Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

אני רוצה להחליף נוזל בלמים ברכב שלי והפעם אני רוצה לעשות את זה בעצמי.

אני אהיה אסיר תודה אם תסבירו לי את העקרונות איך אני מבצע את תהליך ההחלפה ולאיזה דברים צריך לשים לב.

הרכב הוא סוזוקי סוויפט שנת 1992 מנוע 1000 גיר רגיל

יום טוב גם לך

פורסם

אף אחד פה לא יסביר לך למען ביטחונך ובטחון הסובבים אותך על הכבישים!!!

לבקש עזרה כבר נשמע קצת יותר סביר.

לי למשל לא תהיה בעיה לעזור לך בנושא.

צור קשר בפרטי אם אתה מאיזור המרכז ואתה מעוניין.

פורסם
אף אחד פה לא יסביר לך

אני מאיזור הצפון...

יש לפחות ספרים שאפשר ללמוד מהם על העניין הזה ובכלל על מכונאות רכב?

יום טוב גם לך

פורסם

זה מסוכן להחליף את הנוזל בלמים,צריך לדעת לנקז אוויר,ואדם לא מקצועי יכול לגרום לכשל בבלמים.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אני באמת חושב שנוזל בלמים צריך לבצע במוסך או איש מקצוע שחס וחלילה לא יקרה כלום לאנשים שבכביש איתך.

אבל אם אתה באמת רוצה ללמוד ולא סתם לעשות, גש למוסך תבקש שיעשו את זה ותוך כדי זה תלמד מהמוסכניק אבל באמת אם אתה רוצה כי זה דבר מסוכן מאוד ותצטרך לשאול אותו כל דבר זאת השיטה הכי טובה ללמוד לראות ולעשות עם עזרה של בעל מקצוע.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני חושב שטוב מאוד שהבנאדם יחליף בעצמו נוזל ברקס וידע מה עוצר אותו!!!

אין לי ניסיון עם סוויפט אבל כן על וולוו אם אתה מחליף ת'שמן תוציא הכל מהניפלים שעל קליפר הברקס -הם נראים כמו בורג -עם חור בקצה והשמן נשפך דרכו.

אתה צריך שני אנשים כדי לבצע את הפעולה אחד יושב באוטו ומנפח ת'ברקס והשני מרוקן אוויר מהמערכת סגור .שבת עוד דקה אז אני יכתוב ת'שאר במוצ"ש...

פורסם
תוציא הכל מהניפלים

ידידי אתה בטוח שלך לא יצא משהו מהניפל ?!

שלום יגאל,

בניגוד לציבור המקטרגים אני לא הולך להרפות את ידך מחד, מאידך לא הולך לתת לך עצות אחיתופל בקלות ראש בלתי נסבלת כמו שקודמי עשה.

כמה עובדות בנושא החלפת נוזל בלמים שמן הראוי שתדע טרם העבודה:

1. נוזל הבלמים רעיל ומסוכן למגע, כמו כן גורם נזק חמור במידה ונשפך על חומרים מסויימים, כגון צבע הרכב.
  2. עצם היותו חומר רעיל יש בעיה להיפטר ממנו, במידה ותשליך אותו לאשפה או תשפוך בחוץ תגרום נזק מוכח למי תהום.
  3. העניין הבטיחותי ברור, אין צורך לחזור על כך, אני בטוח שהבנת.
  4. הפעולה עצמה דיי פשוטה יחסית לפרוצדורות אחרות באחזקת הרכב.

אם אתה רוצה לבצע בעצמך אני מברך על כך. הדרך הנכונה לעשות זאת היא ע"י שימוש במדריך טכני ייעודי לרכב שלך (היינס לדוג') וזאת בכדי לבצע נכון ובאופן בטיחותי. כמו כן עלייך לדעת מה סוג הנוזל שמתאים לרכבך.

בנוסף, אם אין לך נסיון רב בביצוע עבודות ברכב לבד מומלץ בחום כי בפעם הראשונה שאתה מחליף נוזל בלמים ילווה אותך מישהו שמבין בתחום.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

אתם מתייחסים לשרשור שנפתח לפני כשנתיים.

בטיפול עצמי במע' בטיחות לא אכפת לי שהשואל עלול להפצע או לההרג, חס וחלילה, אבל אכפת לי מאוד שחפים מפשע או שנוסעים איתו או בסביבתו עלולים להיפגע.

באופן מוחלט וחד משמעי אני נגד טיפול ותיקון עצמי של מע' בטיחותיות ברכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אתם מתייחסים לשרשור שנפתח לפני כשנתיים.

בטיפול עצמי במע' בטיחות לא אכפת לי שהשואל עלול להפצע או לההרג, חס וחלילה, אבל אכפת לי מאוד שחפים מפשע או שנוסעים איתו או בסביבתו עלולים להיפגע.

באופן מוחלט וחד משמעי אני נגד טיפול ותיקון עצמי של מע' בטיחותיות ברכב.

בברכה - רפי לין :-)

טוב למשתמשים חדשים לוקח צת זמן להסתדר עם האתר המסובך והענק הזה...

פורסם
ידידי אתה בטוח שלך לא יצא משהו מהניפל ?!

שלום יגאל,

בניגוד לציבור המקטרגים אני לא הולך להרפות את ידך מחד, מאידך לא הולך לתת לך עצות אחיתופל בקלות ראש בלתי נסבלת כמו שקודמי עשה.

כמה עובדות בנושא החלפת נוזל בלמים שמן הראוי שתדע טרם העבודה:

1. נוזל הבלמים רעיל ומסוכן למגע, כמו כן גורם נזק חמור במידה ונשפך על חומרים מסויימים, כגון צבע הרכב.
  2. עצם היותו חומר רעיל יש בעיה להיפטר ממנו, במידה ותשליך אותו לאשפה או תשפוך בחוץ תגרום נזק מוכח למי תהום.
  3. העניין הבטיחותי ברור, אין צורך לחזור על כך, אני בטוח שהבנת.
  4. הפעולה עצמה דיי פשוטה יחסית לפרוצדורות אחרות באחזקת הרכב.

אם אתה רוצה לבצע בעצמך אני מברך על כך. הדרך הנכונה לעשות זאת היא ע"י שימוש במדריך טכני ייעודי לרכב שלך (היינס לדוג') וזאת בכדי לבצע נכון ובאופן בטיחותי. כמו כן עלייך לדעת מה סוג הנוזל שמתאים לרכבך.

בנוסף, אם אין לך נסיון רב בביצוע עבודות ברכב לבד מומלץ בחום כי בפעם הראשונה שאתה מחליף נוזל בלמים ילווה אותך מישהו שמבין בתחום.

בהצלחה ושבת שלום.

אתה צודק שיכולותיי בהבעה וחיבור נופלות משלך....

• תוכן חדש...