Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מערכות הזרקת מים למנועי טורבו ( לא חובה ) חזקים בגלל יכולת ספיגת החום של המים אבל אין קשר לנקיון למיטב הבנתי.

מערכות הזרקת המים לא קשורות לקירור (אלא אם אתה מדבר על הזרקת מים למצנן ביניים), היא קשורה לזה שעם הפיצוץ המים מתאדים, פולטים הרבה חמצן שגורם לשריפה יותר יעילה בתא השריפה.

זאת פשוט דרך לדחוף עוד קצת חמצן לפיצוץ, אתה יכול לקרוא לזה מערכת ניטרו פרימיטיבית :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התרשמות לאחר נסיעה של חצי שעה ביום בבוקר.

האוטו מגיב טוב יותר. דוגרי, התחלתי להרגיש תגובה טובה יותר שמזמן נעלמה לי.

נבדק שמן - יצא תקין.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
שעם הפיצוץ המים מתאדים, פולטים הרבה חמצן שגורם לשריפה יותר יעילה בתא השריפה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל למיטב ידיעתי H2O נוזלי שמחומם ומתאייד הופך לגז H2O (קיטור) . הוא לא מתפרק לH ו O , אלא באלקטרוליזה.

אם היית יכול לקבל מחיבור מימן וחמצן יותר אנרגיה משדרושה לפרק אותם, היית האיש העשיר בעולם, וגם יוצר "פרפטום מובילה" .

פורסם

חנן, חכה שגילי (redbaron) יגיע, ויסביר לך למה יוצר הפרפטום מובילה יגמור ביסודות של בניין ולא כאיש העשיר בעולם.

מים מתפרקים גם בטמפרטורות גבוהות מאוד, אבל זה לא רלוונטי למנועי בעירה פנימית, למרות הטמפ' העצומה נקודתית בעת ההצתה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מים מתפרקים, או לא. לא זאת הנקודה.

השאלה היא, אם מה שעשה שמוליק מנקה פיח או לא.

אותה תופעה יש כשאטם ראש נפרץ, ומעביר מים לאחד הצילינדרים,כשמורידים ראש כדי להחליף אטם

מוצאים את הבוכנה שקיבלה מים, נקיה יותר משאר הבוכנות שעבדו ללא מים.

לכן יש אפשרות לנקות גם בצורה הנ"ל, ללא תוסף.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אותה תופעה יש כשאטם ראש נפרץ, ומעביר מים לאחד הצילינדרים,כשמורידים ראש כדי להחליף אטם

מוצאים את הבוכנה שקיבלה מים, נקיה יותר משאר הבוכנות שעבדו ללא מים.

לכן יש אפשרות לנקות גם בצורה הנ"ל, ללא תוסף.

וגם בחינם :-D

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

והאם יש אפשרות לנקות גם בצורה הנ"ל, ללא תוסף.

ושאלה נוספת דוד מזר, האם לא נגרם נזק באינפוזיית מים כזאת, כמובן שהדגש שהוא חחיב להתבצע בצורה מבוקרת בסלד גבוה, כשטמפרטורת המנוע גבוהה מאוד, על מנת שהיא תאייד את המים ותהפוך אותם לקיטור שיסיר את הפיח, בצורה מהירה יעילה ... ובחינם כמו ששמוליק ציין, וללא צורך בהחלפת שמן, כמו לאחר שימוש באינפוזייה , בתוספים חזקים וחריפים , הנמצאים כרגע בשוק. דוד אשמח לשמוע את דעתך המקצועית , בעיניין היעילות , ובדבר הנזק, אם בכלל נגרם באינפוזיית מים, בצורה מבוקרת.

ושמוליק אודה לך אם תמשיך לעדכן אותנו.

בברכה

ותודה מראש

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בנתיים, אני שמח ומאושר. המנוע מגיב טוב יותר בסל"ד גבוה. אני מרגיש שהוא סוחב טוב יותר.

זה לא פסיכולוגי. מי שמכיר אותי מספיק, יודע שאני טכנאי רכב, נוסע על האוטו שלי 4 שנים , מכיר אותו דיי טוב, ולא סתם מבלף. אין לי אינטרס. הרכב באמת נוסע טוב יותר.

לפי מה שהבנתי, מומלץ לבצע את התהליך כל 30,000.

שמוליק

פורסם

צביקה ערב טוב.

עלי להודות שאין לי נסיון בקשר לאינפוזיה עם מים.

אבל אני משוכנע,ששמוליק מדווח בצורה מקצועית,ונכונה.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שמוליק שלום לגבי האינפוזיה עם המים שעשית

למה זה טוב ? ואם זה יהיה טוב לעשות את זה ברכב ישן שהוא

16 שנה על הכביש?

ואם תוכל ממש לפרט תודה.

פורסם

בקשר לשמוליק אני מסכים איתך בלב שלם, אותו בוודאי לא הייתי דולח לברכת שחייה בחופשת הקיץ, כדי להעביר את השעמום של חופשת הקיץ.

ובקשר לאינפוזיית מים, היא ידועה לפחות עשרים שנה, ועדיין זגור לי פטנט שהומצא בשנות ה80 שהתבסס על אינפוזייה קבועה, של מיכל פלסטיק, שיושב בתא המנוע בדונה למיכל העבוי, וצינור דק טבול בתוכו, והקצה השני היה מחובר ליצעאת וואקום קבועה בסעפת היניקה, והוואקום היה יונק מים , ולדעת בעל ה"פטנט" מטרתו לחסוך דלק.

למעשה יש ברשותי גם היום מיכל כזה מושלם עם הצינורת שנקרא בזמנו "גיייט "... משהו כזה, אני אחפש אותו אצלי ואפרט מה כתוב בפרספקט שלו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

אינפוזיה בעזרת מים זה "פטנט " ישן נושן ומעולה רק!!! צריך לישם אותו נכון ולא כמו שעשיתה.

יש סט מיוחד לאינפוזיה במים וכך עקרון הפעולה.

מתקינים בקבוק המכיל מים המיתחבר לסעפת היניקה. על הצינור הזנה יש ברז ווסת ששולט על כמות המים שמוחדרת למנוע. החדרת המים נעשת בקצב איטי ומעט מים כדי למנוע ריסוק בוכנה. [אסור לעשות את מה שעשיתה] זה מסכן את המנוע.

מיכל המים אמור להתרוקן לאט מאוד וא העסק הזה מפרק את הפיח לגמרי ומנקה את הבוכנות והשסטומים כמו טוסיק של תינוק.

מתי מישתמשים? כאשר יש הרבה פיח בראש והדבר גורם להצתה עצמית של הדלק [בעיה נפוצה בעבר היום לא].

לא תמיד מומלץ כי הדבר אלול לגרום תופעה של אכילת שמן דרך הרינגים כי הפיח הוסר גם מהרווח בין הבוכנה לצילנדר בדופן העליון של הבוכנה מעל הרינגים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני חושב שעשיתי אותו בצורה הנכונה (אולי הייתי צריך לשים ברז וויסות, אבל השאיבה הייתה יחסית איטית בעת שהסל"ד היה גבוה). השאלה אם ברז וויסות יכול רק לפגום בפעולה מכיוון שהטיפות יוזרמו לאט יותר.

אבל עדיין, הפעולה בוצעה ואני חושב שאם היה נזק, הייתי רואה ביומיים האחרונים (עשן יתר, שמן מדולל ועוד..)

שמוליק

פורסם
מערכות הזרקת המים לא קשורות לקירור (אלא אם אתה מדבר על הזרקת מים למצנן ביניים), היא קשורה לזה שעם הפיצוץ המים מתאדים, פולטים הרבה חמצן שגורם לשריפה יותר יעילה בתא השריפה.

זאת פשוט דרך לדחוף עוד קצת חמצן לפיצוץ, אתה יכול לקרוא לזה מערכת ניטרו פרימיטיבית :wink:

נא לא לבלבל את השכל חמצן יוצא ממים רק בתהליך חשמלי שנקרא אלקטרוליזה שמפרק את המים לחמצן ומימן

• תוכן חדש...