Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסתבר שהטעינה בסוסיתא שלי נמוכה בסביבות 11. והבנתי שהיא צריכה להיות בין 13 ל - 14. החשמלאי אמר שיש שתי אפשרויות:

1. החלפת אלטרנטור למשופץ - עלות כ - 600 ש"ח.

2. שיפוץ האלטרנטור הקיים - עלות לא ידועה מראש.

השאלה שלי היא כזאת: מה מחליפים בשיפוץ אלטרנטור, או מה העבודה המבוצעת ומה סדר גודל העלות שניתן לצפות?

פורסם

בשיפוץ אלטרנטור מחליפים אוטומטית את מיסבי האלטרנטור והפחמים וחורטים את טבעות הנחושת ברוטור.

נבדקים חלקי החשמל והאלקטרוניקה ומה שפגום מוחלף. לבסוף מבצעים מבחן ובדיקה סופית של מתח הטעינה וזרם תפוקה מירבי של האלטרנטור.

רק לאחר פרוק האלטרנטור לגורמיו ניתן לדעת מה פגום ודורש החלפה ואת המחיר לכך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לדעתי מומלץ להחליף את האלטרנטור הקיים שאני מניח מתוצרת לוקאס, לאלטרנטור אמין וחזק יותר מתוצרת בוש, לגבי העלות אני מניח שהיא נעה בין 400 ל600 שקל, ועדיפה על שיפוץ הקיים, וזאת בהנחה שהעוגן בוודאי שחוק במידה כזאת שלא ניתן לחרוט / ללפף אותו.

לגבי המחיר בוודאי מומחים גדולים ממני בנושא כמו רפי לין, ואו דני זומרשטיין , יחו דעתם בנושא. בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

:mm_yeah: ...בוש אלטרנטור תותח...

מניסיון

עדיף מאד מאד מאד מאד מאד להחליף ולא לשפץ

השיפוצים אצל החשמלאים בד"כ לא אמינים והעסק מחזיק מספר חודשים לכל היותר

כדאי לקנות משופץ ממפעל מתמחה בכך

ניצן

פורסם

מתח טעינה של כ11V על אלטרנטור סטנדרטי שבמקור עובד עם מיישר 14.4 יכול לנבוע מכמה סיבות:

1. מיישר תקול.

2."בטן" בעוגן - בד"כ נוצר ממצב של לכלוך בתוך האלטרנטור ורק בסל"ד גבוה הוא יטעין בגלל מגע לא תקין.

3.או שפשוט הוא החליט להחזיר את נשמתו לבורא.

לגבי מה שנאמר פה על שיפוצי אלטרנטורים.

אז בגדול, אני מכיר לפחות 2 סתי עסק בפ"ת שעוסקים בשיפוצי מכלולים חשמליים.

לא רק שהם מספקים גם אחריות של 6 חודשים על שיפוץ אלטרנטור.

בפועל כל מה שנשאר מהאלטרנטור המקורי הוא רק הקאסט(מסגרת) והפולי(אם הוא לא עקום).

בפועל בד"כ מחליפים את הסליל,חורטים את העוגן,בודקים את המיישר.

בודקים טרמינלים ,ברגי חיזוק.

כל הרכיבים עוברים ניקוי, ולאחר מכן הרכבה מחדש עם סליל חדש ועוגן חרוט או חדש אם יש בכך צורך.

לגבי שיפוץ אלטרנטור והמחיר לכך, זה מאוד משתנה.

אם משתמשים בחלפים מקוריים(לדוגמא של "בוש"), אז זה טיפה מייקר את העניין.

אך אם למשל מדובר על אלטרנטור תוצרת "ווליאו" (לרוב ברכבים צרפתיים) אז פה הסיפור מסתבך, כי רק מיישר מקורי של ווליאו(ולא לא משתמשים בתחליפי כי בד"כ הם לא ממש מוצלחים) יעלה כ1200-1300 ש"ח.

לא סתם אלטרנטור מקורי של סיטרואן קסנטיה,C5,C4 ועוד' עולה קרוב ל3000 ש"ח.

אבל יחד עם זאת, תמיד ניתן להחליף אלטרנטור לסוג אחר,וניתן לבצע התאמה שלו.

בהתאמה של אלטרנטור צריך לבדוק כמה דברים.

1.פולי,מבחינת עובי וכמובן קוטר.

2.תושבות אלטרנטור- צריך לפעמים להתאים את האוזניים הקבועות של האלטרנטור, ולעיתים אפילו ניתן לוותר על אחת מהן(יש 2 אוזניים קבועות).

3.תושבת מתיחה- את האוזן מתיחה יש להתאים בצורה מושלמת של 100% כי אחרת האלטרנטור לא יושב ישר, ואז יכול לקרות 2 דברים:

א. "אכילה" של הרצועה והחלפתה לעיתים מאוד קרובות.

ב. "רצועה מסתובבת "

ג אלטרנטור עובד בסל"ד מאוד גבוה, מה שקורה שהוא לא מתוח כמו שצריך,או שהוא יושב טיפה בזווית או לא מחוזק בצורה מלאה, אז הוא פשוט מתחיל לרעוד,ואז מה שיקרה זה שהוא פשוט יפרק את הברגים של עצמו.

יש לכך פתרון, ומאריכים מעט את ברגי החיזוק לארוכים יותר, ומוסיפים אום פנימי שנכנס לתוך התושבת המקורית של האלטרנטור בתוך בית הסליל.

או שפשוט מרתכים את הברגים, אבל זה לא ממש יעיל במקרה שנצתרך לשפץ אותו בעתיד.

מקווה שעזרתי לך.

אגב, מקומות לשיפוץ אלטרנטורים:

1. "אלקטרו-טיב" בפ"ת איזור התעשייה סגולה, צמוד ל"יוניפארט חלפי רכב".

2. "א.ד שיווק חשמל" - רח' השפלה 4 ,איזור התעשייה סגולה, פ"ת.

אצל שיווק חשמל ניתן למצוא אלטרנטורים חדשים ומשופצים, אגב, בכל אחד מהמקומות הנ"ל אין שירות או אפשרות לפירוק והרכבה, אבל תמיד יש מס' חשמלאים באיזור שבד"כ פנויים לעבודה הזו שעלותה כשעת עבודה.(180 ש"ח).

ניר

under construction..

פורסם
מתח טעינה של כ11V על אלטרנטור סטנדרטי שבמקור עובד עם מיישר 14.4 יכול לנבוע מכמה סיבות:

1. מיישר תקול.

התכוונת כנראה לווסת מתח.

באם התקלה באמת הווסת, ישנם אלטרנטורים שוסת המתח הוא חיצוני וניתן להחליפו בקלות יחסית בעלות נמוכה פי כמה משיפוץ.

בצע חיפוש לנושא, פעולה זו בוצעה ע"י חברי הפורום בעבר.

אגב, לרוב, שיפוצי אלטרנטור מחזיקים ללא בעייה, ותמיד כדאי כלכלית לשפץ ולא לרכוש אלטרנטור חדש.

פורסם

ווסת אכן.

אגב, ישנה אפשרות גם באלטנרטור רגיל להוציא את הוסת החוצה וכך להגיע לאופציה של החלפה מהירה בעת הצורך ללא פתיחה של האלטרנטור.

בקרוב אני אעשה זאת אצלי.

אגב, אפשר גם תמיד לבקש בשיפוץ של האלטרנטור לחזק אותו( אם יש מקום) או אפילו להחליף לאחד אחר בהתאמה כפי שכבר ציינתי בהודעה הקודמת שלי.

under construction..

• תוכן חדש...