Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוי ניצן,תמיד משעשע לקרוא את התגובות הנדירות שלך, במיוחד שזה יורד על רוני.

ורוני, הצינגלה של אמסטרדם כבר נשכחו אבל אני עדיין נזכר כל כמה שעות בקול של ה S2000 צווח שמגיעים ל 9000 סל"ד. מדהים איך המנוע הזה מושך מ 6000 עד 9000 וממש צורח עליך להעביר להילוך עם הידית הילוכים הסקסית ביותר שנתקלתי בא :!:

לא מאמין שויתרת עליה ...

ומריוס, אכן בגיר של הS2000 הוא המשובח ביותר אבל גם של המיאטה מצויין ברמות. המיאטה היה הגיר הטוב ביותר שנהגתי איתו עד ה 2000 ...

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני, כל הכבוד על ההשקעה בכתיבה!! באמת הצלחת לשכנע אותי מה יהיה האוטו הבא שלי! אולי באמת יום אחד תוכל להיות כתב רכב :lol::screwy:

אבל עכשיו ברצינות:

יש לי כרגע רנו מגאן 97', 5 דלתות, משפחתית למהדרין, עם מנוע 1.6 (אם כי ידני).

את האוטו "ירשתי" מאבא (בעקבות אוטו מעבודה), ולכן אין לי תלונות על הבחירה של הרכב.

העניין הוא, עד כמה שזה ישמע "מעפן" - שאני נורא נהנה מהאוטו, וההתנהגות שלו בכביש! עם כוח זמין (ביחס ל1.6 אחרות ואף חדשות יותר) בכל רגע, תקשורת מעולה מההגה ובכלל הרגשה מעולה של האוטו.

לצערי, עדיין לא יצא לי לנהוג ברכב ספורט אמיתי, אבל מכל המשפחתיות שיצא לי לבחון (ביניהן, לאנסרים וסופר לנסרים ישנים, C3, מזדה 3 ו... קליאו B 1.4 ועוד כמה), המגאן העניקה לי את חוויית הנהיגה העשירה ביותר, וממשיכה להעניק לי אותה בנסיעותיי הרבות (בייחוד הנתיב של ירושלים-חיפה שאני עושה כל שבוע פעמיים).

בזמנו - מגזין אוטו, בחן ראש בראש את המגאן מול פיז'ו 306... מה שמוביל אותי למסקנה שיש כאן נושא להשוואה... (בייחוד כי ה306 נחשב לרכב צעירים מובהק).

בזמנו כשנהגתי על הקליאו B - אני זוכר שהיא נורא הזכירה לי את ההתנהגות של המגאן, אם כי הייתה טיפה רכה יותר - מה שאני לא כל כך אוהב. האם העניין חוזר על עצמו גם בגרסת הספורט?

אני מבין לחלוטין שאין מה להשוות ישירות בין הקליאו-ספורט למגאן משפחתית, אבל בכל זאת (אני מניח שיצא לך "פעם" לנהוג במגאן) - בצורה סובייקטיבית לחלוטין, האם המגאן מתקרבת ברמת ההנאה שהיא מעניקה לקליאו ספורט??

בקיצור (עד כמה שהשוואה מגוחכת): רנו מגאן-משפחתית 1.6 VS קליאו-ספורט 2.0 : יתרונות? חסרונות? רמת קשיחות, התנהגות כביש, והכי חשוב רמת הנאה...

בתודה מראש!!

יונתן.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן, מצטער אבל אין שום בסיס להשוואה. מגאן היא משפחתית רכה וחלושה למדי (בגרסת 1.6), ללא מאפיינים ספורטיביים. הקליאו ספורט בפירוש קשיחה משמעותית ומספקת חווית נהיגה עשירה פי כמה, ולא רק בגלל המנוע. התנהגות הכביש חדה הרבה יותר והרכב ניתן הרבה יותר למשחק. דווקא מזדה 3 שעליה נהגת היא דוגמא למכונית שמצליחה להיות מהנה לנהיגה אפילו בגרסת 1.6 ליסינג. למרות שגם כאן לא ניתן להשוות כלל בינה לבין מכונית ספורטיבית כדוגמת הקליאו.

אני חושב שאתה צריך לסדר לך סיבוב קטן על קליאו ספורט בשביל להבין את ההבדלים התהומיים בינה לבין משפחתית סטנדרטית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יונתן, מצטער אבל אין שום בסיס להשוואה. מגאן היא משפחתית רכה וחלושה למדי (בגרסת 1.6), ללא מאפיינים ספורטיביים. הקליאו ספורט בפירוש קשיחה משמעותית ומספקת חווית נהיגה עשירה פי כמה, ולא רק בגלל המנוע. התנהגות הכביש חדה הרבה יותר והרכב ניתן הרבה יותר למשחק.

טוב, בעקרון לא תיארתי לעצמי שיהיה מקום להשוואה, אבל התעניינתי אולי בכל זאת :roll:.

דווקא מזדה 3 שעליה נהגת היא דוגמא למכונית שמצליחה להיות מהנה לנהיגה אפילו בגרסת 1.6 ליסינג. למרות שגם כאן לא ניתן להשוות כלל בינה לבין מכונית ספורטיבית כדוגמת הקליאו. אז כאן, אפילו לא כנהג מנוסה מדי (כולה 3 שנים על הכביש), אני נאלץ לחלוק על דעתך...

המזדה 1.6 ליסינג - זה בדיוק הרכב שבו נהגתי, (הרכב של אבא מהעבודה) - והמנוע שלו אנמי! אולי זה בגלל האוטומט שבכל לחיצת גז קטנה מוריד לשני ואחרי שניה עולה חזרה לרביעי, או אולי הבידוד רעשים שיש באוטו... אבל אני ממש השתעממתי באוטו הזה, והרגשתי שאני שולט על משחק מחשב ולא על מכונית... ההגה קל, הדוושות אף יותר... בקיצור... משפחתומטית יפנית1.6. המגאן לעומת זאת, הרבה יותר מהנה מבחינתי - ולכן התעניינתי בהשוואה... כי לא הרבה רכבים העניקו לי כזאת הנאה מנהיגה (אולי זה סובייקטיבי, אבל אני וויתרתי על C3 של אמא ועל ה3 של אבא, לטובת המגאן - כי רק עליו הרגשתי מחובר למכונית ולכביש).

רוני

אני חושב שאתה צריך לסדר לך סיבוב קטן על קליאו ספורט בשביל להבין את ההבדלים התהומיים בינה לבין משפחתית סטנדרטית.

רוני

(אם כבר סמים) - אתה מוכן להתנדב לניסוי? מוכן להתנדב לניסוי? מוכן להתנדב לניסוי? :wink: :wink:

נ.ב. מה המחירון על אחת לא משופרת כזאת?

בברכה!

יונתן.

פורסם

בנוגע לגיר עצמו - ההילוכים ארוכים רק בגלל שאפשר להגיע לסל"דים מאוד גבוהים. הטענה שלי היא, שהם מתוזמנים היטב ואין חורים ביניהם כלל, מה גם ששני-שלישי-רביעי קרובים בהחלט - נפילת הסל"ד ביניהם לא גבוהה. לא בדקתי לכמה רביעי מגיע, אבל 190? נשמע לי מוגזם...

רוני

רביעי=195 טיפה לפני המנתק(אבל לא שבדקתי )

רוני

רוני אתה מנדב את שלך?:-)

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

יונתן - לא חוכמה להשוות בין ידני לאוטומט, במקרים הללו הידני כמעט תמיד יצא וידו על העליונה, בהפרש, לפחות בתגובות המנוע ובתחושת הזריזות, ואפילו הם יש לו הספק נמוך יותר (כמו במקרה שלך).

הגיר האוטומטי לא רק ארוך הרבה יותר, אלא גם יש ממיר מומנט תקוע באמצע וזה מוריד הרבה מיכולת הסחיבה.

ובכל זאת, מבחינת התנהגות כביש, אני חייב לחלוק עליך ולומר שה-3 מהנה ונשלטת יותר מהמגאן.

בנוגע למחיר של הקליאו ספורט - המחירון מדבר על כ-60000 אלף ל-2001, פעם אחרונה שבדקתי. בפועל? צריך לשלם יותר על רכב טוב.

ומאור - אני אשמח לנדב את שלי, אבל אני נוהג :twisted:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נסעתי פעם על GMC סונומה ומשום מה התחת שלה היה מוכן לצאת להיגוי יתר פוטוגני כל פעם שלחצתי על הגז,האם אני יכול להשוות אותה לקליאו ספורט שלי? מפני שגם אצלי התחת אוהב לקשקש קצת בזנב כשמבקשים יפה.

אז למעשה הם דיי אותו הדבר מבחינת נהיגה לא??:-)

מאור

נ.ב

הכל בהומור כן?!......כןןןן.

פורסם

תודה על ההסבר!

בעקרון אני יודע שאוטומט וידני זה שני עולמות שונים ולא קשורים בכלל - ובעקרון יותר התייחסתי לתגובות והנאה שהאוטו מעניק מעבר לעוצמה נטו... אבל מצד שני לא יצא לי לנהוג הרבה על המזדה - אז אולי אני טועה... :wink:

בנוגע למחיר של הקליאו ספורט - המחירון מדבר על כ-60000 אלף ל-2001, פעם אחרונה שבדקתי. בפועל? צריך לשלם יותר על רכב טוב.

רוני

עד כמה יותר?

ומה אתה מגדיר כרכב טוב?...

ועוד דבר - איזה תקלות נפוצות עלולים להסתיר המוכרים? ומה לחפש אם אני מחליט לקנות אוטו כזה?

ומאור - אני אשמח לנדב את שלי, אבל אני נוהג :twisted:

רוני

אני יכול להחליף אותך לקצת זמן, שלא תתעייף חס וחלילה! :lol:

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן, גם אני נהגתי על מגאן (קופה אומנם..) עם מנוע 1.6, והרגשתי כאילו כביכול יש למנוע כוח, אבל זה נגמר בהרגשה בלבד. המנוע הוא מנוע 8 שסתומים טיפוסי, כלומר יש לו יחסית הרבה מומנט בסל"ד נמוך, מה שנותן תחושה של כוח, אבל בפועל הרכב לא זז מהר מידי... כל השוואה בין המנוע הזה למנוע של הקליאו ספורט הוא לא במקום. היו לי חברים שנסעו על המגאן של חברי ועל ה 306 GTI שלי והתלהבו יותר מהמגאן, רק בגלל תחושת הכוח שהוא נותן, לעומת המנוע של ה 306 שרק בסל"ד גבוה מושך כמו שצריך. אבל כשהוא מגיע לשם, איזו משיכה מגיעה :)

מגאן 265

פורסם
עד כמה יותר?

ומה אתה מגדיר כרכב טוב?...

ועוד דבר - איזה תקלות נפוצות עלולים להסתיר המוכרים? ומה לחפש אם אני מחליט לקנות אוטו כזה?

זה כבר נושא לשרשור אחר. אבל אם כבר אני מעלה את הערך של הרכב :wink: אז... רכב טוב הוא רכב במצב טוב, כמובן. וזה דבר שאפשר להגיד על כל רכב, לא רק קליאו ספורט. בנוגע לתקלות נפוצות - אין הרבה דברים מהותיים שנהיגה על הרכב ובדיקה במכון תפספסנה, אבל יש כמה עלויות גבוהות של חלפים שדורשים החלפה, לדוגמא רצועת הטיימינג, פולי מנוע, תושבת מנוע וכולי (כולם כבר דוברו בשרשורים אחרים ולכן לא אכנס אליהם). בכל מקרה - כמה מעל? תלוי בגחמות המוכר ובמצב הרכב הספציפי. אני לא היססתי לשלם מעל מחירון בגלל מצבו של הרכב, היכרותי עם הבעלים הנוכחי והקודם והק"מ הנמוך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רוני, ליפי דבריו של מריוס צריך לבצע טיימינג כל 120K ק"מ.

אין לך צורך לבצע בזמן הקרוב.

אביחי

כל 120K או 5 שנים.

אבל בדר"כ רצוי לבצע לפני.

מאור

פורסם

רוני, נהנתי לקרוא.

הקליאו ספורט עם ההשוואה שלך לVTS היא בדיוק כמו שתיארתי לעצמי שתצא.

אני בטוח עכשיו בהבדלים בין המכוניות.

תהנה ממנה.

מקווה אולי יום אחד לקנות כזאת... או אולי מיני קופר ? מה עדיף ? :wink:

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

רוני נתון של 15 קג"מ מתוך 20 זה אומר 75% כוח בלבד ב 1500 סל"ד, ואמרת אח"כ שב2500 סל"ד יש כבר 85% מהכוח. בסה"כ זה מראה שהמנוע לא גמיש בכלל, יחסית נניח לפיז'ו משפחתית 2 ליטר שבה 90% מהמומנט זמין בין 2000 ל 6000.

מה שכן, הרכב באמת קל-משקל וללא גיר אוטומט שבולע כוח, ולכן מן הסתם גם 15 קג"מ נותן משיכה חזקה, משיכה ששקולה (עפ"י חישוב בפרשי מסות) לזו של ברלינגו HDI באותו סל"ד נמוך, עם נוסע נוסף ליד הנהג. ומי שמכיר הברלינגו מושכת יותר טוב בבירור מ 306 s16 למשל

פורסם
וכמובן נראה לי שכולנו נשמח לקרוא סקירות של בעלי מכוניות אחרות כאן בפורום.

רוני

רוני, כתבה\התרשמות מאד מהנה לקריאה !!!

יצא לי לנהוג על אי אלו מכוניות ספורט, וגם מעט על הקליאו ספורט, MK1, אכן רכב משובח ומהנה, גם אם לא חף מכל השטיקים ואיכויות הייצור של רנו, וכפי שתארת גם "סובל" מיבואן חזיר (5000 ש"ח לטיימינג)

אני מרים את ה"כפפה" שלך ובקרוב אתן סקירה קצרה על סיאט לאון טורבו (2002) כאשר הדימיון היחיד בין שתי מכוניות ספורט אלו הוא המחיר, ואולי ההספק, מה שאני יכול להגיד מ 2000 ק"מ הוא:

מנוע - מומנט בהמתי של 24 ק"ג כבר ב 1950 סל"ד, גמישות רצועת הכח מחולקת מדהים על פני כל טווח הסל"ד, אם כי בסל"ד גבוה בו הרנו "בועטת", הסיאט מאיצה לניארית עד קו אדום.

גיר - 6 הילוכים מאד מאד קרובים אחד לשני, תענוג של חלוקת יחסי העברה, אם כי הם מרגישים קצרים וצפופים מידי למנוע כ"כ גמיש.

בלמים - חזקים ונשכניים - עוד לא נבדקו בעומס.

היגוי - משקל טוב מאד, תחושה טובה, לא נבדק בנסיעה על המגבלות

התנהגות - כנ"ל, בקרוב אחווה דיעה, לדעתי מהתרשמות קצרה הרכב משפחתי ורך מידי, אני שוקל הקשחת קפיצים קטנה, והקשחת בולמים יותר מאסיבית (למי שלא הבין, מתלבט בין סט מלא לבין בולמי ספורט מקצועיים בלבד)

איכות ייצור - VAG כנראה 3 כיתות מעל רנו :)

אמינות - כנראה גם יותר טובה, במיוחד המנוע הנ"ל 1.8T שזוכה לתשבוחות ומוגדר בכמה פורומים כאחד המנועים הטובים ביותר בעולם .... (יחסית למחיר כמובן :) )

סיכום ביניים: בתור "רכב משפחתי 4 דלתות" אין אף מתחרה שמתקרב לרכב הזה, גם לא ברמות מחיר של עוד 50% !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...