Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ישנם קומפוננטים המאפשרים חיבור ב-Bi AMP.

מה היתרונות של חיבור שכזה?

מעבר לצורך במגבר 4 ערוצים האם יש דרישות נוספות מהמגבר (כמו קרוס מיוחד)?

תודה

פורסם

אתה מוזמן לקרוא את המאמר שתרגמתי על מה זה בעצם בי-אמפינג.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=101588&highlight=%EE%E0%EE%F8+%EE%FA%E5%F8%E2%ED

בקיצור ובהפשטה: בי אמפינג מנצל הרבה יותר טוב את האלמנטים - אין קרוס בדרך שמעוות וגוזל המון עוצמה.

לבי-אמפינג אתה צריך:

1.ערוץ הגברה לכל אלמנט, ז"א לפחות מגבר 4 ערוצים: שני ערוצים לטוויטרים ושני ערוצים למיד-באסים.

2. קרוס אקטיבי או רדיו דיסק איכותי אשר מאפשר שליטה על תדרי החיתוך השונים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בבי-אמפינג צריך כפי שתיאר קודמי,מגבר 4 ערוצים, יציאת ערוץ לכל טוויטר ולכל מידבאס.

קח בחשבון וזאת בהמשך למה שרשם קודמי, שצריך שהHU ו/או הקרוס האקטיבי שבמגבר או חיצוני ידע לחתוך תדר נמוך לכל טויטר (שמתחת לתדר זה לא יעברו תדרים בסגנון מיד לכיוון נמוך, ותדר נמוך ותדר גבוה לכל מידבאס,

אחרת חבל על הזמן,

יהיו עיוותים שלא לדבר על נזקים אפשריים.

אים אן את אופציות הכיוון המלאות יתכן וכדאי לוותר על חיבור כזה, או לחבר לטוויטר לפחות קבל הגנה מפני תדרים נמוכים מידי, ולמידבאס את הקרוס המקורי, על אף ה"נפילה" ככל שקיימת כזו.

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא מבין - גם שמחברים בבי-אמפינג עושים זאת דרך הקרוס שבא עם הקומפוננט. מדוע צריך גם קרוס חיצוני נוסף?

אם מוותרים על הקרוס של הקומפוננט ומשתמשים בקרוס חיצוני, האם הקרוס של מגבר רגיל מספק?

ושאלה אחרונה - יש לי Alpine 9833 שיש לו אפשרויות חיתוך מגוונות. איך שולטים לחוד על הטוויטר ועל המיד בס ?

תודה ותודה לכל העונים

פורסם

שלילי.

אין צורך ולא משתמשים בקרוס הפאסיבי של הקומפוננט. כל דרייבר (טוויטר, מידבאס) מחובר ישירות למגבר.

בגלל שיש לך הד-יוניט טוב כל החיתוכים יכולים להעשות דרכו. לא צריך להשתמש בחיתוכים של המגבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אקולייזר לא חותך תחום תדר - הוא מגביר\מנחית את האות בתחום תדר נתון... ולכן הוא לא יעזור לך.

אתה צריך לטוויטרים פילטר HPF או במגבר או בHU

ולמידבאסים אתה צריך פילטר HPF וLPF - אחד מהם יהיה במגבר והשני יהיה בHU או בקרוס הפסיבי\אקטיבי...

הבעיה הגדולה - ברוב המגברים LPF חוסם מה250 הרץ ומטה ואיך זה עובד בHU אני לא כל כך יודע - אבל אתה תצטרך לחסום את המיד בסביבות ה4 עד ה6 קילו הרץ בLPF - תבדוק אם יש לך ציוד שמסוגל לעשות את זה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא מבין - גם שמחברים בבי-אמפינג עושים זאת דרך הקרוס שבא עם הקומפוננט. מדוע צריך גם קרוס חיצוני נוסף?רק ברמקולים ביתיים זה אפשרי , כי רק שם הבזבוז הוא לא מהווה בעיה

אם מוותרים על הקרוס של הקומפוננט ומשתמשים בקרוס חיצוני, האם הקרוס של מגבר רגיל מספק? תלוי באפשרויות שלו . תחשוב על זה כך , יש לך 3 חלקים שצריכם הגבלה אחד מהשני , הסאב מתחיל ב20 ומסתיים ב X המיד מתחיל בX ומסתיים ב Y והטוויטר מתחיל בY ומסתיים ב Z . משמע שאתה צריך לחתוך בX את הסאב , לחתוך עוד פעם את הכניסה השניה של המגבר בX בתור נמוך ובY בתור חיתוך גבוה וחלק שלישי לחתוך נמוך בY כלומר שלושה חיתוכים . לא נראה לי שיש מגבר עם אפשרויות כאלו.

ושאלה אחרונה - יש לי Alpine 9833 שיש לו אפשרויות חיתוך מגוונות. איך שולטים לחוד על הטוויטר ועל המיד בס ? אם יש לו אפשרויות חיתוך כמו שתארתי במגבר אתה עושה את זה שם

תודה ותודה לכל העונים

באופן עקרוני הרעיון הוא שהמגבר יוציא את כל כוחו רק על תחום מסויים ולכן מגבר ארבע ערוצים יגושר לכביכול שני מגברי סטריאו אחד מהם יטפל בתחום של המידבאס למשל יקבל תיחום מינימלי של 80 HZ ותיחום מקסימלי של 500-1500HZ בתלות בדרייברים שלך והטוויטר יקבל את המגבר השני שהוא יקבל תיחום מינימלי של 500-1500HZ

והמגבר מונו יחובר לר"ד עים תיחום מקסימלי של 80HZ למשל .

עד כמה ששמעתי , אנני יודע כי אין לי אותו , ה9833 יכול לבצע תיחום של שלושה חלקים כמו שתיארתי , אבל תבדוק את זה ואם לא יש אפשרות לרכוש קרוס אקטיבי ולחבר בין הר"ד לבין המגברים

מקווה שהסברתי את זה טוב ובהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אם אתה בונה סט קומפוננט 2 חלקים מקדימה וסאב - אתה צריך

ערוץ הגברה לטוויטרים

ערוץ הגברה למידבאסים

ערוץ הגברה לסאבוופר

ואם יש לך גם אחוריים - אתה צריך ערוץ הגברה נוסף לאחוריים

כלומר - שני מגברים כפולים.

אם אתה הולך על סט קדמי של שלושה חלקים - אתה צריך

ערוץ הגברה לטוויטרים

ערוץ הגברה למידים

ערוץ הגברה לוופרים

ערוץ הגברה לסאב

ואם אתה מוסיף אחוריים אז עוד ערוץ הגברה

כלומר או שני מגברים כפולים בלי רמקולים אחוריים או מגבר כפול ומגבר חמישה ערוצים (או שניים כפולים ומגבר נוסף שני ערוצים או מונובלוק)

ובגלל שלא לכל מגבר יש אופציות מגוונות לחיתוך בקרוסים שלהם יתכן ותצטרך להוסיף לפחות קרוס אקטיבי אחד שהוא 3 WAY

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על כל התשובות. הבנתי את הרעיון.

בדקתי וראיתי שהמכשיר שלי תומך בתצורה הזו, אבל:

- בחוברת של הקומפוננט מוזכר חיבור Bi-Wiring שאומר שהטוויטר יכול לקבל הזנה ממגבר באופן נפרד מההמיד-בס, כלומר לכל אחד מאלמנטים יש כניסה נפרדת בקרוס של הקומפוננט. מה זה נותן מעבר לשליטה יותר טובה בעוצמה שכל אלמנט בקומופננט מקבל?

- המכשיר שלי (9833) תומך בקרוס 3way, קרי יש שליטה במכשיר על תחום התדרים של הבאס, מיד-בס וצליל גבוה בנפרד. מה קורה אם אני רוצה לחבר רמקולים אחוריים שאמורים לקבל Full Range בנוסף לשלוש היציאות של ה- HU שנוצלו לצורך הקומפוננט והסאב? על איזה יציאה של ה-HU אני אמור לחבר אותם?

- אם הבנתי נכון את ההסברים (ואני מקווה שכן) אם אני ארצה לחבר קומפוננט 3 אלמנטים (למשל Elate של מורל) אזי צריך מכשיר כדוגמת הקלריון 9255 שיש לו 4 יציאות. המכשיר שלי במקרה שכזה לא יספיק, נכון? (ואז אצטרך קרוס אקטיבי חיצוני)

- מה קורה במערכות ביתיות, כאשר (אני חושב) יש את אותה הבעיה? אף פעם לא ראיתי חיבור שכזה במערכות ביתיות.

מתנצל על כל השאלות אבל הנושא מרתק!!!!

פורסם
תודה על כל התשובות. הבנתי את הרעיון.

בדקתי וראיתי שהמכשיר שלי תומך בתצורה הזו, אבל:

- בחוברת של הקומפוננט מוזכר חיבור Bi-Wiring שאומר שהטוויטר יכול לקבל הזנה ממגבר באופן נפרד מההמיד-בס, כלומר לכל אחד מאלמנטים יש כניסה נפרדת בקרוס של הקומפוננט. מה זה נותן מעבר לשליטה יותר טובה בעוצמה שכל אלמנט בקומופננט מקבל?

- המכשיר שלי (9833) תומך בקרוס 3way, קרי יש שליטה במכשיר על תחום התדרים של הבאס, מיד-בס וצליל גבוה בנפרד. מה קורה אם אני רוצה לחבר רמקולים אחוריים שאמורים לקבל Full Range בנוסף לשלוש היציאות של ה- HU שנוצלו לצורך הקומפוננט והסאב? על איזה יציאה של ה-HU אני אמור לחבר אותם? ברמת העיקרון אין לך כבר יציאה פנוייה ב - HU לחיבור הרמקולים האחוריים ב - FULL RANGE. במיקרה כזה מומלץ להשתמש בקרוסאובר אקטיבי חיצוני.

- אם הבנתי נכון את ההסברים (ואני מקווה שכן) אם אני ארצה לחבר קומפוננט 3 אלמנטים (למשל Elate של מורל) אזי צריך מכשיר כדוגמת הקלריון 9255 שיש לו 4 יציאות. המכשיר שלי במקרה שכזה לא יספיק, נכון? (ואז אצטרך קרוס אקטיבי חיצוני) הבנת נכון מאוד.

- מה קורה במערכות ביתיות, כאשר (אני חושב) יש את אותה הבעיה? אף פעם לא ראיתי חיבור שכזה במערכות ביתיות. במערכות ביתיות הרמקולים הם FULL RANGE, כלומר יש קרוסאובר פאסיבי בתוך התיבה של הרמקול. ברסיברים לקולנוע בייתי יש יציאת SUB, שאליה מתחבר בד"כ SUB אקטיבי הכולל בתוכו: רמקול מגבר וקרוסאובר אקטיבי.

במערכות הגברה מקצועיות, כאלה שמיועדות להגברת מופעים ואירועים בסדרי גודל גדולים, משתמשים בכמה מגברים שכל אחד מהמגברים מגביר תחום תדרים ספציפי ובקרוסאובר אקטיבי/פרוססור שתפקידו לחלק את ספקטרום האודיו לקבוצות התדרים.

מתנצל על כל השאלות אבל הנושא מרתק!!!!

התשובות באדום.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה שלך

לקרוס שלך יש אפשרות להעביר הגברה נפרדת לכל אלמנט - הוא חוסך לך את הצורך בקרוס אקטיבי חיצוני ומשאיר לך רק צורך בהגברה

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו אני מבולבל לגמרי......

בתשובות הקודמות, כל הרעיון היה להמנע מהשימוש בקרוס הפסיבי ע"מ שזה לא יפגע באיכות הצליל. בתשובה האחרונה אפשרות החיבור של שתי הגברות נפרדות דרך הקרוס מונעת את הצורך בשימוש בקרוס אקטיבי.

איך?

זה שאני מספק לקרוס הפסיבי שתי הגברות עדיין לא עוקפת את הבעיה של השימוש בקרוס הפסיבי שהוא הוא גורם לעיוות הצליל (ואם הבנתי נכון שימוש בקרוס אקטיבי (לפני המגבר!!) מונעת מהמגבר לשלוח צליל 'לא רלוונטי' לאלמנט של הקומפוננט).

אז אני שואל שוב - איזה יתרון יש לקרוס פסיבי (של הקומפוננט) בעל שתי כניסות נפרדות למיד ולטוויטר?

פורסם

זה שאני מספק לקרוס הפסיבי שתי הגברות עדיין לא עוקפת את הבעיה של השימוש בקרוס הפסיבי שהוא הוא גורם לעיוות הצליל (ואם הבנתי נכון שימוש בקרוס אקטיבי (לפני המגבר!!) מונעת מהמגבר לשלוח צליל 'לא רלוונטי' לאלמנט של הקומפוננט).

אז אני שואל שוב - איזה יתרון יש לקרוס פסיבי (של הקומפוננט) בעל שתי כניסות נפרדות למיד ולטוויטר?

בדיוק. זה הרעיון של בי אמפינג. לעקוף את הקרוס הפאסיבי ואת חסרונותיו

בבי אמפינג לא צריך קרוס פאסיבי.

היתרון היחיד שיש לקרוס הפאסיבי הוא שניתן לחבר זוג אלמנטים (טוויטר ומיד-באס) לאותה יציאה במגבר דרך הקרוס. ז"א שמגבר שני ערוצים יספיק להנעת שני זוגות קומפוננטים.

מהיכן אתה? אני מוכן להיפגש איתך, להסביר ולעזור לך עם כל העסק הזה.

איתמר.

• תוכן חדש...