ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 685 צפיות
הי לכולם אני אמור לקנות את הרכב ממגרש מדובר ב I30 החדשה עם 21 אלף קמ על השעון עלתה לכביש ב28/08/2012 הרכב במצב יחסית חדש עם היסטורית טיפולים מלאה מבדיקה שלי למעט מתיקוני צבע שבוצעו (אישה נהגה כניראה על הרכב ) אין איזה משהוא חריג השאלה שלי לאנשים שיש להם רכב דומה האם יש דברים מסויים שצריך לבדוק ? תקלות סדרתיות ? פלסתיקה בעיתית תקלות מכניות שמאופינות עם היונדאי I30 ? הרכב כמעט 3.5 שנים על הכביש מבחינת טיפולים ס"כ מתועד שרק החליפו שמן פעמים בחברה ידוע לכם על חלקים שאמורים להיות מוחלפים מעבר לזה למשל תושבות למינהם ,שמן גיר , טימינג , חגורות , ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, בימי המכירות הקרובים, כנראה שאבצע עסקת טרייד אין וארכוש את הלאון קופרה. רקע - אני מגיע מלאון 1.8 ידני דור קודם ככה שאין סיכוי למשהו חלש מזה. שלושה קטנטנים שיצטופפו בשמחה ואשה מפרגנת אחת. כ 40 קמ ביום. ובסופש משתדלים לטייל. כבר היו לי לבטים רציניים לגבי ס-מקס (איזה מזל שהיבואן בחופשה) הכ חשוב לי זה VFM (לא רכב ערום) וכח (אני מאמין שברכבים חדשים כל השאר כבר built-in) לא מעוניין למתוח את התקציב - 210K על הכביש. אני די נעול על הבחירה שלי ורגע לפני רציתי לדעת האם שווה להטריח את עצמי מול אלפא ו VW שהאמת חוץ מהעובדה שידני עולה על הפרק שוב לא רואה יתרון בהם. אז האם יש עוד אופציות ומה אני מפספס ? תודה תודה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מצורף תוצאות של בדיקת רכב לסיאט איביזה 1200 TSI שנת 2011. מבקש את עזרתכם להבדיל בין הטפל לעיקר, מה הדברים החשובים שצריך לטפל בהם לפי תוצאות הבדיקה? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חשוב לי גם האבזור והנוחות, אולי כדאי רכב אחר?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
בוקר טוב לכולם, הרגע העברנו את הסיאט בדיקה במכון ואשמח מאד אם תוכלו לומר לי מה הוא מצב הרכב הנ"ל וכמה יעלה לי בערך יישור הקו: מנוע: תושבת מנוע חלשה, רעש מערכת תזמון ושסתומים שלדה: שריטות מערכת היגוי: נקישה ההגה, תיקון וכיוון זווית ציר קדמי העברת כוח: בלאי יתר מצמד ומפריד גובה מערכת תאורה: מצבר שנת 2013, מנורה ראשית לא דולקת כל השאר תקין תודה מראש
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 520 צפיות
היי, אשמח להמלצות על מיני/סופר מיני עד 40 אלף שיהיה אוטומט ובקרוב סטודנטית, אז חשוב שיהיה חסכוני. כמובן באותה מידה גם אמין ובטיחותי! שיסחב כמו שצריך לנסיעות גדרה-ב"ש למשך זמן. זה לא קו יומיומי אבל בכל זאת. תודה (:
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברים! גנבו לי את הפולו היפה שלי לצערי אז מחפש אחת שתנסה להחליף אותה! מחפש רכב בסגנון של הפולו מבחינת הגודל - תא מטען יחסית גדול, מרווח בתא הנוסעים ויכולת חנייה סבירה! גם שאר הפרמטרים הרצויים כמו בפולו, צריכת דלק הגיונית של 1/13-14 משולב, זריזה וצעירה במראה. הרכבים שנמצאו בטווח המחירים של בין ה20-30K יותר לכיוון ה20;) זו פולו חדשה(כנראה שלא בגלל שזו הפולו השנייה שנגנבת באזור בתווך זמן קצר) פיז'ו למינהן מ2007 (207-308) פונטו גרנדה וסוברו B3 הסדאן והקצרה. אז חברים אני מבקש את עזרתכם והמלצתכם לרכבים ואפילו מכרים שמוכרים רכבים. כל חוות דעת שלכם תעזור לי לבחור אז תשפכו לי מידע בבקשה
הודעה אחרונה מאת eliahuisakov01, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה קורה אני מעוניין לקנות רכב ממגרש ביאזור חיפה (יש המלצות למגרש גדול ואמין?) מחפש סופר מיני במחיר של עד 50 אלף עדין אוטומט ושיהיה שנתון כמה שיותר גבוהה עכשיו השאלה שלי איזה סוגים יש בכאלה מגרשים ומה הכי מומלץ?
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 776 צפיות
שבת שלום חברים, אשמח שתעזרו לי לפענח את הבדיקה הזו: 1. 2. לפי מה שהבוחן הסביר לי יש כמה תקלות ברכב, צלחות קדמיות + רפידות דרושות החלפה. היו תיקוני פח וצבע מזערים ללא נזק בשלדה. מנוע תקין, דרוש החלפה של רצועה כלשהיא במנוע. חוץ מזה הוא אומר שהרכב נוסע טוב, ובמצב מצוין. עכשיו אשמח מאוד לדעה ממכם
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 680 צפיות
שלום חברים, אני מחפש לקנות רכב חדש והמיקרה החדשה קורצת לי מאוד, אז ככה: - אני נוסע כל יום לעבודה 150 ק"מ ללא פקקים - אני מחפש רכב שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק, ושידרוש כמה שפחות תחזוקה - לא איכפת לי אם הכל בפנים פלסטיק זול - אין לי העדפה לסוג הגיר - כן, חשוב שיהיה סאונד טוב, בכל זאת אני מבלה שם שעתיים כל יום אז כרגע אני עם ניסאן אלמרה 2002, האוטו עושה את העבודה, אבל יש מדי פעם ביקורים מעיקים במוסך. לפחות מבחינת צריכת דלק הוא סביר עם 14 ק"מ לליטר. הייתי בסוכנות של ניסאן ונהגתי על המיקרה, לא עפתי על האוטו אבל גם לא סבלתי בנסיעה. בסה"כ אוטו דיי סתמי אבל עונה טוב מאוד לצרכים שלי. שבוע הבא אני כניראה אשלים את העיסקה, אז לפני שזה קורה רציתי להתייעץ, האם יש …
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
שלום לכולם. אשמח לדעתכם לגבי רכישת רכב משפחתי - זוג + 3 ( גילאים 1-10). א. רכב משפחתי משומש - מפרטי או שהיה בליסינג , יד 1 מהחבורה הבאה - שברולט קרוז, קיה פורטה או משהו בסגנון. צריך לעלות לי בסביבות 50-60K עבור רכב שמור שנת 2012 עם 60 אלף קילומטר בערך. ב. רכב מנהלים משומש- פורד מונדאו /סובארו B4 - שנת 2012 יד 1 עם 70 אלף קילומטר בערך מליסנג / פרטי שיעלה סביב 65-75K (יש לציין כי קשה למצוא רכב כזה שמור..) ג. רכב חדש - סקודה ראפיד ששודגה השנה בגירסת הבסיס ונותנת הרבה יותר אך מספוקת עם מנוע 1.2 TSI בנזין שנותן 90 כ"ס בלבד (למרות שמדובר ברכב יחסית קל עם מנוע חכם ולכן הוא אמור להיות מספק לדעתי). רכב זה עתיד לצאת בקרוב במבצע חבר סביב בעלות של K100-105 ואקבל ע…
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. תודה על העזרה שאתם מעניקים ללא לאות. אני רוצה לקנות רכב חדש לנסיעות ארוכות. חשוב לי רכב מאובזר ומפנק ככל היותר. עם תא מטען גדול, ונוח. חשוב לי גם החיסכון בנסיעות, ולכן רצוי שהרכב יהיה דיזל. אני מתלבט בין: רנו פלאונס דיזל/ רנו מגאן סטיישן דיזל. סיטרואן C3 - דיזל. חשבתי גם על הדציה דאסטר. לרגעים גם חשבתי על היונדאי סונטה ההיברידית- אבל תא המטען שלו לא נפתח כדלת. אשמח מאוד לדעתכם ועצתכם.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר 9 שנים עם מאזדה 3 ספיריט (ממנה נהניתי מאוד בסך הכל) החלטתי לפנק את עצמי ולפני כחודשיים הזמנתי ב.מ.וו M135i חדשה (5 דלתות , אוטומטית) . חשבתי בהתחלה לקנות מכונית משפחתית גדולה יותר וקיבלתי לסוף שבוע ב.מ.וו 330 , אך פחות אהבתי את התחושה בה (הרגישה לי מעט גדולה ונוקשה) , ואחרי נסיעת מבחן אחת ב-M135i לא היה לי בכלל ספק שאני מעדיף את התחושה של רכב קטן יותר . האמת היא שגם לפני שקניתי את המאזדה , ניסיתי כמה משפחתיות גדולות כמו מאזדה 6 ופורד מונדיאו ולא התחברתי. מכיוון שיש לי שני ילדים בני 6 ו-10 , מאמין שלפחות ב-6 שנים הקרובות הם יסתדרו עם המושב האחורי של ה-M135 . אני אמור לקבל את הרכב החדש בעוד כחודש וחצי , וכשמחכים מתחילים לעלות כל מיני רעיונות . מכיוון …
הודעה אחרונה מאת Gidimi, -
מתעניין בדמיו החדשה ושם לב שלא רואים את הסגמנט של הסדאן הקטנה על הכבישים. אין שוק לרכב הזה? מי שסופר מיני קטנה לו יקנה משפחתית?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 968 צפיות
שלום לכל חברי הפורום הנהדר הזה, מחיפוש שערכתי לא מצאתי השוואה בין הרכבים שציינתי - חדשים 2016 מהיבואן. אבקש את עזרתכם לכל מי שיודע דבר מה ויותר... בסוף אפריל אני ארכוש בע"ה רכב חדש, כאשר ההתלבטות היא בין סיאט איביזה 1.0 אוטומטית לבין מאזדה 2. (רכבים חדשים מהיבואן). מעוניין לקבל כל מידע שהוא לגבי הרכבים שציינתי - אמינות, חלפים, צריכת דלק וכו'. התכנון הוא לקנות אחד מהם ולהשאר עם הרכב לפחות 5 שנים. מעדיף כמובן לבלות כמה שפחות במוסך ולהוציא כמה שפחות על תיקונים ובעיות למיניהן... *הרכב הולך לשמש זוג צעיר, בקרוב נהפוך לזוג צעיר + 1 בע"ה. אשמח לקבל עצות, המלצות וכל מידע שברשותכם! המון תודה, בן
הודעה אחרונה מאת Ben2648, -
-
היי חברים, השבתתי הונדה סיויק 2009 ואני מעמיד לרשותי תקציב של 70 אלף ש"ח לקניית רכב יד שנייה, חשוב לי קילומטראז' נמוך מנוע חזק ותא מטען גדול, חשבתי על אסטרה ברלינה 2013 או סקודה ראפיד 2013, אשמח להמלצות נוספות על רכבים אחרים על הרכבים הללו, המון תודה ואחלה סופ"ש !!
- 5 תגובות
- 604 צפיות
שלום אני לפני רכישה של 308 שנת 2010 ואני קצת מתלבט לאן לקחת את הרכב לבדיקה? האם ישנם דברים שהמכון יכול להעלות עליהם והמוסך לא, או ההיפך? האם המוסך יכול לבדוק פגיעות שילדה? האם המכון מתחבר לסורק תקלות כמו במוסך? אשמח לעצות בנושא
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
צריכת דלק לא חשובה, ללא ילדים בשנתיים הקרובות. נסיעה של 40-45 ק"מ ביום (עירונית ובינעירונית - פקקים) בסופ"ש נסיעות ארוכות. איזה רכב כדאי לבחור, ולמה? כמובן כולם ברמת אבזור מינימילית כיאה לרכב ליסינג.
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
שלום לכולם! לפני כשנה וחצי קניתי את היונדאי ולוסטר והאמת אני לא מרוצה מהתפוקה של הרכב. רציתי להחליף לרכב הרבה יותר מהיר כי לצערי הולוסטר היא לא טורבו אז צריך למשוך את ההילוכים קצת כדי להגיע לתוצאות מהירות. אני מחפש רכב שיהיה אמין,כמה שאפשר חסכוני. אני עם תקציב של עד 85-90 אלף. נסיעות יומיומיות מפ'ת עד אור יהודה,וכמובן יציאות בסופ'ש. לא אכפת לי כל כך ידני או אוטומט אני זורם על הכל. חשבתי על מנוע 2000 אבל אם יש רכבים עם מנוע אחר שיתנו לי גם כוח אני יזרום. אמינות זה בין החשובים אצלי. כמובן כמה שאפשר חסכוני בדלק. אם אפשר משנת 2013 זה יהיה מצויין. תודה לכולם על העזרה!
- 2 תגובות
- 922 צפיות
שמתי לב שבמהלך 2009 (אם אני לא טועה) הוחלפה התיבה הרובוטית לאוטומטית פלנטרית. האם היו בעיות מיוחדות עם התיבה הרובוטית? למישהו יצא לנהוג על הדגם הנ"ל?
רכב לסטודנטים
מאת Ornoam-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 613 צפיות
אנחנו זוג סטודנטים שמחפשים רכב ראשון. אנחנו מחפשים רכב ידני בתקציב של גג 45k שח. ההתבלטות שלנו היא בין יונדאי i10 משנת 2014 ידנית, קיה פיקנטו 2013 ידנית או סיאט איביזה 2013 ידנית 1400 (מדובר על רכב שראינו בתקציב שהוא יד 3). בעיקרון אנחנו לא משתמשים ברכב ביום-יום, השימוש העיקרי יהיה בסופי שבוע ובערבים. השיקולים הם חיסכון בדלק, תחזוקה זולה, אמינות ושיהיה קל למכור אותו בעוד כשנתיים. תודה!
-
- 2 תגובות
- 843 צפיות
שלום לכולם, חלומי התגשם ואני יכול להרשות לעצמי לקנות אוטו שאני ממש אוהב. התקציב שלי 60אלף גג עד לא מזמן הייתי נעול על וולוו C30 2.0 שנת 2010,2011 ואז שמתי לב שג'ולייטה ידנית נכנסת לי לתקציב גם כן ראיתי כמה רכבים ושניהם נראים לי סבבה, שני הרכבים מיוחדים קצת מה שמרתיע אותי מוולוו זה עלות התחזוקה, כל טיפול באיזור ה2000,3000שח (לפי קבלות של אנשים) רציתי להתייעץ עם חברי הפורום לגבי עלות האחזקה של שני הרכבים ואמינותם ועל מה לשים לב לפני קנייה. עד עכשיו ראיתי 2 וולוות ואחת נחטפה לפני מול העיניים ושנייה נמכרת ב62.5 אלף אבל לפני טיפול 60אלף ואחרי תאונה קטנה, שפשוף בכנף קדמית וסדר בפנס אבל אחרי טסט. כמה לדעתך יעלה תיקון הסיפור של הפנס והטיפול 60אלף ראיתי גם …
הודעה אחרונה מאת narkoza, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב שיהיה מהנה לנהיגה, חסכוני ככל האפשר (נשוע = ~20-25 אלף בשנה) וישמור על ערך. לא סתם קופסת שימורים שתביא אותי מא' לב'. אני מתלבט בין הונדה סיוויק מליסינג ופג'ו208ץ אני חושש שהפג'ו לא ימור על הערך כמו ההונדה, האם זה נכון? מה אתם הייתם מציאים בסביבות ה80K?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
רכב עד 16K
מאת org-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 814 צפיות
שלום, אני מחפש המצלות לרכבים בסביב המחיר הזה כרגע יש לי מספר הצעות על רכבים מאזדה 323 שנת 2004 עם 130 אלף ק"מ אבל עם בעיות צבע ויש לי הצעה על טויוטה קורולה שנת 2001 עם 180 אלף ק"מ . השמח לשמוע את דעתכם על ההצעות ומה הרכב הכי מומלץ לדעתכם הטווח. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 860 צפיות
יש לי שאלה: אני מעונין לחליף את הרכב לשנת 2008 האם יש הבדל לטובה האם כדאי ללכת על זה ?
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 699 צפיות
היי ראיתי שרשום שהגיר אלקטרוני. האם זה אומר גיר רובוטי? איך האוטו הזה? עכשיו יש עליו הנחות
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, בת זוגתי רוצה לקנות רכב. הנסועה עתידה להיות באיזור ה15K בשנה, אולי מעט פחות. הרכב צריך להיות קטן ונוח, חייב להיות ידני. מבחינת חיסכון בדלק רוב הנסיעות יהיו בתוך העיר עם גיחות לצפון הארץ מירושלים. המטרה היא להשאר על תקציב נמוך יחסית ורכב עם מחירי טיפולים נמוכים. עד 30 אלף. מהחיפושים שלי ביד 2 יכולים להכנס i10\107(לא מעוניינים), פולו\פאביה מ08-09, פיאט פנדה מ2011-2012. עשינו נסיעת מבחן על פנדה חדשה, הרגיש לה נוח ומספק מבחינת הכוח, אהבה גם את פנים הרכב(הדל מדי לטעמי אבל שיהיה). זו נשמעת אופציה די מוצלחת לרכב כזה באיזור ה25-30K במיוחד שהשנתון גבוה יחסית. רעיונות נוספים?סיבות לפסול את הפנדה? ראיתי שמ2012 יש לה לפחות 4 כריות אוויר כאשר בדגם המתקדם י…
הודעה אחרונה מאת EEEBBR, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי הרבה אנשים אומרים שלבדוק את היסטורית הטיפולים עבור הקילומטרז. האם לא ניתן בגדול לשנות קילומטרז לפני כל כניסה למוסך? כמה קל \ קשה לשנות קילומטרז? האם עדיין אפשר לשנות קילומטרז גם ברכבים חדשים? מה זה אומר כאשר מספר השילדה לא תואם למה שרשום ברישיון? מה המשמעות כאשר הרישיון רכב הודפס בתאריך מאוחר יותר? מה הסכנה בזה? האם כל הדברים האלו עדיין משמעותיים אם לוקחים לבדיקה ושם מקבלים חוות דעת? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הפוקוס דור 3 נחשב לרכב מצויין, פרט לתיבה הרובוטית הבעייתית כידוע. מצד שני, אני מכיר אדם שנוסע עם פוקוס אוטומטית כבר שלש שנים בלי אף תקלה בגיר. חברות הליסינג תקועות עם מאות פוקוסים, והמחירים בהתאם. אני מאד רוצה רכב כזה, אבל פוחד... היום, בשיחה עם נציגה שאני מכיר אישית מאוטוסנטר, נאמר לי שפרט לאחריות המורחבת של פורד לתיבת ההילוכים לחמש שנים, הם נותנים היום עשר (!) שנות אחריות לכרטיס התוכנה (או משהו כזה). היא אמרה גם שלאחר כל מכירה אצלם, הלקוח נכנס למוסך מורשה להחלפת הכרטיס וקץ לבעיות. האמנם? מישהו שמע? והאם זה יכול לשנות את הסיכון בקנית רכב זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום, קונה בקרוב רכב סופרמיני חדש - גיר ידני. כרגע אני מתלבט בין הפיאסטה ל208. עשיתי נסיעת מבחן בפורד והתרשמתי לטובה. מחר יש לי נסיעת מבחן בפיג'ו. רוב הנסיעות שלי עירוניות עם גיחות בין-עירוניות מזדמנות. לרוב, אני לא עובר אם ה15,000 ק"מ בשנה. יש יתרון חד וברור לאחד על פני השני? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mogo, -