ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 730 צפיות
כמו שכתבתי בפוסט קודם ה"היית" מעוניין בפולו gti אך יש עליה ביקורות לא מחמיאות במיוחד.. אני מחפש רכב דומה עם נתונים דומים שיכול לתת לי את חווית הנהיגה המטורפת של הפולו...מוכן להשקיע בערך 100k אןם הרכב ממש יהיה שווה אולי אצליח לגרד עוד קצת.. מכל מקום אשמח להמלצותיכם..תודה וחג שבועות שמח..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפש סופר מיני ידנית באיזור 70-80 אלף שתסחוב בעליות לירושלים ושל בית שמש 2-3 פעמים בשבוע. חשבתי על סיאט איביזה 1.4\ 85 כ"ס או 208 פיג'ו 1.2 \ 82 כ"ס אך נראה לי שהן חלשות מידי. נראה שכלל אין ידניות חזקות (במחיר הזה)...... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת SHAI-SPORTWAGON, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 775 צפיות
שלום, אני מעונין לרכוש טויוטה פריוס דור 3. הרכב עתיד לנסוע כל יום כ-40 ק"מ כאשר רוב הדרך בפקקים. ומדי פעם בסופ"ש לטיולים. יש לי כמה שאלות שרציתי לדעת לפני הרכשיה: 1. האם עלויות ההחזקה של הפריוס גבוהה יותר מרב בניזן רגיל? 2. בקשר לסוללה - הבנתי שהחלפת סוללה(או כל דבר במערכת החשמלית) די יקר, מאחר ואני חושב על רכבים משנתון 2009-2010 האם יש דרך לדעת את מצב הסוללה. שלא יצא מצב שאחרי חודשים מהרכישה היא לא מתפקדת לי ואני יאלץ להוציא עוד כמה אלפים על אחת חדשה. 3. ראיתי סיקורים על הרכב ומראים בו שיש בתא מטען ריצפה "צפה" שאפשר לאחסן עוד דברים מתחת לריצפה, השאלה היא אם זה תא איכסון אז איפה הגלגל הרזרבי? האם קימים דגמים ללא? 4. האם יש דברים נוספים שאני צריך קחת בחשבו…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
שלום רב לאחר מספר שנים עם רנו לפני כן לנד רובר לפני כן סיטרואן אני רוצה לחזור ל סיטרואן C5 בדקתי כמה מכוניות ו מצאתי רכב שמתאים לתקציב סיטרואן C5 שנת 2012 92 אלף קילומטר טסט ב יוני 2015 מועד עליה לכביש 25.06.12 כלומר עוד חודש ו שבועיים לאחריות. בבדיקה גילו (מצורף בדיקה ו טיפולים) רעש מערכת תיזמון ושסתומים לבדוק מערכת שמן בנסיעה רעש מותחן רצועה מגדש טורבו לא תקין, בולם זעזוע אחורי ימין חלש נזילת שמן תיבת הילוכים המוכרים כמובן מתחייבים לטפל בכול התקלות ( הרכב ליסינג יד ראשונה) הטיפולים נראה כי נעשו בזמן האם כדאי להמשיך או לוותר? האם מחליפים טורבו במקרה כזה? מה דעתכם? אשמח לקבל דעה יש לי מספר ימים להחליט תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Johnathan, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, יונדאי 2006 GLS מנוע 1400 רצו 15 אמרו אוטו בלי שריטה עכשיו 11 אחרי בדיקה, וזו היתה הפתעה בבדיקה לי וכנראה להם מה דעתכם מבחינת עלות ואם כדאי ללכת על זה תודה
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
דייהטסו סיריון לבטים 1 2 3
מאת natalie86-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת ברכישת דייהטסו סיריון, הרכב תואם את צרכיי ואת התקציב שלי. במהלך חיפושי נאמר לי יותר מפעם אחת שהרכב הופסק להיות מיוצר דבר שידוע לי. ושבקרוב הייצרן לא יהיה מחוייב לספק חלפים- לכן לא משתלם לרכוש את הרכב כי תיהיה בעיית חלפים ומחיר הטיפולים יגדל, ואף במידה וארצה למכור את הרכב יהיה לי קושי בכך. האם זה נכון? אשמח לחוות דעתכם המקצועית
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
רכב מרשים עד 100K 1 2
מאת כוכב השחר-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים, מחפש רכב לבת משפחה עד 100K. הנסיעה העיקרית תהיה בפקקי הבוקר של איילון\כביש 4. חשוב שהרכב יהיה ממותג. דגמים דומים שאשמח לשמוע את חוות דעתכם עליהם, בנוסף לדגמים נוספים שאתם חושבים שיתאימו: Audi A3 BMW series 1 Mercedes A Class יש חשיבות גדולה לזמינות של הדגם בלוחות היד השנייה, מדובר בקנייה שאמורה להתבצע בזמן קצר, ולכן רצוי דגם עם זמינות טובה בשוק.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, רציתי לשואל על פולו וגולף שנת 2001 - 2003, אוט', עם ק"מ של בסביבות 150K. כמו כן, פגו' 206 אוט' גם בין השנים הללו ... הונדה סיוויק גם נכנסת לי בתקציב הזה ... האם הן נחשבות לאמינות ? ועוד שאלה, האם כדאי ללכת לליסינגים וחברות רכב גדולות (יד 2 כמובן) בתקציב של 10 - 15K או לקנות רק פרטי ?
הודעה אחרונה מאת Kayben, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב אוטומטי באיזור ה 70-80 אלף ש"ח. אני מתלבט בין סופר מיני 2014-2015, לבין רכב בגודל משפחתי שנתון 12-13. השאלה היא אם זה בכלל אפשרי למצוא רכבים אוטומטיים בשנים הללו במחירים הללו? אגב אני גר באילת ויש לי כרגע סקודה סיטיגו שמספיקה לי כרגע, אך בקרוב נהוך לשלושה ולצערי אני אהיה חייב להיפטר מהסקודה ולמצוא משהו קצת יותר גדול הן בתא המטען והן בחלקו הפנימי של הרכב...
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל. בהשוואה בין שני הרכבים, חוץ מכך שהאוקטביה יותר גדולה, אין לה ייתרון נוסף על הסיאט-הם חולקים אותו מנוע ותיבת הילוכים, הסיאט מאובזרת יותר משמעותית, אם לוקחים אותה בצבע לבן-היא זולה ב-4500 אלף מהאוקטביה ואמנם היא קטנה מהאוקטביה, אך ביחס לשאר הרכבים בקטוגריה היא עדיין נחשבת לגדולה. למה אם כן, אני רואה המון אוקטביות(בעיקר רגילות, סטיישן פחות) ויצא לי לראות רק סיאט לאון סטיישן אחת? האם יש משהו שאני מפספס? תודה.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, זקוק לחוות דעת לגבי הרכב הנ''ל. מדובר על רכב משנת 2009 החדשה יותר. לא יצא לי לנסוע מעולם על הדגם הזה, מחלות ידועות? ביטוחים ? אחזקה יקרה? איבזור עשיר? * - נוסע בין 10 - 15 אלף בשנה במקסימום, ככה שצריכת הדלק לא מפחידה אותי. מעבר לכך- האם יש מתחרות נוספת שנכנסות בתקציב? אולי הונדה אקורד/ סופרב? בגדול מחפש רכב גדול, עם תא מטען נכבד, רכב חזק ומפנק. עד 70 אלף ש''ח.
הודעה אחרונה מאת yaronc, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 595 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של 30 אלף פלוס מינוס...חשבתי על טויוטה יאריס 2005 או הונדה סיויק 2006, שניהם בערך סביב אותה רמת מחיר. אני נוסע לפחות פעם בשבוע מהמרכז לצפון ולכן אני חושב שאולי ההונדה תענה יותר טוב לצרכים שלי, למרות שרוב השבוע הרכב יהיה בתוך בעיר, אבל אולי גם היאריס יכולה לשרת אותי טוב בנסיעה לצפון, אין לי ניסיון עם הרכבים האלו ואשמח לחוות דעת לגבי נסיעה ארוכה עם היאריס, ובכלל כל אחד שיכול לשפוך אור על הרכבים האלו מניסיון אישי. וגם לגבי צריכת הדלק של הרכבים האלו, ראיתי באתר של קילומטר לליטר שההונדה סיויק 2006 צורכת 1 ל - 12.5 והיאריס 1 ל 15. תודה
הודעה אחרונה מאת Elad Daggan, -
-
- 1 תגובות
- 560 צפיות
שלום לכם. חשבתי לקנות רכב משומש בליסינג. יש לי 15K מקדמה ואת השאר אני אפרוס בתשלומים. הכי חשוב לי זה הבטיחות של הרכב וגם האמינות שיספיק לכמה שנים טובות ללא תקלות משמעותיות. עדיפות לאוטומט אם כי אני מוכן לשקול גם ידנית אם אין אופציה לרכב בטיחותי במחיר הזה. למרווח וחיסכון אין לי ציפיות, זה יהווה בונוס בלבד. אם תוכלו תמליצו גם על השנתון והטווח קילומטרז' שעליי לחפש. אני רווק ללא ילדים ולא מתכנן נסיעות ארוכות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
ייעוץ בקנית גולף 1.8 1 2
מאת yarinL-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מספר שעות הלכתי לבדוק רכב מסוג גולף מנוע 1.8. כסאות עור די שמורים (קצת לכלוכים של ילד קטן שנמצא במשפחה ולכלוכי נעליים כאלה), פלסטיקה לא מחוברת במקום (עבודה של מספר שעות תרים את רמת הפלסטיקה ברכב מעל ומעבר). האוטו נשמע פגז, יש אגזוז לחץ כזה נחמד שלא עושה יותר מדי רעש, במינון טוב. בירידת הילוכים ובהורדת מהירות ההגה קצת רועד (בעל הרכב טוען שלא יזיק כיוון פרונט), אני מאמין שהאוטו נוסע דיי טוב. עכשיו לבעיות: יש נורית כריות אוויר דולקת ברכב, עזבו את זה שאין ביטוח, הרשיון בתא כפפות הציג שם של אדם אחר (בעל הרכב טוען שזה האדם שהוא קנה ממנו את הרכב, אחד בשם מוסטאפה משהו, לא זוכר בדיוק, בקיצור, אין רשיון שרשום על שמו. הוא אומר שיש לו את הרשיון רק צריך להדפי…
הודעה אחרונה מאת yarinL, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 824 צפיות
אני מקבל רכב מהחברה ולפני החלפת רכב. יש באפשרותי לקבל קיה ריו חדשה אוט' או להשתדרג לסוזוקי קרוס אוט' (הנעה רגילה) ולשלם כל חודש 270 ש"ח נטו עבור השדרוג אופי הנהיגה שלי היום: במשך השבוע הרכב בקושי זז. נוסע 20 ק"מ לכל היותר ביום בד"כ פחות. נסיעה בלי פקקים כלל. עבודה-בית פעם בשבועיים/שלוש נוהג לטייל לצפון/דרום. לפעמים טיולים ארוכים לפעמים קצרים אני נהג יחיד. בלי משפחה. בד"כ לבד ברכב. כאשר אני מטייל בסופי שבוע אז אני לוקח נוסעים נוספים ברכב. מה דעתכם? אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 885 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות גולף שנת 2006-2008 נהג צעיר, בן 21, יש רישיון כבר 3 וחצי שנים כמה זה צריך לעלות +- תודה מראש
הודעה אחרונה מאת .ferrari, -
-
- 1 תגובות
- 456 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב אמין, חסכוני, נוח, מאובזר ובעל תחזוקה זולה יחסית (כזה שלא נכנס למוסך כל שני וחמישי) אני גם צריך מספיק מקום בבגאז' לעגלה (יש תינוק בדרך ) אשמח לשמוע המלצות, אגב אני מחפש משהו משנתון 2013 ומעלה..
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
רכישת הוטהאצ' 90K 1 2
מאת ROEE7- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, כמו שהכותרת מספרת אני מחפש לרכוש רכב סופרמיני בתקציב של עד 90א'-95א' הייתי קרוב מאודדד לרכישת POLO GTI 3 דלתות שנת 2012 עם 22000קמ, אך לאחר שקראתי פשוט אניספור פידבקים שליליים באשר לגיר ולמנוע שקורסים (גם בארץ וגם בחול) החלטתי שעם כל הרצון העז שלי לרכב הזה זאת פשוט תהיה התאבדות מבחינתי, כלכלית ונפשית. מכיוון שפסלתי את הפולו האמורה אני פוסל מן הסתם גם את האיביזה קופרה והשירוקו שחולקים את אותם המנוע והגיר. *אשמח לשמוע המלצות למכוניות מהסגמנט הנל בשנתונים שנעים 2010-2013 אני פשוט חיייבבבב לקנות רכב, ובבקשה שלא יהיה משעמם )) תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת MeTaLhAmMeR, -
- 2 תגובות
- 636 צפיות
אני לא יודע עד כמה המנועים של סקודה מגיעים? האם זה בסדר לדעתכם לקנות סקודה עם 240000 קילומטר?
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 664 צפיות
שלום מחפש רכב משפחתי סטייל I30CW הורים +2 (קטנות אז כולל בוסטרים) נוסעים בערך 15K בשנה רכב יחיד חשוב לי בטיחות אחזקה לא יקרה ואמין אולי כדאי להתחיל לחשוב על סגנון אחר (ייטי)? אשמח לשמוע המלצות דרך אגב פורד טורר לא בא בחשבון כמובן בגלל הפאק בתיבה הרובוטית תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 759 צפיות
שלום, עד היום הייתי נעול על הגרנדה בגלל שהבנתי שחלקי החילוף שלה זולים יחסית העיצוב שלה יפה צריכת דלק סבירה ועומדת בתקציב אבל חבר שלי הראה לי בערך באותם סכומים את הפולו והגולף מה עדיף? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המלצה על בדיקה בין רמת השרון לתל אביב לקניית רכב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 566 צפיות
למרות שהפסיקו לייצר את הרכב הזה, אני מעוניין לקנות אותו. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני שוקל לרכוש סובארו טנדר, אך לא מצאתי מידע עדכני על הרכב. מצאתי שרשורים בפורום הזה ואחרים מלפני כמה שנים טובות, ואשמח לדעת מה ההמלצה העדכנית, במיוחד כשהרכבים הללו עוברים את גיל ה 20 שאני מבין הוא משמעותי מבחינת טסט. האם עדיין יש חלקים בשפע? האם גם היום הרכב אמין ועם עלויות אחזקה יחסית נמוכות? כיצד הרכב הזה מתמודד עם קילומטרז נסיעה גבוה? (יש צורך בנסיעה של כ 200 ק"מ ביום, אך אולי לא באותו רכב) מה המשמעויות של מעבר הרכב את גיל ה 20? חוץ מחלודה (שמוזכרת לרוב), האם יש משהו חשוב לשים לב? האם יש שינוי ברמת הגניבות של הרכב? אני לא מחפש רכב שיהיה נוח במיוחד מבחינת פלסטיקה חלונות חשמל וכד' (למרות הנסיעות הארוכות), אלא "סוס עבודה" ישן וטוב. התקציב דל ס…
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם , אני חדשה פה בפורום אשמח לייעוץ ממבינים באופן דחוף!!! כבר תקופה שאני מחפשת רכב קטן בתקציב של עד 30,000. ביררתי במס' חברות ליסינג אך בדרך כלל המחירים היו הרבה מעל התקציב שלי .אתמול קיבלתי הצעה מחברת מסוימת שלכאורה נשמעת טובה , אבל כיוון שאיני מבינה כל כך בתחום אשמח לחוות דעת . מדובר על פיאט 500 2009 יד שנייה מליסינג. 118000 ק"מ..מחיר מחירון ראיתי 36000-43000 והם מציעים לי את זה ב-34,000 ולדברי הסוכן יש מצב להתגמש. קצת מתלבטת לאור הפער הגדול ממחיר מחירון שאולי מצביע על בעייתיות באוטו...מה דעתכם? על סוג הרכב עצמו? על העסקה האם שווה? כדאי ללכת על זה?
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
אהלן חברים בקרוב (חודש) סוף סוף אסיים את שירותי בצה"ל. הצלחתי לחסוך קצת בשביל קניית רכב מיד עם השחרור. אני חולה הגה ונהגתי על המון סוגי רכבים. מגיל קטן היה לי רצון ענק לרכוש קליאו rs. אך לאחר חיפושים כולן שבורות או יד 10 מבן דוד. אשמח אם תוכלו לייעץ לי באיזה כיוון לחפש, התקציב שיש לי להשקיע הוא סביבות 40-45 אלף נטו לרכב לא כולל ביטוח וכו'. אני מחפש רכב קטן, "ספורטיבי" והכי חשוב ידני!!! תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Guru, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 679 צפיות
היי, מה ההשפעה על מחירון (ובכלל) של החלפת מנוע? האם בחישוב הקילונטראז שמים את מה שהמנוע החדש עשה או גם מה שהיה בישן? השאלה מתייחסת למונית גולף שהוחלף לה מנוע ויש 50K על החדש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם מחר בשעות הבוקר אני אמור לקחת רכב לבדיקה לפני רכישה באזור נתניה, אשמח להמלצות על מכון בדיקה אמין וישר תודה חנן
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
מבקש לשמוע חוות דעת מאנשים אשר הרכב היה בבעלותם , שוקל לרכוש את הרכב כמשומש מודל 2013-2014. חות דעת בנוגע לשימושיות, צריכת דלק, נוחות וכדומה. ישמש כרכב שני. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 981 צפיות
יש לי כבר שנתיים פיאט פנדה 2007, ונמאס לי מהביקורים התכופים במוסך. אני גר באילת, רווק, נוסע כ-10,000 ק"מ בשנה, הרוב זה נסיעות בתוך אילת, 20 ק"מ ביום, ומידי חודש חודשיים גיחות למרכז הארץ. כל סופ"ש אני מטייל במדבר, ומחפש רכב עם יכולות שטח בסיסיות. לא לדפוק מסלולי 4X4 על סלעים ודיונות, אלא שבילי עפר בנחלים בקרבת אילת, מה שהפיאט לא אוהבת. מחפש להוציא עד 60,000 ש"ח, לשנתון יותר חדש מהפיאט. יש חיה כזו?
הודעה אחרונה מאת גילדור, -
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,001 אורחים (הצג רשימה מלאה)