Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה. שבוע שעבר חניתי בביתי, סגרתי את החלון לפני כיבוי הרכב ו...נשמע קול נפץ עז. למזלי לא נתקלתי בבעיית החלונות הנופלים של פולקסווגן, אלא בבעיית החלונות התקועים של רנו. החלון נשאר במקומו ואפילו ירד בלחיצה על המתג, אבל לא הסכים לעלות (כמובן שבעזרת הידים הוא עלה, ולמזלי גם נשאר שם). בקיצור - שיפוץ.

טלפון למוסך - מנגנון חדש 2000 שקל. :-o הלאה.

טלפון לזגג - מנגנון חליפי 800 שקל. נו באמת, הלאה.

טלפון לתום מהפורום (כי זכרתי שהיה לו את זה מיד אחרי שהוא קנה את הקליאו) - אמר שבאוטוגלס באשדוד עשו לו שיפוץ מנגנון ב-300 ומשהו שקל. אחלה.

טלפון לאוטוגלס ברעננה - 600 שקל. אבל רגע, באשדוד עשו ב-300. טוב תבוא נראה.

באתי. בחור דתי נחמד, מדברים קצת, טוב נעשה לך ב-300 שקל. כמה זמן יקח? יומיים, עד סוף השבוע זה אצלך. אחלה. מפרקים מנגנון (חמש דקות), מקבעים חלון למעלה ואני נוסע.

יומיים אחרי, טלפון. תקשיב, המנגנון בסדר אבל חסר איזה קליפס. הצלחת לשבור את הקליפס הגדול, לא הקטן, ואין אותו במלאי, צריך להשיג, יקח עוד קצת זמן. יום ראשון תתקשר.

יום ראשון. טלפון. עדיין לא.

יום שני. טלפון. תראה, לא מוצאים את הקליפס, אולי אתה יכול למצוא אחד? איזה קליפס זה? הירוק, לא הלבן. מה? אני אמור להבדיל ביניהם? כמה מסובך זה להשיג קליפס? טוב טוב, חכה עשר דקות, אני אברר עם הסניף המרכזי בחולון ואחזור אליך, יהיה בסדר.

אז חיכיתי. לא התקשר ולא כלום.

ועכשיו שאלות: are they kidding me? תגידו, זה באמת כל כך מסובך למצוא קליפס מסכן, או שעובדים עלי? ואם עובדים עלי - מה בדיוק הם מנסים להשיג? הם הרי לא קיבלו ממני כסף. למה יש לי תחושה שהמנגנון של החלון היה בסדר גמור, ורק הקליפס נשבר, והם הולכים לגבות ממני 300 שקל על קליפס מסכן? הם זוממים על המנגנון שלי וימכרו אותו למישהו אחר ב-800 שקל? מה קורה פה?

ואם כבר תלונות: הצמיגים שלי עושים רעש של מטוס ממריא ככל שהמהירות עולה. בדקתי, והקליאו שלי היא לא ממש מטוס, ובטח לא עוקב אחרי שדה תעופה, כך שאני באמת לא מבין למה זה.

הרעש נשמע מכל הגלגלים החל מכ-40 קמ"ש, ומתגבר ככל שהמהירות עולה. הצעות?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה, אבל לא היית צריך. המנגנון שלי עדיין אצל אוטוגלס. מסתבר שהוא תקין, ורק נשאר הקליפס. אין בי רצון לשלם לשני בעלי מקצוע, אני רק רוצה שימצאו את הקליפס המסכן הזה, או יחברו את זה עם מסטיק מצדי, ויחזירו לי את הכבוד הרמוס עקב הצורך בפתיחת הדלת והשחלת היד החוצה בשביל לתת את הפתק הירוק לאיש בחניון דרום של האוניברסיטה. (עזבו...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דבר עם רמי (הוא זמין כעת) וראשית אמור לו באיזה שנת ייצור מדובר ואולי יש לו רק את הקליפס או איזה "פטנט" אחר.

אם תיקח המנגנון מאוטו גלס תגיד להם שזה כדי לחפש בעצמך הפלסטיק ומכסימום שלם להם רק עבור פרוק המנגנון מתוך הדלת החוצה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם באוטוגלס לוקחים את הזמן אז למה פשוט לא לקחת מהם את המנגנון וללכת למקום אחר שיש לו את הקליפס? הרי הבעייה לפי מה שהבנתי לא קשורה למנגנון (לפי מה שהבנתי) אלא לקליפס.

אסף

פורסם

טוב, לקחתי את עצתך ודיברתי עם רמי. הוא הסביר לי שבגדול הקליפס מחזיק את חוטי המתכת וכשהוא נשבר הם יצאו ממקומם (ומכאן רעש הרשרוש המתכתי). בשביל לשפץ את המנגנון צריך קליפס חדש ואז לפתוח את חלקי המנגנון ולחבר הכל כמו שצריך. אני מניח שבגלל שאין להם את הקליפס, הם בעצם לא עשו כלום עדיין. רמי אומר שיכול להיות שהוא יכול לעזור לי, אבל הוא לא יודע איזה קליפס זה, כך שאני צריך להגיע אליו עם המנגנון.

בקיצור, מחר אני אתקשר לאוטוגלס ואם אין להם את הקליפס, אני אבקש את המנגנון בחזרה, אשלם להם על פירוק ואלך אליו, בתקווה שהוא יכול לעזור.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יכולת להגיד לרמי... זוכר את הקליאו הבורדו שהייתה אצלך ביום שישי? אז כזאת יש לי רק כסופה! :oops:

קרה לי מקרה זהה לשלך :roll: יום חמישי בלילה (במפגש של PSI) ירד החלון וסירב לעלות יותר.

באתי למחרת לרמי דרך רדיו השרון 350 שקל ושעה וחצי והחלון עובד כמו חדש.

ואני עוד חשבתי ש350 שקל זה יקר...

קליאו ספורט :roll:

פורסם

זהו, הוא סיפר לי בטלפון שמישהו עם אוטו כמו שלי היה אצלו לפני שבוע.

אחלה, שכנעת אותי. אני רק צריך להשיג את המנגנון מאוטוגלס...

350 זה יקר אם אתה מסוגל לעשות את זה בעצמך. אני מעדיף שלא, כך שהמחיר הזה בהחלט נראה לי מוצדק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תשמע אצלי נשבר הקליפס כל החוט הסתבך ונהייה שם סבטוחה רצינית הוא סידר הכל שיפעל כמו שצריך והיה אדיב מאוד ככה שהמחיר היה הוגן.

לגבי הצמיגים... אם זה מה שהיה לי זה לא ממש צמיגים אלא המיסב גלגל זה נשמע מאותו איזור וזה בדיוק הרעש של מטוס ממריא, זה שזה מכל הגלגלים זה אשליה יכול להיות שפשוט יותר מאחד מת.

פורסם

רוני, מהנסיון שלי עם אוטוגלס אשדוד, אני יכול להגיד לך שהם ישרים ומקצועיים.

הייתי אצלהם כמה פעמים עם רכבים שונים, ותמיד השירות היה אדיב ומקצועי.

יכול להיות שהם אומרים לך את האמת, ובאמת קשה להשיג את הקליפס הזה.

במקומך הייתי ממתין עוד יום לראות מה קורה, ורק אחרי זה לקחת מהם את המנגנון ולעבור למקום אחר.

פורסם

איך ניתן לאבחן? אם ללכת לפי מה שהמוסך אמר לי. לנסוע בכביש ריק כמובן ולעשות זיגזג במהירות בינונית אם תשמע את השריקה מתחזקת ונחלשת זה אחד המייסבים הקידמיים.

לגבי האחוריים אין לי מושג אצלי בנתיים הם בסדר טפו טפו... בכל מקרה אל תקח את האיבחון הזה כ100 אחוז תכנס למוסך והם שהאוטו על הליפט מסובבים את הגלגל באוויר ושומעים שהוא חורק.

אפשרות האחרת תקפוץ לרמת השרון דקה ותן לי לשמוע את זה אני יגיד לך בדיוק אם זה זה או לא :wink:

התיקון? החלפת מייסב גלגל ב"מקרה" יש לי את החשבונית של התיקון שלי ככה שהמחיר הוא 306 שקל למייסב לפני מע"מ וההנחה שלנו במנור.

תשמע חמור זה לא זה מציק מאוד וכדאי להחליף.

פורסם

הרעשים לא נוראיים. זה בסה"כ מעין הדהוד מתגבר שאם מגבירים טיפה את הווליום במערכת הוא כבר לא נשמע בכלל. אולי זה התחלה של הבעיה. יש טיפול עוד מעט, אז אני אבדוק את העניין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
הרעשים לא נוראיים. זה בסה"כ מעין הדהוד מתגבר שאם מגבירים טיפה את הווליום במערכת הוא כבר לא נשמע בכלל. אולי זה התחלה של הבעיה. יש טיפול עוד מעט, אז אני אבדוק את העניין.

רוני

הרעש מעיד שהמייסב מתחיל למות ככל שתמשוך את זה יותר הרעש יתחזק (אצלי משכתי את זה עד שהמייסב נמס כמעט מרוב החום שנוצר בחיכוך)

וגם כאשר הוא מת כאשר אתה מגביר את המערכת אתה לא שומע את זה... אין קשר :smile:

פורסם

אתמול בצהרים התקשרו שהמנגנון מוכן. קבענו להיום בבוקר, 8:30 בדיוק, עם הפתיחה.

הגעתי ב-8:29, בדיוק כשהבעלים פתח את דלת המוסך, לידו עמד וחיכה בנאדם שרצה גם שירות, אבל כשהבעלים ראה אותי, הוא אמר לו שאני קודם, בגלל שקבעתי עוד מאתמול.

התחילו להרכיב לי את המנגנון, ואז הגיע בנאדם עם ג'יפ שכנראה גם קבע אתמול שהוא מגיע על הבוקר. כשהוא ראה את הבנאדם הראשון, הוא שאל את הבעלים מתי יטפלו לו ברכב (יש רק עובד אחד). הבעלים אמר לו שאחרי שמסיימים איתי, ואז לבנאדם הראשון פשוט קפץ פיוז. הוא התחיל לקלל בהיסטריה במגוון אדיר של קללות ואיומים, והיה צריך להוציא אותו בכוח מהמקום. הוא אפילו עבר מולי ושלח אלי צרור קללות, שחלקן הלא קטן כלל שיוך מנהגים ועיסוקים לאמא שלי ולשאר בני משפחתי.

אנשים הם פשוט דפוקים בשכל, זה לא יאומן...

קיצר, קיבלתי הנחה ויצאתי עם נזק של 250 שקלים בלבד. לא רע :-)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אז חוות הדעת שלי הייתה מוצדקת.

הם אכן ישרים ומקצועיים.

ומצטער שקיללתי אותך בדרך החוצה, נפל לי החלון בפרארי מה שגרם לי להיות מאוד עצבני.

• תוכן חדש...