Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, ניסיתי לצמצם הכל בכותרת מקווה שהבנתם :-o

התבלטתי קצת אם לפתוח את הנושא פה או בפורום תחזוקה..

בכל מקרה אני מעוניין לקנות רכב עד 5 אלף אולי קצת יותר אין לי תקציב מדוייק..

אחרי בירור מעמיק הגעתי ל-TOP 5

1. פיאט פונטו, רגילה או ספייס ראיתי שתיהם במחיר שלי

2. מאזדה 121

3. פיג'ו 306\305 (מאמין שאם כבר אז כבר.. 306)

4. פורד פיאסטה

5. שרייד

מהבדיקה שאני עשיתי כולן חסכוניות בדלק כולן אמינות וכולן פופולריות

השאלה שלי היא איזה רכב העלות חלפים שלו הכי זולה..

פחות איכפת לי ניראות\נוחות.. ולהחליף חלקים ולעשות את החלק הטכני יש לי כמה מומחים במשפחה שיכולים לעשות דברים כאלו, ככה שמה שמעניין אותי זה איזה רכב יותר פופולרי ועלות החלקים שלו אם סתם לדוגמה יילך לי הגיר\מנוע\מנורה יהיה הכי זול לקנות..

ואם ככה בא לכם לתת חוות דעת על הרכבים האלו אני אשמח לשמוע, אולי בכלל אני לא בכיוון

תודה רבה!

פורסם

פונטו ספייס היא הנפוצה מכולן, החדשה מכולן והחסכונית מכולן.

מבחינתך, רכב נפוץ = חלקים זולים - וזה מה שחשוב ברכבים ישנים, בטח ובטח כשיש אנשים אצלך במשפחה שעוזרים עם החלק המכני.

שיהיה בהצלחה ותשתדל לקנות את הרכב השמור ביותר שתמצא.

פורסם

בגדול כולן כבר גרוטאות,

אתה יכול לקנות רכב ב 5000 וההוצאוות אחזקה עליו יעברו את מחיר הקניה בזמן קצר,

לדעתי עדיף לחסוך קצת ולחפש רכב בשנתונים מתקדמים יותר, יש המון היצע בשוק,

יד2 מפוצץ ברכבים,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הדגם שקדם ל-306 לא היה ממש ה-305 אלא ה-309 (המצוינת, יש שאומרים אף יותר מה-205).

תחסוך עוד כמה אלפיות ותקנה את הפונטו הכי חדשה והכי "נקיה" שתמצא. בהצלחה.

פורסם
בגדול כולן כבר גרוטאות,

אתה יכול לקנות רכב ב 5000 וההוצאוות אחזקה עליו יעברו את מחיר הקניה בזמן קצר,

לדעתי עדיף לחסוך קצת ולחפש רכב בשנתונים מתקדמים יותר, יש המון היצע בשוק,

יד2 מפוצץ ברכבים,

לא שמתי לב לתקציב :)

בעיקרון זה נכון, רכב ב-5000 ש"ח הוא רכב שחוק למדי.

מצד שני, עברו הימים שזה היה רכב גמור. ברמת העיקרון אפשר לקנות גם רכב שערכו 10K ב-5K, זה הכל תלוי במוכר וכמה הוא צריך את הכסף כרגע, מכל סיבה שהיא.

היתרון של הבחור כאן הוא האופציה לטיפולים עצמאיים, בעלות של חלקים בלבד.

פורסם

אני לא מצליח להבין מה התקציב שלך אבל אני מתאר לעצמי שהוא נמוך. ובתקציב נמוך יותר חשוב מצב הרכב מאשר היכולות שלו.

306 ידנית אכן רכב טוב אבל גם היפאניות שצויינו כאן אם לא טופלו כראוי - יעשו לך חור בכיס.

אין מה להתמקד בחסכון בדלק כי תקלה הכי קטנה תקזז את כל החסכון. חפש רכב שמור מטופל שכל המכלולים בו עובדים ושיש טסט ארוך.

פורסם

בפעם המיליון - רכב ישן אם הוזנח יעלה לך הרבה כסף. אם שמרו עליו הוא יעלה מעט.

מה זה הוזנח? "אוטו ישן אחי שמים מים לא צריך מים ירוקים".

"פילטר אויר ושמן שמים הכי זול הכי חבל להוציא כסף גם ככה האוטו ישן".

"מטופל בובה אח שלי. באיזה מוסך? וואלה משהו של דוד של אבא של חבר, לא יודע מה הוא עושה, אבל מטופל".

ועוד פניני חוכמה.

רכב שמור זה רכב שהשתמשו בנוזל קירור איכותי, שלא שותה מים, שמשתמשים בפילטר שמן מקורי או חליפי ברמה גבוהה, שמחליפים שמן.

אם מצאת כזה - חזור לפורום להתייעצות נוספת. אם לא - אל תקנה.

כשאני קניתי רכב לפני 7 שנים חיפשתי שרייד. כולן היו מוזנחות והרוסות. למה? בגלל חמורים שמחזיקים את האוטו בגישה שהזכרתי למעלה.

פורסם

מחזק.

הרכב הראשון שלי היה מיצובישי לנסר 93' שקניתי מזקנה אחת בסוף 2009 עם 144000 ק"מ!!! הרכב טופל במוסך מורשה מיצובישי בלבד מיומו הראשון ושהה בחניון מקורה רוב הזמן (הכל היה חדש באוטו, הצבע מבחוץ, הפלסטיקים, הריפודים, אפילו המראות החשמליות וחלונות החשמליים עבדו כמו שעון). את הרכב קניתי ממנה אחרי טיפול גדול+ טיימינג, 2 צמיגים חדשים+מצבר חדש ב- 1000 ש"ח מעל המחירון, אז זה היה 7000 ש"ח. המשכתי לשמור על הרכב ונהניתי מאוד ממנו אבל גם הוא אחרי בערך שנתיים ו- 40K התחיל להראות סימני עייפות.

פורסם

תודה רבה על העזרה!!!!!

כמובן שבסופו של דבר אני אלך עם הרכב הכי שמור עם הקילומטר'אז הכי נמוך

אני מתחיל ללמוד ומחפש רכב שיישרת אותי ללפחות שנתיים בראש שקט, לא איכפת לי בכמה אני אמכור את הרכב לאחר מכן ולא איכפת לי שלטווח הרחוק אני אזרוק 5000 שקלים לפח כי לא טיפלתי ברכב בזמן..

אני יכול להוציא כרגע גם 50 אלף על רכב, יש לי את הכסף אבל שוב אני לא מחפש להשקיע ברכב יותר מידי כי יש לי העדפות יותר חשובות..

יש לי אח שקנה פיאסטה לאחר תאונה ב-500 שקל.. ישב עליה חודשיים וכבר שנה+ היא נוסעת יפה מאוד.. יש תקלות אבל שוב יום שבת אחד הוא יושב עליה והיא חוזרת לכביש

אותו דבר עוד אח קנה מאזדה 626 אחרי תאונה ב-1500.. ואיתה הוא כבר נוסע גם למעלה משנה ובלי תקלה אחת..

זה ללא ספק תיהיה הבחירה שלי אם הרכב שמור או לא שמור..

אבל גם מעניין אותי לדעת איזה רכב עם חלפים זולים כי נראה לי שרכב כזה ישן, כמה שהוא לא יהיה שמור תמיד יהיו בו תקלות

פורסם

ק"מ נמוך לא מבטיח אמינות!

ק"מ גם אפשר לזייף, לכן תחפש (למרות שזה קשה בקציב נמוך) רכב עם תיעוד טיפולים מלא במחשב של המוסך/קבלות ושכל המכלולים בו עובדים וכמובן שתעדיף שנתון כמה שיותר גבוהה.

אם אתה יכול לחסוך עוד קצת ולהשקיע קצת יותר בסביבות 15-20 אלף ש"ח תוכל לרכוש יונדאי גטס/פיאט פונטו משנתון מתקדם יותר שרוב הסיכויים שיפגינו אמינות טובה יותר מרכב ב 5000 ש"ח.

פורסם

ברוך הבא ברק.

כאמור לעיל רכב בתקציב הזה לא מבטיח שקט.

אני מתרשם שיש לך גישה לתחזוקת רכב בבית ויש לך נסיון במשפחה עם הרפתקאות כאלה, לכן פשוט תמצא את הנבלה הכי שמורה (אני מכניס גם צמיגים לעניין), עם טסט הכי ארוך שתמצא, ועדיף שנמצאת בתחומי הידע האחזקתי שלך או של אחיך.

סע בזהירות, זה הכי חשוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לשכנה שלי שלי יש אונו 96 1.4 IESלמכירה

היא מפרסמת אותה תחת מנוע 1200(נשים לך תבין) ביד שנייה אין לי מושג מה מצבה המכני

אבל מד הנסועה נמוך.

במידה ואין לך יד זהב עדיף לעלות תקציב ל10 אלף ומעלה.

פורסם

איתמר הלכתה רחוק אחי.. 9.5 זה טיפה יותר מידי למרות שראיתי לא פעם ולא פעמיים את אותו דגם בדיוק בפחות כסף

לעלות תקציב לא עסק מבחינתי.. אם זה היה אפשרי הייתי עושה אבל גם עם התקציב כרגע של 5,6 אלף ועדיין זה חונק אותי (כמובן עם המחשבה לטווח הרחוק של טיפולים ודלק..)

ועוד שאלה קנטנה..

לאיפה שאני לא מסובב את הראש אני רואה פיג'ו.. זה כאילו הרכב הכי נפוץ בעולם

בזמן האחרון ניתקלתי בהרבה פיג'ו 206 דגמים חדשים (יחסית אליי) 2002,2003 שהם בתקציב שלי.. רכבים נראים חדשים ויפים

איך הרכב הזה מבחינת מכנית.. עושה הרבה בעיות? מצד אחד אני רואה המון כאלו על הכביש אבל מצד שני כל פעם שאני עושה בפשפשוק ריפרש על הדף אני רואה שנוספו עוד 4 כאלו למכירה ככה שהאמת זה כבר מחשיד אותי קצת למה כולם מוכרים אותה..

• תוכן חדש...