ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 908 צפיות
היות וקשה לי למצוא סיריון במחירים שאני מחפש והסיריונים השמורות יקרות. התחלתי לפזול לi20, מה אתם אומרים על הרכב בכלל? אמין? חסכוני? ומה אתם אומרים על הרכב הזה בפרט? https://switch.co.il/cars/hyundai/i20/2009/2698.html תודה!
הודעה אחרונה מאת MaoRЯ, -
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
שלום לכולם לא בטוח שהפורום הזה הוא המתאים לשאלה אז תעבירו אם זה לא רלוונטי לפה. בכל מקרה, אני מחפש מקום (מוסך לצורך העניין שיהיה מוכן לעשות את זה) שיכול לתת לי חוות דעת מקצועית על בימר שמקומות כמו מ.מ.מ וקומפיוטסט יכולים פשוט לפספס כי הם פשוט לא יודעים לאן להסתכל. (כגון בעיות בשילדה, סריקת תקלות במחשב ומחלות מוכרות וספציפיות לדגם הרלוונטי) האם זה משהו שטריוויאלי לבקש או שמוסכים לא מסכימים לתת שירות כזה בד"כ? עדיפות לאיזור חיפה והצפון. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מתעניין לגבי פיגו 208 המחודשת, מישהוא אולי יודע קצת מידע איזה גרסאות יגיעו לארץ מה המחירים, ואך היא בכלל טובה. אני מתעניין לגבי ידני ומאובזר? ומתי היא צריכה להגיע??
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 538 צפיות
אהלן ככה כדי שתבינו בן 22 אין לי מושג במכוניות, מתחיל ללמוד עוד כמה חודשים וכרגע בתהליכים של הוצאת רישיון.. אני מחפש רכב שיישמש אותי לנסיעה 4 ימים בשבוע של 30 ק"מ כל כיוון וזהו! בבית יש את הרכב של אמא. לא מעוניין ביופי, נוחות, מזגן או חלון חשמלי רק שלא יעשה בעיות וישיהיה חסכוני בדלק התקציב שלי הוא עד 4,5 אלף אולי חריגה קטנה אם הרכב באמת שווה את המחיר.. עכשיו השאלה שלי מה אתם ממליצים לי לחפש ברכב? הבנתי שנפח מנוע קטן צורך פחות דלק וגיר אוטומט יש עוד גורמים שאפשר לחפש במפרט עצמו של הרכב שיהיה אפשר לדעת על הצריכה של הדלק, חוץ מדליפות למינהם או גלגלים חדשים.. דברים שאפשר לסנן עוד לפני שניגשים בכלל לראות את הרכב.. ועוד שאלה קטנה גיר ידני ממש מ…
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 741 צפיות
היי מחפש להתייעץ למי שיש את הרכבים הנ"ל והם הם מתאימים לתינוקות? האם יש מספיק מקום מאחור? בבגז'? מה עם הבטיחות?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, פורד פוקוס 2012 5 דלתות TREND. יש לי כמה שאלות למי שמכיר את הרכב\שיש לו כזה. איזה גיר יש לו, לפי מה שאני קורא באינטרנט בחלק מהמקומות רשום שזה גיר אוטומטי כפול מצמד, בחלק אחר של המקומות רשום גיר רובוטי, מישהו יודע לגיד איזה גיר זה באמת? בנוסף קראתי שהיה עדכון תוכנה שהיה אמור לעזור בבעיה של הגיר זה שהינו קצת קפריזי בהילוכים הנמוכים - מישהו יודע אם זה נכון? והאם זה כל כך גרוע? דבר אחרון, קראתי על בעיית בלמים שקיימת ברכב (כניראה בנסיעה ברוורס) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4435661,00.html מישהו יודע באיזה דגם? והאם בוצע תיקון כלשהו לזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
יעוץ לרכב סטיישן חדש 1 2
מאת בראבו-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, מה תמליצו לרכוש רכב משפחתי סטיישן חדש, כמה שיותר מאובזר, נוח, בטיחותי וגדול. בינתיים פג'ו 308 או 2008 הן אופציה טובה. האם יש אלטרנטיבות ? תודה
הודעה אחרונה מאת NoFear, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לייעוץ לגבי רכב שני למשפחה, הרכב צריך להיות חדש מהחברה, לא חייב להיות גדול (הרכב הראשון גדול, בעקרון הכיוון הוא סופר מיני), עם צריכת דלק יחסית נמוכה, ועדיפות לרכב ששומר על הערך שלו. כמובן שאני אעדיף רכב זול יותר על יקר, אבל אם יש רכב ששווה את המחיר אז אפשר ללכת על זה, המחיר הוא בין 100k-120k ואפשר לחרוג עד 130k אם זה באמת שווה את זה. הסתכלתי על יונדאי i20 החדשה (רכב חדש לגמרי ונראה טוב), טויוטה יאריס (העיצוב החדש פחות יפה לדעתי), פולסווגן פולו (הבעיה שהרכב יצא עוד ב2009). אשמח לשמוע עצות וכיוונים חדשים. תודה!
הודעה אחרונה מאת or_b7, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אמרו לי שזה המקום הכי טוב להתייעץ בו בנושא הזה אז אשמח אם תעזרו לי. אני מתכנן לקנות רכב ראשון בעזרת השם עד 15 אלף ואוטומט. בעיקרון יש 2 דברים עיקריים שאני מתלבט בניהם זה רנו מגאן קופה 1.6 (מ97 עד 02) ופגו 206 1.6\1.4 (מ 01 עד 05) מה אתם ממליצים? איך הצריכת דלק בשניהם? אמינות? אני מזכיר שמדובר באוטומט. תודה רבה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מכיר את הפורום זמן מה ואשמח לקבל ייעוץ שלכם לרכישת רכב ראשון. אני סטודנט חצי רגל וחייב רכב לעבודה, נסיעות הלוך חזור. השקעה- 15 אלף ש"ח קצת יותר אפשר. הילוכים- רצויי ידני מבחינת צריכת דלק. זמן חיים- אני מאמין 3-5 שנים עד שהאוטו ימות . עכשיו אני לא מכיר רכבים אם הם עושים בעיות ועד כמה. ואשמח אם תתנו אזהרה ליצרן רכב שכדאי להתרחק ממנו בטווח המחירים הזה.
הודעה אחרונה מאת voltage, -
-
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב שני, סופר מיני ידנית - הסתכלתי וקראתי הרבה פה בפורום וכרגע אני מתלבט בין: 1. קיה ריו(עם הנחת חבר, יוצאת הכי זולה) 2. פורד פיאסטה 3. רנו קליאו - התלבטות בין 0.9 ולבין 1.2 רוב הנסיעות יהיו עירוניות ולא נסיעות ארוכות.. ממה שאני מבין הריו הכי חסכונית בדלק ומאובזרת בצורה טובה. מה שאני לא מצליח להבין זה איזה דגם של קליאו כדאי יותר - ה 0.9 טורבו יוצא הכי יקר מבין הרכבים שאני מתלבט. כרגע אני הכי נוטה לכיוון הריו, יוצאת הכי זולה וסך הכל די איכותית. אשמח אם תוכלו קצת לעזור לי בלהבין האם הקליאו 1.2 משתלמת בכלל או שרק ה 0.9 רלוונטית(אם כך, מדוע?) בתודה ניר
הודעה אחרונה מאת talme, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 873 צפיות
רוצה לדעת עם הדגם הזה אמין אני יודע שהגיר האוטומטי עושה בעיות אבל מה עם הדגם הידני.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 964 צפיות
מחפש המלצות לרכב שני למשפחה עם 3 ילדים. הראשון זה פוקוס שהוא מיועד לנסיעות משפחתיות. הרכב הנוסף נועד להסיע הורה אחד לפזר את הילדים בעיר + נסיעה קצרה לעבודה. פרמטר הכי חשוב מבחינתי - אמינות, שלא יעבור במוסך יותר מאשר פעם בשנה לטיפול. אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים. כמו כן, האם במחיר כזה עדיף מגזר פרטי או חברות ליסינג? תודה
הודעה אחרונה מאת x-Anton-X, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 615 צפיות
שניהם עולים כ20 אלף. שניהם יחסית זולים לתחזוקה. שניהם צורכים פחות או יותר אותו דבר מבחינת דלק. מצאתי את שניהם במצב שמור עם 100,000 קילומטר. מתלבט במה לבחור, אשמח לעזרה. אם יש למישהו רעיון לרכב בסגנון באותו התקציב שישתלם לי יותר, אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 711 צפיות
שלום לכולם, אני חוזר לארץ אחרי שהות ממושכת בחו"ל. מחפש רכב שני למשפחה (הראשון מהעבודה). אני מבקש המלצות על רכב קטן וחסכוני שיכול להסיע שני מבוגרים ושני ילדים בבטחה. התקציב הוא בין- 15 ל- 20 אלף ש"ח. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Oren Ron, -
-
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, אני כרגע נוהג על סיאט לאון 1200 משנת 2014, ואני מחפש להשתדרג לרכב יותר ספורטיבי וחזק. אני בן 23, אז המראה הצעיר של הרכב חשוב לי. כמו כן, הגובה שלי הוא 1.90 אז צריך להיות מספיק מרווח תנועה אני יודע שאני כנראה מפספס הרבה רכבים טובים כי אני מחפש אוטומטי, אבל אני מבלה הרבה בפקקים, וידני זה לא אופטימלי בשבילי. תקציב: 200-220K דרישות: --------------------- ספורטיבי אוטומטי מראה צעיר מרווח מספיק לבחור בגובה 1.90 עדיפות ל5 דלתות (לא חובה) עדיפות לאיבזור נדיב כמו בלאון (לא חובה, אבל שלא יהיה אוטו ערום) חשבתי כרגע על: לאון קופרה (שעוד לא הגיע לארץ, אבל מעריכים שיגיע בקרוב והתג מחיר יהיה באיזור ה-220). אוקטביה RS (לא אהבתי את…
הודעה אחרונה מאת talme, -
- 1 תגובות
- 457 צפיות
אשמח לקבל המלצות , עדיפות למנוע 1600 ומעלה . תודה מראש, רוני
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 994 צפיות
שלום לכולם, אני עומד לרכוש רכש חדש 2015 ואני מתלבט כבר כמה חודשים איזה רכב לקנות לאחר הרבה מאוד נסיעות מבחן החלטתי שאני רוצה טויוטה אך אני לא יכול להחליט מה כדאי ולכן אני זקוק לעזרתכם בהחלטה. אני מתלבט בין שני דגמים : טויוטה קורולה או טויוטה AURIS HYBRID TS ? ההבדל בין שני הדגמים הוא במחיר וטיפה במרכב הפנימי וזה שאוריס הוא רכב היברידי למעשה שמעתי שטויוטה קורולה מורכבת בטורקיה וטויוטה אוריס מורכבת באנגליה, האם יש לזה משמעות ? המחיר של הקורולה הוא: 130,990 ₪ המחיר של אוריס הוא: 137,900 ₪ האם שווה להשקיע עוד כסף ולקנות אוריס ? אודה על עזרה בתשובותכם
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 868 צפיות
מעוניין לקנות הונדה פרלוד. אבל רוצה להתייעץ לבי כמה דברים שקשורים לרכב האוטו עם שנתונים מאוד נמוכים 97-01 אז למה רוצים עליו 30K ויותר? ונגיד שרכשתי אחד כזה. איך הוא מבחינת אמינות? צריכת דלק? מישהו שהחזיק אוטו כזה יכול להמליץ או לתת ביקורת כלשהי? תודה
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, יש ברשותי קיה פיקנטו ידנית שנת 2012, אני היד הראשונה. הבנתי שאני יכול לקבל עליה בערך 47-48 אלף שקל. באותו כסף אני מעוניין לקנות רכב יד 1 לא מתחת לשנת 2011 עם גיר אוטומט. רציתי לשמוע קצת המלצות מה האופציות שלי ומבין האופציות מה הכי כדאי. הסתייגויות: לא מעוניין בפיאט, אלטו או פיז׳ו 107. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת eagami, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום האם יש למי שהוא\היא ניסיון עם קנית רכב מליסינג מחברת budget? האם היה צורך להפעיל את האחריות ( הם נותנים שנתיים) האם אמינים ונחמדים או שזה רק בקנייה... תודה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, אתמול מכרתי את היונדאי I20 שלי ואני מחפש אוטו חדש. חשבתי על הפיקנטו ועל I10 ניתן לקבל את שתיהם בנפח מנוע 1250 אוטומטי ברמת אבזור גבוה במחיר זהה פחות או יותר (דרך הנחת "חבר" ) החוויה שהייתה לי עם הI20 פחות נעימה,הרכב עצמו מעולה אך הצריכת דלק הייתה מאוד בעייתית והאוטו פשוט זלל דלק.. המזגן היה חלש ולכן אני מחפש כעת אוטו קטן יותר עם ביצועים טובים וצריכת דלק נמוכה. השאלה היא האם להמשיך עם הI10 שהעיצוב והנוחות שלה טוב יותר לטעמי מהפיקנטו או ללכת על הפיקנטו שהיא יותר נוחה וצריכת דלק טובה יותר ? אשמח לחוות דעת. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת SPB, -
-
רכב 4x4 עד 40k
מאת PsyOr- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב לעבודות חקלאיות, יכול להיות טנדר או ג'יפ - שיהיה ניתן לחבר אליו עגלה עם כושר נשיאה עד 1.5-2~ טון. חשוב 4x4, מרווח גחון גבוה, שנתון מעבר ל2000 (2004 ומעלה יהיה טוב), אמינות, חלפים, וטיפולים לא יקרים. אם יש המלצה על דגם אשמח לדעת מה כדאי לבדוק לפני קנייה (סרנים, גיר, מתלים...) במידה ויש שנתונים שכדאי להתרחק מהם גם אשמח לשמוע (לדוג' איסוזו די-מקס 2006) תודה!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי האם אתם ממליצים את הרכב הבא? וגם האם ממליצים בכלל להתעסק עם סוויטש? למישהו היתה חוויה איתם? https://switch.co.il/cars/hyundai/i30/2008/3759.html תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
BMW 318
מאת David Regev- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין לרכוש BMW עד תקציב של 30000 האם BMW 318 ניחשב לרכב אמין ? שאמח גם לקבל ביקות על רכבים מפנקים אחרים עד 30000 תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת גאננרס, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 809 צפיות
רציתי לשמוע את דעתכם לגבי רכבים חסכוניים.. רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות כך שאני מתלבט מאוד האם כדי לרכוש רכב היברידי (פריוס משנתון 2009-2010) או רכב ידני בנזין או בכלל דיזל. הדרישות הן בעיקר שיהיה חסכוני בדלק. אם לא היברידי אז מעדיף ידני. ושיתאים לנסיעות בכבישים מהירים (כביש 6). אשמח להמלצות...
הודעה אחרונה מאת omri_a2, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מנוע 2000 150K אני מעוניין לקנות רציתי לדעת ממה צריך להיזהר 1 מחלות 2 צריכת דלק 3 אמינות 4 תחזוקה 5 ביטוח
הודעה אחרונה מאת SHAI-SPORTWAGON, -
-
רכב עד 50K
מאת natalie86-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 693 צפיות
היי, מחפשת רכב אוטומטי שישרת אותי בנסיעות עירוניות והמון נסיעות בינעירוניות, עדיפות למנוע מעל 1.2. חסכוני בדלק, וזול בטיפולים, האם קיים שילוב כזה? נ.ב לקחתי סיריון לבדיקה והרכב היה גמור... הבנתי שסיריון הוא טוב אבל רובם מהשכרות או ק"מ גבוה...אז אשמח לשמוע את דעתכם
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכולם, בשלוש השנים האחרונות אני מתנייד עם פיאט פנדה סימפטית ובגלל התרחבות המשפחה הגיע הזמן להתקדם. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם להתקדם לג'יפון בתקציב הזה או למשפחתית קטנה. הסיבה לג'יפון היא האהבה לטיולי שטח קלים והתחביב שבו אני מוצא את עצמי עם פנדה בשבילים בהרי ירושלים או בשבילי כורכר קלים (מפתיעה ביכולות שלה!). משפחה - 4 נפשות (כסא פעוט + כסא תינוק) נסיעה - 12-15K בשנה, 60% בעיר 40% בינעירוני צרכים - חסכון, מרווח, בטיחות תקציב - 60-70 אלף ש"ח המועמדות שמצאתי ועניינו אותי הן: סוזוקי SX4 \ הונדה ג'אז (סוזוקי - גם בגלל מרווח הגחון שיאפשר לי להמשיך ללכת בלי ולהרגיש עם) מהג'יפונים: גרנד-ויטרה \ טריוס אשמח לשמוע מה דעתכם... גם על דילמת הכבישט…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בס"ד שלום לכולם. מחפש המלצה למכון בדיקה בפתח תקווה שידע לתת מענה על הכל ברכב, והכי חשוב שאחרי הבדיקה שיהיה משהו אמין שאפשר לסמוך עליו שיתן שקיפות מלאה על הרכב. אשמח להצעות וחוות דעות יום נפלא
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 952 אורחים (הצג רשימה מלאה)