילומטרג'.

קטע המידע שקראתי בו את כל התהליך, למי שמעוניין, זה עובד גם על רכבים אחרים.

על אחריותכם בלבד

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

בדוק את החיישן VSS, בקובץ המצורף.

אגב, כמה זמן אתה בצבא,כולם כבר השתחררו.מה אתה הרמט"כל הבא ?.:-D

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה מארק, את קוד התקלה אני יודע. רק השאלה איך לבדוק האם הרכיב הנ"ל תקין, זאת השאלה.

אני אנסה את מה שדויד נתן לי, אבל אני לא בטוח שזה יעבוד מכיוון שהתקלה אינה תמידית, ובשביל לבצע את הבדיקה יש לכבות את הסויץ'. לאחר כיבוי הסויץ' התקלה כבר לא תחזור לכן אני לא יודע האם הבדיקה הזאת תעזור בכלל

פורסם

איזה גלגל? בסרטוט יש רק LED וחלק מהאיזור של תיבת הנתיכים.

עוד משהו, איך קוראים לתוכנה הזאת שדוד צלם מתוכה? פעם היה לי אותה ושחכתי את שמה.

*** אה! הכוונה להרים את הרכב ולסובב את החיישן?!

פורסם

לא מבין למה הסתבכת, זה כל כך פשוט.

א. הרם גלגל מצד הגיר,הפנה את ההגה כדי שיהיה נוח לסובב אותו עם היד.

ב. נתק את הקונקטור מהמחשב,התחבר עם מנורת LED לנקודות C4 ו B2.

ג. הדלק סוויצ', ראה אם המנורה נדלקת באור רפה.

ד. סובב הגלגל המורם עם היד וראה אם המנורה מהבהבת.

אם אין אור רפה, או אין פלאש (היבהוב)בזמן סיבוב הגלגל, חיישן VSS תקול.

ואל תספר סיפורים,לא היה לך את התוכנה.למי שהיה אותה, זה נשאר לתמיד. :-D

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום רב

אני מציע לך לאפס את התקלה ע"י הוצאת המינוס ובדיק חוזרת ואים התקלה לא חוזרת אז לבדוק אחרי מספר ימים ( יש לי הרגשה שמספר התקלה לא נכון או לא קשור לבעיה של הרכב

בברכה זיסו יוסי

פורסם

כבר ניתקתי אותו מספר פעמים. אותה תקלה חוזרת על עצמה תמיד. ושוב אני מדגיש אך ורק בקייץ כשיש חום מטורף.

דוד, שוב תודה.

לסובב את הגלגל כשהגיר על איזה הילוך? P? N? D? R?

דבר שני, LED בניגוד לנורה רגילה, חשוב היכן הפלוס והיכן המינוס. הרגל של הפלוס מתחברת לB2 או לC4?

ושוב, אני לא חושב שהבדיקה הנ"ל תגיד האם החלק באמת נידפק או לא מכיוון שזה לא קורה תמיד ואי אפשר לעשות את הבדיקה הזאת כאשר הנורה דולקת כי צריך לסגור את הסוויץ' ולאחר כיבוי הסוץ', הנורה לא תחזור על עצמה.

אני כבר מיואש לגמרי עם התקלה הזאת, זה ממש מעצבן, שאפילו בUMI חיברו מכשיר לבדיקה ויצאו לנסיעת מבחן ואז כמובן הנורה בכוונה לא נידלקה!

• תוכן חדש...