Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: הנושא של חסכון בניוטרל נידון כבר המון, והאמת כבר דיי נמאס לשמוע אותו בגירסתו הבסיסית... (אני למשל הלכתי רחוק יותר עם בדיקה של נתונים מהשטח, שעשו אנשים שונים).

אבל נושא אחר לא הועלה כאן כלל:

כולנו מכירים את העליות ה"חצי קשות" האלה, שחלק עולים אותם בשלישי, עם חצי לחיצה על הגז, וחלק עולים בהילוך 4-5 עם פול גז.

אז השאלה שלי היא- מה יותר חסכוני??

אני אתן דוגמא:

נגיד אחת העליות ההדרגתיות של מודיעין (לכיוון דרום):

נגיד ואני נוסע 100 קמ"ש בחמישי ב2800 סל"ד, ומגיע לעלייה כזאת.

מכאן יש לי שתי אופציות:

לתת פול גז בחמישי - ולהישאר בערך אותם ה100 קמ"ש, עם סל"ד נמוך (2800 סל"ד).

או: להוריד לשלישי/רביעי - ולתת רק חצי לחיצה על הגז, וזאת גם על מנת להישאר על 100 קמ"ש, אך עם סל"ד גבוה יותר (3500-4000 סל"ד).

מה יהיה לי יותר חסכוני מבחינת דלק?

אני יודע שזה הרבה יותר מסובך מאשר סתם חישוב של סרק מול הילוך משולב... אבל, דווקא עליות כאלה יש לנו בשפע בכביש, והן תמיד יבואו כחלק משלים בשביל הירידות שדנו בהם כל כך הרבה.

אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות... רק תשתדלו לתת תגובות מבוססות נתונים מסויימים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

סל"ד גבוה = תצרוכת דלק גבוהה.

סל"ד גבוה בשילוב הילוך נמוך יותר = תצרוכת דלק הרבה יותר גבוהה.

כל זאת נכון בתנאי שאינך יורד יותר מדי בסל"ד עד למצב של אי-סחיבה.

כל עוד הנך נוסע עם סל"ד במצב של שיוט(-/+) - תוצאות צריכת הדלק יהיו הטובות ביותר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בכמה שאתה פחות לוחץ גז (הילוך נמוך, נצילות טוב יותר- מאוד משתנה מרכב לרכב), כך תחסוך יותר דלק.

הילוך חמישי\2.5K סל"ד\שלושת רבעי דוושת גז לחוצה.

הילוך רביעי\4K סל"ד\חצי דוושה לחוצה.

המצב השני הוא זה שיחסוך דלק רב יותר,

החוכמה היא להתאים את ההילוכים למישור ולכמות הכוח הנדרשת, ולא רק למהירות.

אביחי

פורסם
סל"ד גבוה = תצרוכת דלק גבוהה.

סל"ד גבוה בשילוב הילוך נמוך יותר = תצרוכת דלק הרבה יותר גבוהה.

כל זאת נכון בתנאי שאינך יורד יותר מדי בסל"ד עד למצב של אי-סחיבה.

כל עוד הנך נוסע עם סל"ד במצב של שיוט(-/+) - תוצאות צריכת הדלק יהיו הטובות ביותר.

זה לא מחייב ותלוי גם בעומס. אפשר להיות על 2,000 סל"ד עם גז לחוץ עד הסוף ואז תורק כמות דלק גדולה למנוע בכל סיבוב לעומת 5,000 סל"ד שהרגל רק מלטפת את הדוושה ואז נכון שהמנוע עושה פי 2.5 סיבובים לדקה אבל בכל סיבוב צורך הרבה פחות דלק.

כעיקרון הנקודה הנכונה היא שיא הנצילות של המנוע (שיא המומנט).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...