Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

לפני שבועיים-שלושה בערך שאלתי כמה שאלות והיה נראה שנסגרתי על פונטו.

בגלל שהכל עדיין בשלב הגישושים ואני אוטוטו משיג עבודה ומתחיל את החיסכון רציתי לדעת בערך כמה לחסוך אז הנה כמה שאלות שאשמח אם תענו עליהם:

המועמדות הסופיות שלי הם: פונטו, איביזה ו205.

1) מי הכי חסכונית בדלק מבין ה-3 ומהי צריכת הדלק של כ"א (עירוני ובין עירוני מניסיון, תודה)?

2) מי הכי נוחה? (אני מבין שהקרב בין הפונטו ל205, אני לא סופר את האיביזה בפרמטר הזה).

3) האם ה-205 מצדיקה קנייה בשנתונים 97+, הרי היא יחסית פחות מאובזרת מהפונטו (HSD/XTZ) ובקשר לאיביזה יש לי פרטים מעטים על הרכב.

4) האם היתרונות של ה205 מסתכמים רק באחזקה זולה (בתור רכב בעל תכנון מיושן משהו הוא אמור להיות בעל חלפים ומכניקה זולה במיוחד, לא?) (מצטער אם מישהו נפגע מהשאלה חחח)

אני הייתי סגור על פונטו, נדלקתי על האיביזה ואז הבנתי שהיא מבית VW וכל מה שיש להם זה תדמית וזהו... אה שכחתי, ומחיר גבוה... אז עכשיו חזרתי להדלק על ה205 ויש ביד2 כמה יפיפיות בתקציב ממש נמוך. חו"ד מבעלי 205 (לא הגרסאות הספורטיביות, מישהו שמחזיק פוראבר

, תודה)

בתודה,

אדיר

נ.ב.

מצטער על האורך...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה 205 על פני פונטו?

כי היא נוחה יותר, כי היא חסכונית יותר (ממוצע 1:12 לערך, כשהמנוע וההזרקה מכוונים) וכי היא מתנהגת טוב יותר על הכביש.

למה פונטו על פני 205?

כי הוא מודרנית יותר, כי המזגן שלה טוב משמעותית, כי מי מרווחת הרבה יותר וכי היא אמינה יותר (כך אני מסיק מהצמד שהיה ועדיין בבעלותי).

היו לי שניהן, אבל אני מעדיף את ה205 בכל יום (למעט ימים בהם היא במוסך).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל יש לנו פיאט בבית, אולי זה לא אקזמפלר טוב משום שהרכב בן 6 וכבר יד 3 (יד 1 מחברה) והרכב ממש מתפרק. חשבתי שהוא לא אמין אבל לפי ההורים בשנתיים האחזקה שלו מסתכמת בכ 3000-4000 ש"ח לשנתיים... אבל אם היינו רוצים לתקן את כל השטויות הקטנות הינו מוסיפים עוד כמה אלפים.

205 - רכב עם אופי... אני פשוט מתחבר אליו...

הרכב שלי ספציפית הוא דגם ספורטיבי, זה אותו מנוע ומשקל של ה1400 forever? יש לצפות לנתונים מקבילים ברכב שמצבו דומה? 1:12 משולב נשמע לי קצת הרבה...

תגובות נוספות?

פורסם

כי היא נוחה יותר, כי היא חסכונית יותר (ממוצע 1:12 לערך, כשהמנוע וההזרקה מכוונים) וכי היא מתנהגת טוב יותר על הכביש.

הפונטו שלי HSD צורכת בממוצע 1:13 עם מזגן בעיר.

בין עירוני ללא מזגן צורכת 1:17.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בעצם צביקה מה שאתה אומר זה שפג'ו יותר חסכונית ונוחה (שאלה בערך 2 הדרישות היחידות שלי), פונטו מנצחת בשאר הפרמטרים?

מה עם עלויות אחזקה? מוסך? מה מחיר החלפים הוהטיפולים של 205 לעומת הפונטו?

אשמח לתגובות וחוות דעת נוספות.

בתודה,

אדיר

פורסם

כשמדברים על מודלים כמו 97 ומעלה - ה 205 מאבדת את יתרונותיה.

הפלסטיקה שלה באיכות מזעזעת, היא מיושנת וכבר "עשתה את שלה".

כשצמוד אליה עומדת הפונטו עם איכות חומרים טובה יותר משמעותית ועם אביזרי בטיחות ונוחות בדגמי ה HSD (ח"ח, ה"כ, כריות אויר, ABS, הזרקת דלק רב נקודתית) - אין פה בכלל שאלה מי עדיפה.

בנוגע לאיביזה - חבר לעבודה מחזיק אחת מודל 98 כבר מעל 6 שנים ומאוד מרוצה ממנה. הדברים שהוא החליף במסגרת תקלות שהיו לו היו: בית מצערת (לפני הרבה זמן), סליל הצתה (לפני שנה), מנוע מאוורר לרדיאטור (שהרעיש) ורדיאטור (לפני כמה ימים) עקב דליפת מים מהרשת.

העלות של החלפים לא היתה מטורפת למעט עניין המצערת - שזה מחלה בדגמים הללו והנזק עומד (בדגמים הללו) על איזור ה 2000 שח לערך. הסליל הצתה והרדיאטור זולים יחסית (בערך 500-600 שח כל אחד מהם) וההרכבה היתה עצמית.

במודלים הללו ובתקציב הזה - לא להתפשר על רכב מוזנח. לחפש בסבלנות ! (זה עומד להיות לא קל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק הערה אחת: דווקא איכות החומרים וההרכבה בדגמים מעל 97 (לי היה 98) היא לא רעה בכלל. מאוד אהבתי את ה- 205, יותר מאשר פונטו שנסעתי בהן, בשל נוחות הנסיעה ובכלל - בגלל הנסיעה שהיתה נעימה וטובה יותר לטעמי. דלק: צריכה משולבת היתה באמת 1:12.

יש חסרונות אחרים: אין כריות אוויר, אין מד חום מנוע והמזגן (מקומי) לא משהו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ע"מ לחדד את העניין אוסיף שביחס לפונטו אז לזכות ה 205 עומדים 2 דברים; נוחות ומנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אבל פונטו זה פיאט. :roll:

אפשר להרחיב את ההשוואה לגבי האיביזה.

איך היא מדורגת עם 2 המתמודדות שלה?

מבחינת:

1) צריכת דלק עירונית 1:12-13+

2) נוחות

*אני יודע שזה נשמע כאילו אני מחפש תירוצים לא לבחור בפיאט :lol:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שאלה אחרונה לפני שאחזור לפה עם אקזמפלר...

205, קליאו או איביזה (התקציב נהיה יותר ריאלי מה"חלום" על תקציב מנופח שאיפיין אותי לפני חודש-חודשיים...)? (כולם שנת 94 נפח 1400), אמרו לי שביחס לגרמניות החלקים של האיביזה נפוצים בשפע ודי זולים וכן היא די אמינה.

איך הייתם מדרגים את המכוניותה הבאות מבחינת:

מבחינת:

1) צריכת דלק עירונית 1:12-13+

2) נוחות

(אני די הולך לרדת מהקליאו לפי הכתבה של אודי עציון) וכן אם מישהו יודע מה כוללת גרסת הCLX של האיביזה, יש ה"כ?נ"מ?ח"ח קדמיים? מזגן סביר?

נראה לי שזה ראש בראש הCLX של איביזה מול הorever של ה205... ב8-9k להזכירכם...

בתודה ובהערכה רבה,

אדיר

פורסם

אם אפשר להתחיל מהתחלה...

אני יודע שאני מעט חופר אבל אני אשמח מאוד אם תענו לי...

התקציב: 8k, (עדיף פחות)

מחפש רכב שיהיה עם מזגן סביר, חסכוני בדלק יחסית ונוח.

ח"ח קדמיים, ה"כ ונ"מ יהיו בונוס בשבילי.

מה כדאי חוץ מ205.

האיביזה לפי מה שהבנתי - חלפים מאוד יקרים. פונטו - מחוץ לתקציב שלי. קליאו - לא אמינה בשל האבזור הרב. יפניות (כל הדייהטסו והסוזוקי) - מעדיף שלא...

מה שנשאר זה רק 205? אמרו לי שהמזגנים שלהם זוועת עולם. מה ההמלצה שלכם?

פורסם

המזגן ב205 לא משהו מדהים, אבל נסבל אם אתה לבד ברכב ביום לא חם במיוחד.

אל תנסה לנסוע בצהריי יום אוגוסט חם בתל-אביב, כי זה יגמר רע :lol:

אופציות אחרות? 106, למשל...

איביזה מהדור הראשון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כשמדברים על מודלים כמו 97 ומעלה - ה 205 מאבדת את יתרונותיה.

הפלסטיקה שלה באיכות מזעזעת, היא מיושנת וכבר "עשתה את שלה".

כשצמוד אליה עומדת הפונטו עם איכות חומרים טובה יותר משמעותית ועם אביזרי בטיחות ונוחות בדגמי ה HSD (ח"ח, ה"כ, כריות אויר, ABS, הזרקת דלק רב נקודתית) - אין פה בכלל שאלה מי עדיפה.

בנוגע לאיביזה - חבר לעבודה מחזיק אחת מודל 98 כבר מעל 6 שנים ומאוד מרוצה ממנה. הדברים שהוא החליף במסגרת תקלות שהיו לו היו: בית מצערת (לפני הרבה זמן), סליל הצתה (לפני שנה), מנוע מאוורר לרדיאטור (שהרעיש) ורדיאטור (לפני כמה ימים) עקב דליפת מים מהרשת.

העלות של החלפים לא היתה מטורפת למעט עניין המצערת - שזה מחלה בדגמים הללו והנזק עומד (בדגמים הללו) על איזור ה 2000 שח לערך. הסליל הצתה והרדיאטור זולים יחסית (בערך 500-600 שח כל אחד מהם) וההרכבה היתה עצמית.

במודלים הללו ובתקציב הזה - לא להתפשר על רכב מוזנח. לחפש בסבלנות ! (זה עומד להיות לא קל).

איציק

מצטרף להמלצתו של איציק.

ואני אובייקטיבי לגמרי 8)

פורסם

תודה על התגובות,

העניין הוא שהתקציב ירד ל8k ולכן אני הולך על שנתון 94 שאז אני אוכל להשיג רכב עם הזרקה.

יש 205ים ב5-8 במצב טוב אפילו טוב מאוד...

האיביזות נמכרות באיזה 11 בשנת 94. וחשבתי בגלל שזה מבית vw החלפים יהיו יקרים טילים...

נארה לי האיביזה יקרה לי מדי...

ואם כן אני אוכל להשיג רק את ה1400 שהיא החלשה והלא מאובזרת ואין לה ה"כ לעומת ה205 פוראבר שלה יש ה"כ...

• תוכן חדש...