Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קבוצה 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אז חיפשתי וקראתי ולא מצאתי השוואה ברת קיימה לשאלה שלי:

יש סיכוי [קלוש אבל אני עובד על זה] שאקבל רכב דרגה 4 בליסינג ממקום העבודה.

אני מאוד אוהב לנהוג ומחפש רכב שייתן כיף ואדרנלין.

אז זה הסיכום שמצאתי עד עכשיו מחיפושיי כאן ובמקומות אחרים:

פיגו 407 : רק נראית יפה תכלס עגלה ולא משהו.

פורד מונדאו: מיושנת ולא פחות עגלה מ407

הונדה אקורד: הייתה חזקה בקבוצתה היום נעקפה על ידי ה B4

סובארו B4: מנוע חזק הנעת AWD רק 4 הילוכים מה שתורם ל 0-100 11 שניות ???

מאזדה 6 : לא הכי חזקה לא הכי נוחה אבל יש לה 5 הילוכים והיא די מובילה

***הפתעה *** סיטרואן C5 זריזה [10 שניות 0-100 ויחסית לשאר המון מומנט] אני חייב לציין שבעבר הייתה לי קסנטיה ידנית משופרת שאחרי שהתרגלתי לחוסר התקשור של ההגה ונתתי את מבטחי בה ,בצמיגים ובאל הייתה כיף לא נורמלי.

אז מאמינות [מה שכולם התריאו] אני לא מפחד יש איזשהן מועדפים ?

וכרגיל תודה לכל המגיבים שאכן נהגו על הרכבים הנ"ל.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כיף ואדרנלין בשבילך זה מי עושה יותר מהר 0 ל-100? ועוד 10-11 שניות? מהביצועים של אף אחת מהן לא תקבל מנות של אדרנלין. מה שנשאר זה התנהגות הכביש וכמובן - כל השאר.

אז אכן, 407 מרגישה עצלה למדי. מונדיאו מתיישנת וחסרה קצת כוח (אם כי התנהגות הכביש מצוינת). הונדה אקורד גם מספקת הנאה, ואולי נעקפה בנתוני ההספק ע"י הסובארו, אבל במבחן המציאות היא פשוט מהירה יותר בכל מצב. גם המאזדה 6 - בגלל שלשתיהן 5 הילוכים ולסובארו 4 ארוכים כאורך הגלות.

אם הנאה מנהיגה נמצאת כאן בראש, לדעתי הצנועה יש לך פייט רציני בין האקורד ל-6 ול-B4. שלא תטעה, גם ל-407 התנהגות כביש מצוינת, אבל היא בהחלט חלשה יותר.

ה-6 נהנית מההגה הכי טוב ומהזנב הכי שמח.

ה-B4 נהנית מאחיזה פנטסטית ושליטה מצוינת במרכב (אם כי היא רכה מדי).

האקורד נמצאת באמצע בין שתיהן, אפשר לומר.

טעם אישי? B4, למרות ההגה הבעייתי והגיר הנחות. אחרי זה ה-6, למרות הרעש המוגזם והתחושה הפחות איכותית ולמרות שההונדה מכונית טובה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני תודה על התגובה

אז אם אגדיר את עצמי כנהג שאוהב "לחיות" במהירויות תלת סיפרתיות

וחלק מהכיף שלי הוא הרגשת כוח זמינה או מתפרצת [אין לי שום בעיה שהרכב ישתמש בקיק דאון ויוריד אפילו 4 הילוכים במכה]

וגם אני אוהב להיכנס לסיבובים מהר ולזרוק זנב מדי פעם [אחח איפו הסיירה שהיתה לי פעם ...]

אז מה המלצתך אם ניקח בחשבון לפי הסדר הזה את הנאותיי מרכבים ?

נ.ב. האם הנתונים של ה C5 הם רק על הנייר יפים?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם שני הדברים הכי אהובים עליך הם כוח (פחות או יותר) האקורד היא החזקה ביותר, בכל מהירות. המינוס שלה מבחינתי זה זוג כריות אוויר בלבד. אבל לנסיעה מהירה בכביש המהיר, עם הרבה כוח זמין, ועם שילוב המנוע הגיר הכי טוב מבין הרכבים שהוזכרו כאן.

היתרון של ה-B4 שהיא מגיעה עם כל האיבזור הרגיל, ג'אנטים, אין הורדת כריות (אם כי גם אין את כל הכריות שאיתן היא נבחנה בארה"ב), וזה מגיע עם שלל היתרונות הרגילים של ה-B4.

עד עכשיו, נראה שלצרכים שלך כנראה שאקורד תהיה עדיפה (בהנחה והבנתי אותך נכון כמובן).

אופציות נוספות (בהנחה ואין צורך בגודל) - מאזדה 3 שני ליטר (אני מעדיף אותה על ה-6), אימפרזה שני ליטר ידנית (אם רוצים ידני, ואם אפשר לקחת בכלל ידני), פורד פוקוס שני ליטר צריכה להגיע בקרוב (ופה אתה גם נשאר בקבוצה 3). ויש גם 206GTI. אם כי הגיוני שהליסינג והחברה שלך לא יתלהבו לקחת רכבים מיוחדים בגלל שאף אחד אחר לא ירצה אותם אם תעזוב.

פורסם

תודה רוני על התגובה המהירה.

גיא יש לי שאלה עדיין לפי מה שרוני כתב ל 6 יש משחקי זנב כיפיים ול אקורד יש כוח זמין בגלל שילוב מומנט ותיבת הילוכים טובה

יש לי שאלה שעדיין משום מה אף אחד לא טרח לענות עליה והיא:

היכן ממוקמת ה C5 בכל המשוואה הנ"ל ?

מנסיון אישי עם הקסנטיה יש טונות של אחיזת כביש. אז איך ה C5 ?

והיום בדרך לעבודה ראיתי את ה היונדאי סונטה החדשה [לפי דעתי העיצוב משדר יוקרה וגודל כמו בב.מ.וו.] השאלה היא האם הם השתפרו מבחינת מנוע ואיכויות נהיגה או לא ? למי שנהג על הדגם החדש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

גם ל-C5 יש טונות של אחיזה. מבחינת אחיזה היא גם עדיפה על ה-B4 עם ההנעה הכפולה. אם כי ההבדלים לא ענקיים ובכל מקרה לשתיהן יש המון אחיזה. הנוחות עדיפה (מן הסתם) על כל הרכבים שהוזכרו כאן, אבל ההגה פחות טוב, בדומה למה שהזכרת עם הקסנטיה.

פורסם

רציתי לציין שהיום ישבתי ב C5 חדשה

אבל לצערי רק לשבת ובמהירויות של 40~60 קמש

נסענו רגוע מאוד

ולא יכולתי להגיד כלום חוץ מזה שהרכב באמת נוח הרבה יותר מכל האחרות

ושוב לשאלתי מישהו נהג על ה דגם הנל ויכול להמליץ איך הוא מבחינת זמינות כוח מול האקורד ?

תודה טל

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לדעתי, אין בכלל שאלה. B4.

האקורד ענקית, עם טונות של כח ואחיזה אבל משעממת.

הC5 זקנה וחלשה

ה407 עדיין לא מצאה את עצמה, אחיזת כביש לא משהו בכלל..

על מזדה 6 אני לא מדבר בכלל

את המונדאו הביאו מהמאה שעברה....

לB4 יש AWD מה שמביא את אחיזת הכביש לרמות חדשות לגמרי. אם אתה מדבר על ליסינג, זו בטח הגירסה החלשה יותר 1.8 ליטר

אבל עדיין, עולה על כל המכוניות שציינת בכמה דרגות, תשאל את השוטרים...:wink:

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אני בכלל לא בטוח שהאחיזה האבסולוטית של ה-C5 טובה משל ה-B4, אבל בכל מקרה, לכל המכוניות הללו אחיזה מאוד גבוהה. גם ל-407.

קולוקיטו - אם אתה לא מבין, אל תדבר סתם. התגובה שלך מלאת סתירות וטעויות.

האקורד ענקית? טונות של כח ואחיזה אבל משעממת? C5 חלשה? 407 אחיזת כביש לא משהו? לא מדבר על מזדה 6? מונדיאו מהמאה שעברה? אחיזת כביש גבוהה ל-B4 בגלל ה-AWD? מנוע 1.8 לגרסת הליסינג? כל המשפטים הללו הם שגיאות גסות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לדעתי, אין בכלל שאלה. B4.

האקורד ענקית, עם טונות של כח ואחיזה אבל משעממת.

הC5 זקנה וחלשה

ה407 עדיין לא מצאה את עצמה, אחיזת כביש לא משהו בכלל..

על מזדה 6 אני לא מדבר בכלל

את המונדאו הביאו מהמאה שעברה....

לB4 יש AWD מה שמביא את אחיזת הכביש לרמות חדשות לגמרי. אם אתה מדבר על ליסינג, זו בטח הגירסה החלשה יותר 1.8 ליטר

אבל עדיין, עולה על כל המכוניות שציינת בכמה דרגות, תשאל את השוטרים...:wink:

מה אתה לוקח תגיד? גם אני רוצה לראות הכל הפוך...
פורסם

יש לי הרבה קילומטרים על C5 וגם על האקורד זכיתי לנסיעת מבחן של כמה שעות (ללא ליווי...).

C5 מכונית מעולה, נוחה ומהנה למי שמבלה בפקקים או בנסיעות מנהלתיות ממושכות, במיוחד אם האמינות היא בשמ"א (בעיה של מישהו אחר). אבל אדרנלין היא בפירוש לא מספקת, הרכות והניתוק מהכביש יוצרים תחושה כבדה ולא ממש יוצרים חשק להשתולל איתה. גם עיצוב הפנים אמנם עשיר באבזור אך יוצר תחושה מאוד "מבוגרת", מרובעת.

אקורד בדיוק הפוכה - יוצרת תחושה צעירה ודינמית, אפילו יותר מהנתונים האמיתיים, הרכב מרגיש קליל ומגיב - התרשמתי שזה מסוג המכוניות שיוצרת חשק לקחת אותה בערב ל"רק עוד סיבוב קטן אחד..."

קח אקורד ו-B4 (וגם 6 אם לא נמאס לך מהצורה שלה כמו שלי נמאס...) לנסיעות מבחן ותראה את מי אתה מעדיף - זה שהרכב ליסינג לא מונע ממך להכנס לסוכנות ולנסות...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אז כמו שציינתי

אני בהתדיינויות ממושכות לשדרג את הרכב דרגה 2 שלי לדרגה 4

ולפי מה שהבנתי מרוני [שאכן נהג על הרכבים הנ"ל לעומת הקשקשן ההוא עם הציור של הנשר]

אז לקחת לסיבוב מבחן כרגע זה בלתי אפשרי

במידה ואנהג אמסור את חוות דעתי האובייקטיבית מבטיח.

רוני אתה רשמת לי על ה B4 אקורד ו 6 לאחר המשך הדיון לפי מה שרשמתי האם אתה חושב שאקורד הכי מתאימה לנהיגות ה "כח" שלי ?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
רוני אתה רשמת לי על ה B4 אקורד ו 6 לאחר המשך הדיון לפי מה שרשמתי האם אתה חושב שאקורד הכי מתאימה לנהיגות ה "כח" שלי ?

מבין שלושתן כתבתי לך במה כל אחת עדיפה. מעבר לזה זה פשוט עניין של תחושות וטעם אישי. צא מנקודת הנחה שכולן חזקות בערך באותה מידה, כאשר האקורד ראשונה, ה-6 שנייה וה-B4 שלישית, אבל ההבדלים באמת קטנים. מבחינת התנהגות כביש, אחיזה והגה - ה-6 מצטיינת בהיגוי ובהתנהגות, ה-B4 באחיזה והאקורד - איפה שהוא באמצע.

אבל ה-6 בסיסית יותר - פחות מרשימה בשאר התכונות. יותר מרעישה, פחות איכותית. לכן אם תרצה תחושת כוח יותר - האקורד תתאים לך יותר. אם תרצה ALL ROUNDER טוב יותר, ה-B4 עדיפה.

ובכל מקרה - כולן ברמה גבוהה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה רבה רוני עזרת לי המון.

עכשיו אני צריך לראות איך אני מקבל את הרכב מהליסינג לפני שנגמרת לי השלילה [באקוטובר]

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...