Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בתור בעל הונדה וגם מכיר את פוקוס לא רע, יכול להגיד לך שמבחינת ביצועים ומנוע הונדה יותר טובה!!

כמובן גם ביטוח יותר יקר להונדה או חלקים יותר יקרים! אבל ב60-65 אלף אתה לוקח סיוויק 00-99 או פוקוס 2001-2002, וזה תלוי מה אתה מחפש גם???

ותכלס מבחינת מחירון ושוק, אין כמו יפנית!!!

אם תירצה עוד פרטים תפנה אליי בפרטי, אני יעזור לך!

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם
אני בתור בעל הונדה וגם מכיר את פוקוס לא רע, יכול להגיד לך שמבחינת ביצועים ומנוע הונדה יותר טובה!!

כמובן גם ביטוח יותר יקר להונדה או חלקים יותר יקרים! אבל ב60-65 אלף אתה לוקח סיוויק 00-99 או פוקוס 2001-2002, וזה תלוי מה אתה מחפש גם???

ותכלס מבחינת מחירון ושוק, אין כמו יפנית!!!

אם תירצה עוד פרטים תפנה אליי בפרטי, אני יעזור לך!

מדובל בהבדל משמעותי מאוד בין הרכבים, ההונדה הוא מנוע עם תוספות סבירות, נסיעה קופצנית ומושבים לא נוחים, הפוקוס הוא רכב מאוזן ואיכותי, נוח (אמנם לא כמו מגאן 2) אמין, בנוי היטב, מרווח, בעל היגוי מעולה אבל זריז פחות מההונדה.

אם מה שחשוב לך זה אפס למאה, לא תנהג הרבה ק"מ בשנה ואתה לא רגיש לנוחות קח סיויק ואולי באמת במחירון אין כמו יפנית?! (אבל מי נוהג במחירון:idea: )

אם אתה רוצה להנות מהנהיגה ולנסוע בנוחות קח פוקוס.

 

נ.ב. רבות מהפוקוס בשנתונים האלה הן ליסינג לשעבר רובן הגיעו עם כרית אוויר אחת, בפוקוס 2001 יש רעידה בדוושה כשה ABS נכנס לפעולה, אין לזה כל משמעות.

פורסם

בטח הונדה, אם תמצא S2000 במ-65K.

 

ובמילים אחרות - יש להונדה הזאת שם - סיוויק.

 

כמו שאמרו לך כבר, פוקוס תוכל להשיג ממודל חדש יותר, שזה פרט חשוב. היא גם יותר נוחה ונעימה לנהיגה, מרווחת כמעט באותה מידה ומהנה יותר. ההגה טוב משמעותית וגם זה פרט חשוב, במיוחד לתחושת הבטחון בנהיגה.

 

היתרון היחיד של הסיוויק הוא המנוע, אבל ההפרש במציאות לא גדול ואין בו די בכדי להצדיק את העדפת הסיוויק על פני הפוקוס.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אולי מישהו יכול להגיד לי גם את צריכת הדלק לפורד פוקוס?
שבע!

מה שבע?!:???:

שבע פעמים לתדלק אם אתה נוסע לאילת 5 פעמים!:wink:

 

ועכשיו ברצינות, צריכת הדלק של רכב מושפעת מאוד משני גורמים מלבד הרכב עצמו, הנהג והמסלול:

רוב רכבי ליסינג 1600 אוטומטי יתנו צריכת דלק דומה -/+ 10%, אופי הנהיגה ומסלול הנסיעה משפיעים יותר, יש השפעה לעונת השנה, מנוע יעיל יותר ככל שקר יותר וגם המזגן משפיע.

בשני הפוקוסים ליסינג שלי: הישן יותר 2001 (בו גמעתי מרחקים גדולים יותר~30K שנתי) היה צורך10.5-11.5 ק"מ לליטר בקיץ, 11-12.5 ק"מ לליטר בחורף, בפוקוס 2005 הצריכה ירדה ל 10-11 אבל כללה יותר נסיעות בעיר. בשניהם בטיולים עם המשפחה (בקיץ) הצריכה השתפרה לאיזור ה13 ק"מ לליטר.

לפחות בעל סיוויק אחד שאני מכיר מדווח על 13 ק"מ לליטר, בשימוש יום-יומי נסיעה רגועה בכבישים בין עירוניים שיפור של כ1ק"מ לליטר לעומת הפוקוס שהיה לו קודם (2002).

כל הנתונים יפים מאוד, אבל המדידה מתייחסת תמיד למד המרחק ברכב, מכשיר זה אמור כשהוא תקין לתת שגיאת מדידה בטווח של 7%... תעשה את החישוב לבד.

עוד גורמים משפיעים על הצריכה:

לחץ האוויר בצמיגים, לחץ אוויר נמוך מדי מעלה את צריכת הדלק כיוון שחלק מהאנרגיה "מתבזבזת" על

חימום הצמיג.

חלונות, נסיעה בחלונות סגורים עם הפעלת מאוורר חסכונית יותר בגלל הגרר האוירודינמי המפחת.

משקל, אם אתה סוחב באוטו שקי מלט לפרויקט בשנה הבאה אתה משלם בדלק.

בנסיעה של 20K שנתי הבדל של 10% בצריכת דלק עלותו, במחירי הבנזין הגבוהים היום, כאלף ש"ח, ובלי לזלזל חלילה, לעומת כלל הוצאות הרכב (ירידת ערך, ביטוח, טסט, תיקונים...) זה לא השיקול המשמעותי ביותר.

ונסתפק בזה...:wave:

×
×
  • תוכן חדש...