ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,581 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ספציפי הבעיה שהוא יושב כבר כמה שנים טובות בחניה ולא שילמו אגרות.. זה אומר שאני צריך לשלם את כל האגרות שלא שולמו עד כה כדי לעשות טסט?
הודעה אחרונה מאת SWITCH Master, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 800 צפיות
היי לכולם, אז אתמול התרחבה המשפחה ואנחנו הורים ל2! מעל לשנתיים שהרכב הראשי שלנו הוא פורד פיאסטה ידנית מודל 2012, והאמת היא שאנחנו מרוצים מאוד! כאשר במקביל היה רכב ליסינג שכרגע אין. הסיבה היחידה להחליף את הפיאסטה היא הצורך במעט יותר מרחב פנים. הדרישות: 1. בטיחות- רכב עם 5 כוכבי בטיחות בלבד וכזה שנבחן מאוחר כעל הניתן. 2. איכות חומרים- מפגר ככל שזה נשמע רוצה פלסטיקים שלא מקרקשים ולא נשברים, כמה שפחות רעשי רוח ומנוע ותחושה של עמידות. 3. תיבה ידנית- כל הרכבים הפרטיים שלנו עד כה היו ידניים, המטרה לחסוך בעלות קניה, בעלות אחזקה ולהימנע מבעיות אמינות. 4. מרווח רגליים במושב האחורי- אני בחור גדול (115 קילו 1.87) צריך שסלקל או כסא בטיחות יכנסו מאחוריי. לא בדרישות-…
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנת 2006 יד 3 (יד ראשונה אצל סבתא ואחרי זה נכד) עשתה 82500 אלף!! הוא קנה אותה לפני חודשיים וחצי בערך ומוכר מסיבה שהוא התחיל ללמוד ואין לו כסף לתחזק את הכסף הבעיה היחידה שאין ספר טיפולים, אבל בבדיקה נראה שהרכב לשנה שלו במצב סבבה(?) כמובן שאני יקח את הרכב לבדיקה מחירון שלה 22 וחצי סיכמנו על 20 אלף עכשיו הוא אמר לי שלגג נפתח צריך לשים איזה שמן בשם CW400 או משהו כזה עד כמה זה קריטי? ועוד משהו הגג של הבפנים נופל מצד אחד, עד כמה זה קריטי? בקיצור איך בדיקה? http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=453702&stc=1
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם במסגרת החיפושים אחר רכב לחבר, שרוצה משהו "מחוץ לקופסא" בגרושים [רכב שני. העיקרי בבית זה פורסטר 2012] התקציב הוא עד 10,000 ש"ח כולל יישור קו. כאמור, הנ"ל מחפש משהו לא סטנדרטי, נוח, מפנק, נעים. אני אמרתי לו שחבל לו על הזמן, אבל אחרי יומיים הוא מתקשר אלי עם הרכב שבכותרת. לדעתי האישית, המבוססת על תחושות בטן בלבד, האוטו הזה יכול להיות בור ללא תחתית. מונית לשעבר, 370,000 ק"מ. כל הסיבות בעולם למה לא לגעת אפילו עם מקל. מצד שני - דיזל, נוח ומפנק, ידני. מה אומרים? היה הכי טוב אם היה פה בעל רכב דומה שיחווה דעתו.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
הבת שלי עומדת לפני קבלת רשיון נהיגה ואני חושב לקנות לה רכב קטן חדש או עד גיל שנתיים. רציתי להוסיף אותה לרכב שלי בהתחלה אבל מאחר ועלויות הביטוח להוסיף אותה הן פשוט לא נתפסות (רק התוספת היא 13,000 ש"ח + כמעט 8,500 שאני משלם כיום), ולכן אני חושב לקנות לה רכב. התקציב הוא עד 60 אש"ח רכב קטן למשל פיקנטו, I10, אייגו, סיטיגו, 500, C1, 108 ודומיהם. שיהיה בטיחותי. יש מה לבדוק בנוסף לתוצאות NCAP שלו? שעלות הביטוח לא תהיה בשמיים - הבנתי שיש הבדלים גדולים בין הרכבים, אבל איך בודקים לפני הקניה? לא נראה לי הגיוני להתקשר לסוכן ביטוח עם רשימה של עשרה רכבים ולבדוק כמה עולה לבטח כל אחד. יש דרך אחרת? אשמח לשמוע את עצותיכם. תודה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הדגם הזה. בצילום 2 דלתות, במודעת הפרסום 4 דלתות. תתעלמו ממחירון יד2 שמופיע שם. הרכב יד ראשונה במצב טוב ומטופל, נפח 1600. האם זה באמת אוטומטי רגיל או רובוטי? יש לה רצועת טיימינג או שרשרת? לרווקה צעירה, שרוב הנסיעות יהיו לבד או עם החבר. בגלל שהוא 1.6 הוא צרכן דלק גדול? האם ביטוח לדגם הזה נחשב ליקר? המטרה העיקרית של הייעוץ היא אם יש מניעה כל שהיא לקנות את דגם הרכב הזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מוכר את הS3 שלי אחרי שנתיים נהדרות ובפעם הראשונה שאני לא באמת נעול על מה הדבר הבא. שוקל משהו קטן יותר הפעם ומתלבט בין ה Mini Cooper S - דור קודם 500 אבארת׳ תקציב באזור ה110 חשוב לי שאיכות האינטיריור לא תיהיה ירידה גדולה מדי, התרגלתי לואגיות שהיו לי (פולו, שירוקו S3). גיר ידני בלבד, כוח מספק והתנהגות כייפית. הצעות מעט מחוץ לתקציב גם רלוונטיות והאם מישהו יודע על בעיות אמינות/חשמל עם הקופר?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 885 צפיות
שלום חברים, אני מתלבט בין הסיאט איביזה style, למאזדה 2 dynamic. בסך הכל איזה רכב עדיף?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב במקסימום 20 אלף שקל , שיהיה אמין ונראה טוב. אני צעיר אז עדיף שיהיה רכב שמתאים לצעירים ולא גדול מדי. בנתיים חשבתי על מאזדה 3 אבל הקילומטראז' במחירים האלו גבוה. מאיזה קילומטראז' כבר עדיף לא לקנות? ועל איזה רכבים תוכלו להמליץ לי? תודה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
סוגי מימון
מאת 1Roni- 4 תגובות
- 864 צפיות
לאחרונה אני רואה מלא פרסומים של מימון ישיר ללא מקדמה לרכב חדש רציתי לדעת מה זה בדיוק והאם זה יותר עדיף מלרכוש רכב יד שנייה? אם זה משתלם אז התקציב שלי יעלה תודה.
הודעה אחרונה מאת 1Roni, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. בחיפושי אחרי הרכב הבא שלי נתקלתי בבוקה נגרה 2011 שנכנסת לתקציב. רציתי לדעת אם יש בעיות ידועות ומחיר טיפולים. והאם הרכב מומלץ בכללי?
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 545 צפיות
שלום מחפש רכב 7 מקומות מרווח [אפשרות להושיב 6 ילדים ו2 מבוגרים] צריכת דלק לא במדרג הראשון - אני מחליף לגאז אבל שלא תזלול יותר מדאי פחות מ1:9. חשוב בטיחות ואמינות תקציב 90-100 חשבתי על הסאן יאנג או הקרייזלק גראנד וויאגר אשמח לחוות דעת או להמלצות אחרות תודה רבה
-
- 1 תגובות
- 519 צפיות
הייתי שמח לקבל ממכם טיפים לקניית רכב ראשון בגיל 18, מה לשאול, מה לבדוק, מה כדאי וכו'... בינתיים ראיתי כמה רכבים והיחידים שנראים טוב הם טויטה סטארלט 97 ויונדאי אקסנט 98.. מה דעתם? ועוד שאלה, כדאי לקחת אותם לבדיקה שלפני קנייה במוסך? פשוט הבדיקה יקרה וזה מוריד משמעותית מהתקציב, במיוחד אם אצטרך לקחת מספר רכבים לבדיקה כזאת..
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
סקודה פאביה
מאת Pressure- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 702 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי להתעניין ברכישת רכב חדש לעצמי. לאחר המון בדיקות של מכוניות שונות, הגעתי למסקנה שהמכונית שהכי בלטה לי בעין היא הסקודה פאביה החדשה בדגם האוטומטי. עכשיו יש לי מספר שאלות בנוגע לרכב הזה ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי. 1. שמעתי שהרבה אנשים התלוננו על הגיר/תיבה של השנתונים הישנים יותר, אז רציתי לשאול - האם הבעיות האלו תוקנו בדגמים החדשים? הכוונה היא ל-DSG7 בעיקר. 2. האם ידוע על בעיות ספציפיות בפאביה? אני לאו דווקא מדבר על הגיר, אלא על האוטו ככלל. 3. מה עם עלויות הטיפול? האם הן נחשבות ליקרות? זולות? ממוצעות? אני פשוט לא רוצה לקנות אוטו במחיר מסוים ואז להתחיל לשלם עוד אלפי שקלים רק על טיפולים קטנים שיכולים להסתכם בהרבה פחות. 4. האם צ'מפיון מ…
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעונין לרכוש רכב מסוג סקודה אוקטביה טורבו דיזל מנוע 1600 , מה דעתכם על הרכב ? איך הוא מבחינת אמינות ,צריכת דלק , נוחות . האם הרכב בעייתי מבחינת תקלות ? האם הוא יקר מבחינת חלקים וביטוחים ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Arthur85, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה ההבדלים בין יונדאי אקסנט לבין יונדאי אלנטרה? מכול הבחינות .. צריך כמובן שיהיה נוח למשפחה בת 4 נפשות , לנסיעות מאד קצרות בעיר, ואחת לשבוע מחוץ לעיר. ככול הנראה הולכת על שנתון 2005-2006. אמרו לי להתרחק מהאלנטרה ועדיף אקסנט , יש סיבה שמישהו יודע למה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5 אלף צפיות
הדגם עם ה- 160 כ"ס, יש איזה מחלות ידועות שצריך לבדוק לפני קניית הרכב? תודה .
הודעה אחרונה מאת kfirniz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 629 צפיות
אני יודע שהגיר הידני הרבה יותר טוב, אבל יש לי חברה ואלה השיקולים דעתכם?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים, אנחנו שוקלים לרכוש רכב יד שניה קיה סיד דיזל או רנו פלואנס דיזל. מאוד מתלבטים כי מצד אחד לקיה יש שם יותר טוב באמינות , סחירות וכו' , מצד שני רנו פלואנס דיזל זה רכב גדול מאוד במחיר די אטרקטיבי אבל האמינות שלו מוטלת בספק וגם אם נרצה למכור בעתיד, עלולים להיות קשיים במכירה . הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם על 2 החלופות האלה וכמובן הנימוקים.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי שמכרנו את הסוויפט 2011 שהייתה ברשותנו רוצים לגדול.. כאשר הדרישות הן: - משפחתית האץ' בלבד. - אוטומטית בלבד - נוחות נסיעה ברמה הגבוה ביותר שיש בקטגוריה (חשוב מאד מאד בדרכים בין עורניות שלא תורגש הנסיעה) - ואמינות כמו כולנו המכוניות שחשבתי עליהן עד כה: גולף דור 6 עם 1.4 העדפה לג'נרשיין בגלל הפינוקים (רגילים כבר מהסוויפט לבקרת שיוט\שליטה מההגה) פורד פוקוס 2.0 ליטר טיטניום רנו מגאן החדשה 1.6 ליטר פריווילג' אופל אסטרה 1.4 טורבו - ירדה קצת מהפרק בגלל שאצלנו בעבודה יש הרבה כאלה וכולן למעט אחת שאני מכיר החליפו את הטורבו... כולן הרבה לפני 100K. בקיצור חבר'ה אתם יכולים לשפוך כל מה שנראה לכם הכל בא בחשבון בתקצי…
הודעה אחרונה מאת fr0sty, -
-
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני בחור רווק עומד לקנות את הרכב הראשון שלי ( עד כה נהגתי פה ושם במכוניות של חברים משפחה,אני נהג חדש יחסית (רישיון מעל 10 שנים אבל רק בשנה האחרונה חדשתי אותו והתחלתי לנהוג) תקציב של 100 אלף בערך ,אני מודע שעלות האחזקה של מכוניות יוקרה ותיקות לא זול ובכל זאת אני מתלבט בין ב מ וו 3 או 5, מרצדס c או E, כולן משנת 2010 לערך...חשוב לי מכונית מרשימה ומפנקת ,עם לוק צעיר לח'ברה, ( עור עץ \כרום גג מטאלי גריל כרום ומולטימידיה עליונה מקורית חשובים לי מאוד) ועם זאת אמינה ובטוחה, על ביצועים אני יכול להתפשר. השאלה שלי היא כזו, מאחר ומחירי ה 5\3 במוו ו ה C\E מרצדס פחות או יותר זהים לפי מה שאני רואה בלוח,מה כבר עדיף לי לקנות ואם יש הבדל משמעותי בעלות האחזקה בין הדגם המשפחתי לסלוני ? וא…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב. חשוב לציין שאין לי משפחה או משהו ככה שמבחינת גודל היא מעולה.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 4 תגובות
- 834 צפיות
אני מחפש רכב ספורטיבי וחזק עד 90 אלף הדרישות: מנוע חזק כוח סוס תחושת נהיגה ואולי אופציות לשיפור האופציות שחשבתי עליהם: subaru impreza gti golf חשבתי גם על פורד מונדאו שנתון 2013-2012 לא יודע אם זה רכב ספורט לחבר שלי יש כזה ודי מאוד אהבתי לא מכיר אישית את הדגמים אשמח לחוות דעת ומה עדיף ואיזה עוד אופציות יש תודה.
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 620 צפיות
אני צעיר , התקציב שלי עד 20 אלף , מחפש רכב אמין שלא כל חודש אני ימצא את עצמי במוסך רכב משנת 2005-2008 שגם נראה טוב. יש עדיפות למאזדה 3 אבל במחירים האלה קשה להביא משהו טוב. אז חשבתי על פיג'ו השאלה מה מתאים לנתונים שרשמתי למעלה ואם יש לכם חוות דעת על הרכבים האלו אתם מוזמנים לכתוב תודה
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 685 צפיות
אני מקבל רכב חדש מהעבודה ומתלבט איזה רכב לקחת. ההתלבטות היא בין I20, I25 ו-I30. כמובן שההתלבטות היא בגלל הנושא הכספי. אשמח לשמוע גם המלצות על רכבים אחרים אם יש לכם הצעות. אני פשוט לא בטוח אם I20 תספיק. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני רואה שנכנס חזק לארץ כל העניין הזה של המימונים מלאים עם אפס מקדמה עבור רכבים חדשים. על פניו, זה נראה כאילו אתה משלם אך ורק את הפחת של הרכב בשלוש שנים הראשונות, עם עמלה מזערית, ואתה יכול להמשיך לשלם ולשלם לנצח ותמיד להתחדש ברכב חדש. מה החסרונות של כל העניין ביחס לשיטות האחרות?
הודעה אחרונה מאת quiksilver, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 734 צפיות
אהלן אני הולך לראות רכב במודיעין ורציתי לדעת האם יש שם או בסביבה הקרובה מכון ייעודי לבדיקת רכבים לפני קנייה. תודה!
הודעה אחרונה מאת Shniks, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דגם Visia אוט' 1.2 (80 כ"ס) תודה (:
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 938 צפיות
בדקתי יונדאי i30 2009 עם 109,000 יד ראשונה ליסינג שנייה פרטית. לדברי הבוחן כל הנזקים הם בלאי טבעי וכל נראה לו בסדר מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
לאחרונה התחלתי לחפש רכב יפני, שנים 93-96 ידני, במחיר עד 20K, כמוון במחיר זה נדיר למצוא משהו שנראה סביר וגם נוסע טוב, אבל אני עדיין לא התייעשתי. ההתלבטות שלי בין ניסן סאני/מאזדה 323 סדאן/ טויוטה קורולה/מיצובישי סופר לנסר, כולם ידניות. אשמח לשמוע המלצות בעד ונגד רכבים אלה. לא מזמן נתקלתי במודע של טויוטה קורולה 96 ידנית, במחיר אטרקיבי 18K, אבל לא יודע אם כדאי, אם הרכבים האלה עוברים הרבה התעללויות ותאונות. תמליצו בבקשה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,839 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- mcaspi
- yohai71
- SlowRide
- Pika007
- לירון .ה.
- amihia
- GTI33
- pooh-bear
- שביט
- mikyl
- nadavd4