Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האוטו שלי עבר 210 אלף קילומטר על בולמים מקוריים. אחרי עבר כזה אני לא מצפה מהם להיות תקינים אבל בכל זאת ביצעתי את הבדיקה הסטנדרתית, לחצתי על פינה אחת של הרכב והסתכלתי איך המרכב חוזר. למרבה ההפתעה האוטו לא המשיך להתנדנד אלא חזר ישר למצב מנוחה התחלתי, הקטע המוזר הוא שבקושי הצלחתי ללחוץ את המתלה, לחצתי עם כל משקל הגוף שלי והוא בקושי זז (משקל עצמי של האוטו 750 קילו).

מישהו יודע למה המתלים כל כך קשיחים?

ידוע לי שהרבה פעמים שמים מתלים קשיחים יותר על מכוניות ספורטיביות כדי לשפר יציבות ואחיזה בסיבובים. זה יתכן שעכשיו הרכב שלי יציב יותר מאשר כשהמתלים היו חדשים?

שאלה נוספת היא אם אני רוצה להחזיר למתלים את הרכות המקורית שלהם מספיק שאני אחליף בולמי זעזועים או שצריך להחליך גם קפיצים?

אגב מדובר על סוזוקי סוויפט 92

יום טוב גם לך

פורסם
מישהו יודע למה המתלים כל כך קשיחים?
השערה סבירה: הבולמים כ"כ עייפים, שהם בכלל לא חוזרים למעלה אלא נשארים למטה.

המשמעות - מהלך שהתקצר ולכן קשה לך ללחוץ (הם ממילא למטה).

ידוע לי שהרבה פעמים שמים מתלים קשיחים יותר על מכוניות ספורטיביות כדי לשפר יציבות

ואחיזה בסיבובים. זה יתכן שעכשיו הרכב שלי יציב יותר מאשר כשהמתלים היו חדשים?

בשום פנים ואופן לא. הוא אוחז פחות, יציב פחות, נוח פחות ובולם פחות (כן, בולמים גמורים מאריכים גם את מרחק הבלימה).

בולמים גמורים זו סכנה בטיחותית!

שאלה נוספת היא אם אני רוצה להחזיר למתלים את הרכות המקורית שלהם מספיק שאני

אחליף בולמי זעזועים או שצריך להחליך גם קפיצים?

ב-210 אלף ק"מ מומלץ מאוד להחליף גם את הקפיצים, במיוחד ברכב שבו הבולמים הלכו לעולמם מזמן

(טווח סביר לבולמים הוא 60,000 ק"מ, ואף פחות אם בוצעו בלימות חריפות רבות ו\או נהיגה אגרסיבית).

עם זאת, מדובר בעניין דחוף הרבה פחות מהחלפת הבולמים זכרונם לברכה.

רועי.

פורסם

תודה רבה על התגובות :)

כשאני בא לחנות לקנות בולמים\קפיצים איך אני יודע שמה שאני קונה תואם בדיוק לאורך ולמידת קשיחות של הבולמים\קפיצים המקוריים?

ידוע למשהו איזה בולמים מגיעים עם הסוויפט מהחברה?

יום טוב גם לך

פורסם

בשביל סוויפט 92 מספיק בולמים מקוריים מהחברה

או באם מחירם יקר, משהו תחליפי (לכל יצרן תחליפים יש ספר להתאמה לרכב ספציפי)

חבל להשקיע כסף במותגים עבור רכב ענתיקה עם טונות של קילומטרים ....

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אין צורך להחליף קפיצים אלה אם אתה מתכוון באמת להשקיע ברכב לטווח רחוק.

קפיצים יעלו לך יותר מכל הרכב.

עצתי לך: תחליף 4 בולמים (חדשים בלבד) וסע לשלום.

פורסם
עצתי לך: תחליף 4 בולמים (חדשים בלבד) וסע לשלום.
ניראה שאני באמת אסתפק בבולמים חדשים בלבד.

איזה חברה מותקנת על האוטו בחברה?

יום טוב גם לך

פורסם

במידה והבולמים מנעו מהקפיצים לחזור לאורכם הרצוי לאורך זמן, ככל הנראה הם אבדו ממהלכם, וגם הם דורשים החלפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קפיצים יעלו לך יותר מכל הרכב.

מה כל כך יקר בקפיצים?

קפיצי הנמכה מוקשחים של אייבך לא עולים יותר מ1500 לרביעייה....

אז מקוריים/תחליפיים יעלו מן הסתם בהרבה פחות.

השאלה היא אם צריך להחליף אותם בכלל...

Scooby WRX

פורסם

מנצל את השירשור הזה --

אני נוהג על רנו מגאן 2001 שעברה 268 אלף ק"מ. אין תיעוד להחלפה של בולמים או קפיצים.

כמו כן בולם אחורי ימני מת לגמרי - כשהרמנו את הרכב על רמפה ראינו שהבולם פשוט קרס והוא סגור

(אין טווח תנועה כמעט), מבחוץ רואים שהצד האחורי הימני של הרכב שקוע יחסית לצד השמאלי.

הדבר הזה מורגש ביותר בנהיגה מהירה על כבישים מפותלים (רמה"ג וכאלה).

בכל מקרה במוסך לא רוצים להחליף בולמים והבוחן אישר לי נסיעה עם בולמים במצב הזה.. בקיצור לא נראה לי כל העסק הזה ואני מחפש איזשהם הנחיות מהחברה לגבי מועדי ההחלפה של הבולמים.

צריך לציין שהרכב הוא צבאי ובגלל זה עושים לי בעיות עם התיקון (בכמה מוסכים), ברגע שיהיה לי איזשהו מסמך רישמי עם הנחיות החלפה אני אוכל להיכנס בהם.

מחכה לתשובה

מתן

פורסם
מתן,

לפני שאתה ממהר לנסות ולהחליף בולמים, בדוק מה סף ההשבתה של הרכב.

בעיקרון, על רכבים אחרים ממודל דומה אין בעיה לאשר טופס 1007 עד 2000 ש"ח, שזה אמור להספיק להחלפת בולם + עבודה (ועוד ישאר הרבה מאוד עודף).

בהחלט ייתכן שאם החליטו להוריד את המגאנים (אפילו בגיל צעיר יחסית) סף ההשבתה יהיה נמוך יותר - ויש סיכוי שמאחר ומדובר ברכב באחזקה גלובלית, הסף נמוך עוד יותר.

מה שאתה מתאר הוא עניין בטיחותי ממדרגה ראשונה - ובמקומך, אם התיקון לא מאושר ובאמת מדובר במחדל אמיתי (בולם תפוס, הפרשי גובה בין צד ימין לשמאל של הרכב), הייתי פונה באופן אישי ע"י מכתב או פקס לרשות המתאימה ובמידת הצורך קובל את מי שצריך (בלי בושה), בעיקר את הבוחן שאישר לך לנסוע ככה. בצעד יותר קיצוני זכותך לא לנהוג ברכב אם מצבו המכאני עלול לסכן את חייך.

תזכור שעל הכביש אין "ניסיון שני", אם חלילה יקרה משהו - אתה או המפקד שלך עלולים להיות מעורבים בתאונה שתוצאותיה עלולות להיות בגדר אסון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה על ההתייחסות..

משום מה מוסכים שעובדים עם הצבא מחפפים כמעט תמיד. אני יכול לספר לכם מליון ואחת מקרים

אמיתיים שראיתי בעיניים או שעברתי בעצמי, שיכלו בקלות להסתיים בתאונה בגלל תקלות טכניות ברכב שלא באשמת הנהג.

לגבי הבולמים, הרכב באחזקה לעוד שנתיים או שלוש, אפשר בשקט לאשר תקציב להחלפה

אם אישרו לקנגו עם 380,000 ק"מ אצלנו ביחידה שני ראשי מנוע ומשאבת הזרקה בתקופה של פחות משנה. הכל תלוי במצברוח של מקבלי ההחלטות (הבוחנים בסדנה ובמוסך במקרה הזה).

בכל מקרה, אני ינסה לשלוח מכתב למפקד מוסכי חוץ ונראה איך זה מתקדם.. העניין הזה לא יעבור בשקט, ביחוד שאני רואה ולפעמים יוצא לי גם לסוע ברכבים אחרים שיש להם תקלות בטיחותיות רציניות יותר.

לילה טוב.

• תוכן חדש...