Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

אתמול קיבלתי את הראש מנוע משיפוץ והוא הגיע נקי ומצוחצח משמן,אבנית,חלודה ופיח.אשכרה ג'דיד.

אני הבנתי שהם מפרקים את השסתומים,מובילים וכו,ומשרים את החלקים בחומר מסוים(חומצה??)

מה החומר הזה?ואיפה ניתן להשיגו?(אני מאיזור חיפה)

תודה,ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

אני רוצה את זה בשביל לנקות את סעפת היניקה מלכלוך ואבן,וגם יש לי 2 מנועים של מכסחת שאני רוצה להמיס את הלכלוך מכל חלקי המנוע. ובכלל אני מעוניין להחזיק את החומר הזה במחסן אצלי לעבודות

מנוע עתידיות.

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

החומר הוא "סופר קארבופ", מסיר צבע ופיח בטבילה קרה. ניתן לרכוש בטמבור אקולוגיה אולם לאחרונה מאד בעייתי להחזיק בו. מסוכן מאד מאד לבריאות, לא דליק ודורש אישורים ע"ג אישורים ממשרד העבודה/בריאות או משהו כזה. כאשר החומר נחלש ניתן להוסיף מחזק וכאשר גם זה כבר לא מועיל - יש צורך לפנות בצורה מסודרת לרמת חובב, על חשבון המשתמש. בקיצור - כבר לא מעשי. יש שיטות אחרות: ממה עשוי החלק אותו אתה רוצה לנקות? מתכת ברזל או אל-ברזלית?

פורסם
מתכת ברזל
למתכת ברזלית: נקה החלק היטב עם נפט או בנזין או טינר (או השד יודע מה). אח"כ רחץ היטב עם מים רותחים (מספיק מים חמים מאד מהדוד) וסבון נוזלי (סבון כלים, למשל). המטרה להגיע לחלק נקי מגריז, שומנים וכו'. נשארנו רק עם הליכלוך הקשה. להשרות החלק בתוך תמיסה של מי ברז וסודה קאוסטית גרגירית, כזאת שרוכשים בכול חנות חומרי בנין. התמיסה צריכה להיות בריכוז גבוה, בערך 50%. כמובן שיש להזהר ולעבוד במקום מאוורר היטב עם הגנה על כול חלקי הגוף. מדי פעם להזיז החלק בתוך התמיסה או להפוך אותו (לא כול 5 דקות, מספיק 3 פעמים ביום). לאחר מכן להוציא החלק, לשטוף היטב עם מי ברז ומה שנישאר (אם נישאר) יהיה פריך ויבש - ניתן להוריד בכול התערבות מכנית (מברשת ברזל וכו').

בהצלחה.

פורסם

ירחמיאל, יש לך טיפ לגבי מתכות אל-ברזליות? (אלומיניום)

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

סודה קאוסטיק משאיר שכבה על ברזל.... אני ממש לא ממליץ להשתמש בה אלא עם כן אתה רוצה לעבוד ממש קשה.

קו---------------------------------------

פורסם
ירחמיאל, יש לך טיפ לגבי מתכות אל-ברזליות? (אלומיניום)

שמע, כאן צריך להזהר; אני לא לגמרי בטוח מה מנקה אלומיניום בשיטת טבילה. הרי לא מדובר באלומיניום נקי אלא בנתך, יש שם תערובות נוספות חוץ מאלומיניום נקי והן אלה שעדינות כול כך. הייתי מנסה לטבול חלק לא קריטי, חלק שאתה יכול לבצע עליו ניסיונות ואולי גם לוותר עליו אם הוא נהרס. טבול אותו בכוס מלאה עם קוקה קולה. במשקה בריא זה אותו כולנו שותים, יש (חוץ מ- 11 כפיות סוכר לבן לכוס) גם חומצה זרחתית (Phosphoric Acid). היא זאת שעושה העבודה, אולי. אם יש לך גישה לחומצה זרחתית נקיה - נהג במישנה זהירות. יכול להיות שהיא תכחיד את האלומיניום. שוב, אני לא יודע - תנסה.

אשמח אם תעדכן את כולנו איך היה ואם הבית שלך עודנו עומד.

פורסם

אני מבקש להזהיר בפני מי שמתכוון לטבול אלומיניום בחומצה כלשהי, כולל זרחתית.

אלומיניום הוא מחזר חזק, תגובתו עם חומצה היא מאוד אקסותרמית (פולטת חום), והחומצה עלולה לרתוח תוך שניות ולקפוץ לכם לעיניים. האדים צורבים את מערכת הנשימה ועלולים לגרום לכוויות חמורות בריאות ובסימפונות.

כל זה מנסיון מר שלי ושל אבא שלי שנגמר בשבוע אישפוז באסף הרופא. אנא -תזהרו מאוד בעבודה עם חומצות חזקות!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ראשית תודה אל האזהרות.

נראה לי שאנסה את הפטנט עם הקולה-ברוך השם אני יודע מה זה עושה לשיניים...

אם היו חדשות, תקבלו.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

קוקה קולה גם מנקה כסף, אכן יכול לעזור,באותה עת אני רוצה לחזק את אליבבא ולומר ששימוש בחומצות האלו מאד מאד מאד מסוכן הן במגע הן בנשימה ולכן לא ממליץ להשתמש בהן בבית. גם לא כל אחד ימכור לאדם חומר כזה

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...