ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה קיבלתי הצעה על פיאט בראבו מנוע 1.4 טורבו מודל 2010 ורציתי לדעת איך הרכב בחינת אמינות,ביצועים , והאם כדי לרכוש פיאט כי בשנים האחרונות יצא להם שם של מותג פשוט תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי בבקשה לדעת מה ההבדלים העיקריים בין הגרסה החדשה (מ 2010 ואילך) לגרסה הישנה (עד 2012) מבחינת: 1) מרווח במושב אחורי (חשוב לי להכניס שלושה כיסאות בטיחות לילדים). 2) נפח תא מטען 3) צריכת דלק 4) אבזור אם יש דברים נוספים שלא ציינתי ויש בהם הבדלים אשמח לדעת. תודה, ליאב
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב בקרוב אנחנו מתכננים להחליף את האיביזה שלנו שנת 2011 ברמת גימור ספורט (היום נקראת fr) הרכב הוא לשניים רוב הזמן. חשובה אמינות, (הdsg7 הפגין אמינות למרות כל הסיפורים מסביב). אבזור שחשוב שיהיה ברכב : חלון גג נפתח בקרת אקלים מפוצלת כמו כן, מעדיפים רכב חסכוני עד כמה שניתן. הרכב צריך להיות האצב׳ק/ג׳יפון (או איך שלא קוראים לקטגוריה המוזרה הזו של ג׳וק)/משפחתית קטנה. הייתה מחשבה על הלאון 1.2 החדשה, נהגתי עליה כמה ימים והיא נראית מחליפה ראויה, האם יש מתחרה ראויה נוספת?
הודעה אחרונה מאת kost, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש רכב, מעדיף יפני או קוריאני ולא אירופי, שנת 2008. חשוב לי שצריכת הדלק תהיה נמוכה. חשבתי על סיריון אבל לאחר שנהגתי בה משהו לא מסתדר לי שם.. אולי כי אני גבוה... 1.90.. קראתי כאן בפורום עעל יונדאי אקסנט והבנתי שהיא קצת שתיינית... אולי הלנסר אבל גם היא צמאה לרוב... מה דעתכם? תודה, ארז.
הודעה אחרונה מאת boost10, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מעוניין לקנות את הרכב אשמח לשמוע כמה דיעות עליו מאנשים שמבינים
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 845 צפיות
אני רוצה רכב בלא יותר מ15 אלף איזה רכב כדאי? ראיתי בשנים סבבה (2006-2008) ועם ק"מ נמוך יחסית פיג'ו 307 פיאט פונטו גרנדה שברולט אבאו מה עדיף? ואם יש רכב אחר שכדאי בסכום הזה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. סיימתי לא מזמן את השירות הצבאי ואני מאוד מעוניין ברכישת רכב ספורטיבי ראשון. חשוב לציין כי יש רכב אוטומט ויחסית חסכוני בבית (גטז 2003), כך שמדובר ברכב לכיף בלבד ולא לעבודה. אחרי חיפוש יחסית ארוך בלוחות אחר ואגיות גודשות למיניהן, בדגש על איביזה FR שנת 2005/2006, (עם תקציב שנושק ל-40,000), מצאתי GTI שנת 2002. והחלק הטוב הוא שמדובר ב-VR6... מדובר במודל 2002 יד שלישית (02 ברשיון), 24 שס׳. הבחור אפילו טוען שמדובר בגימור Highline אם כי אהיה חייב לבדוק מיותר קרוב כדי להיות בטוח. הדבר היחיד שמרתיע אותי הוא הקילומטר׳ז שעומד על 180k. המוכר מדבר על יישור קו שנעשה במוסך מורשה לפני כחודש אם כי הוא לא נכנס לפרטים - שוב, אלה דברים שאבדוק פנים מול פנים. אבל השא…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
החלטנו לרכוש מאזדה cx5 חדשה. בסוכנות נאמר
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 3 תגובות
- 788 צפיות
אני מעוניין לרכוש פיאט פונטו ספייס שנת 2006 DYNAMIC 1.3 אוטומט. מדובר ברכב שנראה טוב עם קילומטרז' יחסית נמוך. אך המוכר דורש 16000 אני לא יודע אם זה מחיר הגיוני משום שלפי מחירון לוי יצחק לא הצלחתי להבין את מחיר הדגם הזה (סוגי הדגמים מופיעים בצורה קצת לא ברורה). ועד כמה ששמתי לב מחירון של אתר יד 2 נראה גבוה מידי ולא תואם בכלל למחירון של לוי יצחק.(נבדק מול כמה רכבים שונים). האם מישהו יכול לעזור לי עם המחירון של הרכב הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 810 צפיות
שלום אני מועניין לקנות רכב ראשון לקחתי טופס קטן לייעוץ אשמח אם תעזרו לי תקציב לרכישה -10-11 ידני/אוטומט -ידני נפח מנוע -מעל 1250 קטגוריה (לרכבים: סופר מיני, ואן, מנהלים וכו') - עדיף סופר מיני רכב חסכוני מאוד לצעירים רוב הזמן נוהג לבד או עם עוד בן אדם אני גם ככה לא יכול יותר מ2 אנשים ברכב רמת אבזור(מומלץ, לא חובה) -בינונית יענו מד חום מד סלד וזה לא משהו מיוחד ושיהיה אפשר לחבר רדיו דיסק שנתון(מאיזה שנה הכלי) -עדיף 2000 לא משהו עם בלאי מטורף מספר מקומות ישיבה - 5 קילומטראז'(רק אם ידוע, בקנייה/חוות דעת על רכב משומש) -עד 160 אלף לא ? דרישות של צריכת דלק - כמה שפחות חשבתי על פונטו ספייס שעושה בערך 1*16 כמה ק"מ הרכב צפוי לנסוע בשנה(כדי שנדע האם לבחור…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג עם ילד בדרך ומחפשים מכונית סופר מיני. כרגע ההתלבטות העיקרית היא בין פורד פיאסטה, סקודה פאביה וסיאט איביזה. נסיעת מבחן עשינו רק על הפיאסטה, הנסיעה הייתה טובה אבל איכשהו הרכב עצמו הרגיש קצת קלסטרופובי בפנים.. מה שהכי חשוב לנו זה שיהיה מקום בתא מטען (עגלת תינוק) ושהנסיעה תהיה חלקה (זה מה שמאוד אהבנו בפיאסטה). יש למישהו המלצות/ חוסר המלצות על הדגמים האלה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yev, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יונדאי גטס GLS 2005 רשום שהיא חסכונית וכוללת תוסף בדלק.. רכב מטופל ושמור 135000 קמ 17000 שח תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 913 צפיות
שלום, אתחיל מזה שאני סטודנט, מחפש אוטו לא גדול, נסועה יומית של 50 קמ בממוצע (5 ימים בשבוע) - בערך 12אלף בשנה אני מחפש רכב כבר כמעט חודש ומתחיל דיי להתייאש מכל התהליך וכל הזמן מגדיל ומגדיל את התקציב בתקווה למצוא דברים הגיונים (היתה לי פיאט פונטו רציפה 2003 - נכנסו בי ברמזור והיא הולכת להשבתה, בכל מצב אחר לא הייתי מחליף) בדקתי פיאט גרנדה פונטו - ידני אני פחות מעדיף (בגלל פקקים ובגלל שאני מפונק והתרגלתי לנוחות של אוטומט - כבר כמעט 8 שנים על אוטומט), ואת הגיר הרובוטי שלהם לא אוהב בגלל הפעולה שלו בדקתי היום פיאט בראבו - שמעתי שהגיר הרובוטי שם יותר טוב, בפועל העברת ההילוכים היתה מורגשת מאוד, מצרף דוח בדיקה של הבראבו, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי את דעתו. הייתי היום במ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר שלא קיבלתי תשובה להודעה הקודמת שלי, החלטתי למקד קצד את השאלה. אני מחפש רכב בתקציב של עד 12000 שח. בחיפוש באינטרנט מצאתי הרבה (מאוד) פז'ו 206, עד שנת 2002, מאזדב לאנטיס שנת עד שנת 2000, בלנו גם עד שנת 2000-2001 וקורולה 98-99. מה מכל החבורה הזאת הוא רכב סביר שישרת אותי כמה שנים? הקלומטרז' בכולם נע סביב 200000. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 1 תגובות
- 591 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 881 צפיות
אז בנתיים הרכבים ששמתי עליהם עין בתקציב הזה הם קיה פיקנטו ומיצובישי ספייס סטאר שאני יכול להביא חדש מאלבר ב70-71 אלף אופציה שניה זה ללכת על רכב משומש 2011-2012 קצת פחות חסכוני אבל יותר חזק כמו כמו פאביה 1.2TSI ב65 אלף ראיתי פאביה 11 עם 50 אלף הוא רוצה 67 אבל אפשר בטח להוריד... הצרכים הם בעיקר נסיעות עירוניות בין עירוניות קצרות 20-30 קמ ביום ללא כבישים מהירים מחפש רכיב חסכוני אמין וזול להחזקה מה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת bloodomen2, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
לכל בעלי הFR 2.0TSI ובעלי הניסיון עם הרכב, רציתי לדעת עלויות אחזקות, מחלות של הרכב, איכות הרכבה של פנים הרכב, סה"כ מבסוטים מהרכב? מה מגיע ברכב מבחינת אבזור? אגב הכיוון הוא לרכוש DSG6. במה להתמקד כשאני בודק את הרכב לפני קניה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 2 תגובות
- 855 צפיות
שלום , מתלבט בין רכישת רנו פלואנס דיזל או אאוריס היברידית נסיעה שנתית של 35-40 אלף מה תמליצו ?
הודעה אחרונה מאת alexii86, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 623 צפיות
אני קונה הונדה סיוויק 2012 מהשכרה באוטו סנטר. היה ברור לי שאני צריך לבדוק את הרכב היטב מכיוון שהוא הגיע מהשכרה. עשינו בדיקה במ.מ.מ בחיפה, הרכב יצא בסדר גמור אך בהערות נכתב שהבדיקה לא כוללת: 1. בדיקת גיר אוטומט 2. בדיקת מערכות חשמל 3. בדיקת צריכת שמן האם יש צורך בבדיקות האלו? אוכל לבקש אותם מהמוסך המורשה כיוון שהרכב עדיין באחריות יצרן? או שמדובר בכסף שהולך לפח ובדיקות מיותרות? תודה
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 4 תגובות
- 664 צפיות
שלום מחפש המלצה לרכב משפחתי בתקציב של כ 55-60 אלף. חשוב שיהיה בטיחותי אמין נעים לנסיעה הביצועיים פחות קריטי - כי זה רכב לנסיעות עם ילדים. צריך שיהיה מקום לשני כיסאות בטיחות + בוסטר. (עד היום היה לי מזדה 3 וזה נכנס). רצוי שיהיה תא מטען בגודל פחות או יותר כמו של מזדה שלוש. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 563 צפיות
שלום לכולם...אני אשמח לקבל את העצה שלכם.. אני בן 22..חייל משוחרר, מחפש רכב אמין שייתן לי שקט עד כמה שאפשר במבחינת טיפולים, עדיף חסכוני בדלק, עדיף גיר אוטומט אבל לא קריטי. הרכב למטרת התניידות בתוך העיר, ומחוץ לעיר פעם או פעמיים בשבוע למטרות בילוי..בתקציב של 25 אלף.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, קיבלתי הצעה לרכישת רכב מאזדה 2 אוטומטית 0 ק"מ מליסינג ב82K. ברצוני לדעת מהי צריכת הדלק שלה, ומי שיש לו נסיון עם רכב הנ"ל אשמח לשמוע כל דבר שיש לכם לומר שנראה לכם רלוונטי. חלופות אפשריות- 0 ק"מ בליסינג: ספלאש אוט' 76K ניסן מיקרה אוט' 75K. בכל מקרה אשמח אם תתמקדו במאזדה 2. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
אשמח לקבל ייעוץ, אני מאמין שאעשה בשנה 10-12.5 אלף ק"מ.
הודעה אחרונה מאת oryo, -
- 2 תגובות
- 684 צפיות
היי, רוב הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר , 2500 ק"מ בחודש שליש מהנסיעות בעיר , הרכבים שנת 2007, האם מומלץ? אולי משהו אחר ? שיהיה מעל 1-16 ק"מ לליטר דלק. תודה
הודעה אחרונה מאת SHAI-SPORTWAGON, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 876 צפיות
יש לי פיאט אבו דגם 150 גג נפתח, שנת 2012 עם 53000 ק"מ ללא תאונות או תקלות משמעותיות. שוקלת להתחדש בטויוטה יאריס חדשה 2015 - מה יותר מומלץ - להישאר עם הפיאט או לקנות טויוטה חדשה? השיקולים הם חיסכון בדלק ועלויות אחזקה. יש לציין שאני עם רכבי פיאט כבר 15 שנה ומאוד מרוצה.
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
שלום, אני רוכשת רכב דרך סוכן שעושה את כל הבדיקות בשבילי. זה מישהו מאוד אמין. יש לו כמה הצעות בשבילי: הונדה ג'אז 1.4 135 אלף ק"מ שנת 2004 ב26 אלף ש"ח או יונדאי אקסנט 140 אלף ק"מ שנת 2008 ב26 אלף ש"ח או מיצובישי לנסר 168 אלף ק"מ שנת 2007 ב25 אלף ש"ח אנו זוג + 2 ילדים, צריכים את הרכב בתוך העיר בעיקר לנסיעות קצרות ופעם בשבוע/שבועיים מחוץ לעיר. ההונדה ג'אז הבנתי עם צריכת דלק מעולה והשאר סבירות, אבל ההבדל בשנתונים הם משמעותיים. מה לדעתכם יותר כדאי? תודה
הודעה אחרונה מאת Tish12, -
היי, אנחנו זוג + תינוק, וכרגע יש ברשותנו טולדו 2013. האוטו, אם לקחת בחשבון עלות/תועלת, הוא מצויין. חוץ מזה הוא לא מבריק בשום תחום. אתמול אחרי הנסיעה לאילת וחזרה החלטנו להחליף אותו למשהו יותר אוטו. הטולדו מאוד קשיח (מאחור בעיקר איפה שהתינוק), האחיזת כביש שלו לא להיט, הבידוד רעשים כמעט ואינו, וההגה שלו לא קשור לכלום. המנוע מצויין אבל הגיר קצת בעייתי, כבר היינו פעמיים במוסך עם הגיר (פעם אחת ריקול להחלפת שמן ופעם אחת רעידות/מצמדים) והאוטו נסע רק 31000. בכל מקרה הדרישות שלנו מהאוטו החדש הם שיתקן את כל החסרונות של הטולדו ושירגיש יותר אוטו. וכמובן שיהיה מרווח לפחות כמו הטולדו, ושיאכלס תינוק ומבוגר (גבוה) בצורה נוחה במושב האחורי. שיהיה אמין ויתרון אם יהיה מהנה לנהיג…
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש רכב לעבודה.(סגנון ברלינגו) לא יסע הרבה ק"מ אבל בכל נסיעה אני יסע עם הרבה דברים כבדים. תקציב: 100000 יש אפשרות לחרוג קצת. עדיף אוטומט אבל אפשר גם ידני. אך הדצ'יה?
הודעה אחרונה מאת door2005, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב ידני וחזק. אני לא מתכוון לחזק בקטגוריות של GTI וכאלה, אלא משהו עממי יחסית שיסחוב היטב משפחה גדולה (לא כמותית ). היה לי בעבר פיג'ו 206 XS שעשתה עבודה לא רעה בזמן הקצר שהייתה ברשותי, אך לצערי נגנבה. אני מחפש משהו שיתן לי סוג של כוח והנאה באותה צורה. לשמחתי הרבה, הצלחתי למצוא עבודה יציבה מה שמאפשר לי לקנות רכב במימון או הלוואה. כרגע אין לי סכום נזיל למשהו יותר מתקדם מלקנות פיג'ו 206 פעם נוספת, אבל אני רוצה משהו שיתן לי שקט נפשי מבחינת תחזוקה ויציבות מאשר אוטו מזדקן בן 8-10 שנים. אחרי איזה שבועיים של בדיקה, אני חושב שדי צמצמתי את האפשרויות, ואשמח לשמוע את דעתכם: 1. סוזוקי סוויפט ידנית - על פניו אוטו יחסית חזק וזריז ביחס לאחרות בקטג…
הודעה אחרונה מאת Dark Muse, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 895 צפיות
מעוניין ברכב מיני\קומפקטי משנתון 2011-2012 לנסיעה לעבודה באזור המרכז. סה"כ קילומטראז' לשנה בסביבות 12000-15000 רוב הנסיעות בין-עירוניות בכביש החוף בפקקים. הדגשים הם: 1. צריכת דלק נמוכה 2. אמינות 3. חווית נסיעה 4. איבזור האם כדאי ללכת לכיון היברידיות כגון: הונדה ג'אז או טויוטה יאריס
הודעה אחרונה מאת shahari, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- FuriousLift
- natco
- subi89
- SlowRide
- urich
- dj_dani
- shmulik88
- נירו72
- יובל .מ.
- Igalz
- eyalgr
- YoJ