Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם
אהלן אורן

אם זו לא טרחה עבורך ואתה גם ככה שם עבור עניינים אישיים, אני אשמח אם תוכל לקנות עבורי את הרכיבים ואבוא לקחת אותם ממך.

כרגע אני מתלבט מאוד בעניין צבע הלדים, אני שוקל אולי ללכת לכיוון 6 ירוקים, 3 או 2 כתומים ו 2 או 1 אדומים. האופציה הנוספת שחשבתי עליה היא ללכת על 7-8 ירוקים ו 2-3 אדומים.

איציק

זו לא טרחה,אני אהיה שם ביום ראשון

רשימת קניות:

3914LM x1

נגד 1.21k

נגד3.83k

קבל 2.2 מיקרופראד

ו10 led בצבעים שתבחר

מטריצה,חוטים,ותושבת wireup לLM תצטרך גם כן.

תאשר מה שאתה רוצה ואני אקנה בשבילך ביום ראשון.

אורן

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן אורן

אני צריך רק את הרכיבים שרשמת בתוספת לדים מלבניים (8 ירוקים, 3 כתומים ו 3 אדומים).

אני מעוניין ביותר לדים כי טרם החלטתי מה-מי-כמה-למה אז עדיף שישאר לי רזרבה בצד (כמה כבר עולה לד ? לא סיפור...).

בנוגע למטריצה, חוטים ותושבת - אני כבר מסודר.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

לפי דעתי מומלץ לרכוש BAR-GRAPH שזה יותר נוח וקומפקטי ואין שום בעיה טכנית להחליף את הלדים בבר-גרף בעל 10 לדים. לצערי כרגע במלאי של אבן אלקטרוניקה נמצא רק בר-גרף בעל 10 לדים אדומים במחיר של 12 שקל (קניתי לפני שבוע).

לדים מלבניים ניתן להשיג רק אצל סימן טוב ולא בכול הצבעים שביקשת.

כמו כן ערכתי קובץ קטן עם מידע שימושי לבנייה.

1. מומלץ לקנות בתי לדים עבור לדים עגולים תלוי בקוטר הלד (3 או 5 מילימטר קוטר הלד) עדיף בית לד מתכתי עם תבריג במידה ואתה מתקין את הלדים על פנל.

2. תושבת למעגל המשולב.

3. במידה ולא תמצא נגדים בערך הרצוי אזי מומלץ לקנות טרימר בעל אותו ערך (פוטנציומטר למעגל מודפס).

4. לסימן טוב יש שפע קופסאות מפלסטיק לזיווד המעגל במחיר של בין 6-20 שקל תלוי בגודל.

מצורף קובץ.

במידה ותצטרך HELP פנה אלי.

הסבר רכיבים לצביקה.JPG

הסבר רכיבים לצביקה.pdf

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם
אהלן אורן

אני צריך רק את הרכיבים שרשמת בתוספת לדים מלבניים (8 ירוקים, 3 כתומים ו 3 אדומים).

אני מעוניין ביותר לדים כי טרם החלטתי מה-מי-כמה-למה אז עדיף שישאר לי רזרבה בצד (כמה כבר עולה לד ? לא סיפור...).

בנוגע למטריצה, חוטים ותושבת - אני כבר מסודר.

תודה

איציק

אוקי.

אני אקנה את מה שבקשת ביום ראשון

אורן

פורסם
אוקי.

אני אקנה את מה שבקשת ביום ראשון

אורן

תודה, תוסיף לרשימה גם את התושבת לג'וק.

בנוגע ללדים זו בעיה. אני צריך BAR GRAPH שיש בו 2 אדומים בסוף, עם אופציה לאדום אחד נוסף (פשרה). ניסיתי לראות אם קיימים BAR GRAPH-ים כאלה עם הצבעים שאני צריך ולא מצאתי.

יש אלטרנטיבה אחרת ? (אם לא תהיה ברירה אני אשתמש בלדים עגולים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראה קישור.

1. 7 ירוקים + 3 אדומים.

2. 3 ירוקים + 4 צהובים + 3 אדומים.

המבחר לא גדול במיוחד.

לחברה יש נציגות בארץ דמי משלוח עד הבית 50 שקלים, מחיר החלקים בדרך כלל לא זול מכיוון שהם לא מחזיקים תוצרת סין וכדומה.

לחברת אריהב מנתניה יש גם מבחר בצע חיםוש בקישור:

http://www.arihav.com/Data/Res.asp

http://www.rsisrael.com/cgi-bin/bv/rswww/searchBrowseAction.do?D=BAR%20GRAPH%20&Ntt=BAR%20GRAPH%20&Nr=avl%3ail&Ntk=I18NAll&N=0&Nty=1&name=SiteStandard&forwardingPage=line&R=2465689&callingPage=/jsp/search/search.jsp&BV_SessionID=@@@@1557842086.1155936330@@@@&BV_EngineID=ccchaddiimemjflcefeceefdffhdgmo.0&cacheID=ilie

http://www.rsisrael.com/cgi-bin/bv/rswww/searchBrowseAction.do?D=BAR%20GRAPH%20&Ntt=BAR%20GRAPH%20&Nr=avl%3ail&Ntk=I18NAll&N=0&Nty=1&name=SiteStandard&forwardingPage=line&R=2465689&callingPage=/jsp/search/search.jsp&BV_SessionID=@@@@1557842086.1155936330@@@@&BV_EngineID=ccchaddiimemjflcefeceefdffhdgmo.0&cacheID=ilie

פורסם

ליובל - אני כבר סיימתי את התואר (השנה).

למרק - הסבר נחמד - הרעיון לבר-גרף באמת נראה יעיל. כרגע אני מנסה לבנות בעזרת מיקרו-בקר וLCD ונראה אם זה יעבוד לאן נתקדם משם...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

צביקה,

בקשר לייצוב גל ריבועי נסה את הפיתרונות הבאים בלי חישובים תיאורטיים.

לאחר נסיונות שניסיתי בערב שבת הגעתי למסקנה שמייצבי המתח מסדרת 78XX לא מתאימים לייצוב של גל ריבועי !

הדרך המקובלת לעשות זאת היא להעביר את הגל הריבועי דרך קבל טורי (ערך הקבל נקבע ע"פ התדר). כך מתקבל גל ריבועי בין 6 ל- מינוס 6 וולט. מעבירים אותו דרך גשר דיודות ומקבלים מתח ישר לא מיוצב סביב 4.5 וולט. מתח זה נמוך מידי כדי שתוכל לייצב אותו.

לכן, כדי להשתמש בדרך זו, דרוש מתח גבוהה מ- 12 וולט או שתסתפק במתח מוצא נמוך מ- 5 וולט.

אפשרות שניה, שאינה עובדת בוודאות ודורשת ניסוי היא לחבר את ה- 12V דרך דיודה טורית לקבל מקבילי גדול (הקבל בין הקטודה של הדיודה לאדמה) ואת הקבל לכניסת מייצב מתח כמו 7805. נסה לצרוך את הזרם הדרוש מהמייצב ולבדוק שהוא מצליח לשמור על מתח יציב. מטרת הדיודה היא למנוע פריקה של הקבל דרך מקור המתח, כאשר המקור מוציא 0 וולט.

בכול מקרה לא ציינת את צריכת הזרם וגם לפי תמונת הסקופ שצירפת הגל הוא לא גל ריבועי תיאורטי.

פורסם

מרק וצביקה,

נראה לי שאתם קצת מסתבכים. המטרה, אם הבנתי נכון, היא להנחית גל ריבועי למתח של 5V,

ולא להפוך אותו ל-DC. הפתרון המקובל במקרה זה הוא פשוט מחלק מתח נגדים.

:turn-l:
פורסם

עדכונים:

אורן קנה לי את כל החלקים (שוב תודה) והתפנתי לבנות את המעגל.

מבלי להיכנס יותר מידי לפרטים, השתמשתי בכל החלקים שצויינו במעגל (כולל הקבל) למעט הנגד בעל ההתנגדות של 3.83K.

הנגד הזה בעיקרון מגביל אותי לטווח עבודה של 0 עד 5 וולט בלבד - בעוד שהחיישן בפועל מוציא לא יותר מ 4.65 וולט, מה שהיה משאיר אותי עם "לד חסר" כל הזמן.

מה שעשיתי, בעצת חברי ומורי לעבודה, הוא לחבר פוטנציומטר במקום הנגד הזה ולבצע כיול "על הרכב" ואז להמיר את זה לנגדים - וכך היה.

חיברתי הכל לרכב וכיילתי את הפוטנציומטר עד שכל הלדים דלקו (לפני שהרכב מונע זה המצב שכל הלדים אמורים לדלוק כי אין שום וואקום בסעפת היניקה ואז ה MAP סנסור נותן ערך מקסימלי).

לאחר הכיול שלפתי את הפוטנציומטר ממש בזהירות, מבלי לגעת בכיוון, ובדקתי התנגדות.

ההתנגדות היתה 2.98-3.00K אוהם.

חיברתי כמה נגדים קטנים בטור (לא היה לי אחד של 3K) על המעגל, במקום הפוטנציומטר, וסיימתי את העבודה - ויש לציין שיצא מדוייק להפליא והמעגל עצמו מאוד, אבל מ-א-ו-ד קטן ולא תופס מקום. משהו בקנה מידה של קופסת גפרורים !

הכל כבר מחובר ועובד - תמונות בקרוב !

תודה לכל העוזרים

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

איזה כייף לך..

מה שעשית בקשר לפוטנציומטר נשמע בסדר גמור, אני הייתי מחבר מקור מתח DC משתנה מ-0 עד 5 וולט ובודק בקפיצות של 0.5 וולט איזה לדים נדלקים, כך בחשבון שגם המוצא של הסנסור הוא בטולרנס של 0.5 וולט.

1. איך אתה מתכוון לנתח את התוצאות המתקבלות בזמן הבדיקה ?

אל תשכח להוסיף דיודה כפי שציינתי בהתחלה (כול דיודה מסדרה 1N4001-1N4007) על כול צרה שלא תבוא.

• ספונסר פורום
פורסם

זריז אתה אה, במקומך הייתי מסמן על המעגל או על קופסאת הזיווד מספרים של תת לחץ(דרושה בדיקה מוקדמת באמצעות שעון וואקום או משאבת וואקום ידנית) כדי שתוכל לדעת באיזה מצב אתה נמצא.

שמחתי לעזור.

אורן בן סימון

פורסם

איציק - יפה מאוד! מחכים לתמונות...

לגבי המעגל שלי לא היה לי זמן להמשיך את הניסוי כי אני קצת עסוק בלחפש עבודה עכשיו. בתקווה שאוכל בהמשך לחזור לזה בזמן הקרוב...

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...