Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האלן לכולם.......

ככה השאלה שלי היא כזו.....

איך אני מפיק מסאב וופר צליל יותר ממוקד ושיהיה לי בום קצר וחזק (פיקים) ולא באס עמוק מלא דחיפת אויר.....

איזה סוג תיבה אני צריך? איזה סוג סאב אני צריך?

תודה מראש..

חגי כהן

פורסם

את מה שאתה מתאר תקבל מתיבה אטומה, וסאב בעל סגנון "פאנצ'י" --

אני מציע "ללכת" על 10 אינץ' חזק ואיכותי, עם מגבר תואם בהספקים הנדרשים.

תלוי מאוד בתקציב!

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

Guest תמיר .א.
פורסם

איזה סאבוופר יש לך? ואיזה תיבה יש לך בדיוק?

תמיר

פורסם

יש לי משהו פשוט שאיתו בחיים לא אגיע.................רק אני שואל בכלליות..........

ואיזה סאב יש לו אופי פאנצי'?

איך אני יודע עם סאב הוא פאנצי' או לא?

Guest תמיר .א.
פורסם

בעיקרון סאב עם XMAX נמוך יהיה פאנצ' כמו סאב של DJ,

שהיחס קוטר סליל ליחס קוטר מימברנה יהיה נמוך, ז"א סאב 12 אינץ עם סלי 2 אינץ יהיה פחות פאנצ' מסאב 12 אינץ עם סליל 4 אינץ, זה ביחס כאשר שני הסאבים זהים, אני לא מדבר על סאבים שונים מחברות שונות.

מימבנה מקרטון תורמת לעניין, ואפשר להגיד גם סאב עם נתון FS גבוה. (35-40).

תמיר

פורסם
בעיקרון סאב עם XMAX נמוך יהיה פאנצ' כמו סאב של DJ,

שהיחס קוטר סליל ליחס קוטר מימברנה יהיה נמוך, ז"א סאב 12 אינץ עם סלי 2 אינץ יהיה פחות פאנצ' מסאב 12 אינץ עם סליל 4 אינץ, זה ביחס כאשר שני הסאבים זהים, אני לא מדבר על סאבים שונים מחברות שונות.

מימבנה מקרטון תורמת לעניין, ואפשר להגיד גם סאב עם נתון FS גבוה. (35-40).

תמיר

תמיר אני לא כלכך מסכים עם מה שכתבת, כי שאני חושב על סאבים מדוייקים,מהירים שנותנים טאץ' מאוד ברור.

עולות לי מס' אופציות בראש שסותרות את מה שאתה מציין פה.

1. JL AUDIO -12W7.

2. IMAGE DYNAMICS- IDMAX 12D2/4.

3. Resonant Engineering - XXX 12 .

under construction..

Guest תמיר .א.
פורסם

אם תשווה אותם לסאב כמו של הגברות, הם עדיין לא יתנו פאנצ' מהיר ומדוייק כמוהם, זה בזכות XMAX קצר,

תמיר

פורסם

תמיר,

עבדתי 4 שנים עם הגברות של TURBOSOUND שמיועדות נטו לאלקטרוניקה (מדובר על מערכת רמקולים שנבניית ספציפית לסוג מוזיקה מבוקש).

עלות של מערכת כזאתי מתחילה ב50K$ ללא הגברה והשמיים הם הגבול,ועדיין בפועל הסאבים היותר פאנצ'ים ,מדוייקים,מהירים שנתקלתי בהם בכל חיי הם דווקא ברכב, והם הJL AUDIO10W7 וה12, והIDMAX(למרות ששמעתי רק את ה12 אינטש ועוד לא יצא לי לשמוע את ה10 אינטש, אך אני מניח שלא אתאכזב).

אגב, גם באודיו בייתי כמעט ולא מצאתי סאבים שנשמעים כמו הסאבים האלו מבחינת הפרדה בין תדרים,הדגשה והעינות זהה לאורך טווח רחב יותר של תדרים , ולא רק בתדרים נמוכים.

מאוד קשה להשיג מחוץ לרכב (אודיו בייתי או הגברות ) סאבים ש"מנגנים" את התדרים בצורה מפורטת כמו שניתן להגיע ברכב בהתחשבות בנפח חלל שאליו מתייעד להיות האלמנט.

כלומר בחלל כלכך קטן עדיין ניתן לקבל דיוק והפרדה שמאוד קשה להגיע אליה עם אלמנטים, וזאת הגדולה של האודיו לרכב.

אבל אנחנו לא יכולים להשוות סאבים לרכב מול סאבים של הגברות, כי לרוב בהגברות מדובר על תיבות שונות וסאבים בעלי מידות גדולות יותר מאשר הסטנדרט לרכב (8/10/12/15/18) כאשר בהגברות מדובר על סאבים לפעמים גדולים יותר(20/22/25/27 אינטש) ותיבות אימפריאליות לסוגיהם.

ורוב הסאבים היותר איכותיים\מדוייקים\מהירים לרכב, דווקא בעלי XMAX יחסית גבוה.

ורובם בעלי נתוני FS של כ28-29HZ.

אולי כדאי לנסות לעשות ניסוי עם סאב של הגברות ברכב, אם יש לך גישה לרכיב כזה לצורך ניסוי אני מאוד אשמח להגיע לאיזה "ניסוי" קטן.:wink: .

אגב, אני עדיין בטוח שעם אלמנט של 10 אינטש אפילו חלש של כ250 וואט RMS, בבניית תיבה אימפריאלית מתאימה ניתן יהיה "להזיז" מועדון.

אך המגבלה היחידה שמגבילה אותנו ברכב היא ללא ממש צריכת החשמל והיא דווקא המקום והנפח המתייעד להיות האלמנט, מה לעשות באגאז' סטנדרטי הוא לא יכול להכיל תיבה אימפריאלית של 300-400 ליטר.(אולי אני אשים תיבה חיצונית אצלי בטנדר:wink: יש מקום בארגז ל"מקרר סאבים") וברכב אין ממש מקום לפתח סאונד בחלל הכלכך מצומצם.

under construction..

Guest תמיר .א.
פורסם

אז אני יחדד את דברי,

שאתה משווה סאב של הגברה לסאב של רכב בתנאים שונים זה לא נכון,

אני אומר לך, שאם תיקח סאב של רכב ברכב, וסאב של הגברה באותו הגודל, לדוגמא 12 אינץ וגם תכניס אותו ברכב, הסאב של ההגברה ישמע הרבה יותר מדוייק, בנוגע לאיכות זה משהו אחר, אבל דיוק הוא יהיה הרבה יותר גבוה, במיוחד עם הסאב של הרכב יהיה בעל XMAX גבוה,

ואתה מדבר על סאבים עם תכנונים מיוחדים, שייצרו למטרה אחת ברורה איכות,

אני לא מדבר על סאב של הגברה שנועד להיות איכותי, אבל בשל התווך תזוזה הנמוך שלו, הבאס מאוד מדוייק, אם כי לא מפיק תדר ממש נמוך.

תשווה סאב של הגברה 12 אינץ לסאב כמו, פיוניר,רוקפורד, לייטינג אהודיו, אדירה שיבה,קנווד,סוני,קיקר,לנזר וכו... בסגנון מויזקלי כמו GOA (פיסוכדלי) שהבאסים בסגנון הזה מאוד קצרים וגבוהיים, הרבה מאוד סאבים מתעוותים בצליל הזה, אתה נתת לי דוגמאות לסאבים שהם בין הטובים בייצורם לאיכות הסאונד,

אני מסכים איתך לגברי סאבים של רכב איכותיים יכולים להיות בעל XMAX גבוה, אבל לא מדוייקים,

התנועה שלהם לא תהייה מספיק חדה עם מגבר נורמאלי, גם עם מגבר עם נתון מוצהר של דאמפינג בשמיים, עדיין לא יהיה מספיק מדוייק, ואם לא ידעת יש קשר דיי לינארי בין גודל האלמנט לתווך תזוזה שלו לנתון FS, סאב עם XMAX נמוך לא יכול להפיק FS נמוך, הוא לא יכול לדחוף מספיק אויר ביחס לקוטר האלמנט.

היה לי זוג 15 אינץ ברכב של הגברות, כ400WRMS כול אלמנט, מדוייקים מאוד, אבל לא יורדים נמוך,

בגלל המבנה שלהם הם היו מאוד נצילים, כ96.3dB ל1W\M שניים כאילו הניבו כ143dB. הם היו מדוייקים מאוד, הסאונד היה מפתיע, אבל התדרים הנמוכים היו חלשים מאוד, נתון הFS שלהם היה כ37HZ וזה בזכות הXMAX הנמוך 6mm לכיוון.

תיבה אימפריאלית\באס הורן לא מתאימה לכל סאבוופר, יש נתונים מסויימים שצריכים לבדוק לסאב לפני שבוחרים בתיבה כזו, וגם לא כול סאב ישמע חזק, בדרך כלל משתמשים עם התיבות הללו כדי להפיק באס למרחק, הוא לא ישמע יותר מידיי חזק אבל יודגש למרחק, בגלל המבנה של התיבה.

ויש כמה תיכנוני תיבות כאילו לרכב, שהפיקו תוצאות מעולות בתדרים של 40-80HZ, אבל אין מספיק מקום לבנות תיבה כזו גדולה בשביל להפיק תדרים יותר נמוכים,

לסיכום מה שאני אומר, סאב עם Xmax נמוך יהיה לו פונציאל להפיק באס יותר מהיר מאשר סאב עם XMAX גבוה יותר, אם תשלם, אין בעיה יבנו לך סאב שהוא גם יהיה מהיר וגם ירד נמוך, הכול פונקציה של כסף אבל בהשוואה מדברים על סאבים עם מחירים +\- שווים.

תמיר

פורסם

אז רגע לפי דבריך תמיר אין דבר כזה סאב פאנצ'י ושיורד לתדרים נמוכים ? או שלא הבנתי נכון?

ואם לא הבנתי האם אתה יכול לתת דוגמא לסאב שבתיבה שמתאימה לרכב (לא משנה איזה סוג תיבה) יהיה מאוד מדוייק ופאנצ'י וגם ירד לתדרים של 30-40 hz ?

בתודה על התשובה יהודה.

בברכה יהודה

Guest תמיר .א.
פורסם

בוודאי שיש סאב -סאוופרים כאילו שזוכים לביקורות גבוהות, אבל תצטרך לשלם הרבה כסף כדי לקנות סאב כזה, אבל רוב הסאבים אינם כאילו,

אבל זה יחסי, זה תלוי באיזה דיוק - פאנצ' אתה מוכן להתפשר, הרבה סאבים של רכב יכולים לעשות את העבודה, סאב כזה אני יכול להמליץ לך על סרווין וגה, הם מצטיינים בזה, גם תדרים נמוכים יחסית טובים וגם דיוק, הטוב ביותר ששמעתי לדעתי בקטע של דיוק כמו וופר של הגברה וגם עם XMAX סביר, לא גבוה היה סרווין וגה וגה, עם מימרנה שחורה וגומי אדום.

תמיר

פורסם

איך הוא לעומת הid max ו/או ה l7 שניר/גרין המליץ עליהם ? ושוב פעם בתיבה שהכי טובה לזה ?

בתודה יהודה

עריכה : כי האמת היא שמקנן בי הרצון (בעיה פיננסית מונעת מימושו כרגע) לקנות את ה id max כך שזה ענין אותי לדעת

תודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לא הצלחתי לערוך עוד פעם אז נאלצתי להוסיף שאלה

האם התשובה תשתנה אם מדובר בשני סאבים ? כלומר אם שמים שני id max ולא אחד האם אז שניהם יחד ירדו יותר עמוק ועדיין יהיו מדוייקים מאוד מאשר סאב אחד ?

בתודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה רבה לכולם על העצות!!!!!!!!

אבל בשורה התחתונה? למהלא מופיע לי נתון ה X-MAX או שאני יכול לחשב אותו איךשהוא?

• תוכן חדש...