Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו זוג + תינוק, וכרגע יש ברשותנו טולדו 2013. האוטו, אם לקחת בחשבון עלות/תועלת, הוא מצויין. חוץ מזה הוא לא מבריק בשום תחום. אתמול אחרי הנסיעה לאילת וחזרה החלטנו להחליף אותו למשהו יותר אוטו.

הטולדו מאוד קשיח (מאחור בעיקר איפה שהתינוק), האחיזת כביש שלו לא להיט, הבידוד רעשים כמעט ואינו, וההגה שלו לא קשור לכלום.

המנוע מצויין אבל הגיר קצת בעייתי, כבר היינו פעמיים במוסך עם הגיר (פעם אחת ריקול להחלפת שמן ופעם אחת רעידות/מצמדים) והאוטו נסע רק 31000.

בכל מקרה הדרישות שלנו מהאוטו החדש הם שיתקן את כל החסרונות של הטולדו ושירגיש יותר אוטו. וכמובן שיהיה מרווח לפחות כמו הטולדו, ושיאכלס תינוק ומבוגר (גבוה) בצורה נוחה במושב האחורי. שיהיה אמין ויתרון אם יהיה מהנה לנהיגה.

הנסועה שלנו היא בערך 17000 ק"מ בשנה. ההתפלגות היא חצי עירונית וחצי בינעירונית.

טווח המחירים הינו עד כ 150K ש"ח. רשמתי פה כמה מכוניות שאנחנו מתלבטים ביניהם שמגיעים מקצוות שונים לגמרי, אבל זה מה שהצלחנו לחשוב עליו, ונשמח לקבל המלצות נוספות (סטיישן לא בא בחשבון, לא אוהבים את המראה)

(מסודר מהזול אל היקר)

1. טויוטה קורולה - אמינה, מרווחת, שומרת על מחירון, לא יודע עד כמה מהנה לנהיגה.

2. מאזדה 3 מנוע 2.0 4 דלתות - אמינה, שומרת מחירון, מאובזרת ומהנה לנהיגה, מרווחת פחות מהטולדו (לפחות כך נדמה לנו)

3. אוקטביה 1.4/1.8 (במבצע חבר) - מרווחת מאוד, מהנה לנהיגה, מנוע טוב, אמינות בספק ואחריות קצרה.

4. פריוס - מרווחת מאחור, אמינה, שומרת על מחירון מצויין, חסכונית מאוד, לא מהנה לנהיגה כלל, משפחתית אמריקאית טיפוסית.

אשמח לשמוע דעתכם, המלצותכם.

תודה וחג שמח

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטווח מחיר כזה אתה יכול לקנות גם כאילו ג'יפ , לדעתי יותר פרקטי לא פחות טוב מכל הרכבים שציינת. דרך אגב אאוטלנדר ניתן להשיג בתוספת של עוד 7K ... שווה מחשבה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
בטווח מחיר כזה אתה יכול לקנות גם כאילו ג'יפ , לדעתי יותר פרקטי לא פחות טוב מכל הרכבים שציינת. דרך אגב אאוטלנדר ניתן להשיג בתוספת של עוד 7K ... שווה מחשבה.

היי.

הבעיה זה בדיוק כמו שכתבת שזה "כאילו" גיפ.

שקלנו לקנות רכב שטח פנאי. בדקנו את הספורטאז' 1.6 וחיצונית הוא באמת גיפ אבל מנוע של משפחתית התוצאה לא סוחבת בכלל ומטחנת דלק לא קטנה.

גם את האאוטלנדר בדקנו במבצע חבר לפני חודשיים. אוטו נחמד, חיצונית לא משהו, לא אהבנו את המנוע.

בגלל זה ירדנו לרכבים משפחתיים רגילים ולא שטח.

פורסם

לא אמרתי שטח... רק פרקטי. אני נהנה מהאאוטלנדר כי הוא ממש גדול ויש בו מקום להרבה דברים דבר שלא היו ברכב הקודם שלי סקודה יטי. אכן הרכב לא הכי יפה . וכן צריך להתרגל לגיר הרציף.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

לנו יש פריוס 2010 חמש שנים + ומאוד אוהבים

השאלה כמה אתה "ירוק" וכמה חשוב לך לחסוך בעלויות דלק.

אכן רכב מרווח אבל לא אמריקאית טיפוסית

לא בצורת הרכב לא בצריכת דלק.

פורסם

נשמע שמאזדה 3 ספיריט תהיה הכי אטרקטיבית ותענה כמעט על כל הצרכים שלכם.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

האוקטביה תרגיש לך בידיוק כמו הטולדו רק מגודלת, ואת ואותם בעיות הגיר.

המאזדה 2.0 או הקורולה, נשמע שתצתרך להחליט, הנאה מנהיגה במאזדה או מרווח בקורולה או בכלל פריוס חיסכון בדלק.

2 מבוגרים ותינוק, לדעתי נשמע שהמאזדה הכי טובה בשבילך.

פורסם

לפות"ש תינוק - חשוב לבדוק נוחיות הטיפול בו בספסל האחורי, ובמיוחד הכנסה והוצאה שלו. כמוכן שיקול חשוב הוא התאמת הרכב עם התרחבות המשפחה, קרי מידות ושימושיות תא המטען.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המזדה צפופה מאחור ותא המטען שלה מיניאטורי ולא נוח.

הקורולה אמנם לא ספורטיבית אבל זריזה דיה ומאוד נוחה גם מאחור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לך על הקורולה לא תצטער ולדעתי עדיפה על מאזדה 3 יש אותה להורים שלי מאוד מרוצים

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם (נערך)

בשביל תינוק הייתי לוקח רכב גבוה אבל אם לא תמיד תוכל למצוא פורד מונדיאו משומשת מהדגם הבכיר (טיטניום). יש בה את רוב התכונות והפינוקים וגם כח לעשות קצת כייף...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

האוקטביה מאוד דומה לטולדו מבחינת נסיעה. כמובן שאיכות הנסיעה גבוהה קצת יותר, היא מרווחת יותר, בידוד רעשים עדיף ותא הנוסעים שלה נעים קצת יותר באיכות ובתחושה. ההיגוי וההתנהגות די זהים, למרות שהאחיזה באוקטביה עדיפה.

הקורולה וה-3 שתיהן מכוניות טובות מאוד. הקורולה מרווחת יותר, תא המטען שלה גדול יותר, יותר תאי אכסון בתא הנוסעים ובסך הכל בתור רכב משפחתי מדובר בתמורה טובה מאוד למחיר. אבל אין לה אופי, ההגה שלה (לדעתי) פחות מוצלח משל הטולדו/אוקטביה, אחיזה נמוכה יותר בהשוואה ל-3 או לאוקטביה, התנהגות לא חדה או מהנה. גם הגיר הרציף שלה אמנם תורם לחיסכון בדלק, אבל תחת עומס הוא והמנוע משמיעים רעשים לא נעימים בכלל.

ה-3 בגרסת הספיריט מציעה ביצועים טובים מאוד, גיר אוטומטי לדעתי מהטובים ביותר בקטגוריה לצד חיסכון יחסי בדלק. בנוסף לזה ההתנהגות שלה חדה ומהנה, ההיגוי מוצלח מאוד ואפילו יחסית מתקשר למרות שהוא חשמלי, איכות תא הנוסעים גבוהה, הרבה מאוד אבזור ובכללי מדובר ברכב איכותי, מוצלח ומומלץ מאוד. מצד שני חסר בה תאי אכסון, תא המטען קטן יחסית (לא מיניאטורי, קצת פרופורציות...), המרווח במושב האחורי סביר, אבל פחות מוצלח מזה שבקורולה. עדיף מהטולדו, בעיקר במימד הרוחב. קצת פחות מרווח ראש בהשוואה אליה.

את הפריוס אני לא מכיר כ"כ.

האוקטביה, הקורולה וה-3 - שלושתן מכוניות טובות מאוד. לדעתי לדרישות שלך (תינוק, היגוי טוב, אחיזה גבוהה, בידוד רעשים סביר, תחושה כללית טובה...) המאזדה 3 תהיה האופציה העדיפה. ממליץ לך ללכת לסוכנות כדי לבדוק אם היא מתאימה לך מבחינת מרווח ותא מטען. מומלץ לבוא עם הכיסא תינוק בשביל לבדוק אם הגישה אל המושב נוחה לך מספיק. אני חושב (ויודע) שלא אמורה להיות בעיה.

פורסם (נערך)
המזדה צפופה מאחור ותא המטען שלה מיניאטורי ולא נוח.

הקורולה אמנם לא ספורטיבית אבל זריזה דיה ומאוד נוחה גם מאחור.

תא המטען של המזדה ממש לא מניאטורי, אמנם קטן יותר משל הסקודה, נכון. אבל שפת הטעינה נמוכה ופתח הכניסה רחב.

מעל 410 ל' אם אני לא טועה, בסקודה זה גדול כמעט ברבע יותר. ועדיין... רחוק מלהיות מיניאטורי.

לנושא ולפות"ש - אני חושב שנסיעת מבחן תעזור לך להכריע הכי טוב בנושא.

קל לי להמליץ על המאזדה ספיריט והאוקטביה 1.8, המאזדה ברמת גימור ספיריט, משמעותית יותר מפנקת.

נראית טוב יותר בפנים ובחוץ (למרות שזה כבר עניין של טעם), כמעט ספורטיבית אפילו, אבזור נדיב ביותר,

ובגרסה הבכירה מגיעה עם יותר מערכות בטיחות משאר האופציות (תינוק באוטו בכל זאת..).

האוקטביה בעלת יחידת הנעה חזקה וחסכונית יותר, ומרווחת יותר כמעט בכל פרמטר.

הקורולה לטעמי מאד אפורה.

בכללי

נתן את רוב הסיבות קצת יותר לעומק באמת למה ספציפית לדרישות שלך ה3 מתאימה. למרות שהייתי במקומך לוקח נסיעת מבחן גם על האוקטביה.

עריכה אחרונה על ידי Quntix

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

• תוכן חדש...