Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לנטיס 1600 אוטומטית שנת 2000 30.000 קילומטרים.

האוטו לאחר טיפול 10.000 שבוצע לפני 3 שבועות במהלכו הוחלף חיישן אויר.

כאשר אני מפעיל משהו חשמלי באוטו טורים יורדים למטה ותאורת שעון,מחוונים נחלשת ואוטו רועד. ברגע שאני מכבה צרכן חשמלי הכל חוזר למצב הרגיל. היום בדקתי מצבר והוא תקין.

מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

נשמע שמייצב סיבובים לא פועל.

אם נורית צ'ק אנג'ין דולקת?

איזה חלק בדיוק החליפו? יש לך את שמו המקצועי?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא נדלקה שום נורה בלוח מחוונים.

החליפו את חיישן אוויר שיושב אחרי פילטר אויר ( MAF נראה לי)

פורסם

רצועת אלטרנטור שמחליקה מעט (לא מתוחה) - ז"א נכנסת לעומס כאשר יש צרכן נוסף ומכאן אתה מרגיש את הרעידות בגלל העומס של הצרכנים השונים- אני מדבר על הרעידות- יתקן אותי דני אם אני טועה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

כל מה שנרשם כאן הוא בחזקת השערות, שכן אני לא רואה את האוטו בפועל, לפעמים בעל האוטו לא מסביר טוב, ולפעמים אני עלול לפרש אחרת, אין כמו לראות את האוטו, אבל:

בגדול, מייצב הסיבובים (התיאור כאן למייצב חיצוני ולא למצערת אלקטרונית)

פועל בכך שאם למשל מפעילים מזגן, היצרן יודע כמה טורים "יפלו" (הוא בדק זאת כמובן בשלב תכנון הרכב) ואז למשל הוא יודע כמה צורך המדחס, כמה צורך המאוורר או שניים או אחד מהירות גבוהה, כמה צורך המאוורר הפנימי, וכמה יירדו הטורים ולפי זה הוא מתכנת את מחשב ניהול המנוע להוספת טורים.

לא ארחיב , זהו הבסיס בלבד ומכאן ניתן לרשום ספרים על הטכניקה השיטות הבקרה, התיקונים, בעיות בתוכנה, בעיות בחלקים וכו..

בגדול רכב שלא שומר על טורים בזמן הפעלת צרכנים יש לבדוק את המייצב הסיבובים פיזית שברוב רובם של המקרים מפוייח, ואז חשמלית, פקודות מהמחשב וכו..

כמובן עניינים של דליפות אוויר וכו..

התיאור כאן כאמור נכון למערכות מסויימות ולא לאחרות.

ברכב הנדון יש לבדוק מדוע מעגל ייצוב הסיבובים כשל.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני הכל טוב ויפה אבל אם במידה ואורות הרכב מעמיסים על הרכב ז"א תאורה אז הרעיון לכיוון הרצועה הוא נכון לא?

כמו כן אני אשמח אם תוכל לפרט על אותו מנגנון שאחראי על יצוב הטורים בזמן עומס ( הבנתי שלא התכוונת למנוע צעדים אלה לחלק אחר).

אשמח לשמוע כי בחיפוש לא מצאתי מידע מדייק על הנושא.

תודה

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מעגל ייצוב הסיבובים לוקח בחשבון (בתוכנה שלו) את נפילת הטורים גם בעקבות האלטרנטור שמועמס לאספקת תוספת הזרם הנדרש--

אי לכך ,רצועה שמחליקה בעצם גורמת לאי פעולת טעינה מלאה, מה שבעצם לכאורה פחות מעמיס את האלטרנטור, ואז הטורים בעצם צריכים קצת לעלות,

מצד שני, בעקבות כך שהאלטרנטור אינו מספק מספיק זרם, המתח הכללי יירד, ואז איתו עלולים גם הסיבובים של המנוע לרדת והכל תלוי בתוכנת מחשב ניהול המנוע.

כך שתשובה מדוייקת, מה יקרה כאשר רצועה תחליק ובאיזה מידה, קשה לתת, אבל הבדלים מסויימים יהיו, ויהיו גם שונים מרכב לרכב.

כשאני כותב מעגל ייצוב, זה כולל את המנוע צעדים/מצערת אלקטרונית חיוט מחשב ותוכנה, וצנרת וואקום ככל שיש כזו, וכל מה שאמור ויכול לפגום בפעולת הייצוב,

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,

חשבתי שהמערכת יותר פשוטה, ורק מייצבת את הסל"ד בעקבות נפילה עקב הפעלת צרכן.

לפי מה שאתה מתאר המערכת הרבה יותר סבוכה, וצריכה לקבל פרמטרים על כל צרכן גדול שעובד, ותלות בפרמטרים של המנוע (כגון טמפרטורה חיצונית, חום מנוע וכו')

מה הסיבה לבנות מערכת כל כך סבוכה במקום היזון חוזר פשוט שמופעל עפ"י הסל"ד?

תודה,

אריאל

פורסם

אכן לא נראה לי בלתי ישים לתכנת שלמשל כל סלד מתחת ל750 המחשב יעלה אותו מייד, אבל אולי ניסו והיו בעיות או שהיו צריכים לעשות אי אילו פעולות או לתכנן מנוע צעדים אחר,

ולכן עד שב97 (מרצדס ואחרים) ובשנות ה2000 (יצרנים נוספים ורבים) עברו להתיעלות בצורה של מצערת אלקטרונית (אין מייצב סיבובים רגיל כי המנוע סרבו של המצערת עצמה הוא זה שעושה הכל) וכך פתרו את הבעיה.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם ניסת לבדוק נפילת מתח בזמן התנעה?

אם כן... מה התוצאות הראו?

עריכה:

בדיקת טעינה: 14v +- 0.2 (מנוע מונע)

בדיקת ריק: 12.5-12-8 (מנוע כבוי)

בדיקת עומס: 9.6-10.5 (בזמן עומס\התנעה\סטרטר)

קו---------------------------------------

• תוכן חדש...