ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 644 צפיות
הי! מחפש המלצה לרכב משפחתי שני, שהדגש הוא קודם בטיחות ואח"כ חסכוניות. התקציב הוא בסביבות 75K. ראיתי את ההונדה סיויק סדאן והצ'באק, טיוטה קורולה משנתון 2012 ואילך, אבל - כאן הבעיה. אני ממש מתבלבל מכל הדגמים ולא מצליח להבין לאילו יש 4 כריות אויר ולאילו 6. ומבין אילו עם 6 כריות - מה הדגם הכי "מיושן" כדי לחסוך בעליות? (כלומר מה השנתון הכי ישן שאוכל להנות מרכב בעל בטיחות מקסימאלית). כרגע יש לנו I-20 שממנה אנחנו מאוד מרוצים אבל יש איתה בעיה - היום ההמלצות הם להסיע ילדים נגד כיון הנסיעה - ועם הסאות החדשים המאסיביים - זה כמעט לא מאפשר מרווח מחייה במושב הקדמי, ומה גם שהמשפחה יום אחד תתרחב ונרצה להכניס מאחור עוד כסא (נגד הכיוו). תודה!
הודעה אחרונה מאת גאננרס, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום מה יהיה יותר קל לתחזוקה [או פחות מזעזע] זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?565406-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A8%D7%A0%D7%95-19-00-%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A4%D7%97-%D7%95%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA או זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564111-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%98%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-95 המחיר זהה, המצב של השתים [על פניו] נראה דומה והכי הגיוני שניתן למצוא בכסף הזה. השאלה מי פחות תמרר את החיים ואת הכיס. לא בקטע של נבואה כמובן, הערכה גסה על סמך הכרות.
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתכנן לרכוש בחודש הקרוב איביזה שנת 2009/2010, דגם ספורט 1600 3 דל' ידנית כל מי שהתנסה ברכב איך הצריכה בנסיעה רגועה? אמינות? ביקורי מוסך תכופים? מחלות ידועות? עלויות חלפים/טיפולים? תודה רבה לכל מי שעוזר
- 2 תגובות
- 901 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש סיאט איביזה שנת ייצור 2012 מנוע 1.2 TSI ברמת גימור reference... מה שבינתיים מונע ממני לרכוש אותה היא הסיבה שהתקינו בה תוכנת ניהול מנוע של REVO והיא מצוידת בנוסף בפילטר אוויר פתוח ואגזוז FREEFLOW... לא מבין כל כך בנושא אשמח אם תעזרו לי. תודה!
- 3 תגובות
- 550 צפיות
שלום לכולם. היום ראיתי את הרכב. שני דברים הפריעו לי. אולי בעלי מאזדות מהשנים האלה יבינו אותי. בעיה ראשונה- נוריות כרית אויר, האחת דולקת קבוע בצהוב אם אני לא טועה והשניה בצבע אדום מהבהבת. בעיה שניה- סל"ד לא קבוע. עדיין לא יצא לי לנהוג על הרכב (נפגשתי עם הבחור בחניה של סופר עם קניות), אבל בסיבוב הגה הסל"ד עולה. המוכר (שאמר שלא מבין ברכבים) אומר שזה חיווט או קוייל (גם אני לא מבין מה זה אומר), אבל לדבריו זה לא אמור להיות יקר. מחר בבוקר אני אמור להפגש איתו לנסיעה. מה אתם אומרים, כדאי להתקרב לרכב? הוא רוצה 11500 אבל נראה שאצליח להוריד אותו לכיוון 10000.
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
בס"ד שלום רב אני מתעניין לגבי קניה של רכב יונדאי I30 CW ואחותה התאומה קיה סיד שנים 2010-11. רציתי בבקשה להתעייץ במס' שאלות: האם יש עדיפות לקאיה או ליונדאי ? יש הבדל של כמעט 5 אלף בקניה האם זה מוצדק להשקיע יותר ביונדאי? ובקיה סייד עצמה יש 2 גימורים LX EX משהו יוכל לומר לי מה ההבדל? אני עומד לקנות בימים הקרובים לכן אשמח לחוות דעת מהירה ואמינה בבקשה יונתן
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
על איזה רכב משניהם הייתם ממליצים? הכוונה לרכב חדש מחברה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפשת רכב גבוה (לא צריך להיות לו יכולות שטח) כדי שיהיה קל להכניס אליו ילד לכיסא תינוק מאחר ואני נוסעת הרבה (בעיקר בין עירוני, אבל לעיתים בשעות עומס) גם חשוב לי שיהיה חסכוני בדלק חוץ מזה הייתי שמחה אם הוא יהיה בטיחותי ועם בגאז גדול (הגזמתי?) התקציב שלי הוא באזור ה80,000 ש"ח יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט לגבי רכב למשפחה עם ארבעה ילדים קטנים. התקציב שלנו נדיב יחסית, ואלה הפרמטרים שלנו, לפי סדר יורד : מרווח , בייחוד בשורה השלישית . אמינות. יכולת תמרון בעיר. מזגן יעיל בכל השורות. פחות חשובים לנו הסטייל או ביצועי הרכב. גם צריכת הדלק היא משנית . אנו יוצאים מנקודת הנחה שרוב המכוניות בתקציב הזה יהיו בטיחותיות במידה דומה. אנו מעדיפים ששלושה ילדים יהיו במושב השני, ורק אחד בשורה השלישית. מסיבה זאת פסלנו את האאוטלנדר והאורלנדו. עקרונית, היינו שמחים לקנות משומש בן שנה-שנתיים עם ק"מ נמוך, אבל לא נראה שזאת משימה קלה למצוא רכב כזה דרך לוחות המודעות. לכל היותר נרכוש רכב בן שנתיים - שלוש. שקלנו מספר חלופות : חדשים : פג'ו 5008 (בשבי…
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שירוקו 2012 1.4 160 כ"ס עם 43 אלף ק"מ, באמת שכבר ב30 אלף הבנתי שהאוטו הזה עוד ישבור לי את הגב, וחשבתי להחליף להונדה סיביק לבנה מהחברה. עכשיו מה אתם יכולים להמליץ לי ולספר לי לפני שאלך לנסיעת מבחן? ולפני כמה ימים ראיתי באזור עפולה הונדה סיביק לבנה יפהיפיה עם פנסים שחורים באחורה וגריל שחור בקדימה, ממש לא דומה לסיביק סטנדרט. מזכירה את הטייפ R החדשה, מישהו מכיר יודע מה זה הדגם או האבזור הזה?
הודעה אחרונה מאת inon007, -
ייעוץ לרכב לסטודנטית
מאת Guest EliorBanay-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 495 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב מיני,סופר מיני, לסטודנטית,שמיועד לנסיעות קצרות ובעיקר לעיר. התקציב הוא באזור ה40K וקצת למעלה. מחפשים רכב אוטומט חשוב לנו שבעיקר יהיה נוח,בטיחותי וחסכוני בדלק,מאמין זה לכולם,אבל בעיקר בגלל כל הדגמים שיצאו כבר איבדנו כיוון. אשמח לדעת מה אני אוכל למצוא בתקציב הזה,מבחינת יד ראשונה,שנייה,ק״מ תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
חוות דעת על פונטו HGT 1 2
מאת non22-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי, אני כרגע עם פונטו ELX 2001 במצב מכני מעולה בלי עין הרע, 8 חודשים איתה כרגע. בסה"כ לא רע לי איתה, עושה את העבודה והכל אבל הרבה פעמים בא לי משהו מהנה יותר. אני חושב הרבה זמן כבר על הפונטו HGT בסביבות אותה שנה, לא יצא לי לנהוג על אחת אבל אני יודע שהיא הרבה יותר חזקה ומהנה ויפה משלי, וגם לא הרבה יותר יקרה. אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב אם אפשר מניסיון, מבחינת אמינות, מחיר אחזקה, ובאופן כללי, או שאולי אני סתם נכנס פה לבור. וקצת מוזר אבל איך זה שכמעט כולן רק בצפון? תודה.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 830 צפיות
שלום יש לי שאלה כללית (מקווה שלא מדיי) לגבי רכב SUV יש כמעט לכל יצרן דגם של מנוע עם נפח 1600 שאלתי היא מה הם החסרונות מול היתרונות (ככל הנראה דלק ואולי רישוי וביטוח) מול המנוע הנפוץ יותר של 2000 תודה אורן
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתלבט בין הלנסר ספורטבק 1.8 ל i 30 מנוע 1.6 (מודל 2010) מי עדיפה מביניהם בחינת אמינות ביצועים וצריכת דלק. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רכב 2002, יד 3. במקוריות לא כתוב כלום, הבעלים אומר שהבעלים הקודם אמר לו שהרכב היה מליסינג. איך אפשר לדעת בוודאות?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 634 צפיות
שאלה קטנה ותודה מראש: האם יש שוק ליונדאי i30 cw 2009 סטיישן מליסינג? ושאלה שניה כמה אחוז פחות אני צריך להפחית מהמחירון בגלל שזה ליסינג? תודה רבה....
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 567 צפיות
אני מעוניין בייעוץ לרכב כמו שציינתי בכותרת. אני מאזור כפר סבא. אשמח לייעוץ והמלצות על רכבים שעומדים בתנאים אלה. תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מעונין לקנות רכב וככל הנראה ארכוש הונדה סיויק. מבדיקה שעשיתי במחירון יד 2, המחיר של הונדה סיויק היברידית 2008 (57.2K במחירון לוי יצחק 63K) נמוך יותר מזו של הרגילה (58.4K במחירון לוי יצחק 60K). נראה לי מאוד מוזר, ידוע על בעיות מיוחדות עם דגם הרכב הזה? למה שההיברידי יהיה זול יותר כאשר הוא חסכוני יותר בדלק? 2 רכבים שאני כרגע שוקל לרכוש, אני אמור ליסוע כ-20,000 ק"מ בשנה: (תמונות מצורפות) הונדה סיויק 2008 סדאן, קילומטרז' 73,000 במחיר 54,000 ש"ח. הונדה סיויק 2008 היבריד, קילומטרז' 84,000 במחיר 55,000 ש"ח. (הרכב עם מערכת מולטימדיה ושליטה מההגה. אשמח לקבל חוות דעת לגבי 2 השאלות בנפרד ויחד. תודה רבה נ.ב בבדיקה נוספת במחירון לוי יצחק המחירים …
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 631 צפיות
שלום חברים,הודעה ראשונה שלי אז תהיו עדינים מחפש סופר מיני אמינה,זריזה,סוחבת כמו שצריך,חסכונית,נחמדה במראה,אוטומטית,שנתון 2005 מינימום. הנסיעות שלי הן גם עירוני גם בין עירוני,נוסע בערך 70 קילומטר ביום. לציין שכרגע אני נוהג ברכב של ההורים יונדאי i30 2010 ואני נורא נהנה,נסעתי גם על קורסה 2013 ונהנתי. אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת yossss, -
-
- 0 תגובות
- 456 צפיות
היי, אני זקוק להמלצה למכונית ב-50K שתהיה נעימה לנהיגה וחסכונית. ידני/אוטומט לא משנה לי.
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 483 צפיות
האם הדגם הזה באמת חסכוני כמו שכתוב בחוות דעת ביד 2? האם זה שהאוטו מתוצרת אנגליה ולא יפן אומר שהחלפים יהיו שונים מדגם הקלאסי ויקרים יותר? האוטו עצמו שנת 2001, יד 2, עבר 175,000 ק"מ. בעיקרון אני סטודנט ומחפש אוטו חסכוני, אבל לא סופר מיני או מנוע חלש מדי.
הודעה אחרונה מאת SamiSushan, -
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
תקציב כאמור 150 אלף שקל לחדש או מעל 2013, אוטומט, תא נוסעים ומטען מרווחים, צריכת דלק ובטיחות גם חשובים. צריך להיות מוגבה אבל לא כפול הנעה. ג'יפון או קרוס אובר סטייל. ברור שהוא יעשה נסיעות מבחן אבל היה שמח לצמצם את ההיצע לשתיים שלוש המלצות ואז להחליט מביניהם לכן רעיונות והמלצות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת look38, -
- 6 תגובות
- 743 צפיות
שלום לכולם, אבי מקבל רכב ליסינג חדש. הוא הנהג העיקרי. הוא נהג רגוע, אדם בן 57. נוסע בעיקר בכבישים עירוניים ופקקים. בסופי שבוע נוסעים לטיולים. אין צורך לבגז' גדול במיוחד. הגבלת הקילומרז' היא כ-30 אלף בשנה. הוא לא יגיע אליה בוודאות. חשוב: 1. בטיחות 2. נוחות נסיעה. 3. איבזור. לא מעניין אותו שום אספקט "נהיגתי". מעוניין ברכב שיקח אותו בנוחות מקסימאלית מנקודה לנקודה. הרשימה ממנה התבקש לבחור: (כמובן מדובר ברכבים חדשים לחלוטין) טויוטה קורולה יונדאי i30 יונדאי i35 סקודה אוקטביה (לא בטוח) אשמח לקבל ייעוץ. תודה!
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני בן 24. והעבודה שלי במרחק 80 ק"מ מהבית, כלומר 160 ק"מ ביום. כנראה שאמשיך לעבוד באותו מקום בשנה הקרובה, ומחפש רכב מתאים. השיקול העיקרי הוא עלות- פחות חשוב לי נוחות וכו' ומספיק רכב קטן כי אני נוסע בעיקר לבד. מכיוון שמדובר על נסיעות ארוכות- חשוב שיהיה רכב חסכוני, ושווה לי להוסיף כסף בקניה כדי לחסוך בהמשך הוצאות דלק. המליצו לי לחפש רכב קטן וידני- כדי לחסוך בדלק, ומשנתון נמוך- כי אני הולך להעלות את הקילומטראז' של הרכב וחבל להוריד ערך לרכב מהשנים האחרונות. דגמים שנשמעים לי מתאימים לתיאור- פיג'ו 206 , וגולף, משנתונים 2002-4 אשמח לדגמים נוספים שמתאימים לתיאור! חסכוניים ועם עלויות נמוכות יחסית..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בהשוואות רכב אני רואה שני נתונים שונים: גובה (ס"מ) בסיס גלגלים (ס"מ) מה כל אחד מהם מציין? והאם אני יכולה להבין מהם מה הגובה של מושבי הנוסעים? תודה!
הודעה אחרונה מאת dandan345, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 939 צפיות
שלום חברי הפורום. בקרוב אני בן 18 ולקראת החוקיות, קרוב משפחה שלי רוצה לקנות לי אוטו. אני חובב מאוד מהירויות והרכב יהיה לנסיעות בעיר ועל כבישי החוף עם חברים. חובה- -סוג- ספורטיבית, גג עד יד 3. -כמות מושבים אינה משנה. -דגש על אמינות. -מראה- כאמור הרכב הוא לצעיר בן 18 וחשוב לי המראה (מראה ספורטיבי). -דלק והוצאות כמו ביטוח לא רלוונטיות. -שתיהיה מהנה לנהיגה. העדפה- -גג פתוח. -העדפה לרכב חדש. כרגע שמתי עין על פורד מוסטנג אך הבנתי שהיא מעבר למחיר (?) ועל Z4. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 781 צפיות
שלום חברים אני מעוניין לקנות רכב ראשון עד 50 אלף משומש לא חשוב אם ידני או אוטומט .. שלא יזלול הרבה דלק ושלא יראה הרבה מוסך .. שיהיה עליו קצת פוזה (; עדיין אני לא רוצה לנהוג על יאריס.. שיהיה לו נוכחות.. תודה
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- 8 תגובות
- 916 צפיות
שלום לכולם אני מתלבט לגבי סוג הרכב שכדאי לי לקחת בליסינג מהעבודה. אני הולך לנסוע הרבה - 50,000 ק"מ בשנה, אז מבחינת סדר העדיפויות של הרכב חשוב שהוא קודם כל יהיה חסכוני בדלק ונח בנסיעה. בנוסף אני מעוניין בסטיישן. מחיר השוק של הרכב שאני מחפש צריך להיות עד 135,000 ש"ח. מה אתם אומרים? רנו אסטייט? קיה סיד? אוקטביה? I30? פוקוס? משהו אחר??? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 994 צפיות
היי חבר מחפש לקנות רכב בתקציב של 20k שהעדיפיות הן מן הסתם קודם כל אמינות וחסכונות כמה שניתן. אין העדפה לגיר אוטומט ולא חשוב פוזה או נראות. נטו שייסע בחסכון ולא רק למוסך וחזרה.. רכב קטן יספק
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 574 צפיות
שלום רב לאחר חיפושים רבים לפני רכישה מצאתי את הפורום ומקווה שתוכלו לעזור לי להחליט, אז ככה מדובר בפיאט פונטו איבו 2010 . עברה כ30K יד 3 (אני אהיה יד 4), לקחתי את הרכב לבדיקה וזה הטופס בדיקה: בעל הרכב דורש 38K מה ההמלצה, לקנות או להתרחק? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת amigo1, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 691 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- Michaelgir
- בצלאל.מ
- Matanb1998
- Zuma
- VVWpolo
- yoav911gt2
- CFAnon
- Step
- adir10
- לב טוב
- ELI001