ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
אני מעוניין בקנית רכב מיצובישי איבו 8 או 9 אבי-0556688587
הודעה אחרונה מאת אבי2529, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 614 צפיות
שלום לכולם, אני מחזיק כיום סוזוקי ליאנה 2008 ומעוניין לעשות טרייד אין. מבקש את עזרתכם בבחירת רכב משפחתי. מספר קריטריונים: - שיהיה מספיק מרווח מאחור בכדי שיוכלו להיכנס 3 כסאות ילדים. - חסכוני בדלק, אני נוסע בו כ-18 אלף קילומטר בשנה, מרבית הנסיעות בין עירוניות עם מעט עליות וירידות. - אמין - אובר נוחות/אבזור/פינוק/יופי אלו פרמטרים פחות חשובים, מבחינתי הרכב משמש לקחת מנקודה אחת לשניה. אודה לתגובות יגאל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 844 צפיות
שלום לפי עיון במחירוני רכב אני רואה שליסינג יכול להוריד בין 8% ל35% תלוי בהגדרה המדוייקת שלו. הבעיה היא שברישיון רכב כתוב רק "השכרה/החכר" וזה מעיד על ליסינג. איך אפשר לדעת איזה ליסינג זה היה בדיוק וכמה הוא הוריד מהמחירון? ( בהנחה שמדובר על רכב שכרגע הוא יד 2 פרטית כבר)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 608 צפיות
שלום רב אני מחפש לקנות רכב בתקציב של בין 25-30 אלף שנתון לפחות 2007 הרכב הוא בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר לרוב על בסיס יומי לא זלזלנית דלק וחסכונית ההתלבטות הייתה בין סוזוקי ליאנה, שברולט אבאו- שאני עוד מוכן לשמוע המלצות עליהם והשתיים שנראים הכי מעניינים יונדאי גטס או אקסנט, פה נקודת ההתלבטות בעקרון אולי גם עדיף לרדת בשנתון ולהביא מאזדה 3, אם כן עד איזה שנתון משתלם לרדת. אם זה גטס לא איכפת לי שיהיה ידני. בעתיד אני מניח עוד כמה שנים טובות שארצה למכור אותו
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 560 צפיות
רכב קטן לאישה בת 35 עם ילדה נסיעות מהבית לעבודה ופעם בחודש נסיעה של 200 ק"מ. שיהיה חסכוני, חלקים זולים, מנוע לא יותר מ1.4 התלבטתי בין פיאט פונטו לבין פיאט גרנד פונטו. אשמח לשמוע חוות דעת על המכוניות האלה, ואשמח לשמוע להצעות נוספות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 806 צפיות
מקטגוריית הסופרמיני. (אוטומטית/רובוטית) דרישות - חסכונית (לפחות 1/15 ק"מ לליטר) נוחות שמירה על הערך (מכונית סחירה) אמינות טיפולים זולים מה כן: נראה שהחבר שם עין על הסיאט איביזה עם הטורבו. מה לא: פונטו גרנדה סיאט מי (יקרה מדי) פג'ו 107 ניסאן מיקרה יש לכם הצעות או רעיונות נוספים?
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב חברים אני כרגע בדילמה איזה רכב חדש לקנות. עכשיו מה שחשבתי עליו זה: סקודה פאסיה החדשה ידנית 1.2. רנו קליאו החדשה ידנית 0.9T. אשמח לעזרה שלכם ואם יש עוד הצעות אני פתוח תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אשמח להמלצה לרכישת רכב סופר מיני (כגון יונדאי i20, סוזוקי סוויפט וכדומה) חשוב לי רכב אמין (לא רוצה לבלות במוסכים כל שני וחמישי) חשוב לי שיהיה תא מטען עם מספיק מקום לעגלה לתינוק. כמו כן צריכת דלק טובה (לא חובה הכי טוב אבל שיהיה בהחלט סביר+ עבור נסיעות עירוניות) וכמובן שחשובה בטיחות ונוחות. טווח המחירים די גמיש אבל מכוון לאזור ה-60 אלף אשמח לשמוע הצעות ודעות על רכבים תודה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האלן, לפני שבועיים פתחתי פוסט בנוגע להתלבטות בין רכבי מיני-סופר מיני לאמי בת ה-65. כפי שסיפרתי, היא רוצה שאני אבחר וסומכת עלי בעיניים עצומות. (מה גם שכמוה - אני גם כן נמוך ואני יודע לזהות איזה רכב יהיה לה נוח יותר). אז לקחתי לנסיעונת קצרצרה את ה: פיקנטו, מיקרה ולבסוף גם את ה-i10 מעבר לכך, בדקתי נוחות ישיבה מאחור, תכנון תא נהג. אז למרות שהמיקרה מצויה בקבוצת הסופר מיני והשתיים האחרות במיני, לא שמתי לב להבדל. ה-i10 והפיקנטו הרגישו לי מאד דומות. גם בנוחות הישיבה מאחור ומקדימה. ב-i10 אהבתי את מיקום ידית ההילוכים. הגיר של המיקרה לא הרגיש לי משהו טוב. מחירה הגבוה יותר גורם לי להביע ספק לגבי כדאיותה. לסיכום - לא היתה "מנצחת" ב…
הודעה אחרונה מאת shabydog, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים, אני מעוניין לרכוש רכב מיני ידני בלבד! רציתי לקבל המלצות, דגש על בטיחות, צריכת דלק ואיבזור,? ומה אתם אומרים על פורד פיאסטה החדשה ?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים, מבלי להיכנס לחיי הפרטים, אבא שלי (כבן 63)עבר אירוע שהוא לא יכול לנהוג. עם זאת, הוא צלול בראשו, הולך ועדיין מתפקד כרגיל. לבנתיים אמא צריכה רכב, ולה לא בדיוק אכפת איזה רכב אבל העיקר שיהיה אוטומט. בעבר נהגה בקיה מנטור והסתדרה איתה מצוין. על הפרק מכוניות שהיו רלוונטיות הן: סוזוקי SX4, פורד פוקס, קיה ריו, פאביה ובעצם כל רכב בסביבות ה 60K שהוא בין משפחתית לסופר מיני. כמו כולם מחפשים את התמורה הגבוהה לשקל, אבל לא קל עם ההיצע שיש בשוק. לאחרונה, אבא שלי נדלק על הג'טה 2010, קומפורט ליין. רכב שלדעתי נותן תמורה מלאה, אם זה באבזור, מראה חיצוני וכל שאר הירקות. הבעיה העיקרית היא המנוע, 160 כ"ס TSI. כמובן שהרכב צריך לעבור בדיקה והכל, אבל עדיין שווה בכלל …
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי התלבטות בין שני הרכבים הנ"ל. אני נוטה לכיוון המונדאו עקב תמורה גבוהה מאוד למחיר (מנוע, אבזור) אך אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי לגבי אמינות הרכב ועלות חלקי חילוף ותחזוקה. למיטב ידיעתי הB4 מאוד אמינה וחלקי חילוף וטיפולים לא יקרים במיוחד (אשמח לשמוע את דעתכם) ומכאן ההתלבטות. אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הרכבים הנ"ל ואם יש רכבים אחרים בתקציב (80K) ובשנתון (2011) שאתם יכולים להמליץ עליהם, אשמח לקבל עוד דעות (כמובן שיהיו רכבים אמינים עם תחזוקה זולה יחסית). בתודה מראש, יוסי.
הודעה אחרונה מאת yair666, -
- 2 תגובות
- 895 צפיות
חבר מתעניין ברכב הנ"ל. עד כמה שידוע לי ישנם הבדלים בין הגרסא הידנית לאוט' - מהם? מהן השנים הרלוונטיות? עלויות אחזקה? מודה מראש.
- 4 תגובות
- 920 צפיות
שלום, יש לי שתי הצעות לרכבים משפחתיים ואני לא יודע מה כדאי או אם בכלל הן לא כדאיות: 1 - טויוטה קורולה, 2011, יד ראשונה, 80,000 ק"מ - 84 אלף ש"ח 2 - מזדה 3, 2010, יד ראשונה, 50,000 ק"מ - 73 אלף ש"ח שתי המכוניות ללא תאונות, טסט עד סוף השנה ובשתיהן מציעים לי אחריות של שנה. הרכבים יד ראשונה אבל דרך סוחר. האם ההצעות טובות? אם ההצעות טובות, אז איזה רכב כדאי? אני מחפש רכב ללפחות 6 שנים ואולי גם 8-10 שנים. אני רוצה רכב משפחתי אמין, חסכוני יחסית ובטוח. יש תשובות למישהו?
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 765 צפיות
שלום, מה להערכתכם מחיר ריאלי לקנייה של יונדאי I30 2008 וגם I30 2009 שנמצאות במצב טוב ושמור. ק"מ עד 150K, יד 2 (בעלות ראשונה ליסינג)? שאלה נוספת, מה הבעיה לקנות מסוחר (שמציג את עצמו כסוחר ולא מנסה להסתיר את זה)? הרי גם מוכר פרטי לא יספק לי את כל המידע האמיתי והאמין על ההסטוריה של הרכב.. ד.א. מה הצריכה הריאלית של הרכבים הנ"ל בנסיעה משולבת? תודה רבה!
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה מסריקות באינטרנט נעצרתי על הדגמים סוויפט ואלטו, גיר אוטומט בלבד. חשוב לציין שהרכב הוא רכב ראשון ואני לא מבינה כלום ברכבים. איזה מביניהם לפי דעתכם יותר מתאים כרכב ראשון? האם עדיף לקנות בתור התחלה רכב מסוג אחר? שאלה נוספת: איזה שנה כדאי? האם משנה לשנה הרכב באמת שונה? חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ואמין. תודה לכל העוזרים!
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש רכב שיהיה חסכוני מאוד מכל הבחינות - דלק, טיפולים, לא רואה מוסך, ביטוח וכדומה... מדובר ברכב שני, שישמש אותי 4 פעמים בשבוע לנסיעה של 80 ק״מ (40 כל כיוון) מאזור בית שמש אל חניון הנתיב המהיר בשפירים, כלומר כ-320 ק״מ בינעירוניים בשבוע. הרוב הגדול במישור, ללא עליות קשות. הרכב מיועד להיות זמני בלבד. בטוח ימכר עוד שנתיים, אז אם אפשר להכניס פה בשיקולים גם אלמנט של שמירת ערך, זה יהיה מעולה. אני מבין שזה בעייתי לחזות את זה, סתם אולי עוד נקודה למחשבה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת guy_b01, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 37 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מבין הדגמים הבאים: איביזה, פאביה, קליאו, פיאסטה, I20 ? איזו הכי מומלצת? דגש על חיסכון בדלק, אמינות ובטיחות? מחוות דעת שקיבלתי הכי הרבה המליצו על פיאסטה 1.2 ידנית אגב מדובר על רכב חדש בלבד.
הודעה אחרונה מאת guy_b01, -
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
מתכנן לבדוק מחר רכב שנת 2008. האם ניתן במוסך (חשבתי על יוסי זיסו בתל אביב) או שרצוי במכון בדיקה? פשוט אצל המוסכניק המחיר כנראה סימלי ובמכון פי כמה... חשבתי גם לקחת את הרכב למוסך המורשה של הונדה עם ספר הטיפולים של הרכב. אשמח לתשובה בהקדם. תודה!
הודעה אחרונה מאת ארז אבן דרך הגוף, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים, אשמח לעזרתכם: אני מחפש לקנות מכונית יד שנייה, אוטומטית, בכיוון של סופר-מיני. לאחר מחקר די מקיף של קריאה באינטרנט צמצמתי ל-3 אפשרויות: 1. פורד פיאסטה אוט' 2014 2. מאזדה 2 אוט' 2014 3. הונדה סיוויק האצ'בק 2013 (או אולי אפילו 2012), שכן אני יודע שייכת לקטגוריה שונה לגמרי.. כפי שאמרתי, קראתי הרבה על כל הדגמים, ופורד פיאסטה מציגה יתרונות רבים על פני המאזדה 2, כאשר החסרון היחיד והגדול הוא האמינות. היתרון היחיד בעצם שיש למאזדה 2 על הפיאסטה היא בתחום האמינות: ב-2011 דה מרקר דרגו את מאזדה 2 כמכוניות האמינה ביותר בארץ מבין המכוניות הקטנות, בעוד שלפורד פיאסטה דירוגי האמינות בכל העולם הם לא מאוד טובים. רוב דירוגי האמינות שמצאתי ברשת הם מארה…
הודעה אחרונה מאת udiol, -
-
יכול לגלוש טיפה מהתקציב. ידני או אוטומט - לא משנה. הדרישות שלי מהרכב: שיהיה אמין (זה שחבר שלך היה צריך להחליף ראש מנוע או אבא שלך מבלה כל שני וחמישי במוסך זה לא רלוונטי, להתבסס על נתונים סטטיסטיים בבקשה, ובלי הסטריאוטיפים על אירופאיות), חסכוני כמה שאפשר, שלא יראה כמו גרוטאה (יופי נחמד ומעלה, כמה שאפשר) ובטיחותי. לא ממש מעניין אותי הגודל (כלומר - נוחות מבפנים), אין לי בעיה לרנו מגאן 2005 שנחשבת לאוטו גדול יחסית או למיני כמו הסיאט איביזה בתחילת המילניום, ז"א מיני או מנהלים ישנה. רכב לצעיר, אך שלא יהווה יותר מדי מדד - אין לי בעיה כספית כזאת או אחרת ואני יכול לטפל באוטו כמה שנדרש.
הודעה אחרונה מאת Tronie, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 845 צפיות
חבר מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל עבור סטודנטית שתנוע על הקו ראש העיין - ירושלים במהלך השבוע . הרכב עם 236k , חיצונית נראה יפה . המחיר נמוך מאוד - 10000 שח . מעוניין לשמוע חוות דעת על האמינות של הרכב , בעיות טיפוסיות, דברים שכדאי לבדוק לפני שלוקחים לבדיקה במכון . לי נראה ש 236k זה יותר מידיי , אבל אני לא מכיר את הרכב ויתכן ואני טועה .
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 742 צפיות
אל תהרגו אותי ... ננעלתי על הטיוטה רובוטית 2008/9 הרכב אמור להיות רכב שני בבית, להכיל 4 ילדים קטנים, נסיעות של שעה לכל כיווון 3 פעמים בשבוע ובעיקר אמינה מעבר לזה התקציב הוא סביב ה 40 אלף ש״ח שני דברים: 1. במידה ואני מוכן לספוג את עניין הגיר הרובוטי. האם מעבר לזה הרכב ישמור על עצמו לשלוש שנים הבאות ? 2. קראתי כאן הודעות על קניית דגמים כאלה במחירי שחיטה. במציאות רכב יד 2 עם מעט קילומטרז מציעים בממוצע סביב ה 55-60 אלף . מה נכון ? תודה.
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 575 צפיות
שלום, ראיתי היום ניסן נוט (2011) אוטומטי באלבר (יד ראשונה מליסינג). בטופס בדיקת הרכב שנעשתה לפני חודש ושהציג לי הסוכן, מופיע שהכל תקין למעט בשתי מערכות שבהם סומן "לא תקין" כדלקמן: 1. מנוע - באבחנה כתוב - "מערכות שמן: נזילת שמן" 2. שלדת מרכב - באבחנה כתוב: "תיקוני מרכב, משמעות נמוכה: סימני פגיעה מאחור, הלחמות/חיבורים לא מקוריים, סימני מילוי חומר=פח אחורי פגום הוחלף/תוקן, דלת תא מטען הוחלפה, נזק בתא מטען, נזק בפנלים, נזק לפגושים". נציג החברה אמר לי שמדובר בדלת האחורית (בגז') שהוחלפה ושאם היתה פגיעה בשאסי היה מצויין בטופס אבל אין ציון כזה, ולגבי נזילת השמן אמר לי שהכל תוקן. שאלתי היא האם על סמך ממצאים אלה שווה לי להמשיך - לקחת את האוטו לבדיקה וכו' או שמומ…
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 552 צפיות
שלום לכולם, הגיע הזמן להחליף את הרכב. האם למישהו יש ניסיון כלשהו, חיובי או שלילי, עם הרכב? איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק, נוחות וכו’..? תודה למשיבים
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
למישהו ידוע על מחלות שיש להן?בעיות? תודה !
שלום לכולם,, היום הייתי בסוכנות מאזדה וקבלתי הצעה על מאזדה 3 2.0 ליטר דגם ספיריט,בהנחה של 7000 שקל, אבל הקאץ' פה שהרכב משנת יצור 2014 יושב בנמל באילת כניראה יותר מחצי שנה ורציתי להבין עד כמה זה משפיע ואם כדאי לשלם מחיר מחירון ולקבל רכב חדש מהמפעל? יכול להיות שהרכב ניזוק בכל הזמן הזה שהוא בנמל?הרי השמש של אילת יכולה לעשות נזק לצבע,צמיגים,גומי ופלסטיקים,לשלשת ציפורים וכו'...עזרה בבקשה
הודעה אחרונה מאת turbo2000, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 654 צפיות
אהלן, אני קונה הונדה סיוויק 5 דלתות, שנתון 2012 הבדיקה יצאה נקיה, וזה הדוח דחיסה אין לי מושג מה הוא אומר, מישהו מבין מה תוצאות הבדיקה?
-
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 936 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב לשימוש יום-יומי: נסיעות עירוניות מדי יום באזור הררי. נסיעות בין עירוניות ארוכות אחת לשבוע (250-300 ק"מ). נסועה שנתית כ-18,000 ק"מ. דרישות מהרכב: גיר אוטומטי (לא רובוטי) 4/5 דלתות תא מטען סביר-גדול (מתאים לעגלה) נסיעה נעימה (נוחות, בידוד רעשים וכו') בטיחות צריכת דלק נמוכה-סבירה אמינות גבוהה ככל האפשר שנת ייצור 2009-10 ומעלה התקציב הנתון: כ-40,000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה של כמה אלפי שקלים, עדיף למטה . חיפשתי מעט בפורום, אבל לא הצלחתי להגיע למסקנות ... אשמח לקבל חוות דעת מבעלי מכוניות שיכולות לענות על הדרישות. תודה!
הודעה אחרונה מאת Edy, -
-
שלום לכולם, אני הרבה זמן קורא בפורום הזה אבל אף פעם לא פתחתי חשבון.. עד עכשיו . אני מחפש רכב יוקרתי, חדש, ספורטיבי, נראה טוב, אוטומט. (לא מחפש פרקטיות אני בן 23..) ההתלבטות כרגע היא בין: מיני קופר pure led - S מחירה הוא 232,000 audi a3 1.8 עם חבילת שארפ וחבילת s line ההצעה שקיבלתי מצ'מפיון היא 240,000 בערך אבל אפשר להוריד אותם. bmw סדרה 1 החדשה שתגיע בקרוב (אני לא אוהב את הצורה הקיימת כרגע ואני יכול לחכות למתיחת פנים) אשמח לעזרה!!
הודעה אחרונה מאת CarAddict,