Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

הזמנה למשפט עקב תאונה (לא שלי)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה:

 

ידידה שלי עשתה תאונה לפני איזה 8 חודשים. היא ניסתה להשתלב לתוך כביש דו-סיטרי דו-נתיבי בתוך העיר, בצורה המתוארת בשרטוט הדקה-וחצי-בצייר-חלונות המצורף. (כן, אני "מוכשר").

 

המונית שנסעה במעלה השרטוט נתקעה בה לאחר חריקת צמיגים כאשר הפגיעה הייתה בערך באמצע הפגוש של המונית, שהתעקם מעט (רק הפגוש!). האוטו שלה לא נפגע כלל.

 

נהג המונית יצא החוצה, היה מאוד נחמד, לקח פרטים והמליץ לה להתקשר כמה שיותר מהר לחברת הביטוח שלה.

 

למחרת הוא התקשר אליה ואמר שהוא לא כל כך מרגיש טוב ונראה לו שהוא ילך להיבדק, אבל זה "בטח לא בגלל התאונה".

 

אחרי כמה זמן היא קיבלה זימון להעיד במשטרה. מסתבר שנהג המונית באמת הלך לרופא ונמצא שהוא נפגע בתאונה (שכחתי לציין שמלבד העובדה שרק הפגוש שלו התקמט מעט, היו במושב האחורי שלוש בנות שציחקקו להן להנאתן?). במשטרה היא הודתה שהיא אשמה בתאונה, השוטר אמר לה שיהיה לה משפט ושהיא כנראה תקבל קנס או שלילה.

 

לפני כמה ימים היא קיבלה זימון למשפט שיערך בעוד כחודש. היא מואשמת ב:

 

אי ציות לתמרור עצור לפי תקנה ב-37.

נהיגה בקלות ראש לפי תקנה 62.

 

טוב, אני יודע שעצם העובדה שהיא נכנסה לצומת במצב בו הצומת לא היה פנוי לחלוטין, משמע היא לא צייתה לתמרור העצור, וזאת למרות שהיא עמדה בצומת בערך שלוש דקות לפני כן בניסיון נואש למצוא זמן פנוי בו תוכל להשתלב. אבל האם באמת צריך להאשים אותה גם באי ציות וגם בקלות ראש? האם הם תמיד הולכים ביחד?

 

ויותר חשוב - מה היא תקבל בבית המשפט? האם כדאי לה להתייעץ עם עו"ד קודם? היא לא ממש מעוניינת להוציא על זה כספים מיותרים, אבל גם לא ממש יודעת מה נהוג לתת כעונש במקרים כאלו. אין לה עבר של תאונות או קנסות, מלבד דיבור בפלאפון בזמן נהיגה פעם אחת. (יותר נכון, בזמן גלישה איטית ברחוב, אבל לא משנה).

 

תודה

 

רוני

accident.JPG

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שבוע הבא יש לי משפט על אותם הסעיפים - ומפה אני ממליץ לה שתחבור אל התובע שהוא בטח יהיה מצד המדינה (כמו אצלי) ותבצע עימו "עסקת טיעון". אין צורך בעו"ד, עו"ד הוא למקרה שבו שאתה (היא) בטוח שלא עברת עבירה ומחפש אדם שיעמוד לצידך ויצדיק דבריך. בעקבות כך אין צורך בייצוג עו"ד מכוון שכבר הודתה במשטרה והכל כבר כתוב להם... (וזה גם מנסיון כי אני שחמיסט)

 

בהצלחה.

פורסם

קודם כל הידידה עשתה טעות שהיא הודתה בעבירה.

 

עו"ד יכול לעזור מאוד במציאת נסיבות מקלות, וקבלת עונש חמור פחות.

 

זה גם לא צריך לעלות הרבה כסף כי חברת הביטוח אמורה לכסות הגנה מפשטית במקרה של תאונה ויש רק השתתפות עצמית לא גבוהה.

 

SuRuK - אני מעריך מאד את דעתך אך חושב שאתה טועה ( ולצערי תגלה זאת בעוד זמן מועט יחסית...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על התשובה, אני יודע שהיא עשתה טעות כשהודתה.

 

השאלה היא מה הנוהל - האם היא יכולה להתקשר עכשיו לתובע המשטרתי, לברר מה הוא מנסה להוציא ולנסות לעשות עסקת טיעון בטלפון או בתחנת המשטרה? אם העסקה תהיה לרוחה (נניח, שלילה על תנאי לשנה ו-750 שקל קנס), אולי היא לא צריכה באמת לערב עו"ד. אם תנאי העסקה לא יתאימו לה, אולי כדאי לה לערב עו"ד.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לגשת לבוחנים בתחנת המשטרה הקרובה ובקש לעיין בחומרי התביעה - אני לא יודע איך זה בדיוק אך ברמה העקרונית לכל תחנה (מרכזית) יש מחלקת תביעות שבה יש את כל התיקים המשפטיים ואם אני לא טועה יש קבלת קהל עם התובע בימים מסויימים, שווה לבדוק.

פורסם

במקרה שמדובר בנאשם עצמו, ניתן לפנות לתובע דרך מזכירות בית המשפט - אך הדבר אינו מקובל ובדרך כלל הקשר נעשה בהתכתבות.

 

אני מתקשה להבין למה לתובע להעדיף עסקת טיעון כאשר יש לו הודאה של הנאשמת.

 

בכדי להציע עסקת טיעון שתשתלם לה, היא צריכת למצוא את הסיבות לבקשה.

 

לדעתי, גם אם היא מעוניינת בעיסקת טיעון כדאי לעשות זאת באמצעות עו"ד - אפילו שזה יעלה כמה שקלים זה יהיה פשוט יחסית. יכול להיות שהטיעון המרכזי (הסיבה) צריכה להיות "לחסוך בזמנו של ביהמ"ש שהרי למעשה כל העובדות בתיק ברורות ונותרה רק שאלת גודל העונש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראשית, נא עיין בהודעה מס' 19 והבאות אחריה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=87861&page=2&pp=15&highlight=%EE%F9%F4%E8%E9

 

על מנת לצאת בזול, 1000 ש"ח ושלילה על תנאי [זה נקרא בזול], עליה לבוא עם עורך דין.

בלי עורך דין אף אחד לרבות השופט לא יקשיב לה, ובטח שלא יסגור איתה עסקת טיעון.

נוסף, כמו שנאמר בהודעה מעלי- היא כבר הודתה באשמה, אין מה לדבר על עסקת טיעון. מצד שני- הכל אפשרי במערכת המשפט, תלוי מי העו"ד...

 

את שיקולי עלות תועלת עליה לעשות בעצמה, ולהחליט אם לשכור עורך דין.

בכל מקרה, פגישה קצרה עם עורך דין לא עולה כסף, אם מבררים את זה מבעוד מועד, ויכולה להאיר את המצב בצורה טובה.

 

בברכת "היא אשמה בכל מקרה, הכי טוב זה להוריד פרופיל ולעשות פרצוף עצוב", יואל.

dirty old man

need love too

פורסם

יואל, דבריך נכונים בהחלט. אך אין כמו לנסות עסקת טיעון עם חיוך נחמד מאוזן לאוזן... מחר תהיה לי עסקת הטיעון ואדווח לכם עליה.

פורסם

נראה לי שהחיוך ימחק מעל פניך מהר מאוד...

 

כדאי שתבוא בלי חיוך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז ככה...

הייתה היום עסקת טיעון עם התובע.

לא בדיוק הבנתי מה העסקה אבל יהיה לי חודש שלילה, תנאי + קנס שהוא עדין לא ידוע מכוון שהוא יוחלט במשפט.

 

יש לציין כי כבר הייתה לי שלילה לתקופה של חודשיים והחודש הנ"ל הוא משלים ל-3 חודשים ע"פ החוק.

 

כמו שחשבתי שיהיה...

פורסם

רוני,

 

סעיף "קלות דעת" היא העז שהתובע מכניס לכאן במטרה להוציא אותה בעסקת טיעון. קשה להוכיח את זה, ובפרט בתאונה שלא היתה מעורבת בה משטרה בזמן אמת וכאשר אין עבר לה תעבורתי מחשיד.

 

במידה והיא לא מעוניינת לחזור בה מהודאתה הראשונית באשמה (שאז באמת היא תצטרך עו"ד), רוב הסיכויים שהיא תוכל פשוט לגשת לתובע ביום המשפט, להסכים איתו על הודאה באי-מתן זכות קדימה לפי הוראת תמרור עצור, לוותר על סעיף קלות הדעת ולקבל עונש קל יחסית - אולי גם למשוך את התובע לכיוון העונש המועדף עליה (שלילה או קנס).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

במקרה מדובר על צומת כפר שמריהו לכיוון הרצליה פיתוח? או שמא ההתרחשות התבצעה בתוך רעננה עצמה?

כך תוכל להבין מי אשם ומהי מידת החומרה ויתרה מזו, מהם החוקים באשר לעיר הנדונה.

בהצלחה!

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם

לגביי המשפט שהבטחתי לעדכן...

 

אז היום הוא היה, קיבלתי 850 ש"ח ב-3 תשלומים וחודש שלילה לאחר מיפוי חודשיים.

ללא תנאי.

 

מתנה.

פורסם

חברים שלום

 

במקרה של תאונת דרכים שגרמה לנזק גוף בגין אי ציות לתמרור עצור או אי מתן זכות קדימה קימת בחוק שלילת רשיון ומינימום 3 חודשים. כך גם לגבי כל תאונה באשמת הנאשם אשר גרמה לפגיעת גוף.

 

כל עוד לא יתוקן כתב האישום של הידידה שלך הרי וקיימת שלילת חובה כאמור.

 

העובדה שהנהג פנה לטיפול רק למחרת אינה מעלה או מורידה - די בפגיעת גוף כלשהיא כדי להביא לשלילת החובה.

 

במקרה של חבלה של ממש כמו שבר העונש גבוה יותר.

 

הסיכוי של הידידה לזיכוי הוא אפסי. אפ יש לה כיסוי להגנה משפטית בפוליסה ניתן לגשת לעו"ד שישיג הסדר טיעון נח יותר מהידידה בעצמה והיא תשלם רק השתתפות עצמית.

 

לגבי הסדר טיעון במקרה של הודאה באשמה - הרי והשיקולים להסדר טיעון מצד התביעה עודם קייימים שכן התביעה עמוסה במאות אלפי תיקים וכל תיק שנקבע להוכחות משך חצי שעה שעה מעמיס על המערכת עומס בלתי רגיל.

 

שהידידה שלך תגיע לביהמ"ש תבין על איזה עומס מדובר.

 

היא יכולה גם לגשת ללא עו"ד, ביום הדיון התובע מדבר עם כולם בחוץ ומנסה להגיע להסדר טיעון עם כל הנאשמים.

 

בהצלחה.

×
×
  • תוכן חדש...