Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרשו להתחיל מהסוף להתחלה: מבחינתי - הגעתי לשלמות.

ניצלתי את צהרי יום-שטוף-השמש שבא עלינו לטובה לאחר כמה ימים סגריריים במיוחד. הרעיון היה להפוך את המערכת ממערכת שמופעלת בצורה "סטנדרטית" (קריא מגבר, סאב, קומפוננט, קרוס פסיבי) לצורה מקצועית יותר ושימוש בקרוס האקטיבי של ההד יוניט. המטרה הייתה להרכיב את המערכת בשיטת "'way 3" שזה אומר שליטה מההד יוניט על הטוויטרים, מידבאסים וסאב ללא צורך בקרוס הפאסיבי של סט הקומפוננט. השליטה מתבטאת באפשרויות חיתוך (סלופ) של כל דרייבר (אפילו ניתן לחתוך את הסאב ב -36 (!) dB), שליטה בפאזות ללא צורך הפיכתן באופן ידני, שליטה בגיין של כל דרייבר ושליטה בתדרי החיתוך של הסאב, התחום התחתון של המידבאס, התחום העליון של המידבאס וחיתוך של הטוויטר.

תיאור התהליך (מצטער שלא יצא לי לצלם, הייתי קצת לחוץ בזמן לפני הגשם \ חושך):

1. הוצאת ההד-יוניט (פיוניר 9650) והגדרתו למצב 3 way network.

2. פירוק כיסא הנוסע, הוצאת השטיחים, פירוק פאנלי הפלסטיק מתחת להגה, תא הכפפות וספי הכניסה לרכב.

תחילת החיווט:

3. תחילה הפרדתי את הקרוס הימני וחיברתי את המידבאס לחיווט הנוכחי שרץ למגבר וסללתי חיווט חדש מהמגבר לטוויטר. (החיווט רץ על רצפת הרכב מתחת ללבד שמכסה את הרצפה ומחובר באיזולירבנד חבלה למניעת תזוזות. אין שום מצב בעולם שמישהו בטעות ידרוך או יקרע את הכבלים. בצד של הנהג על הרצפה מונחים ומאובטחים כבלי החשמל של המגברים.)

4. זהה לסעיף 3, רק בצד הסט השמאלי.

5. הוספתי עוד כבל RCA שהתחבר ליציאה REAR של ההד יוניט.

6. סגירת כל הפאנלים, וידוא חוזר של כל החיבורים, החזרת ההד יוניט למקומו.

7. הדלקה ראשונית ווידוא שכל הרמקולים באמת עובדים.

סה"כ מורכבים כרגע:

3 זוגות כבלי RCA:

FRONT - מההד יוניט למגבר רוקפורד 301X, שולט על הטוויטרים, 40 RMS כל טוויטר.

REAR - מההד ינויט למגבר רוקפורד 600A4, שולט על מיד-וופרים, 75 RMS כל מיד-וופר.

SUB - מההד יוניט למגבר רוקפורד 600A4, שולט על הסאב, 300 RMS בגישור (סאב סליל יחיד).

5 זוגות כבלי 1.5 מ"מ מהמגברים לרמקולים:

2 זוגות למידבאסים

2 זוגות לטוויטרים

זוג לסאב.

זהו. אחרי שהכל מורכב כהלכה הגיע הזמן למבחן האמיתי.

איפוס הפרוססור של ההד יוניט, העברה למצב FLAT, כניסה לתפריטי האודיו המתקדמים של השליטה בדרייברים (פאזות, סלופ, חיתוך תדרים) ואפשר להתחיל להשתולל.

אחרי שתי דקות בדיוק הגעתי למה שחיפשתי וכל כך היה חסר בקונפיגרציה הקודמת.

הסאונד נשמע אחרת לחלוטין! פשוט מדהים! הסאב נופל בדיוק במרכז השמשה הקדמית ולא ניתן לזהות שהוא נמצא מאחור. המידבאסים חתוכים ב 63HZ בדלתות ונשמעים נקי מאוד (בלי שביב עיוות) וסוף סוף יש לי באמת מיד באס!!! אשריי המאמין.

הטוויטרים קצת צרמו בהתחלה והבנתי שהגיין היה קצת גבוה בשבילם. כרגע הגיין סגור לחלוטין והם פשוט נשמעים מצויין. לא צווחים, לא נושכים ולא קורעים את עור התוף לגזרים. סובבתי אותם כלפי האוזן (עד עכשיו הם היו מופנים לשמשה) וזה פשוט תענוג.

משחק עם ה time alignment הוביל לתוצאה מדהימה, ניתן לחוש בבירור היכן הזמר נמצא. לא ייאמן.

כל הסאונד מגיע מכיוון הדש ולא מרגישים בכלל את הסאונד מהמידבאסים.

ישבתי בערך שעתיים ופשוט התמוגגתי (וקשה לספק אותי... מאוד).

לסיכום חברים, יש אין סוף ויכוחים על מה עדיף - אקטיבי או פסיבי (ואני לא מדבר פה על הסטייה המינית של כמה מכם), מבחינתי האקטיבי מנצח ובגדול.

תרגישו חופשי להגיב ולשאול שאלות...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני חושב שראובן יוכל לענות לך על השאלה הזאת...

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר קודם כל סוף סוף, אני שומע ממך קצת נחת..

הגיע הזמן שתדליק את המערכת ותמוגג להנאתך.

אחד האנשים המבואסים ביותר בתחום האודיו לרכב.:wink: .

הכל נשמע לי אחלה, ומקווה גם לשמוע במפגש הקרוב.

רק משהו אחד קצת מציק לי...למה לעז#$ל המידים חתוכים ב63HZ?

זה המגבלה של הHU או החלטה שלך?

אני בדעה של לתת למיד לנגן מה שהוא יכול , כמובן עד קצה גבול העיוות אם ניתן אז גם בכלל לא לחתוך אותו.

הבנתי ששיחקת קצת עם התיקוני זמנים, אבל מה לגבי פאזות? וחוצמזה מעניין אותי לראות מה עשית עם הזוויות של הטוויטרים כי בפעם האחרונה ששמעתי אצלך זה היה מופנה אל "ג'ה", ולא ממש כלפי המאזין.

אל שתכח גם מה שכבר אמרתי לך, עם זווית מתאימה גם למידים אתה תקבל סאונד אחר לגמרי ממה שאתה עכשיו מכיר, ואם עכשיו אתה מתמוגג , חכה שתבצע התאמת זוויות למידים ולא בזווית ניגון לאצבעות הרגליים .

בכל אופן כפי שכבר אמרתי, ITS ABOUT TIME!

יאללה , נפגש במפגש אני רוצה לשמוע!.

under construction..

פורסם

ניר, אל תחמם אותי על עבודות פיבר כי בקרוב נכנסת משכורת ולא בא לי שהיא ישר תתעופף לזה...

שיט, נראה לי שנכנס ג'וק חדש. גד דמט!!!

המידים חתוכים על 63 כי עד לשם שומעים בסדר ובלי עיוותים, מה גם שב door installation ההמלצה של היצרן היא לחתוך אותם ב 60.

פורסם

לשכנע הרבה? ממש לא היית צריך להתאמץ...

פורסם

הכל הכבוד איתמר , שמח שאתה שמייח :-) .

יש בי רצון לשמוע ולשאול שאלות , אבל ......... נחכה למפגש !

דרך אגב , גם אני השתדרגתי בכמה "פרחי אוקיינוס מזמרים" .

זה נכון

פורסם
ניר, אל תחמם אותי על עבודות פיבר כי בקרוב נכנסת משכורת ולא בא לי שהיא ישר תתעופף לזה...

שיט, נראה לי שנכנס ג'וק חדש. גד דמט!!!

המידים חתוכים על 63 כי עד לשם שומעים בסדר ובלי עיוותים, מה גם שב door installation ההמלצה של היצרן היא לחתוך אותם ב 60.

איתמר, לא נראה לי שהמידים מתחילים לעוות ב63HZ, נשמע לי מאוד תמוה, מדובר על סט ברמה מאוד גבוהה והוא לא אמור לעוות בתחום הזה אולי יותר לכיוון ה45HZ.

אולי יש בעיה אחרת, לא יודע , משהו פה נשמע לי מוזר.

זה סט 6.5 או 5.25?, אני לא זוכר בדיוק.

ואגב תתנער מהמלצות היצרן, יש שינוי בנפחי הדלתות בין רכבים שונים ואף בין דגמים שונים של רכבים כמו 3 דלתות מול 5 דלתות.

ועם הכבוד שאני רוכש לXETEC אי אפשר להמליץ על חיתוך בתדר ידוע מראש (לדוגמא 60HZ)בהתקנת דלת, כי אני בטוח שהוא ישמע אחרת עם דלת של סטרלט, לעומת קאמרי או כל דוגמא אחרת להמחשה...

צריך לבדוק את זה .

מקווה שאוכל לשמוע ביום שישי.

under construction..

פורסם

חזרתי עכשיו מעוד משחק קטן במערכת וקיבוע הטוויטרים בצורה החדשה (מה שלוקטיט-סופר-גלו-3 עושה...).

לכיוון הטיים קורקשיין השתמשתי במטר נגלל... אני בטוח שאנשים לא הבינו מה עושה האידיוט הזה עם מטר ליד האוזן :roll: . למרות דיוק המדידה, משחק עצמאי עם הטיים קורקשיין הביא לתוצאות יותר טובות.

אפשר לחתוך את ההיי פאס של המיד בהמון תדרים, מ 200HZ ועד 31.5 HZ. רק כשיש באסים כבדים מתחיל עיוות. כרגע הם חתוכים על 63 HZ בסלופ של -18 DB. אולי יש אפשרות למתוח אותם עוד קצת, אבל לי זה מספיק. המידבאסים הם בקוטר 5.25 אגב.

איתמר.

פורסם

אחלה שירשור איתמר מהנה לקריאה ובעיקר מפיח בי אופטימיות

כי אני נמצא במצב דומה לזה שהיית בו לפני שביצעת את הבי אמפ,

כלומר חוסר שביעות רצון מסויים מהמערכת,מקווה שיהיה לי זמן בקרוב לטפל בזה

כי האמת שאני כבר די מתחרפן.

ישר כח.

מתן

פורסם

:-D קודם כל...כל הכבוד Starlet16v...באמת אחלה רעיון....

במיוחד אחרי שקראתי על היתרונות של הבי אמפינג שפירסמת...הבנתי שזה יכול לעזור לי...

היתי רוצה שאתה ועוד אנשים כאן יעזרו לי...

יש לי מגבר 5 ערוצים של PLANET AUDIO ...דגם: 6005VX

יש לו 4 ערוצים שכל אחד מהם 50W RMS...(ערוץ אחד לסאב 200W)..

האם יש מידים וטוויטרים שתוכלו להמליץ לי עלייהם , בכדי לבצע בי אמפינג...והאם המגבר שלי מתאים לביצוע הנ"ל...

?

בתודה מראש לכל העוזרים...

מנואל..

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תוכן חדש...