Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 205 - הרכב לא מניע!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה נוספת שעלתה בדעתי. שלחתי את אבי למלא דלק לפני מספר ימים. יכול להיות שהוא התבלבל ומילא דלק לא מתאים. האם יש אינדיקציה לכך?
הכל אפשרי, וטוב שאתה מספר זאת עכשו, בצד ימין , צד הנהג כשפניך אל המנוע, בזור קצה הכנף של הרכב, אמור להיות מסנן דלק שקוף, דרכו ניתן לראות את צבע הדלק, שאמור להיות ירוק או צהוב, בצבע שקוף וצלול, באם המסנן נראה עכור , ובעל צבע המזכיר נפט או סולר או מים, אכן יתכן והדלק מהול, אך האינדקציה לכך, אמורה להיות באם הרכב קירטע, השתהק, ונחנק בנסיעותיך האחרונות לאחר מלוי הדלק של אביך!

נסה להזכר האם אכן כך הדבר, ואם כן הדבר מחייב ניקוי /ריקון טנק הדלק, החלפת מסנן, וניקוי קרבורטור!

אנא דווח בפורום, האם החשדות וההשערות שלי מוצדקים, ונסה להניע את הרכב שוב, הפעם ללא צוק, אשר יתכן וגרם לך להצפה, ועכשו כאשר הדלק התייבש, הרכב יניע!

בברכה

צביקה

*** באם הרכב תודלק באוקטן 95/ 96/ /98\ אז אין בעייה בכך!

הבעיה רק אם תודלק בדלק מהול בסולר/ נפט/ מים!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לכולם.

ירדתי לרכב וניסיתי לחבר את הפלאגים הפוך, הרכב נותן סטרטר אך לא נשמע שום בקפייר ולא מניע.

הסתכלתי על פילטר הדלק, ניכר כי הוא ריק לגמרי אם אינני טועה.

מה הלאה?

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

הפילטר ריק לגמרי? יכול להיות שנגמר לך הדלק?

ואם הוא ריק לגמרי, ויש דלק במיכל, יכול להיות שהלכה לך משאבת הדלק.

ואפשרות אחרונה, יכול להיות שהפילטר מלא לגמרי, והוא פשוט סתום.

נסה לפרק צינור דלק מהקרבורטור, ותבקש ממישהו שיניע את האוטו, ותראה אם יוצא דלק מהצינור הזה. אם לא יוצא דלק בזרימה אחידה, לא יוצא בכלל, או יוצא בטפטוף, זה אומר שהבעיה היא אחת מאלו שתיארתי למעלה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אצלי ב 205 הייתה בעיה של אי יכולת להניע אבל זה היה כשהרכב היה חם והיא נבעה ממודול הצתה שאיננו מגורז עם חומר יעודי כראוי .

לא סיפור יקר להחליף את כל המודול- 150 ש"ח .תנסה לדפוק עליו או ללחוץ עליו ולראות אם מניע, זה עבד אצלי.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית שלום רב!

אתה צודק מודול תקול בפזו, ימנע הדלקה, ו/או יכבה את המנוע תוך כדי נסיעה, וזהו מחלה ידועה בפזו!

אך במקרה הזה , אני מוכן להמר שהבעייה היא דלק, בעיית מודול תקול, ברוב המקרים, לא מתחילה מהיום להיום, אלא נותנת סימני לוואי מספר פעמים לפני כן, גורמת לכבוי הרכב בנסיעה, או מקשה על

התנעת מנוע חם דווקא בגלל התחממות המודול, ניתן לבדוק בוודאות אם במקרה זה הבעייה

במערכת ההצתה, על ידי שתי בדיקות פשוטות, שניהם קשורות ב"זרימה", זרימת דלק, וזרימת חשמל!

בזרימת דלק יש לפרק צינור דלק, ובעזרת חבר לתת סטרטר, ולראות אם דלק פורץ מהצינור, כשהוא מופנה לעבר כלי קיבול, כדי למנוע שריפה(מומלץ לנתק כבל הצתה ראשי בחיבור לסליל הצתה)!

בדיקה "זרימה" חשמל, להוציא חוט הצתה מאחד המצתים, ולתת סטרטר בעזרת חבר, ולבדוק הקפצת ניצוץ מחוט ההצתה לפלג!

במקרה זה , כמדומני שהבעייה מתחילה ומסתכמת בדלק: חוסר דלק בטנק, או מסנן דלק סתום, או משאבת דלק תקולה, או קרברטור מציף, או לא משפריץ דלק!

יש לבדוק זאת מן הקל לכבד, לפי הסדר שרשמתי!

לפעמים בעל הרכב נוהג לנסוע עד סוף הטנק, כשהוא מסתמך על שעון ההדלק אך דה עקא, שעון דלק יכול להראות רבע טנק, ולמעשה הטנק ריק... ותחשבו על זה!

בברכה

צביקה

פורסם

שוב אני מודה מודה מודה לכם, ובמיוחד לצביקה.

לצערי את הבדיקות אני נאלץ לעשות בחושך (עובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה).

ננסה ונראה.

כמו שאמרתי מילאתי דלק לפני כשבוע, ויש דלק במיכל.

מספר שאלות:

1. האם ניתן לפרק את כל הצינורות שדוברו עד עכשיו ללא בעיה (באנדים וזהו)?

2.כיצד ניתן לבדוק עם פילטר הדלק סתום, ואם אינו סתום כיצד ניתן לעשות אינידיקציה שמדובר במשאבה בביטחון.

3.אגב רק לצורך העיניין (וללא קשר לביקור המתוכנן אצל צביקה) האם ניתן ומומלץ להחליף את המשאבה לבד

4.האם יש סיבות ספציפיות שהמשאבה מפסיקה לעבוד (סתימה, בלאי וכ'ו)

שוב תודה.

אבי.פ.

פורסם
שוב אני מודה מודה מודה לכם, ובמיוחד לצביקה.

לצערי את הבדיקות אני נאלץ לעשות בחושך (עובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה).

ננסה ונראה.

כמו שאמרתי מילאתי דלק לפני כשבוע, ויש דלק במיכל.

מספר שאלות:

1. האם ניתן לפרק את כל הצינורות שדוברו עד עכשיו ללא בעיה (באנדים וזהו)?

2.כיצד ניתן לבדוק עם פילטר הדלק סתום, ואם אינו סתום כיצד ניתן לעשות אינידיקציה שמדובר במשאבה בביטחון.

3.אגב רק לצורך העיניין (וללא קשר לביקור המתוכנן אצל צביקה) האם ניתן ומומלץ להחליף את המשאבה לבד

4.האם יש סיבות ספציפיות שהמשאבה מפסיקה לעבוד (סתימה, בלאי וכ'ו)

שוב תודה.

אבי.פ.

בעל מקצוע מיומן, פועל בצורה יעילה קצרה וחכמה:

ראשית מאבחן, והולך מן הקל לכבד, בדוק לחץ דלק לאחר המסנן דלק, וכך תוכל לדעת , באם

המשאבה לא זורקת התחל מפירוק המסנן, ונשוף בו מכיוו כניסת הדלק ליציאתו, אם מעבר האוויר חופשי המסנן לא סתום,ואז פרק את הצינור המתחבר לקרברטור, ובדוק ספיקת דלק לעבר כלי קיבול ריק!

במקרה של לחץ חזק , המשאבה תקינה, ואז עבור למערכת ההצתה לבדיקת ניצוץ, כפי שהסברתי בהודועתי הקודמת, בשלב זה אל תחליף שום דבר לא משאבת דלק וגם לא מסנן, אבחן קודם האם הבעייה היא חוסר דלק, או בעיית ניצוץ חשמלי במערכת ההצתה!

בברכה

צביקה

***נ.ב--: האם אופציית הגרירה נלקחה על ידך בחשבון, האם אתה מנוי על גרירה מטעם חברת הביטוח?!

פורסם

טוב חברה המצב הוא כזה. ירדתי בזריזות לרכב להספיק להציץ מה קורה שם ואולי לפרק כמה שאספיק עד שאני יוצא, ובין פירוק לפירוק אני מבחין שהצינור שנמצא לפני הפילטר רטוב מדלק! דלק בתור הפילטר אין. פותח באנדים ומגלה שכנראה יש סדק בצינור המקשר שמתחת לבאנד! מחר יופיע בביתי באנד גומי חדש אני מקוה ואז נראה מה העיניינים. יכול להיות שבאנד דפוק הרס לי את הבריאות במשך יומיים. ובעצם אני מקווה שכך.

לגבי הגרירה, חברת הביטוח שלי (יכול להיות שכולן כך) מספקת שירותי גרירה לכל הארץ כל עוד מדובר בתקלה שלא חוזרת על עצמה. משמע : אם אגרור בגלל משאבת דלק תקולה (חס ושלום). יחייבו אותי על כל גרירה בגלל תקלה דומה. שיהיה.

בכל זאת, אני מקווה, צביקה, שיעלה בכוחי להניע ולהגיע אליך בהזדמנות ללא עזרת גרירה.

ושוב תודה על הכל. (בלי להוציא עין):wink:

אבי .פ.

פורסם

לדעתי החלף את הקטע צינור הדלק הקרוע, חזק בבנדים, התנע וסע לשלום!

מחכה ומצפה לעדכון בעיניין!

בברכה

צביקה

פורסם

בוקר טוב לכולם.

בזכות העזרה הרבה שקיבלתי כאן, החלפתי את הצינור הפגום, הרכב הניע והגעתי איתו לעבודה. נדמה אפילו שהסחיבה קצת יותר טובה (פסיכולוגי?) .

בכל זאת, לצערי ציפיתי שהתיקון יפתור עוד כמה דברים שנראו לי קשורים, והם לא נפתרו (סלד לא יציב במהירות נמוכה, "התקעות" וכיבוי המנוע בהתחלת נסיעה כאשר המנוע קר).

בקרוב "קרבורטור-הסרט"

אבי .פ.

פורסם

כמו שאמרתי הקרע בצינור גרם להתרוקנות הדלק בקרבורטור, לכבוי הרכב, ולחוסר אפשרות להתניעו מחדש,בגלל מחסור בדלק בקרבורטור!

על הסרט החדש "הקרבורטור" נשמח לשמוע ולבקר או לשבח!

בברכה

ותמיד לשרותך

צביקה

• תוכן חדש...