Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבין הדגמים הבאים: איביזה, פאביה, קליאו, פיאסטה, I20 ?

איזו הכי מומלצת?

דגש על חיסכון בדלק, אמינות ובטיחות?

מחוות דעת שקיבלתי הכי הרבה המליצו על פיאסטה 1.2 ידנית

אגב מדובר על רכב חדש בלבד.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב טוב

שאלת 3 יהודים, קיבלת 4 דעות. וברצינות, תקבל הרבה דעות שימשכו אותך לכיוונים שונים ולא תחכים.

לעניות דעתי, אתה צריך דבר ראשון לקבוע תקציב. אח״כ קבע פרמטרים לפי סדר החשיבות שלהם. קבע נסיעות מבחן והתחל לדרג את הרשימה שלך. בסוף תראה מי 2-3 מועמדות סופיות. מה שיקבע בסוף הוא הלב....

פורסם

מה שרונן אמר :)

למרות שלדעתי אתה מוזמן לפסול את הI20 על הסף, היא לא חסכונית בדלק, ומציעה חבילה לא רלוונטית מבחינת תמורה למחיר. קפוץ ל'פורום כללי' וקרא את הביקורת עליה.

האיביזה והפאביה יהיו הן חסכוניות והן חזקות, אבל יש להם סימן שאלה מעל אמינות יחידת ההנעה - עקב בעיות עבר עם שילוב הTSI+DSG.

הקליאו יפייפיה (היפה בקטגוריה לדעתי), חסכונית למדי, ומציעה חבילה יפה מאוד בסה"כ. מצד שני רנו זה רנו, ולמרות שהם בחרו בסלוגן 'רנו: לא רואה מוסך', זה לא בהכרח נכון. רונן יש לך כזו לא? אם כן אתה מוזמן לחלוק רשמים.

פיאסטה נחשבת כרכב טוב, לא מכיר אישית אז לא אחווה דעה.

אם אני הייתי רוכש רכב חדש, ההתלבטות שלי היתה בין האיביזה לקליאו. אני לא יודע מה התמחור של הקליאו אבל האיביזה מציעה חבילה מצוינת ביחס למחיר, אולי הכי טובה בקטגוריה.

אגב לפי הדירוג הספציפי שלך, שווה מאוד להוסיף את סוזוקי סוויפט. מאוד חסכונית (חבר מהעבודה מדווח לי על 1:18, מסלול יומי של סומך-יקנעם), מאוד אמינה, שומרת על הערך כמו שלביאה שומרת על גוריה. אבל היא די ספרטנית באבזור והתא מטען שלה זו בדיחה לא מצחיקה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היי

אכן, לי יש קליאו, אבל ההשוואה למודל החדש נראית לי לא רלוונטית, למעט המנוע שזהה בשתיהן.

החדשה יפהפיה, מאובזרת אפילו טוב יותר משלי, פחות מרווחת, לא יודע להשוות הנאה מנהיגה.

המנוע חסכוני אבל חלש מאד. צריך לקחת בחשבון. לי זה מציק לפעמים אבל לא בטוח שאם אין הרבה נסיעות בינעירוניות זה מאד יפריע.

דווקא לגבי האמינות אין לי הרבה לספר. הרכב בינתיים אמין, טפו טפו. 38 אלף ושלוש שנים וחצי.

היתה לי בעית פלסטיקה מסביב לידית ההילוכים. טופל באחריות. גם קצת דבק היה פותר את הבעיה.

במחיר המבצע של היום, 70k, נראה לי שהייתי מחליף בקליאו חדשה. לא מוצא במתחרות משהו טוב יותר.

והיה ורוב הנסועה מחוץ לעיר ו/או ביצועים חשובים, זה לא הרכב. (אלא אם עולים ל 0.9 טורבו שעולה הרבה יותר).

פורסם

הייתי הולך על פאביה, אולי לא הכי מאובזרת אבל צריכה להיות זריזה משמעותית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפאביה אכן זריזה אבל: אבזור מבייש, שנתיים אחריות, די מכוערת במיוחד בדגם הפשוט, והכל במחיר סוף עונה של 80k, כלומר 10k מעל הקליאו.

עסקה טובה? כמו שאמרתי, תלוי מה הבנאדם מחפש ומה סדרי העדיפויות. רק הוא יודע.

פורסם

איזו תמורה ב76 אלף ש"ח? בטיחות נחותה, מרווח נחות מהמתחרות, מנוע 3 צילנדרים שפעולתו פחות נעימה ממנועים אחרים, אבזור נחות יחסית מהמתחרות, מראה נחות מהמתחרות, להמשיך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למרות שלדעתי אתה מוזמן לפסול את הI20 על הסף, היא לא חסכונית בדלק, ומציעה חבילה לא רלוונטית מבחינת תמורה למחיר. קפוץ ל'פורום כללי' וקרא את הביקורת עליה.

האיביזה והפאביה יהיו הן חסכוניות והן חזקות, אבל יש להם סימן שאלה מעל אמינות יחידת ההנעה - עקב בעיות עבר עם שילוב הTSI+DSG.

הקליאו יפייפיה (היפה בקטגוריה לדעתי), חסכונית למדי, ומציעה חבילה יפה מאוד בסה"כ. מצד שני רנו זה רנו, ולמרות שהם בחרו בסלוגן 'רנו: לא רואה מוסך', זה לא בהכרח נכון. רונן יש לך כזו לא? אם כן אתה מוזמן לחלוק רשמים.

אם אני הייתי רוכש רכב חדש, ההתלבטות שלי היתה בין האיביזה לקליאו. אני לא יודע מה התמחור של הקליאו אבל האיביזה מציעה חבילה מצוינת ביחס למחיר, אולי הכי טובה בקטגוריה.

אגב לפי הדירוג הספציפי שלך, שווה מאוד להוסיף את סוזוקי סוויפט. מאוד חסכונית (חבר מהעבודה מדווח לי על 1:18, מסלול יומי של סומך-יקנעם), מאוד אמינה, שומרת על הערך כמו שלביאה שומרת על גוריה. אבל היא די ספרטנית באבזור והתא מטען שלה זו בדיחה לא מצחיקה.

הוא רוצה ידני אז בעיית ה-DSG לא רלוונטית.

פורסם

הבחור מבקש המלצה על גיר ידני אז מה הקשר לDSG?!

על פניו, כרגע הפביה הידנית ב80 אלף נשמעת כמו החבילה הכי מתגמלת

פורסם

תודה על ההמלצות חברים,

האמת התקציב הוא עד 80 אלף.

אני מחפש רכב עם תמורה מלאה לסכום,

למשל את הפורד פיאסטה אני יכול לקנות ב69,000 את הדגם הידני עם כל האבזור כולל מולטימדיה.

זה 10 אלף מתחת למחירון, לא שווה? בהתחשב לבטיחות והנתונים של הרכב?

פורסם

תלוי מה אתה מחפש זריזות או איבזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו באמת הכי יפה, במיוחד זו עם שני הצבעים. אבל אם אתה מחפש דווקא כיוון של בטיחות ואחריות, לפי מה שכתבת, תבדוק גם את הקיה פיקנטו. היא באה עם 7 שנות אחריות (לדעתי זה הכי גבוה בשוק) ויש לה תוצאות מעולות במבחני הבטיחות. הייתי מתלבט בין הפיקנטו לבין הפאביה.

• תוכן חדש...