Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר - מי משרת במילואים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם את/ה משרת במילואים?  

51 הצבעות

1. 1. האם את/ה משרת במילואים?

• משרת קבוע- קרבי
      17
    • משרת קבוע- לא קרבי
      18
    • בא כשקוראים לי פעם בכמה שנים
      3
    • למה מה קרה??? סדיר בקושי עשיתי אז מילואים???
      4
    • לא כשיר
      9

פוסטים מומלצים

פורסם
אותי זה מענין. מאד. היחידי שציין שהוא עושה זאת ממניעים אידאולוגיים היה armitage.

אתה ישראלי טיפוסי וחטטן.

מה איכפת לך עושים או לא עושים?? לא רוצה לעשות לך תצא על סעיף בלה בלה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה ישראלי טיפוסי וחטטן.

מה איכפת לך עושים או לא עושים?? לא רוצה לעשות לך תצא על סעיף בלה בלה.

יש לי אליך שאלה, רועי - ותענה לי בכנות: אתה עושה מילואים?

פורסם

המספרים נכונים, בערך 5-8% מהמשוחרים שיכולים לעשות מילואים, אכן עושים.

זה נשמע מגוחך מאוד, אבל נכון.

נראה לי שלפי התגובות פה בפורום, 3% מהמילואימניקים, גולשים ב-CF. מוזר.

גם אני עושה מילואים, חזרתי אתמול (חמישי).

אותה רמת "קרביות", יחידה מאוד מקצועית כאשר במילואים אנחנו מופלים כמו סדיר (פשיטות על חאן-יונס עם חה"ן-צנחנים סדיר, אימונים עם מסעות של מעל 10K ו-30+ ק"ג. החיים הטובים...).

באותה דעה של אישפוז, לא אקמבן פרישה מרצון, אבל לא אתנגד להורדת לחץ או קומבינה שתעביר אותי למקום פחות קרבי.

אבל מאותה סיבה שהייתי בסדיר בקרבי (פראייר שלא אומר לא, מישהו צריך לעשות את זה).

אני נמצא גם במילואים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
הסיפור הוא כזה: חזרתי מאימון ושם השתעשענו בכמה אחוזים (מהאוכלוסיה הכשרה לכך) עושה מילואים. אז אודה לכול מי שיעלה כאן ויאמר:

• האם הוא משרת ואם כן - גיל - משרת במילואים, בן 28
  • היכן (לוחם/לא קרבי וכו') - בסדיר הייתי בקרבי ואח"כ ביחידה עורפית והיום עושה מילואים ביחידה העורפית ממנה השתחררתי.
  • האם שירת בעבר ופרש (לא בגלל גיל מבוגר)
  • אם כן - סיבת הפרישה (שוב - לא בגלל גיל)
  • למי שמשרת: אם יכול היה לעזוב בקלות יחסית או אם הייתה אפשרות בחירה - האם היה עוזב? אם הייתי יכול לעזוב, לא הייתי עוזב. זו תרומתי הצנועה ובסה"כ זה בכלל לא נורא לתרום כמה ימים פעם בשנה.

Hanang

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם
הסיפור הוא כזה: חזרתי מאימון ושם השתעשענו בכמה אחוזים (מהאוכלוסיה הכשרה לכך) עושה מילואים. אז אודה לכול מי שיעלה כאן ויאמר:

• האם הוא משרת ואם כן - גיל-37,משרת עד היום הזה.
  • היכן (לוחם/לא קרבי וכו')-ע.קת"ח בגדוד תותחנים.
  • האם שירת בעבר ופרש (לא בגלל גיל מבוגר)
  • אם כן - סיבת הפרישה (שוב - לא בגלל גיל)
  • למי שמשרת: אם יכול היה לעזוב בקלות יחסית או אם הייתה אפשרות בחירה - האם היה עוזב?-לא,בשבילי זה סוג של חופשה.

מילואים אני עושה כבר 16 שנה,חצי שנה מאז שהישחררתי מסדיר.

אולי בשל העובדה שאני משרת בגדוד מילואים,הופך את השרות להרבה יותר נחמד,מה גם שהתפתחה ביננו חברות טובה שנימשכת גם ביום יום.

עם השנים השרות הפך קל יותר,התעסוקות המיבצעיות פחתו,קוצרו התעסוקות והכל הפך לקל יותר.

שנה הבאה אני אמור להישתחרר,וזאת לאחר שסיימתי לטפס בסולם הדרגות(כיום אני רס"ר...).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לוחם חי"ר ומש"ק מודיעין בהכשרה, משרת בחפ"ק.

בסדיר את רוב השירות עשיתי דווקא בבסיס עורפי, אבל במילואים - רק בשטח.

האם הייתי עוזב אם הייתי יכול? שאלה לא קלה.

סך הכל מילואים זו לא מציאה גדולה. אני עושה בעיקר תרגילים, אז זה לישון (מעט מאוד) על כסא של לנדרובר או באוהל דולף, להיות בלחץ מתמיד, לעשות דברים שלפעמים נראים טיפשיים ומיותרים, לחיות מאוכל דוחה, קפה וסיגריות. בגדול זה להיות שבוע שלם עייף, מלוכלך, ומתוסכל כשתמיד או קור כלבים או חום גהינום. וזה תמיד בא בזמן הכי לא מתאים.

תענוג גדול? לא ממש. יותר נחמד לי להיות בבית עם אשתי. ולגבי שבירת שגרה - צימר בצפון נראה לי אופציה עדיפה.

אז האם הייתי עוזב? לא. אני אפילו התנדבתי יותר מפעם אחת למילואים וחרגתי ממכסת ימ"מ שנתית.

ולא שזה כל כך קשה לעזוב. אני בשקט יכול להגיד שעשיתי את שלי ולק(מ)ב"ן דרך לצאת.

אז למה לא לעשות את זה?

פשוט מאוד. כי זו החובה שלי כאזרח, כי להשתמט זה לחרבן על האנשים הטובים שכן עושים מילואים, וכי אם אני אברח ממחויבות בגלל פינוק ואגואיזם יהיה לי קשה להסתכל על עצמי במראה.

מה שכן - אני מאוד בשמחה אעבור לתפקיד רגוע יותר במילואים, ואני לא מתבייש לבקש את זה. אחרי סדיר ארוך, קבע קצר ולא מעט מילואים אני אשמח למלא את יתרת חובתי במסגרת נוחה יותר ואני מאמין שזה יקרה מתי שהוא. אם יחליטו שמתאים שאשובץ לשירות נינוח יותר - אהיה יותר ממאושר.

אבל להשתמט ממערך המילואים בקומבינות מסריחות אני לא מוכן.

אישפוז - חבל מאוד שאתה מייצג אחוז (אפילו לא אחוז) מהחברה שלנו.

אני חושב בדיוק כמוך, וזה בדיוק מה שאעשה (עדיין בסדיר).

אבל לפעמים, כשאני רואה אנשים שלא שמים זין על החברה, וזה מתחיל מלעשות הצגות בשביל לקבל ג' בדיוק לפני שמירה, ועד לפטור משירות חובה סתם כי בא להם, אני מתפתה להשבר ולהתנהג כמוהם... כי זה פשוט לא הוגן לפעמים, ואני מרגיש פראייר.

172

פורסם

אני חושב שם אישפוז וגם חן נגעו בנקודות המרכזיות. מילואים עושים ברמה העקרונית מסיבות אידאולוגיות, אבל ברמה המעשית בשביל החבר'ה.

אני לא יודע אם הייתי שורד את כל שנות המילואים, אלמלא כל שירות היה מפגש מחודש עם חברים-כאחים-לי. לעומת זאת עם רובם אני לא נפגש ביומיום, כך שמה שמביא אותנו לפגישות הוא צו הגיוס ותחושת השליחות. משונה.

אחי (הביולוגי) כתב את הדוקטורט שלו על שבויי מלחמה אוסטרו-הונגרים במלחמת העולם הראשונה. שם היו יחידות בהן החיילים דיברו שפה שונה מהמפקדים שלהם והיו בני לאום אחר מחיילים ביחידות אחרות באותו הצבא. בכל זאת הצבא תפקד היטב והחיילים לחמו באומץ מול האויב, למרות שאי אפשר לחשוד שהיתה להם איזו נאמנות אידיאולוגית לקיסר. למה, אם כן, היו מוכנים למות בשדה הקרב? התשובה שלו היא "בשביל החבר'ה". קשרי הידידות האמיצה בין החיילים הם שהחזיקו את הצבא ביחד.

אצלנו לעומת זאת, לחמו במלחמת העצמאות זה לצד זה עולים חדשים ממדינות שונות, צברים, ותיקים, מתנדבים מחו"ל ועוד. חלקם רק ירדו מהאניה וכבר נשלחו לשדה הקרב בלי לדעת מילה בעברית ובלי חבר אחד לצידם. מה שהחזיק אותם ככל הנראה היתה האידאולוגיה.

נמרוד

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאור המצב העכשווי, המלחמה בצפון.

מי משרת במילואים כרגע? מי נמצא עכשיו במילואים?

אני אתחיל, חייל האוויר, טכנאי/מנוען מזלטים, כרגע במיל', צו 8.

השתחררתי לפני 8 חודשים.

פורסם

קדימה חברים !!! כל מי שכרגע שמילואים שירשום !!!

Philip R - היתחלקת על השכל אהה ?

קח את כל הסמיילים המתארים את הרגעים בהם באת והקפצת את האשכול : :puzzled::drinking::borg::loco::silly::shock2::splat::confused::shock3::screwy::sleeping:

אנשים במילואים עכשיו, אין להם עם מה לנגב את התחת ואתה רוצה שירשמו פה בפורום ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בן 28 בקרוב,בסדיר שירתת י כנהג בוס ואמבולנס,מילואים בהנדסה קרבית נהג אמבולנס ולפעמים נהג מג"ד.

נוהג על-אבירבולנס,האמרבולנס ובמילואים האחרונים על טנקבולנס,פורדבולנס עדיין לא יצא.

עושה מילואים קודם כל אידיאולוגיה כי אין לנו ארץ אחרת וגם כי אני אוהב זאת ו קצת שקט מהלחץ האזרחי הרגיל.

שוחררתי לפני שבוע מצו שמונה בגבול הצפון,וקיבלתי הודעה טלפונית להיות בהמתנה לקריאה שנייה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
קדימה חברים !!! כל מי שכרגע שמילואים שירשום !!!

Philip R - היתחלקת על השכל אהה ?

קח את כל הסמיילים המתארים את הרגעים בהם באת והקפצת את האשכול : :puzzled::drinking::borg::loco::silly::shock2::splat::confused::shock3::screwy::sleeping:

אנשים במילואים עכשיו, אין להם עם מה לנגב את התחת ואתה רוצה שירשמו פה בפורום ?

אני גולש מהפלאפון שלי :-P:roll:
פורסם

נוסף סקר מסודר, אפשר להצביע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...