ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 741 צפיות
הי, ראיתי אצלם רכב שהמחיר נראה טוב. בטלפון הם לא מוכנים להגיד יותר מדי פרטים וזה נראה קצת חשוד. רק רוצים שאגיע לסניף בחדרה. מישהו מכיר? למישהו יש נסיון? תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת master-car, -
- 0 תגובות
- 461 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב עם מנוע אטמוספרי והנעה אחורית וגיר ידני בלבד. ( בעתיד הרחוק לעשות הסבה ל8V חשבתי על הE36 325/328/330 /E46 או סדרה 1 / miata / כרגע אני רוצה מרכב 4 דלתות אבל מוכן להתפשר על קופה. תקציב 40-60 אני רוצה לשאול את חובבי הבימרים ובעלי הניסיון. מה הייתם ממליצים לי, הרבה המכוניות האלה עברו הסבה [בירדן אפילו] מה לבדוק ועל מה לא להתפשר...! המון תודה מקצוענים שבאמת אין להם כוח לבלבל על דפי פורום, בירה עלי.
הודעה אחרונה מאת evo, -
- 2 תגובות
- 506 צפיות
ברצוני לרכוש רכב. המוכר טוען שטופל במורשה רנו ויש תיעוד במחשב החברה. כיצד אני יכול לברר זאת? יש לי את מס' הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
- 1 תגובות
- 633 צפיות
שלום לכם לאור מספר מקרים, בדגש על המשפחה מצפת שנהרגה בירידות לטבריה, מבקש לפתוח דיון בנדון. האם לדעתכם על קונה פוטנציאלי להימנע מרכישת הדגם בשל ריבוי תקלות בדוושת ההאצה, או שמא מדובר באירועים בודדים שאינם מעידים על כשל מכני סדרתי כלשהו?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני די חדש בפורום. אני מעוניין בימים הקרובים לרכוש סיאט איביזה קופרה 2014 מנוע 1400 טווין טורבו שמוציא 180 כ"ס. האם כדי לא לרכוש את הרכב הוא יעשה בעיות האם כדי לי לרכוש כבר BMW סדרה 1 (למרות שהבנתי שהוא לא ממש תמורה טובה למחיר ושההנעה האחורית שלו שנויה במחלוקת. מדבר על דגם I116 מנוע 1600 136 כ"ס) חשוב לי לציין שזה לא רכב ראשון שלי היה לי הונדה סיוויק שנת 2010 ולפני אימפרזה רגילה אשמח לדעת כל מה שאתם ידועים על הרכב (קופרה) תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לקבל חוות דעת על מנוע 1.4 טווין טורבו שמוציא 180 כוחות סוס. חשוב לציין שמדובר על מנוע משנת 2014. הבנתי שהמנועים הללו עשו המון בעיות מכל הבחינות מנועים חולים ושהגיר DSG שותף לפשע של הבעיות. עכשיו הבנתי שזה היה קורה בשנתונים נמוכים יותר האם הבעיה נשארה או שתיקנו אותה? האם כדאי בכלל לקנות רכב עם מנוע כזה כי לפי מה שהבנתי צריך להתרחק ממנו. אשמח שתעזרו לי תודה רבה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני קניתי רכב חדש, והיום אני מקבל אותו. האם צריך לקחת את הרכב מהסוכנות למוסך לא תלוי כמו שעושים עם רכב משומש כדי שיבדקו שהרכב במצב תקין או שאפשר לסמוך על הסוכנות שהיא נתנה לי רכב תקין ללא פגיעות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ReifA, -
-
- 4 תגובות
- 859 צפיות
מחר בבוקר אני לוקח רכב לבדיקה. יש מקום מומלץ לקחת באזור יהוד/ אור יהודה? ומה המחיר בערך של הבדיקה?
הודעה אחרונה מאת bennyye1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב 7 מקומות אמין וחסכוני התקציב הוא 30\40 K לא צריך שיהיה גדול ומרווח כי מדובר ב4 ילדים קטנים אשמח מאוד לקבל את ההמלצות שלכם
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 1 תגובות
- 473 צפיות
היום בדקתי את שני הרכבים יחד עם חבר שמבין יותר ממני ברכבים . סיאט איביזה 98 עם 125 אלף קמ ( מוזר לא?) יד 3 במחיר 6800,ויונדאי אקסנט 98 יד 2 במחיר 3500 עם 235 אלף קמ. בנסיעת המבחן שתיהן נסעו טוב. החבר העריך ששתי המכוניות טובות יחסית מכאנית.לסיאט הוסיפו מים לאנטיפריז והיה לו צבע של חלודה,והקלאץ' חרק,למרות שהוא טען שהחליפו אותו,וליונדאי רק בעיות חיצוניות כמו סדקים מהשמש וחלון שלא עולה.. מה עדיף לקחת?
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 671 צפיות
שלום לכולם. רציתי לשמוע חוות דעתכם לפני שאני רוכש את הרכב. אז ככה עד כה היה לי פולו 03 1200 סמ"ק שנסעה 32KM בשנה. הנסיעה לא הולכת להשתנות. מצאתי פולו 2012 1400 סמ"ק גיר רגיל עם 3 דלות. פרטים כלליים: נסעה 24KM יד ראשונה עם אחריות יצרן עד נובמבר השנה.יש לו כמה תוספות מהחברה.(דאבל דין עם מערכת ניווט חיישני רוורס מצלמה אחורית חישוקים קלים) הרכב ממש כמו חדש נראה מצויין מכל הבחינות. המוכר מתחייב בבדיקה למנוע גיר תאונות ומה שמשתמע מכך. המחיר שנסגר 58 א"שח. אשמח לחוות דעת. א. לגבי הרכב מול השימוש שיהיה בו. ב. חוות דעת כללית על הרכב. (אמינות,חסכון) ג.לגבי העסקה האם כדאית? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת גאננרס, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 518 צפיות
שלום רב אישתי ואני מחפשים סקודה פאביה משנת 2010 ועד ל2015, מישהו יוכל לומר לי יתרונות וחסרונות של הרכב הנ"ל? ומה הכי חשוב לשים לב כאשר קונים משומש? יש לנו תקציב של 50000 שח, האם ניתן לקנות רכב נורמלי במחיר הזה? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 743 צפיות
שלום. אני מחפש רכב שישמש לנסיעות בין עירוניות כל יום תל אביב - נתניה הלוך חזור ומדי פעם תל אביב - אריאל הלוך חזור. אני מחפש רכב אוטומטי שיהיה אמין, שיידע לסחוב נסיעות כאלו ובעיקר שיהיה חסכוני.
-
- 22 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
מחפש גולף אוטומט בשנים 2001/2 ג'נריישין בתקציב של עד 30K... מה ההבדל בין הגירסאות? מבחינת דלק,תיקונים וכו' והאם הוא שווה את המחיר? מה לגבי הגיר האוטומט? אפשר קצת חוות דעת על הגולף משתי הדגמים 2.0 ו1.6 מבחינת עלויות אחזקה,דלק,תיקונים,אגרת רישוי,ביטוח וכו' לעומת משפחתית 2006? תודה מראש לכל העוזרים
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום קיבלתי שתי הצעות מחיר לאוטו מיני חדש 2015. יש הפרש מחיר לטובת הסוזוקי אלטו ( האלטו 54,000 שח כולל ביטוח מקיף, רישוי , מוביליי- והסיאט מיי 58,000 שח כולל רישוי בלבד , 3 דלתות). השאלה אם וכמה עדיפה הסיאט מיי מבחינת אמינות וגם כח לנסיעות ארוכות יותר (ועליות וכו) ..מה ממליצים?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 922 צפיות
היי ערב טוב לכולם ! חשקה נפשי בסופר מיני חדשה קראתי אינספור ביקורות ברשת לגבי השניים ואני עדיין מתלבט. הביקורות ברשת מהללים את הפיאסטה על התנהגות כביש נהדרת ומנגד את האיביזה על שילוב מנוע וגיר שגורמים לאיביזה לזוז מהר. אולם,ראיתי לא מספר דיונים בפורום על מנועי ה TSI מה שהעלה בי קצת חששות. אשמח אם תאירו את עיניי.(:
הודעה אחרונה מאת MrHicUp, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 934 צפיות
מתלבט בין ה-2 (הסיוויק יקרה יותר) בינתיים יצא לי לנסוע רק על הפוקוס שהרגישה לי מאוד נוחה אך דיי עצלה וכבדה. לפי הבנתי, היתרונות היחידים של ההונדה זו צריכת הדלק, הגיר (שלפעמים בעייתי בפוקוס), הבנתי שהיא לא נוחה מדיי, ישיבה נמוכה ומתלים קשים. אשמח לחוות דעתכם ושתאירו את עיני.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 679 צפיות
אני מחפש רכב שיכול לסחוב עגלה קטנה אבל רוב הזמן אני נוסע לבד - הרוב בתוך העיר כך שצריכת דלק משמעותית אצלי עכשיו אני עם ג'יפ טראנו ולא מרוצה הרכב אוהב את המוסך והמזגן על הפנים אשמח לקבל הצעות
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- 9 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
הייתי מעוניין ברכב 4x4 נדלקתי על הסוזוקי גרנד ויטרה רציתי לדעת לגבי אחזקה ! דלק? טיפולים? חלקים? ביטוח טסט? הבנתי שהעליות לא ממש יקרות תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת yaniv9494, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 643 צפיות
רכב ראשון יש לי שברולט אפטרה שנת 2007 מחירון 27,000-28,000 שקל אני מוכן להוסיף שביחד יצא עד 50,000 שקל הכוונה בטרייד אין דרישות מהרכב גיר אוטומט חסוכני בדלק מרווח גם במושבים הקדמיים והאחוריים(מקום לחמישה אנשים) מיועד לנסיעות עבודה ולימודים יוצא לי בערך 40,000-50,000 קילומטר בשנה אם חסר משהו תשאלו רכב שני תקציב : 15,000-20,000 שקל דרישות מהרכב עדיפות לידני חסכוני בדלק 5 מקומות נסיעות לעבודה וטיולים עדיף קטן כמו גטס או פולו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב עם תקציב של 16~ מצאתי כמה סוזוקי ליאנות במחיר סביר וקילומטרז נמוך יחסית ביד 2 לעומת זאת בפורום כמעט ולא ראיתי המלצות עליה ביחס של 1 ל 567 לטובת גטס בערך. ממה שהבנתי מדובר ברכב אמין שצורך דלק ברמה סבירה ולא הכי בטיחותי (יש שיגידו מכוער אבל זהו לא שיקול בתקציב שלי) אשמח לחוות דעת של אנשים שמכירים את הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת mmoty10, -
-
- 7 תגובות
- 989 צפיות
שלום חברים! אבא של חבר טוב מוכן למכור לי שבולט קרוז 2010 מנוע 1600 140000 ק"מ ב25 אלף ש"ח האוטו תקין ומטופל בזמן במורשה. אני יודע שבאופן כללי האוטו לא הכי מומלץ אבל לאור המחיר האם כדאי? אני רוצה לציין שחשוב לי קודם בטיחות ודמי תחזוקה כולל טיפולים וכו פחות ביצועי רכב תודה רבה!!
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אני מחפש כבר כמה זמן Ford Edge דגמי 2008-09 . אחד הבעיות שהכי מטרידות היא צריכת הדלק. בין החיפושים מצאתי רכב אחד שנקנה ביבוא וכולל מערכת גז גפ"מ. מצד אחד זה נשמע מעולה , המערכת יכולה לפתור את בעיית צריכת הדלק, אבל מצד שני היא פותחת הרבה מרווח לתקלות בקניה . אז הכנתי עבורכם מבול שאלות מה אני צריך לבדוק לגבי המערכת הזאת לפני הקניה , האם צריך לקחת אותה לאיש מקצוע שיבדוק ? , והאם לדעתכם בכלל כדאי לי "לגעת" ולהתחיל להתעסק עם רכב מהסוג הזה , או שאולי לחפש רכב אחר ולקבל את בעיית צריכת הדלק שיש לרכב. ושאלה אחרונה ,קראתי קצת על מערכות הגפ"מ ,הבנתי שהן מומלצות בעיקר לרכבים שמיובאים מחו"ל , האם זה נכון ? ואם אתם יכולים ורוצים להגיד את דעתכם על הFor…
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב בתקציב 50K-55K ידני שנותן את התמורה הטובה ביותר למחיר. נסיעה שנתית משוערת באזור ה-20-25 אלף בשנה. חשוב לי מאוד נוחות, בידוד רעשים, צריכת דלק שפויה וביצועים סבירים. אני מתלבט בין המכוניות הבאות: 1. פולקסווגן פולו 2011-2012 2. סוזוקי סוויפט 2012 3. פיג'ו 208 2011-2012 4. פורד פוקוס 2011 - 2012 - אפשר למצוא אוטומט יוצאת ליסינג בתקציב. אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 644 צפיות
הי! מחפש המלצה לרכב משפחתי שני, שהדגש הוא קודם בטיחות ואח"כ חסכוניות. התקציב הוא בסביבות 75K. ראיתי את ההונדה סיויק סדאן והצ'באק, טיוטה קורולה משנתון 2012 ואילך, אבל - כאן הבעיה. אני ממש מתבלבל מכל הדגמים ולא מצליח להבין לאילו יש 4 כריות אויר ולאילו 6. ומבין אילו עם 6 כריות - מה הדגם הכי "מיושן" כדי לחסוך בעליות? (כלומר מה השנתון הכי ישן שאוכל להנות מרכב בעל בטיחות מקסימאלית). כרגע יש לנו I-20 שממנה אנחנו מאוד מרוצים אבל יש איתה בעיה - היום ההמלצות הם להסיע ילדים נגד כיון הנסיעה - ועם הסאות החדשים המאסיביים - זה כמעט לא מאפשר מרווח מחייה במושב הקדמי, ומה גם שהמשפחה יום אחד תתרחב ונרצה להכניס מאחור עוד כסא (נגד הכיוו). תודה!
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום מה יהיה יותר קל לתחזוקה [או פחות מזעזע] זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?565406-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A8%D7%A0%D7%95-19-00-%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A4%D7%97-%D7%95%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA או זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564111-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-95 המחיר זהה, המצב של השתים [על פניו] נראה דומה והכי הגיוני שניתן למצוא בכסף הזה. השאלה מי פחות תמרר את החיים ואת הכיס. לא בקטע של נבואה כמובן, הערכה גסה על סמך הכרות.
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתכנן לרכוש בחודש הקרוב איביזה שנת 2009/2010, דגם ספורט 1600 3 דל' ידנית כל מי שהתנסה ברכב איך הצריכה בנסיעה רגועה? אמינות? ביקורי מוסך תכופים? מחלות ידועות? עלויות חלפים/טיפולים? תודה רבה לכל מי שעוזר
- 2 תגובות
- 900 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש סיאט איביזה שנת ייצור 2012 מנוע 1.2 TSI ברמת גימור reference... מה שבינתיים מונע ממני לרכוש אותה היא הסיבה שהתקינו בה תוכנת ניהול מנוע של REVO והיא מצוידת בנוסף בפילטר אוויר פתוח ואגזוז FREEFLOW... לא מבין כל כך בנושא אשמח אם תעזרו לי. תודה!
- 3 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם. היום ראיתי את הרכב. שני דברים הפריעו לי. אולי בעלי מאזדות מהשנים האלה יבינו אותי. בעיה ראשונה- נוריות כרית אויר, האחת דולקת קבוע בצהוב אם אני לא טועה והשניה בצבע אדום מהבהבת. בעיה שניה- סל"ד לא קבוע. עדיין לא יצא לי לנהוג על הרכב (נפגשתי עם הבחור בחניה של סופר עם קניות), אבל בסיבוב הגה הסל"ד עולה. המוכר (שאמר שלא מבין ברכבים) אומר שזה חיווט או קוייל (גם אני לא מבין מה זה אומר), אבל לדבריו זה לא אמור להיות יקר. מחר בבוקר אני אמור להפגש איתו לנסיעה. מה אתם אומרים, כדאי להתקרב לרכב? הוא רוצה 11500 אבל נראה שאצליח להוריד אותו לכיוון 10000.
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
בס"ד שלום רב אני מתעניין לגבי קניה של רכב יונדאי I30 CW ואחותה התאומה קיה סיד שנים 2010-11. רציתי בבקשה להתעייץ במס' שאלות: האם יש עדיפות לקאיה או ליונדאי ? יש הבדל של כמעט 5 אלף בקניה האם זה מוצדק להשקיע יותר ביונדאי? ובקיה סייד עצמה יש 2 גימורים LX EX משהו יוכל לומר לי מה ההבדל? אני עומד לקנות בימים הקרובים לכן אשמח לחוות דעת מהירה ואמינה בבקשה יונתן
הודעה אחרונה מאת Klieber, -