Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הנק' של מיצב מתח - חיבור 14 וולט למיצב של 9 וולט יחמם אותו ויתן לך ביציאה 12 וולט אולי 11 לא פחות כי יש כמות מסוימת של מתח שהוא יכול "לבלוע".

אגב נצל"ש - למישהו מהעוסקים כאן בנה פעם/מכיר מעגל למד סל"ד דיגיטלי?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה מייצב מתח? הרכיב מסוגל לעמוד בהרבה יותר מ-12 וולט.

ומה בעייה במייצב? המתח על מייצב מתח 9V כגון lm7809, יהיה 9V - מתח הכניסה יכול להיות 12 או 14. למה אתה

מתכוון ב"כמות המתח שמסוגל המייצב לבלוע"?

עריכה: LM7809 מסוגל לספק עד 1A במתח של 9V בדיוק של 400 מיליוולט, עבור מתח כניסה

של 12 עד 24 וולט.

http://www.datasheet4u.com/html/L/M/7/LM7809_FairchildSemiconductor.pdf.html

:turn-l:
פורסם

לגבי הנק' של מיצב מתח - חיבור 14 וולט למיצב של 9 וולט יחמם אותו ויתן לך ביציאה 12 וולט אולי 11 לא פחות כי יש כמות מסוימת של מתח שהוא יכול "לבלוע".- ממש לא נכון

ידידי היקר צביקה,

1. מייצבי המתח מסדרת 78XX מתוכננים לעמוד בחום של מעבר ל-70 מעלות צלזיוס, במקרה הגרוע מתקינים מפזר חום קטן מסדרת TO-220.

2. הפרש המתחים בין הכניסה ליציאה יכול להגיע גם ל-10 וולט והמתח במוצא עדיין ישאר קבוע המייצב מעט התחמם, במקרה של המעגל של צביקה צריכת הזרם היא 'מצחיקה' ככה שאין בעיה גם לספק למייצב מתח של 35 וולט (המגבלה).

3.מייצבי המתח מוגנים בפני התחממות יתר,זרם יתר, וגם קצר.

בשביל מה צריך מייצב מתח (מי הציע זאת) ?

שנאי קיר של-12 וולט לא מיוצב מוציא מתח של 17 וולט במוצא, כמו כן הרכיב LM3915 בנוי לדחוף לדים במוצא ככה שלא תהייה שום בעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ראיתי את השרטוט של מד תערובת דלק/אויר וזה ענין אותי היתי רוצה לדעת אם זה משנה איזה חישן למדה אני צריך להתקין באוטו שלי ואיך אני עושה זאת?

בקשר לשאר השרטוט מובן לי

אודה על העזרה!

(רנו 5 '89 קרבורטור)

אבן אלקטרוניקה הוא בין הבודדים באיזור שדרות הר-ציום שפתוח עד השעה 18:00 וגם ביום שישי.

מצאתי פרוייקטים אחרים לרכב די מעניינים בחלקם ומבוססים על הרכיב LM3914 ככה שתוכל ללמוד דבר או שתיים.

מצורפים קבצים.

DROZD

פורסם

בקשר לייצוב מתח - מתנצל אני דיברתי על היכולת שלו לייצב גל מתח ריבועי ולא DC. אני צריך לייצב גל ריבועי של 14 וולט בתדר 400 הרץ ל-5 וולט.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
מרק ראיתי את השרטוט של מד תערובת דלק/אויר וזה ענין אותי היתי רוצה לדעת אם זה משנה איזה חישן למדה אני צריך להתקין באוטו שלי ואיך אני עושה זאת?

בקשר לשאר השרטוט מובן לי

אודה על העזרה!

(רנו 5 '89 קרבורטור)

היי,

לשאלתך הייתי מעדיף להמתין לתשובה מלומדת מאנשי הדיאגנוסטיקה/חשמל רכב.

אולי תשאל את דניאל או דני זורמשטיין צביקה שהינם חברי הפורום ויש להם ידע נרחב בנושא חיישנים.

איזה כייף לי :)

פורסם
צביקה,

האם אתה מחפש לבנות מעגל לייצוב מתח גל ריבועי בתדר של 400 הרץ ?

כן.

הכויל מוציא מתח 14 וולט בגל ריבועי (עם הרבה רעש) בתדר עד 400 הרץ, ועלי להמיר אוו לאותו גל רק בגובה 5 וולט בשביל לספור את הפיקים וע"י כך לבנות את מד הסל"ד.

עריכה:

הנה תמונה של צורת הגל:

attachment.php?attachmentid=66584

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

צביקה,

אתה לא צריך מייצב מתח. מייצב מתח, כשמו, מייצב מתח מוצא קבוע עבור מתח כניסה משתנה (לאט).

למשל ייצוב מתח מוצא של 9V ממתח כניסה בין 12 ל-24 וולט. מייצב מתח מספק זרם (עומס)

להפעלת מעגלים נוספים, במתח יציב (שלא משתנה בזרם ובמתח הכניסה).

המייצב איננו מספיק מהיר ע"מ "לייצב" את האות מהקוייל - אבל אם הוא היה מצליח - הוא היה מפיק

מתח קבוע, ולא פולסים ב-5 וולט.

מה שאתה מחפש זה ממיר רמות מתח. מכיוון שהזרם בכניסה למעגל המדידה הוא זעום, אתה

יכול להשתמש פשוט במחלק מתח נגדים. אני לא יודע באיזו שנה אתה, אבל אני מניח שאתה מכיר את

המושג. יחס הנגדים הוא כיחס ההנחתה שאתה מחפש - מ-14 ל-5 -> 5 ל-9.

פורסם

תודה רבה!

היי,

לשאלתך הייתי מעדיף להמתין לתשובה מלומדת מאנשי הדיאגנוסטיקה/חשמל רכב.

אולי תשאל את דניאל או דני זורמשטיין צביקה שהינם חברי הפורום ויש להם ידע נרחב בנושא חיישנים.

DROZD

פורסם

בתור אחד שאלקטרוניקה זוהי גם עיסוקו רק רציתי להעשיר אתכם ולספר לכם

שבמטוסים וצוללות התדר של החשמל הוא גם 400 הרץ ולא 50 הרץ

סתם לידע כללי :lol:

פורסם

יובל - אני צירך לבדוק אם באמת מדובר בהספקים זעומים - חששתי להשתמש במחלק נגדים בגלל ענין העומס כי אמרו לי במקור שמדובר ברכיבים מאוד חזקים...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
אהלן איציק,

אני בניתי את המעגל הנ"ל אחד לאחד לחיווי מתח חיישן למבדה,עובד כבר שלוש שנים מעולה.

את כל החלקים רכשתי אצל א.אבן אלקטרוניקה

במידה ואתה מעוניין אני יכול לרכוש עבורך את החלקים ממנו ותקפוץ לקחת בערב(אני גר בחולון)

אהלן אורן

אם זו לא טרחה עבורך ואתה גם ככה שם עבור עניינים אישיים, אני אשמח אם תוכל לקנות עבורי את הרכיבים ואבוא לקחת אותם ממך.

כרגע אני מתלבט מאוד בעניין צבע הלדים, אני שוקל אולי ללכת לכיוון 6 ירוקים, 3 או 2 כתומים ו 2 או 1 אדומים. האופציה הנוספת שחשבתי עליה היא ללכת על 7-8 ירוקים ו 2-3 אדומים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יובל - אני צירך לבדוק אם באמת מדובר בהספקים זעומים - חששתי להשתמש במחלק נגדים בגלל ענין העומס כי אמרו לי במקור שמדובר ברכיבים מאוד חזקים...

לא שאלה של הספק אלא של זרם (למרות שגם הוא זעום).

אם תסתכל בדף הנתונים תראה שזרם הכניסה לאות הנמדד (SIG) הוא 4 ננו אמפר. זה בהחלט זניח.

באיזו שנה אתה, אגב?

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/L/M/3/9/LM3914.shtml

• תוכן חדש...