ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים בוקר טוב. ראיתי הבוקר רכב, קיה סראטו ברישיון רשום שעבוד רכב מימון ישיר. בעל הרכב טוען שהוא הסיר את השעבוד. כמה שאלות: 1. כיצד ניתן לדעת או להוכיח שהשעבוד הוסר. 2. האם במידה ויש שעבוד האם יש מצב שיעבור בהעברת בעלות? 3. למה עוד לשים לב? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שנת 2009 2 הרכבים: מאזדה ספיריט 2000 סמ"ק 150 כ"ס, רמת גימור גבוהה, סאן רופ וכו' מחירון יד 2 65,100 פורד פוקוס 2000 סמ"ק 144 כ"ס רמת גימור גבוהה, סאן רופ וכו' מחירון יד 2 54,200 השאלה שלי, האם יש סיבה שכדאי לי לשלם עוד יותר מ10,000 שח על המאזדה?
הודעה אחרונה מאת Epicz, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, ניסיתי לצמצם הכל בכותרת מקווה שהבנתם התבלטתי קצת אם לפתוח את הנושא פה או בפורום תחזוקה.. בכל מקרה אני מעוניין לקנות רכב עד 5 אלף אולי קצת יותר אין לי תקציב מדוייק.. אחרי בירור מעמיק הגעתי ל-TOP 5 1. פיאט פונטו, רגילה או ספייס ראיתי שתיהם במחיר שלי 2. מאזדה 121 3. פיג'ו 306\305 (מאמין שאם כבר אז כבר.. 306) 4. פורד פיאסטה 5. שרייד מהבדיקה שאני עשיתי כולן חסכוניות בדלק כולן אמינות וכולן פופולריות השאלה שלי היא איזה רכב העלות חלפים שלו הכי זולה.. פחות איכפת לי ניראות\נוחות.. ולהחליף חלקים ולעשות את החלק הטכני יש לי כמה מומחים במשפחה שיכולים לעשות דברים כאלו, ככה שמה שמעניין אותי זה איזה רכב יותר פופולרי ועלות החלקים שלו אם סתם לדוגמה יילך …
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 1 תגובות
- 698 צפיות
שלום, היכן עדיף לבדוק רכב יד שניה לפני רכישה, במוסך מתמחה לרכב או במכון? מה ההבדלים בן השניים?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
זה באמת סוכנות רשמית של קיה? שמעת עליו? אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 723 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש סיאט לאון דגם FR מהדור השלישי מכיוון שאני לא מוצא לאון דור 2 במצב טוב. רציתי לשאול האם יש כאן בעלי סיאט כזאת והאם נתקלו בבעיה כלשהי או ששמעו על בעיות\מחלות שיש לרכב הנ"ל. המנוע המדובר הוא 1.8 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אולי ההשוואה לא כל כך ברורה לחלק ממכם אבל כרגע אלה 2 האופציות שלי, על הרכבים: ההונדה מודל 2008 יד שנייה עם 76,000 ק"מ דגם LS עברה תאונה קלה שהוחלפו לה 2 דלתות (שפשפה עמוד) אין פגיעה בשלדה. מטופלת במוסך מורשה ובכללי נראית טוב... המחיר הוא 53,000 ש"ח כשהמחירון הוא 58,000 לעומתה הרנו קליאו רכב חדש הדגם הבסיסי, ידני עם 75 כוח סוס, רכב שנראה טוב ומספיק לצרכים שלי, מחיר על הכביש 72,000 ש"ח היתרונות שזה רכב חדש עם 3 שנים אחריות, צריכת דלק נמוכה יחסית, ומראה מרענן וספורטיבי... מתלבט כבר כמה ימים, בעיקר כי ההבדל ביניהם הוא 19,000 ש"ח שזה לא בשמיים וייתכן כי זה משתלם כדי לקבל רכב חדש? אשמח לדעות שלכם..
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 655 צפיות
שלום רב, רציתי לשמוע מה אתם חושבים על הרכב מהבחינות הבאות: 1. נוחות. 2. צריכת דלק (יש מנוע 1.4 ו-1.6, איזה עדיף?) 3. מרווח פנימי. 4. בטיחות. 5. מחיר משתלם? (מליסינג בפחות מ-50 אלף). 6. אמינות. 7. אבזור. זה דחוף כי אני רוצה להיסגר על הרכב עוד השבוע.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכולם, אני זקוק לרכב 7 מקומות אמיתיים+מקום למטען, ומתלבט בין וויאג'ר 07-08 לגלאקסי 08. חשוב לי בעיקר אמינות, עלות אחזקה (יחסית), תחושת פינוק במידה, וביטחון על הכביש. פחות מעניין אותי צריכת דלק, ביצועים וכד'. דעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 994 צפיות
הי, היום הולך לראות יונדאי גטס 2006, מה כדאי לשים לב אליו? עוד שאלה מכון בדיקה צריך להזמין מראש בדיקה? כמה זמן בדיקה לוקחת ומה מכון מומלץ באזור המרכז? עד עכשיו היה ליסינג או רכב הורים קונה רכב פעם ראשונה אז אין לי מושג בכלום
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 986 צפיות
שלום לכולם מקווה שהבדיקה מהמכון שהעליתי תצא בסדר היות ועשיתי זאת ממכשיר נייד מדובר ביונדאי i20 2010 יד 00 - 47000 ק"מ פרטי מחיר מבוקש 55000 שקלים ליקויים וטיפול 20000 על חשבון המוכר מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 484 צפיות
אהלן חברה. אני בן 22 ומחפש לקנות רכב מיני חסכוני ועל אוטומט, שיביא אותי לעבודה וחזרה. רכב ראשון שלי ואני לגמרי חסר ניסיון בקניית רכב. מעדיף שהיא תהיה כמה שיותר חסכונית עם קילומטראז עד 85,000 ושנה מ2010. התקציב הוא סביבות ה40 אלף ואני גמיש מעט. אני מתכוון לעשות סביבות ה15,000 קילומטר בשנה. נתקלתי ברכבים הבאים שתואמים לתקציב שלי: סוזוקי אלטו פיאט פונטו MY LIFE 2011 1.4 סוזוקי סוויפט סיאט איביזה אני לא מבין גדול ברכבים אז אשמח אם תהיו עדינים איתי. חשבתי על הפיאט פונטו אך הבנתי שהיא לא אמינה יותר מדי. תוכלו להמליץ לי על רכב שהכי תואם את הציפיות שלי? תודה רבה לעונים!
-
שלום ליושבי הפורום. לאחר ששכנעתם אותי לרדת מאודי TT המשכתי בחיפוש לאחר צעצוע אולטימטיבי. הפעם נדבר על מיני משנתונים 2005-2008 מעניין אותי קופר וקופרS מי מהן אמינה יותר, זולה לאחזקה, מזדקנת יפה יותר ועל מה צריך לשים לב. כמו כן אשמח לקבל כיוון איפה מטפלים במיני ואיזה מוסך מומלץ. תודה
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אנחנו רוצים לקנות רכב, בעל הרכב אומר שהרכב ממשוכן ושביחד נלך לבנק כדי שיוכל לשלם את המישכון מהכסף שאנחנו משלמים עבור הרכב ואמר שאז לוקח יום יומיים עד שזה מסתדר ברשם המשכונות. אין לי שום מושג בנושא הזה אפשר בבקשה לקבל עיצה מה לעשות או לא לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, בימים הקרובים צריך לקבל החלטה לגבי רכב חברה. האופציות כרגע הן: 1. מיצובישי ספורטבק מנוע 1.8 (חלון גג, מגנזיום, מסך מגע ועוד) 2. סקודה ראפיד (תצורת ליסינג הפשוטה ביותר). זוג + 1. הרכב נוסע כל יום מנתניה לרמת החייל וחזרה + נסיעות לא ארוכות בסופ"ש. להערכתי כ 25 אלף קילומטר בשנה. אשמח לשמוע את דעתכם. כמובן נושאים כמו שמירת שיווי שוק ומה יותר קל למכור אינם מעניינים אותי כלל.
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחר הולך לפולסוואגן בבני ברק לגביי טרייד אין על הפולו GTI החדשה הייתה לי אחת 1400 2012 גם GTI שהלך לה מנוע , להגיד שאני לא פוחד מעוד רכב בעייתי אז אני אשקר. אשמח לשמוע חוות דעת למרות שהרכב חדש מאוד בשוק , לפי מה שנראה לכם המנוע יהיה בעייתי כמו הקודם? אני לא מחזיק רכב יותר משנה שנתיים אז הבעיה של הגיר לא נוגעת לגביי. יש מבחן בארץ לרכב?מישהו שנסע עליו?מה ההבדל בין הדור שהיה לי למתיחת פנים האחרונה אשמח לשמוע דעות לפני הצעד , תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 890 צפיות
אתמול הייתה לי פגישה בסוכנות סוויץ שבגלילות לגבי פיג'ו 207. למי שלא יודע זו סוכנות שמחזיקה רק רכבים פרטיים ומתווכת בין הקונה למוכר. הרכב שנת 2008 יד ראשונה מאדם מבוגר, נסע כ80 אלף ק''מ, הרכב מטופל במורשה יש היסטוריית טיפולים. הרכב נראה טוב מאוד יחסית לשנתון. בסוכנות הציגו לי טופס בדיקה של הרכב וזו הסיבה העיקרית שאני מפרסם את הנושא כאן. קובץ של הבדיקה מצורף. האם הבדיקה טובה? האם יש מה לדאוג? כדאי לי לקחת את הרכב לבדיקה באופן עצמאי ולא לסמוך על הבדיקה שלהם? האם כדאי לי לרכוש את הרכב באופן כללי כי דיברתי עם כמה מוסכניקים שאמרו לי לא להתקרב. המחיר שהוצע לי הוא 30000, הטסט לעוד חודשיים וגם יש אופציה שצריך להחליף טיימינג. אשמח מאוד אם תעזרו לי, תודה!
הודעה אחרונה מאת inon007, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רצינו להחליף רכב. אנחנו זוג עם 3 ילדים. הקטנה שבהם היא בת שנה. כרגע יש לנו פורד פוקוס 2007. רציתי לנסות לברר לגבי קיה קארנס. יש לנו חשש שתהיה קפיצה בצריכת דלק ובעלות ביטוח. האם בהכרח המיני וואנים, שנת 2012 נניח שאקנה, כולם יהיו יקרים יותר בשגרה? מבחינת דלק וביטוח? אם התקציב שיש לנו הוא בסביבות ה 55K + 20K שנקבל על הפורד הגיוני ומתאים לקנית מיני ואן סביב שנת 2012? תודה
הודעה אחרונה מאת johnnydoe, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנחנו עומדים לקנות את הרכב מחר, ולפי חיפוש שעשיתי כאן אני רואה שיש לה המון בעיות, אם הבנתי נכון? רצינו לקנות רכב אמין וזול בתחזוקה, הגענו למסקנה שבתקציב שלנו סוזוקי סוויפט היא הכי טובה (2013). בעלי נסע על הסיאט איביזה והתלהב מאוד ורוצה אותה במקום הסוזוקי, מה גם שהוא מאוד גבוה והיא קצת קטנה. ולא מצאתי שום מידע עליה עד לעכשיו כאן בפורום. מישהו יכול לעזור לנו להבין אם הבעיות שדוברו על המכונית סיאט איביזה מדובר על המודל הזה כנל?? תודה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוסע כ-2500 ק"מ בחודש, בעיקר בנסיעה בין עירונית ומישורית. יש לי שלושה ילדם ורכב נוסף קיה סיד סטיישן מחפש רכב סביר שיתן תמורה לכסף. כמובן שיש טרייד אוף בין מחיר הרכב הראושוני והחיסכון בדלק האפשרויות שחשבתי עליהן: 1. רנו פלואנס דיזל בת2-3 שנים 2. טויוטה אאורס היברידית בת 3 פחות או יותר 3.קיה ריו1.2 ידני חדשה א כמעט חדשה (צריכת דלק מעט יותר גבוהה, אך עדיין סבירה ועלות רכישה נמוכה) מה דעתכם? חושבים על אופציות טובות נוספות? תודה מראש לכל העוזרים ערן
הודעה אחרונה מאת eranneu, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה, אני מעוניין לקנות (כנראה מחר) סיאט לאון שנת 2011 1.8 טורבו ידנית שעברה 55K קילומטר. לפי המוכר, הרכב עומד על 250 כ"ס. קוסמטית הוא נראה מצויין. 1. מה אני צריך לבדוק ברכב? 2. איך אפשר לבדוק אם הרכב נלחץ, ננהג בפרעות? 3. האם כל השיפורים האלו עוברים טסט? איך אפשר לדעת? 4. האם השיפורים משפיעים על צריכת הדלק? 5.כל דבר שעולה לכם לראש, אשמח לשמוע. תודה רבה חברים!
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המלצה לרכב שיחליף סיטרואן פיקסו c4 שנת 2008, החלטנו לרדת לרכב יותר צנוע ועם פחות מקומות. בשלמה סיקס הציעו לי עיסקת טרייד-אין לאופל אסטרה סטיישן שנת 2011 עם מנוע 1.6 בתוספת של 36000. מה דעתכם? האם לשקול מכוניות אחרות, איזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת nnizandavid, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 886 צפיות
צהוריים טובים, אני סטודנט ומחפש רכב שיחזיק לי מספר שנים ללא תקלות מיותרות , ויהיה חסכוני . דבר נוסף שלא יהיה ממש קטן - פיקנטו וכו' (אני 1.9מ ) התקציב שלי הוא עד 40 לפי בדיקה זריזה ביד2 יש כמה אפשרויות: סוברו b4/b3 מאזדה 3/2 סדאן פורד פוקוס קיה ריו יונדאי אקסנט טויוטה קורולה מיצובישי סופר לנסר כל הרכבים בין השנים 2007-10 אשמח לעזרה בבחירה , ואם יש עוד אפשרויות אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 תגובות
- 516 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב ראשון לעצמי, התקציב עומד על עד 15K. עכשיו, עשיתי חיפוש די גדול והגעתי למצב של התלבטות בין 2 רכבים. ההונדה סיוויק 98' והפורד פוקוס 2002. הגודל לא משנה לי, מאחר ו2 הרכבים משפחתיים (למרות שיש להם גם גרסאות האצ'בק). אני מחפש רכב שישרת אותי בנאמנות לפחות שנה, לא יזלול דלק ושיהיה לו גם את הכוח במנוע כדי לצאת מחוץ לעיר (לא גר במרכז). לכן אני מתלבט, ורוצה שתעזרו לי במספר תחומים: 1. מבחינת נוחות - איזה רכב יותר נוח? די חשוב לי נוחות כי במקרים בהם אני אצטרך לצאת מהעיר, הנוחות תהיה חשובה. 2. מבחינת איבזור פנים - ראיתי שלמרות שההונדה שנת 98' יש לה איבזור די גדול (נעילה מרכזית, 4 חלונות חשמל וכו'...), אך כמובן שהפורד פוקוס חדשנית יותר (4 שנים …
הודעה אחרונה מאת Inaal Aaolam, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב קטן חסכוני לסטודנט. התקציב הוא 20k. לא משנה ידני או אוט'. חשוב קילומטראז׳ נמוך כמה שאפשר. מה שראיתי בינתיים זה שברולט אביאו הקצרות שהבנתי שכדאי להתרחק מהן כמו מאש, ויונדאי גטס 08 שהקילומטר שלהם בשמיים. מה אתם מציעים לי ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת danizeevi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפשת אוטו אמין וחסכוני . אני סטודנטית וצריכה משהו עם כמה שפחות תקלות. האלטו שמצאתי עשתה 120 אלף קילומטר , יש לי עליה שנה אחריות על מנוע גיר ושילדה והיא עולה 5 אלף יותר מהגטס שעשתה 130 אלף קילומטר , השאלה אם שווה להשקיע עוד 5 אלף על הסוזוקי. הנסיעות שלי בעיקר בין עירוניות אבל לא רק .
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 969 צפיות
שלום רב, אני מתלבט ברכישה בין מספר דגמים של "מיני משפחתיות": 1. יונדאי i25, 2011, נפח 1400 סמ"ק, מחירים נעים בין 50-55 אלף. רושם אישי: רכב שהמליצו לי עליו הרבה אנשים, הבעיה שלי איתו היא בעיקר למצוא אותו במחיר טוב ועם קילומטראז' לא גבוה. 2. שברולט סוניק, 2011, נפח 1400-1600 סמ"ק, מחירים בין 45-50 אלף. רושם אישי: מחיר קורץ, אבל הרבה אנשים לא המליצו לי על שברולט באופן כללי עקב תקלות מרובות וראיתי גם צריכת דלק גבוהה יחסית למיני משפחתית. 3. מיצובישי לאנסר 2010-11, נפח 1500 סמ"ק, מחירים 40-50 אלף. רושם אישי: רכב בטיחותי, אמין, קשה למצוא קילומטראז' מתחת ל100. 4. סוזוקי SX4, 2010, נפח 1600 סמ"ק, מחירים סביבות 50 אלף. רושם אישי: רכב מאוד אמין, לא מכיר את רמת ה…
הודעה אחרונה מאת adrigoal, -
קפצור מול ספורטאז 1 2
מאת CX25GTI-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לצורך של התנידות בעיקר בעיר וכרכב שני מה לדעתכם עדיף ? את הקפצור ניתן לרכוש ב 114 א"ש על הכביש , מדובר על דגם היקר שעולה אצל היבואן כ 129 א"ש אשר מגיע בצביעה דו גוונית. את הספורטאז אורבן 1.6 נית לרכוש ב 126א"ש על הכביש. הרכב ירכש לתקופה של 4-5 שנים וירשם כיד שניה כאשר יד ראשונה תהיה חברה כגון אלבר \ אלדן וכדומה. הערות \ הארות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת מאיר234, -
-
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מתעניין לאחרונה בשברולט מאליבו 2015 טורבו ורציתי לשאול כמה שאלות: 1)איזה איזורי חולשה יש לרכב הזה ? 2)והאם התיבה והמנוע יחזיקו שיפורים בעתיד כגון צ"פ ,קיט יניקה וכדומה ? תודה לעונים !!!
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 550 צפיות
שלום לכולם, בעבודה חדשה שלי נותנים לי אוטו.אז רציתי להתייעץ איזה אוטו לקחת. מדובר על רכב עד 120k.רכב חדש, אוטומט חשוב לי שיהיה רכב משפחתי עם תא מטען גדול. בנתיים אני מתלבט בין: i25 Skoda Rapid Chevrolet Sonic Sedan אל הנייר סקודה יותר טובה,אבל אבזור לא משהו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 372 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yor2
- פיטר גריפין
- daniel.asu
- om2
- PASHUT
- ofer-1973
- Ldh_88
- Aviady001
- ypz
- דובצע
- tan tan
- nv123