Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציפוי רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי-המרצדס שלי מצויה בשלב פחחות מתקדם. לאחר הפחחות וטרם הצבע, הפחח ציפה את הרכב בחומר כחלחל עם מרקם נוצץ קמעא, לטענתו - פוליאסטר. מה דעתכם? נראה לי שהבחור משקיען... (ושוב תודה לדרור על ההפניה אליו). בתודה, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אם דרור הפנה אותך לפחח אז זה אותו אחד שעבד על המנטה שלי. יש לו ידיים זהב ואני בטוח אחזור אליו עם עוד עבודות, רק שבפעם הבאה אני אעשה את הצבע במקום אחר כי מהצבע לא הייתי מרוצה.

img_182_1.jpg

img_182_2.jpg

img_182_3.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המילה "ציפוי" שמורה בד"כ לתהליך אלקטרוליטי....נאמר כמו ציפויי מתכת בכרום וניקל.....

בתהליך מודרני ה"שילדה" של הרכב מצופה בד"כ באבץ ולעיתים חלקים מסוימים במגנזיום...

מה שעשה הפחח שלך זה מריחה של חומר....

ברכבים שלי אני משתמש רק בפחחות ולא מאשר שימוש במרק מילוי לסוגיו

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

המילה "ציפוי" שמורה בד"כ לתהליך אלקטרוליטי....נאמר כמו ציפויי מתכת בכרום וניקל.....

בתהליך מודרני ה"שילדה" של הרכב מצופה בד"כ באבץ ולעיתים חלקים מסוימים במגנזיום...

מה שעשה הפחח שלך זה מריחה של חומר....

ברכבים שלי אני משתמש רק בפחחות ולא מאשר שימוש במרק מילוי לסוגיו

לא מריחה, אלא התזה.... אם כבר מדברים על דקויות...;)

ולהישתמש רק במרק זה רעיון לא טוב בכלל... המרק סופח אליו מים וצבע, אחרי כמה שנים אם אין ציפיו של פוליאסטר או קומפקפילר ניתן ליראות שקעים קטנים בצבע ואף פיצוצים...

כמו כן רמת הגימוש של פוליאסטר היא הרבה יותר גבוהה מאשר פילר רגיל (מרק) כי הוא יותר צפיף מהמרק ולכן המירקם הסופי יותר חלק...

אילו היו 60 שניות על מילוי חורים ברכב... עוד חודשיים תמונות מאצלי (בע"ה)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אם דרור הפנה אותך לפחח אז זה אותו אחד שעבד על המנטה שלי. יש לו ידיים זהב ואני בטוח אחזור אליו עם עוד עבודות, רק שבפעם הבאה אני אעשה את הצבע במקום אחר כי מהצבע לא הייתי מרוצה.

לפי התמונות זה אכן ראמז. בחור נחמד, שעושה עבודת פחחות מעולה - הוא יזם תיקונים שאני בכלל לא ביקשתי, בלי לבקש תשלום נוסף. גם הפוליאסטר היה רעיון שלו בלי חיוב. מה הבעיה עם הצבע אצלך? ואיך להמנע ממנה? מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• אחראי פורום
פורסם

להוסיף על גילי, הפוליאסטר גם סותם חריצים וחורים קטנים וזה

חוסך עוד יד של קארקיט/בונדו.

בשיוף של הפולי', הפאקים הקטנים נעלמים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מה שמופיע בכחול , זהו פוליאסטר , מאוד מומלץ !

גם המוריס שלי עבר את התהליך הזה .

להרגעה כללית : אין בעבודה של רמז חומר כמעט בכלל !!!!!

רק במקומות שממש חייב ושיכבה דקיקה לפינישים של הפח .

אני מרוצה שאתה מרוצה , וכן גם אלעד עם המנטה ששם נעשתה עבודה סופר יסודית בפחחות .

ממש היציל את הרכב הזה ! נכון אלעד ? :-)

ודרך אגב , הוא נמצא בצפון , מפרץ חיפה .

אם מישהו מעוניין , נא לדבר איתי ואבוא יחד . יש עדיפות לחברה הטובים שכבר עשו עבודות :-)

ביי

דרור .

Morris poli.jpg

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

כפי שדרור ציין, כל התיקונים אצלי היו ע"י ריתוך פחים חדשים (תלאים), בלי שום מילוי של חומר. אני חושב שדרור הסביר בדיוק מה המטרה של הציפוי ולכן לא ארחיב בנושא.

אין אצלי תופעה של פיצוצים בצבע. אצלי היו כמה פאקים פה ושם (בצביעה, מבחינת פחחות הוא באמת הציל את האוטו שהיה במצב חבוט מאוד ויותר קרוב לערמת חלודה מאשר רכב), אני חייב לציין שבאמת מדובר בבנאדם זהב, אני יודע שבכל צביעה יש פאקים קטנים ופה הפחח הסכים לעשות את כל התיקונים וזה באמת מכובד (מאשר פחחים אחרים שהיו אומרים "ככה זה"). לצערי את התיקון השני הוא עשה ללא הורדה של הצבע הנוכחי אלא צבע שכבה על שכבה וזה יצר גוונים בצבע, משהו שמאוד מפריע לי (נאלצתי לצבוע כמעט חצי אוטו בגלל בן $^#@ ששרט לי את האוטו לכל האורך). אני כ"כ פדנט שאני שוקל עכשיו אחרי שהלך לי מנוע במנטה לפרק שוב את כל האוטו ולשלוח אותו לצבע מחדש (רק בגלל הגוונים).

פורסם

החומר הכחול הנ"ל הוא אינו פוליאסטר.

מדובר על פילר שנקרא DURAGLASS.

זהוא חומר מעולה, שגם חוסך זמן עבודה כי ניתן להשתמש בו גם כבודיפילר וגם כתחליף לבונדו.

באופן עקרוני הוא גם מורכב מפוליאסטר אך לא בצורתו המקורית(נוזל פוליאסטר +מאיץ+מקשה).

אך ברובו הוא מורכב מסיבי פיברגלאס או יותר נכון אבקת פיברגלאס.

אגב, החומר מתקשה מאליו ולא דורש הוספה של מקשים ומאיצים.

היתרון שלו הוא שהוא מאוד נוח לעבודה כי הוא מאין מרק וזה הרבה יותר נוח מאשר סילר פשוטים או בונדו או קארקיט.

בכל אופן, אני הייתי ממליץ על צביעה ראשונית בפריימר ורק לאחר מכן עבודה עם דוראגלאס ושוב פריימר לפני צביעה סופית.

כי הדורגלאס אינו מונע חלודה- הפריימר כן.

under construction..

פורסם

כשעשו פחחות לקאפרי שלי, בזמנו, במוסך ביפו, אז קודם כל- הם עשו באמת עבודה ייסודית מאד מבחינת הטלאים- כל הפחים הרקובים הוחלפו, ואף ניבנה חלק מתמיכת הדלת האחורית בגג מחדש! לאחר מכן, האוטו צופה באיזה חומר לבן, שנראה כמו פלסטיק, ונכנס לצבע. הבעיות התחילו אחרי כשנה- פיצוצים וחלודות מתחת, ועכשיו כל הגג סדוק לגמרי (ועם חורים), ובמכסה מנוע כל הצבע ממש סדוק! מעניין, מה השתבש?:?:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יכול להיות שהצבעי פשוט טעה ביחס צבע, זה לא חייב להיות טעות בפילר.

פורסם

זהו, שמה שנסדק- זה מה שמתחת לצבע! וחלודה יצא "בגדול"!!! הצבע דווקא- איכותי מאד, גם אחרי שנים של עמידה בשמש- עדיין נשאר "חי"! השאלה- אולי פשוט כבר אי-אפשר היה באמת לעצור את החלודה, ואני סתם מתעצבן על הפחחים?:?:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

החלודה נמצאת בשכבות שונות של המתכת ,כלומר אם תשייף תוריד רק את חלקה העליון של החלודה וישארו שאריות החלודה או הקורזיה זהו תהליך של התחמצנות המתכת ושאיפה שלו לחזור למצבו המקורי בסלע( עורק בצבע חום) המאיצים בתהליך הם החמצן והלחות הנמצאים באויר ,ניתן ע"י איטום חלודה שטחית להאט את קצב הקורוזיה עי פריימרים שונים בהתאם למקרה .

כל מקרה חלודה שונה ממישנהו יש מקרים שהתזת חול מתאימה ,שיוף,טבילה בחומצה ואפילו מקרים שאין מה לעשות

יגאל

• תוכן חדש...