Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נסעתי ברכב של אישתי טויוטה קורולה שנת 2001 מנוע 1.6 בעלת גיר אוטומטי, לפתע כאשר אני מנסה להעביר את ידית ההילוכים למצב D האוטו לא זז וגם לא נכנס להילוך אחורי בקיצור בשום הילוך האוט לא זז.

הרכב נגרר למוסך מורשה בבני-ברק והם בדקו את הגיר והגיעו למסקנה שהגיר סיים את חייו ומחירו של גיר חדש 18 אלף שקלים ללא שום מצמוץ.

שאלתי מה זה הגיר סיים את חייו הרכב נסע רק 60 אלף קילומטרים ובמוסך סה"כ חיברו את הרכב למחשב והגיעו תוך 10 דקות למסקנה שהגיר הלך.

האם אפשר לשפץ ומה העלויות.

אודה לכול עזרה מכם.

אביב

פורסם

בוודאי שניתן לשפץ וגם מומלץ, עליות שיפוץ נמוכות פי כמה מהתקנת תיבה חדשה.

על ססך בדיקת סורק (מחשב) לא ניתן לקבוע ב מאה אחוז ש"הלך" הגיר, יתכן וכבל בורר ההילוכים יצא ממקומו.

מייד תקבל מחברי הפורום המלצות לבעלי מיקצוע מתחום הגירים האוטומטיים.

פורסם

לצערי וצערם של רבים שרכשו טויוטות מהשנתון המדובר יש בעיה רצינית בגיר האוטמטי, הגיר שובק חיים לאחר 40 אלף קילומטרים.

אצל אחותי הגיר הלך אחרי 70 אלף קילומטרים ועלות השיפוץ 8000 שקלים.

הרכב היה יד ראשונה ומכרתי מהר מאוד את הרכב לאחר שהתגלו בעיות רבות. המנוע היה כבה בזמן הנסיעה בולמי זעזועים התגלו כלא תקינים בעיות חשמל.

יש לי יום יום חג....

פורסם
על ססך בדיקת סורק (מחשב) לא ניתן לקבוע ב מאה אחוז ש"הלך" הגיר, יתכן וכבל בורר ההילוכים יצא ממקומו.
אבל אם כבל ההילוכים יצא ממקומו הסורק לא ידווח ש"הלך הגיר".

הגיר שלי, מסוג AL4 הידוע, הודיע כמה פעמים בשבועות האחרונים על "automatic gearbox faulty".

חיבור סורק מחשב גילה שהתקלה הספציפית היא "incorrect gear ratio" והמוסכניק תרגם אותה ל"גיר מחליק".

הגיר אמנם מתפקד חוץ מאשר אותה החלקה מסויימת שבאה לידי ביטוי בעליות תלולות כאשר הגיר חם, אבל הוא פורק ונשלח אחר כבוד לשיפוץ\החלפה במסגרת אחריות היצרן.

פורסם

אין תקלה ספציפית שסורק תקלות פולט, שאפשר ליחס אותה לשיפוץ מיידי של תיבת הילוכים.

גם לא תקלת incorrect gear ratio שנתקלתי בה בעבר (לא AL4) שגורם הבעייה היה חיבור רופף לחיישן מהירות גיר.

פורסם

לפי דעתי במקום לתקן גיר "חולה" החלף אותו מגיר משומש מייבוא אני לא הייתי משפץ כנראה שיש בעיה בתיכנון הגיר הספציפי והחלפת דיסקיות ,בנדים, רינגים, ואטמים לא תביא את הישועה .תבדוק אולי יש ריקול לגיר הסורר אולי תוציא זאת מהיבואן (קלוש אבל שווה לנסות)

פורסם

יגאל, למה לדעתך ה"מחלה" תפסח על גירים מיבוא או פירוק? שיפוץ בחלפים אשר מוכרים למשפצי הגירים יהיה סיכון מחושב יותר.

פורסם
אין תקלה ספציפית שסורק תקלות פולט, שאפשר ליחס אותה לשיפוץ מיידי של תיבת הילוכים.

גם לא תקלת incorrect gear ratio שנתקלתי בה בעבר (לא AL4) שגורם הבעייה היה חיבור רופף לחיישן מהירות גיר.

במקרה שלי, בכל הפעמים בהם הופיעה ההודעה היא לוותה בתחושת החלקה ורעידות, כך שסביר שזו התראת אמת.

איזה משמעות נוספת יכולה להיות לדעתך להודעה? (הפעולה הראשונה שהיבואן נקט היתה החלפת כמה חיישנים שאיני יודע לומר מהם, אולם התקלה חזרה)

פורסם
במקרה שלי, בכל הפעמים בהם הופיעה ההודעה היא לוותה בתחושת החלקה ורעידות, כך שסביר שזו התראת אמת.

איזה משמעות נוספת יכולה להיות לדעתך להודעה? (הפעולה הראשונה שהיבואן נקט היתה החלפת כמה חיישנים שאיני יודע לומר מהם, אולם התקלה חזרה)

כפי שרשמתי, חיישני מהירות.

פורסם

אני טוען שכל השירשור הזה הוא פיקציה..

טויוטה לא מתקלקלת כלל, ולכן כל השירשור הזה הוא נועד במקורו להשמיץ את טויוטה..

וברצינות, ניתן למצוא גירים מפירוק בכל פירוקיה של רכבים לאחר תאונה, בקריות לא חסר כאלה..

לרפי קליין - תוכל לפרט יותר את תגובתך, ועל סמך מה אתה כותב את התגובה שלך ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עידכון

הרכב נגרר למכון לגירים ביפו ונאמר לי שיש לפרק את הגיר בכדי לבדוק את הבעיה.

נתתי אישור ומחר אני אדע סופית מה התקלה.

CX25GTI

CX25GTI תגיד את סובל מחוסר איזון הורמונלי ?

פורסם

כל משפץ באשר הוא פותח את המכלול ומחליף את רוב החלפים המתכלים ,גומיות ,דיסקיות ,בנדים ,רינגים תהליך איתור תקלה בכל מכלול הוא ארוך ומייגע (בגיר האוטומט בדיקות בעזרת dial בדיקות לחצים ובדיקות חשמליות ) וכמובן ניסיון העבר

מדוע בגיר של טויוטה אשר אמור להחזיק בקלות את 250000 קמ מחליק כבר ב70 ישנה בעיה או לחץ נמוך (משאבה, וסת ,קדחים )דיסקיות אשר יש בהם פגם בייצור חוסר התאמה בין הסיר לדיסקית סוג חומר הסיר ,או פקודת מחשב שאינה תקינה אפשר להמשיך עד מחר

זמנו של המשפץ מוגבל ושיפוץ לפי הספר זהו סיפור יקר מאוד (סובארו ג'סטי לדוגמא) ולכן עדיף לעשות שיעורי בית ולמצוא גיר מפרוק או מחשב גיר ולתת פתרון כולל אשר במקרה זה גם זול יותר

תשובה זו מתייחסת למקרה הנ"ל בלבד,שיפוצי גירים הם דבר שבשגרה והם מומלצים תמיד על גיר משומש

יגאל

פורסם

לא השתכנעתי, משפצי הגירים הוותיקים מכירים את תחלואיו של כל גיר כמעט ויודעים כיצד להמנע מתקלות חוזרות, גם לאחר אלפי ק"מ.

לידעתך, יצרני חלקי החילוף לתיבות אוטומטיות מספקים קיטים משופרים לפתרון בעיות יצור אלו.

ספי, מה דעתך בנושא?

אגב, סיר = תוף.

פורסם

אגב, סיר = תוף.

= גם כלוב.זה המושג שמשתמשים בגירים האוטומטיים.

בברכה דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...